"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Programa d'activitats i cultura del mes de Juny.

psm-pollenca | 28 Maig, 2009 16:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Programa d'activitats i cultura del mes de Juny.

Ple de maig. El dijous 28 a les 11 del matí

psm-pollenca | 28 Maig, 2009 07:06 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Ordre del dia del Ple municipal del 28 de maig de 2009

Explicació dels punts:

1.       Es tracta dels preus de l’Escola de Música. L’Escola suposa un esforç molt important per l’Ajuntament i les bonificacions i beques haurien d’esser més elevades,  fins allà on el pressupost municipal permeti, però actualment el marge de maniobra és molt petit. Creiem que es podria repensar l’orientació dels estudis, que haurien d’estar més enfocats a servir de pedrera de La Banda, això permetria orientar les ajudes, afavorint els estudis amb aquesta orientació.

2.       Son els preus màxims que podran aplicar els concessionaris de les platges del municipi.

3.       Nomenament d’advocat i procurador per tal que l’Ajuntament es pugui defensar en un contenciós contra l’empresa Cafe Capuchino 1919 S.L. en un recurs per la taxa de fems.

4.       Nomenament d’advocat i procurador per tal que l’Ajuntament es pugui defensar en un contenciós contra l’empresa Calvari Inversions s.XXI, S.L. en un recurs per la taxa de fems.

5.       Es per aprovar la compatibilitat laboral de la nova tècnica en relacions laborals, perquè pugui fer altres feines fora de l’Ajuntament (llògicament fora del seu horari laboral i en feines que no tinguin incompatibilitat amb les seves tasques municipals, per exemple, fer feina al seu poble els capvespres)

6.       Com que el Pla General de Pollença encara no està definitivament adaptat al PTM s’ha de tramitar una autorització prèvia del Consell per tal de fer augmentar l’edificabilitat del solar del Centre de Salud de Pollença, per permetre una futura ampliació.

7.       És la norma municipal que permetrà allargar la temporada en que es poden fer obres que generin renou en les zones turístiques. Finalment hi ha hagut una sola al·legació que s’ha desestimat. Encara que no s’hagi aprovat ja s’ha arribat a qualque acord amistós entre hotelers i constructors. Cal assenyalar que finalment l’anomenat “Decret Grimalt” no autoritzarà aquestes obres a nivell autonòmic.

8.       EU-EV presenta una moció per tal que el Ple obligui al Batlle a demanar un informe jurídic al misser municipal, per tal que digui si el Batlle pot fer un decret per fer obrir immediatament les barreres de Ternelles.

9.       EU-EV presenta una moció per tal que l’Ajuntament de Pollença insti al Consell, on EU-EV hi té representació a través del BLOC,  a elaborar un reglament per regular l’accés als Bens d’Interès Cultural.

10.   El PP vol que es posi en marxa a l’Oficina d’Obres el registre d’Obres d’Interès Autonòmic, figura sortida del “Decret Nadal”.

11.   Ampliació del termini d’exposició pública de l’avanç de l’adaptació del Pla General al Pla Territorial de Mallorca. És necessari donar més informació i fer una exposició també al Moll.

La "gran gestió" conservadora.

psm-pollenca | 26 Maig, 2009 14:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En aquest video podem veure ben a les clares els resultats de la que va ser venuda com "la gran legistatura de les solucions", de la "bona gestió" i "dels que en saben de política". Conseqüències: una xapussa darrera una altra i entre mitj corrupció. I ara hem de suportar que els mateixos ens diguin per on han de passar els trens, on s'han de fer i on no, i com han de circular.
 
PD:Dijous hi ha ple municipal a les 11 del matí. Penjarem l'ordre del dia.
 

Les europees i la no-campanya del PSM

psm-pollenca | 22 Maig, 2009 14:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Tomeu Cifre

Avui m'han demanat si estava molt enfeinat amb el començament de la campanya electoral per les eleccions europees. Pel que es veu tenim simpatitzants que no saben que el PSM ha decidit no presentar-se a aquestes eleccions, no perque pensem que no son important, sino perque a la coalició de la que volíem formar part "Europa dels Pobles - Verds", tot i tenir el suport de BNG, Aralar i Xunta, la secció illenca de ERC ens hi ha vetat. Bé, de fet no ens han dit "no vos volem"(això fa lleig); sino que ens han dit que si hi voliem esser haviem de tancar ja acord per les eleccions del 2011. Les exigències eren inassumibles i com que ERC-Barcelona era el soci prioritari del BNG i aquells han assumit la postura dels d'en Joan Lladó, doncs ens hem hagut de quedar afora. Volien un pacte tancat pel 2011 i ara és més lluny que mai (i un bon greu que me sap a mi personalment).

Reproduiré l'article del company Magí Moranta que explica fil-per-randa la situació:

magi | 21 Maig, 2009 17:00

....7 preguntes i 7 respostes:

Europa dels Pobles-Verds és la candidatura europea de l'esquerra nacionalista dels diferents territoris de l'Estat espanyol. Hi formen part: ERC, BNG, Aralar, CHA, EA, Els Verds.

La Federació PSM-Entesa Nacionalista, tot i que és el referent de l'esquerra nacionalista d'aquest país, i ha apostat des del primer moment (a la ponència política del congrés de novembre del 2008) perquè es creàs aquesta coalició, finalment no hi participa, però hi dóna suport extern.

Per què no hi és el PSM? (i sí que hi és Entesa per Mallorca)?

No hi som, perquè ERC ens ha exclòs. Tota la resta de socis ens hi volien (BNG, Aralar, EA, CHA, Verds). Però ERC ha preferit pactar amb Entesa i vetar-nos, perquè vol expulsar-nos de l'espai de l'esquerra nacionalista de les Illes Balears. No hi ha més explicacions, tota la resta són excuses.

ERC diu que el PSM no vol la unitat de l'esquerra nacionalista de cara a les eleccions autonòmiques del 2011...

Això és fals. El PSM havia acordat amb ERC anar junts a les europees, i col·laborar més intensament per tal de plantejar al 2011, de manera natural, una candidatura autonòmica en què confluís tota l'esquerra nacionalista i ecologista. Sense imposicions, des del respecte a cada organització. Però ERC va trencar unilateralment aquest acord i va imposar noves condicions de cara al 2011, arribant a xerrar de quotes del 50% a les llistes electorals. El PSM no estava disposat a acceptar xantatges, ja que aquestes decisions les han de prendre les bases del partit, tranquil·lament i democràticament. ERC ha volgut segrestar la decisió de la militància del PSM, i el PSM no ho ha consentit. Llavors ERC ha utilitzat això com a excusa per vetar-nos, que és el que realment volien des del principi. Qui ha dinamitat la unitat de l'esquerra nacionalista és ERC.

Què vol dir que el PSM dóna suport extern a aquesta coalició?

Vol dir que el PSM, encara que no en formi part, espera que aquesta coalició tregui els millors resultats possibles en el conjunt de l'Estat espanyol. El PSM vol que hi hagi eurodiputats d'ERC, BNG, Aralar, Els Verds... que treballin per aconseguir una Europa que defensi el dret de decidir dels pobles, una Europa més sostenible, una Europa més justa i una Europa amb una política exterior pròpia.

Per què el PSM dóna suport extern a aquesta coalició?

Perquè hauria de ser la nostra coalició: és la que hem defensat des del principi, i hi són la majoria dels nostres amics (BNG, Aralar, EA, CHA; també els Verds). Encara que ERC ens hagi vetat, no hi volem ser en cap altra. Tampoc ens volem presentar en solitari, en una candidatura que no tendria cap possibilitat d'aconseguir l'eurodiputat i que l'únic que faria seria dividir el vot nacionalista. Nosaltres posam per davant la coherència política i els interessos del país abans que els interessos sectaris de partit, al contrari del que fa ERC. Ara bé, aquesta candidatura ha comès un greu error amb les Illes Balears. Un error històric. Havia de ser una coalició sense vetos, però ERC ens ha vetat. ERC ha vetat el partit referent de l'esquerra nacionalista d'aquest país. ERC haurà d'assumir la responsabilitat d'aquest error.

Què vol dir això?

Això vol dir que ERC és responsable del deteriorament de les relacions entre l'esquerra nacionalista de les Illes Balears i l'esquerra nacionalista de Catalunya, situació que només beneficia al bipartidisme espanyolista PP-PSOE. ERC podia haver optat per consolidar els espais de confiança i de col·laboració amb el PSM, però ha triat el pitjor camí possible. És un greu error, i ho lamentam profundament.

Aquesta situació dificulta o fa impossible una candidatura conjunta PSM-ERC de cara a les properes eleccions autonòmiques?

Efectivament, ho fa pràcticament inviable. En qualsevol cas, la decisió sobre com concorrerà el PSM a les properes eleccions al Parlament i al Consell la prendran els militants del PSM, a través d'un debat democràtic i participatiu.

És cert que el PSM va intentar vetar Entesa a través del BNG?

És absolutament fals. Al contrari, el PSM va demanar als membres de la candidatura que ningú vetàs ningú (ni al PSM, ni a Entesa, ni als Verds...). Finalment, l'únic veto que s'ha produït és contra el PSM. Cal recordar, igualment, que els Verds de Mallorca i de Menorca decidiren no participar, a nivell insular, en la coalició per mor del veto exercit al PSM.

Aquí podreu fer el seguiment de una part important de tot el procés.

 

Acampallengua a Sa Pobla

psm-pollenca | 21 Maig, 2009 11:50 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dissabte es posa en marxa l'Acampallengua 2009. Es tracta d’una trobada juvenil que té lloc cada any a un municipi diferent de Mallorca, amb l’objectiu de mobilitzar els joves a favor de la llengua catalana. Altres finalitats són: promoure la cultura feta en català, a Mallorca i al conjunt dels Països Catalans; impulsar la participació dels joves a la vida associativa; promoure la integració lingüística dels no-catalanoparlants; i contribuir a la vertebració a nivell local del moviment a favor de la llengua.

Per suposat el PSM de Pollença dona suport a aquesta iniciativa i s'hi desplaçarà una delegació del partit. La Cadena Humana que va organitzar l'OCB i l'Acampallengua son iniciatives especialment importants en moments com l'actual on el català reb i rebrà nombrosos i renovats atacs per part de col·lectius i partits contraris a la normalització lingüística del català.

 

Horaris de Bus Pollença-Sa Pobla dissabte i diumenge: 9'20 i 19'20 h.

Horaris de Bus Sa Pobla-Pollença dissabte i diumenge: 9'45 i 19'45 h.

Nous mp3: Ple d'abril i tertulies

psm-pollenca | 20 Maig, 2009 20:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Adjuntam el ple d'abril en dues parts:

1a Part

2a Part

I les tertulies de polítics de Ràdio Pollença de les seguents dates:

1 d'abril

6 de maig

 

L'Orquídea de Prat de Son Bosc

psm-pollenca | 18 Maig, 2009 14:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest indret del terme de Muro està amenaçat per un projecte de camp de golf que podria destruir l'hàbitat de la major població d'orquídia de prat d'Europa.

El PSM-EN, conjuntament amb la resta de partits del BLOC per Mallorca i el GOB, té un contenciós contra aquest projecte de camp de golf, i darrerament ha presentat al·legacions a la delimitació de la zona de domini públic marítimoterrestre de Muro per tal d'incloure-hi la finca de Son Bosc i evitar el golf. Aquest video explica el valor de l'orquidea de Prat que trobam a Son Bosc.

 

 

Proposam millores a l'ordenança d'ocupació de la via pública

psm-pollenca | 15 Maig, 2009 15:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Com ja anunciarem en un altre article, es va posar a exposició pública l'ordenança reguladora de la ocupació de via pública amb taules i cadires. Com que s'han presentat poques al·legacions i resulta gairebé impossible la seva aplicació per enguany és probable que s'allargui el termini d'exposició pública.

Aquesta ordenança es va treballar conjuntament entre les àrees d'urbanisme i hisenda. La principal novetat de l'ordenança és que presenta uns plànols dels nuclis urbans on es marquen les zones que son susceptibles d'esser ocupades. Després d'analitzar el seu contingut a fons el PSM ha presentat una sèrie d'al·legacions per tal de millorar el contingut de l'ordenança. En definitiva les 22 al·legacions presentades es resumeixen en els seguents grups:

  • Establir  una proporcionalitat entre la superfície de l'establiment i la zona exterior ocupabl, per evitar que es degradi la qualitat del servei (evitar locals petits, amb banys petits, que serveixin a terrasses exteriors molt grans)
  • Deixar ben definides les zones no ocupables davant aparadors, mobiliari urbà, monuments, zones de pas, etc...
  • Afavorir les zones manco interessants turísticament del municipi amb una taxa bonificada el 25%.
  • Regularitzar a la baixa les zones ocupables amb mides múltiples de 0,5m (actualment apareixen una multiplicitat de mides, amb decimals, molt difícils de controlar per part de la policia).
  • Uniformitzar les zones ocupables de la Plaça Major per evitar agravis comparatius i millorar el pas peatonal. Reduir l'ocupació damunt l'enrajolat de la Plaça.
  • Evitar franges ocupables de dimensions impossibles (menys de 2m), ja que inevitablement acabaran expandint-se. En els carrers que es marquen com a ocupables en dos costats deixar-ne només un amb unes dimensions més reals.
  • Al Passeig Anglada Camarassa deixar una franja àmplia de pas davant les façanes dels locals.

TVE censura la monumental pitada a l'himne d'Espanya

psm-pollenca | 14 Maig, 2009 11:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Qui deia que els atacs al nacionalisme i als sentiments nacionals diferents de l'espanyol eren exclussiva del PP? Ahir durant la final de la Copa del Rei Barcelona-Ath.Bilbao es va viure un episodi més de l'ofeg a la llibertad d'expressió si aquesta es manifesta discordant amb l'espanyolisme establert. TVE no va emetre l'entrada dels Reis d'Espanya i la interpretació de la Marxa Reial perque el públic els va xiular massivament. En els dies previs ja s'havia intentat fer passar per radicals als grups que feien comptes xiular a l'himne espanyol, pero la resposta del públic va esser tan multitudinària que va fer que l'himne pràcticament no es sentís. Davant això Televisió Espanyola va optar per no mostrar les imatges (agafant desprevingut a algun periodista), manipular-les i oferir-les a la mitja part sense xiulets. Tota aquesta burda mangarrufa ve d'una televisió que es suposa pública i sota la tutela d'un govern "progre", on els tics retrograds (recordem ce ce o o) ja haurien d'haver quedat superats; però amb Espanya i el seu Rei hem topat. Tanmateix al final l'explossió d'eufòria nacional basca i catalana no es va poder contenir, i les Senyeres Independentistes i Ikurriñas onejaren a plé, fins i tot el capità blaugrana lluia una estelada i es va posar dret eclipsant (per no dir donant-li el cul) totalment al monarca.

 

Noticia Vilaweb

 

Posem en valor el Patrimoni de Pollença

psm-pollenca | 11 Maig, 2009 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament comença a obtenir resultats pe l'aposta per la recuperació de patrimoni de Pollença.

 


La setmana passada s'ha col·locat la Creu del Roser-Vell, que s'ha fet restaurar amb una subvenció de Departament del Patrimoni. Així mateix actualment l'antic plànol cadastral del terme, que habitualment s'exposa al Museu de Pollença, es troba en el taller de restauració. A la passada junta de Govern es va aprovar l'aportació de la subvenció municipal per a la rehabilitació de les figures històriques de Les Àguiles, aportació que comparteixen l'Ajuntament (25%), Colonya (25%) i el Departament del Parimoni (50%).
 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb