"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Convocada l'Assamblea de l'Agrupació per dimecres a les 21,00h.

psm-pollenca | 28 Abril, 2008 07:38 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com sempre, a l'Estudi d'en Toni Marquet. Es tractaran assumptes com el projecte d'ampliació de l'Hotel Formentor, l'adaptació del Pla General al POOT, o l'aplicació a Pollença de les Ajudes al Comerç i als Serveis.

Hi estan convocats els afiliats i simpatitzants. 

3a Excursió Reivindicativa de Pollença a Lluc

psm-pollenca | 25 Abril, 2008 08:04 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Veure el Comunicat de la Plataforma repartit el diumenge
 
 
Article que ens ha fet arribar la Plataforma pels Camins Públics i Oberts

Colonya i el vaixell de Cala Sant Vicenç

psm-pollenca | 25 Abril, 2008 07:50 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir es va donar a conèixer el nom del nou president de Colonya, que serà el misser pollencí Josep Cifre, al que aprofitam per donar-li l'enhorabona i desitjar el millors resultats per la seva gestió. També desitjam que continui amb l'esperit de la caixa que fa fundar Guillem Cifre de Colonya, al que enguany recordam en el centenari de la seva mort. Sabem que inevitablement el partidisme es reflecteix en el consell d'administració a través dels representants institucionals, per això és molt important que la gestió del president es mantengui al marge d'aquestes pressions en l'acció de la caixa (obra social, subvencions, intents de fussió, obertura de noves oficines, política de personal...) per continuar fent de l'entitat un motor de l'economia local i de suport a les iniciatives socials.

 

 Per altra part ahir es varen presentar les peces recuperades del vaixell greg de Cala Molins. Finalment tornaren a Mallorca, després d'àrdues gestions, les peces extretes de la Cala per un equip d'inverstigadors del Centre d'Arqueològia Subaquàtica de Catalunya (CASC). Celebram la recuperació d'aquest patrimoni per part del Departament de Cultura i esperam que en breu puguin continuar la recerca per extreure totalment les restes del vaixell.

 

2003-2007, la legislatura enverinada: Bitel, Pla Territorial i Decret de Català

psm-pollenca | 21 Abril, 2008 07:46 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Diferents afers provinents de la legislatura passada, amb el PP al capdavant acompanyat d'UM, estan saltant a les portades dels diaris.

El cas BITEL, tancat en fals amb l'exculpació de Jaume Mates gràcies a un pèrit informàtic que fou recompensat amb la gerència de la mateixa empresa  pública BITEL. Ara resulta que aquest personagees va dedicar a buidar la caixa de l'empresa. Diari de Balears.

El fiscal està estudiant la redacció del Pla Territorial de Mallorca, amb fundades sospites de qus'el·laborà per beneficiar interessos de promotors inmobiliaris privats. L'imputat Jaume Massot (pel cas Andratx), Jaume Font i Rosa Estarás s'hi han vist involucrats. Diario de Mallorca.

El l'àmbit linguístic, la dessició de l'anterior Conselleria d'Interior del Govern Balear (amb J.Mª.Rodríguez al capdavant) de rebaixar les exigències lingüístiquesals funcionaris s'ha vist corregida per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les illes Balears. Tribuna Mallorca.

 

 

L'arquitecte explicà el projecte de l'ampliació de l'Hotel Formentor

psm-pollenca | 18 Abril, 2008 07:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

 

Ahir el Director d'operacions del Grup Barceló i, sobretot, l'arquitecte Pep Vich, de CMV Arquitectes, vingueren a Pollença a explicar a tots els grups municipals el projecte de reforma i ampliació de l'Hotel Formentor. Foren 3 hores d'explicacions i en farem un resum, deixant les valoracions per més endavant.

Antecedents

Per saber de que estam parlant s'ha de tenir en compte que l'Hotel té 250 places des de la darrera reforma que va sofrir. L'any 1990 el Pla General de Pollença va establir que el nombre màxim de places per l'hotel seria de 550 places ! L'adaptació del Pla General al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística (actualment encara no aprovat) fixa un màxim de 350 places. El projecte està adaptat a aquestes condicions encara no aprovades sense arribar a esgotar l'edificabilitat màxima.

Apart del projecte Barceló haurà de cedir part dels carrers i pagar part de l'urbanització dels mateixos  (ara mateix deficient), juntament amb la resta de propietaris.

L'edifici principal

La idea dels arquitectes es mantenir-ne la tipologia i que continui essent l'element principal de Formentor, assegurant en la reforma que es mantingui la seva linia horitzontal. a nivell de façanes es regularitzaran les finestres i terrasses que actualment presenten una gran varietat per les diferentes fases i ampliacions que s'hi han realitzat. S'integraran les escales d'incendis i la coberta inclinada abarcarà els volums que actualment la tenen plana. Totes les habitacions tindran vistes al mar passant els passadissos al costat de muntanya. Hi va haver una ampla coincidència entre tots els grups en assenyalar la idoneïtat de la remodelació en aquest edifici i l'encert en no executar la demolició de l'actuar.

Els edificis annexes actuals

Gairebé tots els edificis annexes actuals (personal, fusteria, picadero,discoteca, vestuaris, etc) es demoliran per aprofitar la seva edificabilitat en els nous. Només es mantindrà l'antiga la casa del director i la que es construí sense llicència en una visita de Gonzàlez (els metres de la qual es computaran com a ampliació).

Les "viles"

Suposen l’ampliació propiament dita del nombre de places. Es situarien al costat est de l’Hotel i serien de tres tipus: les "Palazzina”, que serien  quatre edificis de dues plantes allà on hi ha les actuals pistes de tennis amb 40 places, les  "Villes", cinc edificis amb 25 places allà ho hi ha les pistes esportives abandonades i les " Racimo" que serien tres edificis al costat de l'hotel amb 19 places. Dels tres tipus el primer, per alçada i volum, és el que preocupa més pel seu impacte; es podrà comprovar millor en un muntatge global que es comprometeren a presentar.

L’Spà i sala de convencions

Es situaria abans de l’actual hotel i constaria de dues plantes, encara que des del camí només s’en veuria una. Suposa la construcció de 4.266 m². Per assegurar que el volum es troba per davall el nivell dels arbres varen emplaçar-nos a una simulació del volum “al lloc” mitjançant globus d’heli.

La piscina

A l’equip d’arquitectes no els agradava una piscina convencional excavada i enrajolada, ja que ni per forma ni per color s’adapta a l’entorn. Per això han pensat en la zona del mini-golf per fer-hi un marge d’un metre que permeti la creació d’una espècie de llac poc profund. Per fer-li l’acabat han pensat en un recubriment d’arena, pero encara no tenen clar com serà viable tècnicament això. És la part que tenen més verda.

 

La questió respecte d’aquest projecte és el fet que l’adaptació del Pla General al POOT permeti arribar a 350 places. Per tant la discussió és més aviat política que no tècnica. Allò que s’ha de debatre és si l’Hotel ha de poder arribar a les 350 places o ha de mantenir el dret a 550 que actualment li atorga el Pla General o bé s’ha de quedar amb les existents 250 places.

El representant de Barceló va posar èmfasi en assenyalar que sense l’ampliació de places i la creació de l’oferta complementaria (spa i sala de convencions), no faran la remodelació de l’edifici existent, ja que no els és viable fer només una part del projecte, ja que no podrien mantenir-lo obert a ple rendiment tot l’any.

Apart del projecte es passà per damunt altres assumptes que no varen voler abordar en profunditat: obertura de camins, senderisme, caça, golf. Seria bò parlar-ne des d’ara mateix, per evitar sorpreses desagradables més endavant, ja que son afers tant o més importants que el projecte, i s’hauria de negociar el conjunt amb l’Ajuntament. Per molt que s’ajusti i s’integri el projecte de l’Hotel, no es guanya res si la resta de la península de Formentor es converteix en un espai reservat a clients de luxe.

Presentat parcialment l'avantprojecte de Formentor

psm-pollenca | 11 Abril, 2008 08:56 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Cal estar molt a damunt aquest assumpte. Es va presentar parcialment l'avantprojecte mitjançant planols i fotomuntatges. El projecte preveu el manteniment de l'edifici principal i l'escalonada, i la construcció de nous mòduls de bungalows, un centre de convencions i una nova piscina amb aparença de platja. Preocupa l'augment de volum que suposen els bungalows de tres alçades (una més que els habitatges unifamiliars de la resta de Formentor), el fet que no es presentas fotomomuntatge del Centre de Convencions i l'aire kitch (una mica Marina d'Or) de la piscina. També preocupen les activitats complementàries a l'entorn de l'hotel (caça, senderisme, golf) que harien de quedar ben definides per evitar abusos. Probablement la modificació del Pla General hauria de fer inviable definitivament nous camps de golf (no tan sols a Formentor, si no a tot el municipi). S'ha de vigilar molt i son llògiques les suspicàcies quan un grup com el Barceló s'ha atrevit a començar l'acondicionament del camí de Cala Figuera sense permís d'obres. Per suposat el PP s'ha llançat a valorar positivament el projecte de manera totalment acrítica.

La propera setmana els autors del projecte l'explicaràn als regidors. Ja en donarem notícia .

Veure article del Diari de Mallorca amb declaracions d'en Biel Cerdà (PSM)

Reproduim pel seu coneixement l'entrevista al batle Joan Cerdà (UM)

Excursió per la carretera Vella de Pollença a Lluc

psm-pollenca | 09 Abril, 2008 14:01

rticle que ens ha fet arribar la Plataforma pels Camins Públics i Oberts
 (Segueix)

Abril 2008: Conmemoracions republicanes

psm-pollenca | 07 Abril, 2008 07:06 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Col.labora amb el mapa de la memoria historica

 Aquest mes d'Abril, com en els darrers anys, s'organitzen una sèrie d'activitats conmemoratives de la República i en record i homenatge dels republicans represaliats per defensar la democràcia.

Enguany s'hi afegeix la organització per part de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament d'una sèrie d'actes, reprenent el fil que es va començar durant la legislatura 1999-2003 quan l'Ajuntament, amb l'impuls del PSM, va aprovar la col·locació del monolit d'homentage a la Plaça dels Seglars i el nomenament de Pere Joan Cànaves com a fill ilustre. Els actes programats, que comten amb el suport de l'Associació de la Memòria Històrica de les Balears, son els següents:

ACTIVITATS COMMEMORATIVES DE LA II REPÚBLICA


DIA 11, divendres DOCUMENTAL: AIGUA CLARA (2007). Dir. CARMELO CONVALIA. Col.loqui a continuació. En el Club Pollença. A les 21.00h. Documental sobre el cmp de concentració de Sa Colònia

DIA 13, diumenge RECITAL POÈTIC. A la Plaça dels Seglars. A les 18.00h.

DIA 25, divendres DOCUMENTAL: LA DARRERA MISSIÓ. VAIXELLS DE LA II GUERRA MUNDIAL ENFONSATS A LA BADIA DE POLLENÇA. En el Club Pollença. A les 21.00h.

 

Així mateix el PSM col·labora amb els actes organitzats per Iniciativa Ciutadana:

 


 

Avui, tertúlia de polítics

psm-pollenca | 02 Abril, 2008 14:46 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A Ràdio pollença, 107.9 FM, s'hi farà la Tertúlia de Polítics a les 19h. Hi participaran representants de tots els partits presents a l'Ajuntament: PSM, PSOE, UM, PP i EU.

 

Hem penjat la tertúlia a l'Arxiu sonor del Castell Digital.

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb