"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Els socis de govern descarten edificar l'Ullal ara que cala Carbó està protegit

psm-pollenca | 28 Desembre, 2007 09:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El 60 per cent del creixement que preveu el Pla Territorial se situa a Pollença

ELENA BALLESTERO. Pollença. Diari de Balears - 27.12.2007

La llei aprovada el 14 de novembre en el Parlament, segons la qual l'actual Executiu desclassifica deu urbanitzacions de Mallorca, posa el punt i final a la polèmica edificació de cala Carbó. La desclassificació de cala Carbó deixa sense sentit la unitat d'actuació que preveia el Pla Territorial de Mallorca per salvar aquesta zona emblemàtica de la Cala San Vicenç i que traslladava l'edificabilitat des de la cala a la urbanització de l'Ullal, al Moll. Fou una unitat d'actuació molt discutida durant els darrers anys i és que grups ecologistes i alguns partits polítics han criticat des de llavors que la mesura hipotecava el valor mediambiental de l'Ullal.

La desclassificació de cala Carbó deixa així en entredit el futur urbanístic de l'Ullal i alguns dels propietaris de la zona no han tardat a reaccionar. S'han constituït en associació i reclamen indemnitzacions milionàries.L'actual executiu municipal (UM-UNPI, PSOE i PSM) no s'havia pronunciat fins ara sobre les repercussions que la llei aprovada en el Govern tindrà per a l'Ullal. Confirmen ara que el futur de l'Ullal va quedar perfectament fermat en el pacte de govern local que varen subscriure després de les eleccions UM-UNPI, PSOE i PSM. En aquest sentit, Joan Cerdà (UM), Francisca Ramon (PSOE) i Gabriel Cerdà (PSM) han confirmat que «el 60 per cent del creixement que preveu el Pla Territorial per als pròxims deu anys se centra en l'UP1 i també als voltants de l'Institut de Pollença per donar sortides i serveis. En aquest sentit, els tres portaveus varen confirmar el compromís postelectoral de no utilitzar el creixement que preveu el Pla Territorial de Mallorca en la urbanització de l'Ullal.

Manifesten, a més, seriosos dubtes sobre si jurídicament seria possible urbanitzar ara l'Ullal, ja que no se situa en una àrea de transició i el Pla Territorial no permet crear nous urbanitzables en zones costaneres. L'actual batle, Joan Cerdà (UM), va explicar que «inicialment es va proposar la urbanització de l'Ullal amb l'objectiu de preservar cala Carbó, conscients que la desclassificació portaria implícites indemnitzacions a què l'Ajuntament no podria fer front». «Ara que queda preservat cala Carbó no consideram prioritari el creixement a l'Ullal i fins i tot tenim dubtes que jurídicament es pogués fer», afegeix.

Francisca Ramón (PSOE) diu que «ja teníem un acord bastant clar. És cert que en executar la protecció de cala Carbó el 2002 es va elegir una fórmula que no era la solució que desitjàvem per a l'Ullal, però era la solució més factible en aquells moments i ens ha donat temps per trobar solucions més convenients».Gabriel Cerdà (PSM) diu que «podem estar satisfets, tots hi guanyam».

Bon Nadal i millor 2008

psm-pollenca | 23 Desembre, 2007 10:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Felicitam a tots el pollencins i pollencines desitjant que el 2008 sigui encara millor que engunay. Dins el balanç del 2007 hi ha fites positives i altres que no ho son tant, tant a nivell municipal com autonòmic.

Nosaltres volem destacar, pel que ha suposat de mobilització col·lectiva, de mostra de valentia de les noves institucions que governen Balears (al manco en aquest cas) i de feina discreta i efectiva del PSM mallorquí i pollencí: la protecció de Cala Carbó sense haver d'urbanitzar l'Ullal, i les parts altes del Vilar i Can Botana.

Sabem que queda molta feina a fer, que son molts els fronts que amenacen el nostre medi ambient, i que la força del PSM es encara limitada, pero amb l'impuls de tots no hi ha res que no es pugui assolir. De moment aquesta llei de mesures urgents de protecció del territori ja ha aconseguit quelcom que semblava impossible, que al Parlament Balear els grups polític es desafiin a veure qui és el més proteccionista, encara que només sigui per aparentar.

 

  

 

L'home savi prefereix les parales que salven a les paraules que enlluernen. Aristòtil

Bon Nadal 

Actes de la Festa de l'Estandat

psm-pollenca | 23 Desembre, 2007 10:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com cada any, el PSM participa en la Festa de l’Estandard que commemora la conquesta de Mallorca.
Us informam dels actes que s’han organitzat per distintes institucions:

Calendari d'actes 

Carretera Vella de Lluc: CARTA OBERTA AL BATLE DE POLLENÇA.

psm-pollenca | 20 Desembre, 2007 22:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de la Plataforma pels Camins Públics Oberts en fan arribar aquesta carta oberta en referència a la recent declaració com a pública de la Carretera Vella de Lluc:

 (Segueix)

El Consell de Mallorca resòl que el Camí Vell de Lluc és seu, i per tant, públic

psm-pollenca | 14 Desembre, 2007 09:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Allò que era obvi i que alguns no volien veure, a la fí s'ha resolt. enhorabona a la tasca de la Plataforma pel Camins Públics Oberts. 

Notícia del Diari de Mallorca

El company Joan Ramon Bosch ens envia el texts de la ressolució i algunes puntualitzacions:

Benvolguts companys
 
Us enviam comunicació rebuda del expedient de investigació de la titularitat de la carretera vella de Lluc, desprès de dos anys de reivindicació s'ha aclarit el primer punt, és a dir, la titularitat de la carretera vella de Lluc és del Consell.
 
Ara caldra segui l'evolució del Següent expedient, que serà el de delimitació de la carretera, en aquest com a l'anterior, incorporarem la documentació necessaria per tal de preservar aquest camí, que consideram patrimoni de tots.
 
Per tal de fer públic aquest primer acord, us enviam adjunta la resolució de la Conselleria de Hisenda i Innovació del Consell Insular de Mallorca. Per tal de publicitar aquesta, que valoram positiva, però insuficient si no és du a terme la tasca de recuperació de la Carretera vella, que tindra lloc si s'efectua l'expedient de recuperació.

 

El teu mòbil en català

psm-pollenca | 12 Desembre, 2007 11:56 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


L'eix i l'espai

psm-pollenca | 12 Desembre, 2007 11:26 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Reproduim pel seu interés l'article de Pere Bueno a Tribuna Mallorca, article que reflexiona sobre la pretensió d'alguns de crear una espècie de "partit únic" nacionalista UM-Entesa-PSM-ERC :

Article de Pere Bueno publicat a tribunamallorca.cat.

El nostre nacionalisme (i el nom de la cosa no m’agrada) defensa la llengua, la cultura i el país i considera que l’eina més vàlida per exercir aquesta defensa és l’autogovern –amb matisos: n’hi ha que optam per la independència política com a garantia d’autogovern i n’hi ha d’altres que es conformarien amb majors quotes de sobirania dins l’Estat espanyol. 

 (Segueix)

EL PLENARI DEL PARLAMENT BALEAR HA APROVAT EL DECRET LLEI DE MESURES TERRITORIALS

psm-pollenca | 11 Desembre, 2007 19:18 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Del blog del company i diputat Biel Barceló estreiem aquesta crònica d'avui dematí, mentre es debatia el Decret lei de Mesures Territorials, del que n'hem parlat anteriorment:

En aquests moments el plenari del Parlament està debatent la convalidació del decret llei de mesures territorials. El PP trasvestit de proteccionista troba que no n'hi ha prou i que s'ha de protegir més. Endavant: així la legislatura en paraules de Biel Vicens serà molt fructífera. Un exemple en pot esser Cala Marçal al Port de Felanitx. La batlessa del PP, té majoria absoluta i pot aprovar la protecció ara mateix. De moment s'abstèn, tot i les propostes del Bloc.

Ara el pròxim capítol serà la tramitació del projecte de llei de mesures territorials que fermarà les desclassificacions d'urbanitzacions ara protegides cautelarment, i que ben aviat es tramitarà.

Avui a la premsa es recull la reclamació dels propietaris dels terrenys de Cala Carbó i l'Ullal reclamant indemnitzacions de més de 100 Milions d'Euros. No som experts pero cal recordar que les indemnitzacions només rescabalen les inversions efectuades fins a la data en els terrenys que es protegeixen, i molt ens temem que ni prop-fer-s'hi allà hi ha 100 milions invertits. Ja en parlarem.

Pere Sampol, nominat a senador revelació de l'any

psm-pollenca | 04 Desembre, 2007 18:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Enhorabona al company Pere Sampol que des que va començar com a senador està fent una feinada. Així li ha reconegut l'Associació de Periodistes Parlamentaris que l'ha nominat a "parlamentari revelació de l'any". Els premis seran atorgats en el sopar de Nadal d'aquesta associació.

Vegeu la llista de nominats
 

 

Apreta per veure la notícia completa

"La feina en Can Domenge..."

psm-pollenca | 03 Desembre, 2007 17:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


 
Pel seu interès, reproduïm l'article d'opinió d'Antoni Alorda, diputat del BLOC-PSM, publicat avui al Diario de Mallorca
03/12/2007  
L’operació de Can Domenge és protagonista contínua de l’actualitat. Bàsicament, per l’evolució de la querella criminal contra els consellers de PP i UM, però, últimament, també per estrambòtiques propostes del PP. M’agradaria dir-ne canvi de posició del PP, perquè ells sempre han votat a favor de la venda de la finca a un preu irrisori, però és agosarat afirmar tal canvi perquè el PP envia missatges deliberadament confusos: a vegades, insinua que va ser un error, fins i tot un escàndol; però a continuació precisa que hi estan a favor, i, de fet, ni s’han retractat mai, ni han demanat anul•lar l’acord sinó, com a molt, suspendre’l (no sé com, a la fontiana manera supòs). Però, se’n peneden o no? Volen tornar arrera o no? “Confessió sense contricció, no val res” escriu Llull. Idò, amb aquest percal, emboliquen troca per exigir coherència... als altres.


 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb