"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Moratòria per a Cala Carbó-Can Botana i El Vilà

psm-pollenca | 27 Novembre, 2007 08:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Finalment s'ha aprovat una moratòria per impedir la construcció a Cala Carbó i una zona de Can Botana (a Cala Sant Vicenç) i a la zona alta del Vilà (Port de Pollença). Aquesta moratòria s'ha aprovat per Decret-Llei mentres es redacta i consensua la llei de mesures urgents que desclassificarà definitivament els terrenys. Aquesta important passa s'ha donat per la iniciativa de la Conselleria del Territori i Mobilitat dirigida pel nostre company Gabriel Vicenç, i amb la col·laboració del Director General Bernat Aguiló i del company Gabriel Cerdà. És una iniciativa del PSM i el BLOC que ha estat complicada de dur endavant per les reticències d'alguns socis de govern. Podeu veure el text del Decret-Llei el el BOIB.   

Probablement l'aprovació de llei comportarà qualque indemnització (no tantes com alguns volen fer creure), pero tot es qüestió de prioritats polítiques: el govern del PP es va gastar un munt de milions per destruir el territori i l'actual se'n gastarà alguns en protegir el territori. Noltros sense cap dupte preferim la segona opció. 

 

Podeu veure la creació de les noves zones ANEI, que impedeixen l'edificació.(Feu tornar gran apretant) 

Asociació d'Amics d'Itineraris de Muntanya

psm-pollenca | 19 Novembre, 2007 12:50 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El nostre company Joan Ramon Bosch ens envia aquesta comunicació de part de la Plataforma Pro Camins Públic Oberts:

Hem recuperat la antiga Asociació d'Amics de itineraris de Muntanya per tal de donar reglament jurídic a la Plataforma Pro Camins Públics, amb ella volem personaremos com a part al judici per la titularitat pública des Fangar, per anar seguiint aquesta tasca amb altres camins ja conegutys per vosaltres.
Per tot això si voleu i podeu colaborar en aquesta tasca em obert un numero de compte per tal de fer-ne un ingrès com a associat.

Tots el que vos ho pogueu permetre, haurieu de fer un ingres o transferencia de 30E el mes aviat posible al compte corrent d'ADIM. Es el compte corrent de La Caixa nº 2100 0108 60 0200118174.

No oblideu posar el vostre nom i llinatges complets, i el texte "Quota soci"

> Plataforma Pro Camins Públics i Oberts
> http://camins.balearweb.net
> Tel 685 247 362

 

Cançons Republicanes

psm-pollenca | 16 Novembre, 2007 17:39

Divendres 16 a les 21h...
 (Segueix)

Ja és al carrer El Castell num.29

psm-pollenca | 16 Novembre, 2007 15:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Hem començat a repartir el nostre full informatiu, El Castell. Podeu descarregar-lo apretant aquí.

Pitja per baixar-te El Castell

 

Per qüestió de temps ja no s'hi ha pogut incloure el tractametn de la Llei de MesuresUrgents de Protecció del Territori que prepara el Govern. Sobre això el PSM-EN Balears ha redactat una nota informativa

Crònica del cap de setmana: Fira i reunió del Bloc

psm-pollenca | 12 Novembre, 2007 15:21 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja hem passat una altra fira. Sembla que enguany ha estat una mica més austera que la dels darrers anys. Haurem d'esperar a veure les factures i confiar en que no es repetirà la pràctica tan habitual de botar-se el pressupost a darrera hora en forma de factures-sorpresa. Vingueren un bon grapat d'autoritats i noltros volem destacar a la nostres companys Joana Lluïsa Mascaró, Consellera de Cultura del Consell de Mallorca i a Gabriel Vicenç, Conseller del Territori i Mobilitat, impulsor des de la seva conselleria de la Llei de Mesures Urbanístiques que ja hem comentat en l'anterior article.

Per altra banda dissabte es va celebrar una reunió de càrrecs  militants dels partits del BLOC per Mallorca al Centre Cultural Flassaders de Palma. La crònica de la reunió la trobareu en aquest enllaç.

Cala Carbó: El govern aprovarà la protecció definitiva

psm-pollenca | 08 Novembre, 2007 16:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Després de 7 anys de lluita amb l'impuls des del començament del PSM, juntament amb altres organitzacions, com la Plataforma Cala Carbó No Té Preu, el Govern de les Illes Balears aprovarà la inclussió de Cala Carbó i els seus costers en la LLEI DE MESURES URBANÍSTIQUES adjunta a la Llei d'Acompanyament de Pressupostos, quedant desclassificat com a sòl urbà. Aquesta desclassificació comporta que és innecessàri el traspàs d'edificabilitat a l'Ullal del Port de Pollença , optant per la desclassificació directa que sempre ha defensat el PSM.

Des del PSM volem agrair a tots aquells que durany anys han recolzat aquesta causa i molt especialment al nostre company Gabriel Vicenç, Conseller del Territori i Mobilitat, qui ha impulsat la redacció d'aquesta llei. Aquesta desclassificació és un dels punts que signàrem en el Pacte de Governabilitat per Pollença el passat mes de juny.

    

En la part negativa respecte de Cala Sant Vicenç s'ha de lamentar que s'ha començat a construir un dels edifics inclosos en la UNAC-33, Can Botana. La construcció d'aquests edificis comporta l'esbucament d'una de les cases més antigues de Cala Molins.

Les llicències concedides als edificis de la UNAC-33 es concediren la passada legislatura abans que s'aprovas l'adaptació del Pla General de Pollença al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT), pla que redueix l'edificabilitat i només admet unifamiliars quan el Pla General permetia més volum i plurifamiliars.

Canonada a Llenaire i carrer per Antoni Segui

psm-pollenca | 05 Novembre, 2007 09:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el passat plenari es va discutir la construcció de la canonada d'aigua per alimentar a l'urbanització de Llenaire. Es vol aprofitar l'actual construcció de la circumval·lació. El PSM considera que la cessió gratuïta de solars que es va fer en el seu moment per a la construcció de la circumval·lació hauria d'haver comportat compensacions com pugui esser aquesta  canonada. Els solars els va cedir el promotor de l'urbanització de Llenaire a canvi de que l'Ajuntament recepcionàs l'urbanització. Ara l'Ajuntament ha hagut de pagar l'urbanització de Llenaire, els veinats no poden gaudir de cap equipament ni zona verda als solars, i no s'ha obtingut cap compensació per haver cedit els solars a la Direcció Insular de Carreteres. L'execució de sistemes generals com pugui esser la circumval·lció, que beneficien no només als ciutadans d'un poble, sino a tots els mallorquins no s'hauria de fer a costa del patrimoni municipal. En qualsevol cas s'ha d'executar la canonada per que els veinat de Llenaire, que ja son competència de l'Ajuntament, tinguin un correcte subministrament d'aigua.

Per altra banda es va obrir l'expedient per posar el nom d'un carrer a Antoni Segui i Bennàssar, un reconeixement que aquest pollencí té més que merescut. El carrer en concret al que s'hi posi el seu nom pensam que no hauria d'esser el de Formentor del Moll, ja que aquest té un nom molt justificat, sino algun altre dels molt que hi ha amb noms sense gairesubstrat històric. 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb