"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El tren que volem

psm-pollenca | 31 Març, 2009 07:01 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Biel Vicenç va presentar el projecte de Tram Badia, el tren que ha de connectar Palma amb l'aeroport passant per la Platja de Palma. Aquest és el model de tren que volem, modern, segur, puntual, integrat. Molt del rebuig al tren-tramvia ve del desconeixement, de models de tren desfassats que encara tenim en la memòria.

Per altra banda, davant el rebuig que manifesta l'Ajuntament d'Alcúdia a l'arribada del tren, rebuig que ve de la defensa interessos particulars, els pollencins ens haurem de plantejar seriosament demanar l'arribada del tren a Pollença. Que en trobau?

RESULTAT DEL PLE ORDINARI DE DIJOUS 26 DE MARÇ DE 2009

psm-pollenca | 28 Març, 2009 17:57 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest és el resultat del Ple del 26 de Març. Aqui la repercusió que ha tingut en premsa:Diari de Mallorca i Ultima Hora

 

  1. Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 de febrer de 2009.

Aprovada per unanimitat

2.      Ratificació decret d'Alcaldia núm. 122, de 24 de febrer.

Es tracta de nomenar advocat i procurador davant de la denúncia d’un veïnat per haver donat l’Ajuntament la llicència d’obres per a la construcció de la casa “Cortina” a Formentor.

Aprovada.        Favor: UM-Unpi, PSOE, PSM, PP                    Abs:EU

Pensam que la casa és massa impactant i si hi ha hagut infraccions s’han de perseguir amb rigor. També creiem que cal una modificació de la normativa de Formentor per evitar que un cas així es pugui tornar a produir, modificació que s’ha d’incorporar a l’adaptació del Pla General al PTM.

Sempre, també quan estàvem a l’oposició, hem pensat que l’Ajuntament s’ha de poder defensar i nomenar un advocat i procurador. Per tant hi votàrem a favor.

Respecte de la no necessitat d’informe de Patrimoni que va emetre el Consell de Mallorca, s’ajusta al que es va decidir en sessió plenària en el anys 90, i no es va tractar aquesta casa de manera diferent a la resta de cases de Pollença situades en Paratge Pintoresc. Aquesta resolució del Consell exonerant a Pollença de l’informe de Patrimoni es basava en el fet que Pollença té un Catàleg de Patrimoni aprovat així com un Pla Especial del Centre Històric.

3.      Ratificació decret d'Alcaldia núm. 176, de 16 de març.

L’empresa promotora PIMSA va denunciar a l’Ajuntament per que volia fer habitatges dins la zona del “Pinaret” al Moll i l’Ajuntament només li deixa fer establiments turístics. L’Ajuntament havia de nomenar advocat i procurador per defensar-se.

Aprovada per unanimitat

 (Segueix)

Ple municipal de març

psm-pollenca | 26 Març, 2009 14:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A les 20,00h., a la sala de Plens de l'ajuntament de Pollença, es durà a terme el Ple Ordinari de març amb la següent ordre del dia.

Un abril de commemoracions republicanes i recuperació de la memòria històrica

psm-pollenca | 24 Març, 2009 15:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Continuant amb la dinàmica engegada l'any passat, enguany l'Àrea de Cultura de l'ajuntament de Pollença ha programat tot un seguit d'actes coincidint amb la conmemoració de la proclamació de la II República, el 14 d'abril de 1931

DIA 14,dimarts. RECITAL POÈTIC I OFRENA FLORAL. A la Plaça dels Seglars. A les 19.00h.

DIA 15, dimecres. EXPOSICIÓ: FOTOGRAFIES D’AVIONS I BITLLETS REPUBLICANS. Museu de Pollença. A les 20.00h.

DIA 24,divendres. DOCUMENTAL I CONFERÈNCIA: PRESONS I JUDICIS FRANQUISTES. A càrrec de MANEL SUÁREZ. En el Centre Cultural. A les 20.00h

En col·laboració amb l'ASSOCIACIÓ PER A LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA.

DIA 25,dissabte. VISITA AL BOSC DE LA MEMÒRIA. A Calvià. Sortida  bus: Monument a Costa i Llobera. A les 11.00h. Inscripció gratuïta: Centre Cultural, fins dia 17.

En col·laboració amb l'ASSOCIACIÓ PER A LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA.

 

 

Vergonya cavallers, vergonya.

psm-pollenca | 23 Març, 2009 07:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Això és el que haurien de sentir els resposables de les institucions competents i molt especialment el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca quan després de setze mesos de declarar que la Carretera Vella de Lluc és propietat d'aquesta institució encara no han fet res per garantir el pas públic per la Carretera. Ha hagut d'esser la Plataforma Pro Camins Públics oberts qui ha tret les barreres que n'impeeixen el pas per un dels trams. I ara que? probablement no ens en donarem ni conta i les barreres tornaran esser al lloc d'on dissabte en sortiren; mentres tant es donarà la paradoxa que seran els defensors dels interessos públics (la Plataforma) els qui s'hauran d'enfrontar amb una denúncia. I tot per la passivitat de l'administració.

Veure notícia del Diari de Balears

El PSM va presentar una al·legació al Pla de Carreteres per tal que en el mateix constés la titularitat pública de la Carretera. En el proper plenari del dia 26 hi hem presentat una moció demanant la delimitacio urgent de la carretera, delimitació necessària per tal que el Consell faci valer els seus drets damunt la carretera i garantir-ne el lliure pas d'una vegada per totes.

La Plataforma ha redactat aquest comunicat

Corrupció: Tothom ha de dimitir

psm-pollenca | 21 Març, 2009 13:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dos casos més de presumpte corrupció a Balears: Can Domenge i Cas Peatge. Novament ningú dimiteix: "la presumció d'innocència", "la justicia decidirà","em quedo per responsabilitat". Ningú nega la validesa d'aquests arguments, pero en absolut justifiquen la no dimissió. Retirar-se de la vida política, ni que sigui temporalment, és el mínim qe ha de fer un polític quan es veu involucrat en aquests afers. Ja es retornarà a l'activitat política en aclarir-se tot si finalment s'en surt lliure de pols i palla (i això significa que en els judicis, encara que s'en surti absolt, es pot demostrar que s'ha produït falsedat o mala fe, fet que també invalida per cntinuar a la política -cas Cavallistes, per exemple-).

Casos de corrupció a Balears

Malauradament es dona la image que el fet que hi hagi imputats en tots els partits, llevat dels que conformem el BLOC, fa que un per l'altre es frenin les dimissions i s'aparenta "que tots son iguals". La responsabilitat de l'esquerra hauria d'esser fer net, no donar peu a aquesta interpretació rastrera del que son les responsabilitats polítiques.

Els partits del BLOC no en tenen cap d'imputat i això ens autoritza a demanar als altres que no permetin aquesta condescendència amb els "pressumptes". No tots som iguals, i no val dir-nos que el que passa és que no hem governat: en 33 anys just el PSM ja ha tingut desenes de regidors, batles, diputats autonòmics, consellers governant el Consell de Mallorca i el Govern Balear...i cap imputat. 

Biel Vicenç, Biel Barceló i Xisca Vives: Polítics i no imputats 

Biel Vicenç (conseller de Mobilitat), Biel Barceló (diputat) i Xisca Vives (consellera de Comerç), polítics i no imputats.

El Castell d’Alaró és públic

psm-pollenca | 20 Març, 2009 08:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

D’aquesta manera ho anuncià ahir la consellera insular de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró, acompanyada del director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà.

Veure la notícia del Diari de Balears (Arxiu del Castell Digital)

El BLOC demana una reunió urgent del Pacte.

psm-pollenca | 19 Març, 2009 15:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El BLOC demana una reunió urgent del Pacte.
 
 

L'any Darwin a Pollença

psm-pollenca | 16 Març, 2009 09:47 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L'any 2009 ha estat declarat internacionalment Any Darwin en commemoració del segon centenari del naixement de l'insigne científic i del cent cinquantè aniversari de la publicació de la seva obra cabdal sobre l'origen de les espècies. Avui a Pollença, al Centre Cultural a les 20,15h s'hi dirà una conferència a càrrec de Marcos Nadal, professor de la UIB, amb el títol:"De on ve la nostra capacitat per admirar la bellesa?"

 

 

 

L'edifici multifuncional a la premsa

psm-pollenca | 12 Març, 2009 14:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Tomeu Cifre
 
Ahir va sortir publicada al Diari de Balears una nota del PSOE de Pollença on s'exposava la postura del partit respecte a l'edifici de la sala multifuncional, el ja famós "Moneo". La noticia és molt curta, però a grans trets concideix amb el que pensam des del PSM. Sense cap dubte el més important es preveure el programa d'activitats que s'hi duran a terme i fer una previsió realista de l'àmbit de població al que donarà servei, aquest programa és la clau per saber el volum que haurà de tenir aquest edifici.
Es tracta d'una inversió en equipament cultural molt costosa, pero probablement no ho sigui més que els equipaments esportius del municipi, per exemple (pavelló+piscina coberta+piscina descobeta+camp de gespa de Pollença+idem del Moll+polisportiu de Pollença+idem del Moll...). El que hem d'assegurar es que no sigui una càrrega pel municipi durant els següents anys i que s'aprofiti al màxim. El fet que sigui de l'arquitecte Moneo o no és secundari, tot i que seria preferible el seu disseny si es pot adaptar a les necessitats del municipi i a la disponibilitat econòmica. Si ha d'esser una infrastructura d'àmbit balear (un apèndix del Palau de Congressos, per exemple), hauria d'esser el Govern Balear qui integrament n'assumis el cost de la seva construcció, manteniment i gestió. Encara n'haurem de parlar molt.
 
 
L'edifici de la Fundació Miro a Palma. Clica'l.
Powered by LifeType - Design by BalearWeb