"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Crònica de ple de juny

psm-pollenca | 26 Juny, 2009 15:36 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir dijous es va fer el Ple municipal de juny a Can Llobera, a causa de les obres a l'edifici de l'Ajuntament. Ja penjàrem l'ordre del dia en aquest enllaç al nostre arxiu. Baixau-vos-la per seguir millor aquesta crònica.

- Després de l'aprovació de les actes de tres plens anteriors es va aprovar per unanimitat la ressolució d'un empedient per averigur la propietat d'una sepultura al cementir; finalment sembla que és de propietat municipal.

- Es va passar a discutir una moció de EU relativa a la creació d'una comissió d'el·laboració del pressupost municipal. EU proposava que es fes una comissió de tots els partits per el·laborar el presupost.

En aquest sentit el PSM pensam que és molt important tenir el pressupost redactat quan abans millor, si pot ser cumplint el que marca la llei d'aprovar-los abans del 15 d'octubre de l'any anterior. Evidentment enguany això ja no és possible. Esperam que no s'arribi al punt de l'any passat, on es varen aprovar a octubre de 2008 els pressupost del propi 2008. Tenir el pressupost aprovat amb temps permet fer-ne un millor control, tant pels membres del govern com pels de l'oposició. Encara que aquest tràmit no correspon a cap àrea que gestionem, com a membres de l'Equip de Govern l'any passat ja varem demanar disculpes per l'aprovació tan tardana del pressupost.

Enguany el pressupost ja està pactat a nivell polític i ara s'entan fent els tràmits tècnics, tal i com ens ha informat el Regidor d'Hisenda, Juanjo Mir (PSOE). Si el pressupost finalment recull aquells termes que es pactaren i les nostres demandes, més que raonables, no tindrem cap inconvenient en aprovar el pressupost juntament amb els nostres socis. Per permetre acabar el pressupost al regidor d'hisenta, li donàrem un vot de confiança i rebutjàrem, juntament amb els socis, la moció de EU. La moció només tingué el suport de EU i PP, un vot conjunt que comença a ser molt habitual en els plens.

En la discussió sobre aquesta moció EU va tornar a demanar al nostre regidor que havia dedimitir en funció d'una afirmació feta pel company Biel Cerdà l'any passat, quan va dir que si el pressupost no estava  aprovat com a màxim al gener, ell dimitiria. En Biel llavors va afirmar que tenia el suport de l'agrupació del PSM en la seva postura. Així és, l'Assamblea del PSM va acceptar aquest plantejament d'en Biel, pero mai va imposar aquesta condició a en Tomeu Cifre; simplement va donar permís a en Biel perque posas aquesta condició. De tota manera el càrrec d'en Tomeu dins l'Ajuntamet, tant com a regidor de Cultura com la seva acta de regidor esta SEMPRE a disposició de l'Assamblea del PSM, que pot prendre la desició de fer-lo sortir de l'Equip de Govern en qualsevol moment o fins i tot fer-lo dimitir per deixar pas a un substitut. I el que no ha de fer EU es interferir en les desicions internes del PSM i en l'autonomia de la seva assamblea; de continuar per aquest camí estarà donant una imatge de partit poc compromés amb la democràcia interna dels partits polítics. Si EU vol que el regidor Tomeu Cifre dimiteixi el que ha de fer és aprovar-ho en la seva assamblea i comunicar-ho en el ple, o es que el Sr. Garcia vol continuar demanant una dimissióque la seva pròpia assamblea no ha aprovat?

- Es va aprovar per unanimitat la recepció del clavagueram d'un solar de Cala Sant Vicenç.

- Es va discutir una moció d'EU per a reactivar l'agenda Local 21 a Pollença. L'Agenda Local 21 és un procés que va posar en marxa el compan Biel Cerdà quan era regidor de medi ambient i han continuat els següents regidors de la matèria. com és llògic la continuitat d'una iniciativa que vèrem posar en marxa és del màxim interés del PSM i per tant col·laborarem en que continui endavant.

L'Agenda Local 21 consisteix en un procés pel qual els ciutadans proposen millores mediambientals, socials,de mobilitat, en urbanisme, etc. de manera participativa. Propostes que es materialitzen finalment en un Pla d'Acció que l'Ajuntament ha d'aprovar i pressupostar partides per dur endavant les accions proposades. A Pollença tenim un Pla d'Acció fet l'any 2006 queno s'ha aprovat per ple. Tenim el compromís del regidor de Medi Ambient, Jaume Plomer (PSOE) d'actualitzar el Pla d'Acció i de que totes les accions proposades a la moció ja s'han tractat amb la Directora Insular de Cooperació Local (casualment d'EU) i que es donen les passes per dur-ho endavant, i que per tant no era necessari aprovar una moció per assumptes que ja estan en marxa. Novament la moció només tingué el suport de EU i PP, mentres que l'Equip de Govern hi votàrem en contra.

- Al torn de precs i preguntes donàrem compte de com s'ha regularitzat la situació dels treballadors del Festival de Pollença, de manera provisional per enguany fins que no es constitueixi la Fundació del Festival. La regularització s'ha fet seguint les indicacions de Secretaria i amb l'assessorament de la nova Tècnica de Relacions Labolars de l'Ajuntament. Es tracta de corregir una situació irregular que ve de moltes legislatures enrera. La nova Fundació servirà, entre altres, per millorar i clarificar com contracta el Festival. Curiosament, des que l'Àrea de Cultura fa passes per crear la Fundació és quan l'oposició s'ha despertat demanant la regularització dels treballadors.

 


 

Així mateix ahir dematí es va presentar al mitjans de comunicació balears el programa del Festival de Pollença. Avui la premsa recull la informació a les planes de cultura.

Diari de Balears

 

Actes Culturals a Pollença

psm-pollenca | 25 Juny, 2009 15:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

S'acosten uns dies de molta activitat, especialment en l'àmbit cultural, i val la pena repassar els difrents esdeveniments:

Divendres 26, a les 20,30h al Museu de Pollença: 

Inauguració del 46 Certàmen d'Art plàstiques de Pollença

 


Divendres 26, a les 22h a la Plaça Major de Pollença:

Concert del Cicle Diversons amb "Cu-Bob", patrocinat per La Caixa i l'Àrea de Cultura

 


Divendres 26, a les 21:30h a l'Esglèsia de Montision:
Missa Criolla d'Ariel Ramirez, a benefici d'AFAMA

Dissabte 27, a partir de les 17h en cinc escenaris de Pollença:
X Trobada de Musics per la Lléngua.
 
 

 Dissabte 27, a les 20:30h al Centre Cultural:
Lliurament de XXVIII Premi de Narrativa Infantil i Juvenil "Guillem Cifre de Colonya"
 
 

Diumenge 28 i dilluns 29:
Festes de Sant Pere al Port de Pollença
 
 
Enguany, pel fet de caure la Patrona en diumenge, s'ha traslladat el dia festiu. A proposta del PSM es va aprovar pel Ple Municipal que aquest any el festiu fos el dia de Sant Pere, patró dels pescadors i condiderat durant molts anys patró del Moll fins que va esser desplaçat per les festes de la Mare de Déu del carme.

Diumenge 28, de les 9 a les 14 h. al Claustre de Sant Domingo:
Mercadet d'estiu de PRODIS.
 
Dijous 2, a les 22h,al Claustre del Convent:
1er concert del cicle Sons de Nit 2009, amb Joan Miquel Oliver. 10E
 
 
 
Enguany, per motius de pressupost, tots el concert es duran a terme al Claustre de Convent. També s'ha hagut de posar entrada a preu de 10€ pel concert amb l'artista de caxet més elevat, Joan M. Oliver. Des de l'Àrea de Cultura es va considerar millor oferir aquest concert, encara que fos amb una entrada de 10E que cubreix parcialment el cost, que no haver de renunciar al concert.

 

Ple municipal de Dijous 25 de Juny

psm-pollenca | 23 Juny, 2009 18:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquesta és l'ordre del dia del Ple de dijous. Dins la part resolutiva hi ha pocs assumptes a tractar en aquest Ple. Es de suposar que la part de control i seguiment serà allà on s'extendrà el ple.

Una altre urbanisme és possible i és necessari.

psm-pollenca | 22 Juny, 2009 07:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

No es tracta de cap muntatge. És una comparació real entre l’edificació que existia al Calvari l’any 2002 i enguany.  I no es traca d’edificis fets il·legalment  ni res d’això. Aquests procés d’edificació està emparat amb el Pla General de l’any 1990 i els promotors l’han portat endavant de manera ben legal. El Calvari havia resistit durant dècades per les dificultats per construir-hi, però no ha aguantat la pressió dels anys de l’eufòria constructora. Que és el que ha fallat perquè Pollença hagi perdut la seva típica estampa de poble coronat per una muntanya amb una escala? Doncs un planejament equivocat i  falta de voluntat política per canviar el que no estava bé.

Un procés similar s’estava desenvolupant a dues zones emblemàtiques pel nostre paisatge com son Cala Carbó i El Vilà. La diferència és que allà sí que els polítics hi han estat a temps i han tingut ganes d’evitar la destrossa. Amb el nou govern progressista i l’arribada d’un conseller del PSM a la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, en Gabriel Vicenç, es va decidir posar fre a tota una sèrie d’urbanitzacions que haguessin desfigurat el paisatge de moltes zones de Mallorca, entre elles les que hem esmentat de Pollença. El Decret-llei i la posterior Llei de Mesures Urgents per a la Protecció del Territori (curiosament aquest no s’ha anomenat Decret Vicenç), han impedit que succeeixi allò que sí ha passat al Calvari: la construcció excessiva emparada per la llei. Ara vindran demandes dels promotors, reclamant indemnitzacions més o manco justificades per no haver pogut edificar tots aquests presumptes solars de Cala Carbó i El Vilà; però no ens enganem, el mal d’haver d’indemnitzar, si arriba el cas, no serà mai tan gran com el mal que faria per sempre més la destrossa que amenaçava el nostre paisatge. D’això se’n diu tenir clares les prioritats.

A Pollença ara estem en fase d’adaptar el Pla General al Pla Territorial de Mallorca, i fer a més les modificacions necessàries per preveure l’urbanisme de Pollença pels propers vint anys. És imprescindible l’aportació de tota la societat pollencina, en forma de suggeriments, consultes, esmenes, per tal que el resultat sigui fruit del màxim consens possible i no pugi passar allò que ha succeït sovint, que l’urbanisme es planeja lluny dels ciutadans, en despatxos, i el poble se n’adona de les malifetes anys després, quan veuen créixer el formigó al seu voltant. Sobretot s’ha d’exigir dels partits que estam a l’Ajuntament visió de futur, entendre que el que donarà de menjar als nostres fills serà el medi ambient i un municipi agradable, elements essencials pel turisme. També fermesa davant els interessos particulars que en un moment determinat poden intentar treure avantatge del planejament urbanístic. Ja no hi ha temps per amiguismes i per l’urbanisme a la carta, ara cal pensar en Pollença i en els pollencins que tot just donen les primeres passes. Les receptes que s’han fet servir durant tants anys ja no serveixen.

 

 

'No, Terribas, no'

psm-pollenca | 18 Juny, 2009 09:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
Article d'opinió d'Antoni Alorda, membre de l'Executiva del PSM-EN i diputat del BLOC-PSM-Verds, publicat al diari Última Hora, deixan les coses en els seus justos termes.
17/06/2009  
La Directora General de TV3 ens vol convèncer que cal prescindir de rebre íntegrament TV3 i C33 a les Illes Balears i que reunir-los en un sol canal, TV3CAT, ens garanteix el “més essencial”. Diu que l’operació s’ha fet “amb bona voluntat” però sense “èxit pedagògic”. Pedagògic? Deu ser cert perquè ni la pròpia Terribas s’ha autoconvençut i confessa que no és l’escenari desitjable, però, ai las!, “és l’escenari possible en l’entorn econòmic, legal i tecnològic que tenim”. Idò n’hi ha que no ens hi conformam.

L’argument tecnològic és inversemblant: la tecnologia va a menys? Que la TDT comporti un retrocés de la presència del català és una perversa paradoxa, no una conseqüència “tecnològica”. I ens hi hem d’avenir?

Si la legalitat ho impedeix, que és una veritat a mitges, s’ha de canviar. No ens aturà quan era indiscutiblement cert, i ens aturarà ara? No oblidam que si TV3 hagués esperat la benedicció de González, encara no emetria... I d’haver esperat Voltor tots els permisos, no l’haguéssim vist mai a les Illes Balears.

La qüestió econòmica és negociable (al cap i a la fi venim d’una situació que, alegalment, ha durat més de vint anys) i, en darrer extrem, és qüestió de prioritats. La incongruència de Terribas ens ho mostra obertament quan diu: “si IB3 deixés d’emetre de manera íntegra en català, ens replantejaríem els acords signats”. Com? L’ús d’una llengua o altra altera els entorns econòmics, legals i tecnològics? Passem-ho a d’altres paraules: la recepció íntegra de TV3 i C33 és possible.

Aquí, el pacte que dóna sentit a l’actual govern està compromès amb la recepció de TV3, i de tots els canals possibles en llengua catalana (alguns ens en cuidàrem); i així ho ha manifestat el Parlament en un acord de fa un any. Fins i tot la llei de normalització lingüística ens avala. Així que no estam fermats pels acords Matas-Maragall de 2005. Un acord criticat per insuficient pel nacionalisme illenc (tot i beneït per ERC) sobretot per excloure continguts als ciutadans de les Illes Balears i per no garantir prou més emissores en català. Cal revisar-lo i garantir la recepció íntegra de TV3, el 33 i més canals en català. Aspiram a un escenari “més desitjable”, Sra. Terribas, forgem-lo; Catalunya, s’hi esmerçarà?

Del paper de cada institució, i cada partit, de conseqüències polítiques, o d’altres mesures per millorar l’audiència en llengua catalana, n’haurem de parlar un altre dia.

Tertulia de Polítics

psm-pollenca | 17 Juny, 2009 16:32 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui a les 19,00h a Ràdio Pollença hi ha d'haver Tertulia de Regidors (crec que s'hi escau millor aquest nom).  Els assumptes que sortiran els tria el presentador, però com és llògic el que sortirà son aquells temes en els que hi ha discrepàncies entre els diferents partits. En aquest sentit probablement sortirà a rotlo l'estira-i-amolla entre UM i el PSOE a compte de les 500 signatures que demanen la dimissió de Francisca Ramon (PSOE) en les seves funcions de Delegada del Port de Pollença. Com és conegut han aparegut als diaris declaracions creuades de Jaume Plomer, Joan Cerdà i Martí Ochogavia.

Arran d'això el que diu el PSM és el mateix que venim dient des de fa temps, malgrat aquesta postura de vegades no ha estat compresa. L'Equip de Govern ha de prendre desicions solidàriament, a parts iguals entre els tres partits, sense que s'hi pugui fer valer el pes en regidors o les opcions de conformar governs alternatius, i que és fonamental que tots els partits es sentin còmodes en les desicions que surten de l'Equip de Govern. Hem de reconèixer que per part del PSM això de vegades no ha estat així; no és cap troballa que en certes desicions no ens hi hem sentit còmodes o fins i tot obertament en contra: l'aparcament de la Gola, el destí de les inversions del Pla E o la despeatonalització del Moll en son exemples coneguts (veure article anterior); també en certs assumptes rel·lacionats amb caça o camins hem divergit, i així s'ha reflexar en les votacions del ple.

Esperam que el conflicte que s'ha reflexat en els mitjans de comunicació no tingui conseqüències perjudicials pel pacte de govern, sino que se n'extreguin conclusions que ens duguin en el sentit que hem apuntat. Tenim per davant reptes molt importants: la correcta gestió de les inversions al nostre municipi(auditori, pont del poliesportiu, obres del Pla E, la necessària rehabilitació de Can Llobera, etc.), hem de fer front a una important crisi econòmica, amb el que això suposa de racionalització de la despesa municipal, hem de recuperar per l'ús públic els camins de titularitat pública, hem de posar fre a l'excessiu consum de territori amb un nou Pla General més proteccionista i racional, hem d'aportar el suport municipal per tal que l'Ajuntament col·labori en presentar una oferta turística més orientada en la cultura i el Medi Ambient, i tot això respectant les nostres particularitats com a poble...tanta feina a fer que no es poden perdre esforços en lluites internes.

Per això la nostra aposta és per un Equip de Govern que prengui desicions solidariament, a part iguals entre els diferents partits i on totes les àrees actuin coordinadament. Les Àrees de l'Ajuntament han de col·laborar, no actuar individualitzadament per cercar protagonismes partidistes. amb aquest ànim ens hi trobaran per continuar treballant per Pollença i pel País, la resta son vuits i nous i cartes que no lliguen.

Som-hi per Mallorca

psm-pollenca | 11 Juny, 2009 14:18 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Divendres dia 12 de juny: festa Som-hi per Mallorca!

El GOB organitza una festa reivindicativa amb música, activitats, audiovisual...

El proper divendres 12 de juny, Ses Voltes acollirà la festa Som-hi per Mallorca!  que pretén ser una gran convidada i ajuntar gent, artistes, música, audiovisuals, fireta ecosocial, etc... per reclamar un canvi real i definitiu a l'hora de plantejar el futur de Mallorca.

 

 

 

Camins: Comunicat de la Plataforma dobre Ternelles / TDT i TV3

psm-pollenca | 11 Juny, 2009 06:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

CAMINS

La Plataforma pels Camins Públics Oberts ens fa arribar aquest comunicat que penjam aquí per donar-li difussió.

 


TDT I TV3

Com sabeu aviat arribarà la TDT que permetrà la recepció de més canals de   televisió.  Curiosament, l'arribada d'aquesta tècnica en lloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic farà que cada cop quedin més empetitides i sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit autonòmic o local.

És per això que XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega aquesta campanya, tot esperant la vostra col·laboració. Es tracta d'enviar una carta al       ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya perquè ell en té la clau tècnica. D'altra banda, creiem que l'Estat no pot rentar-se les mans com si no tingués cap responsabilitat en aquest  tema de les televisions en català, sinó que ha de col.laborar en l'esforç de les autonomies.

Si us plau entreu a:
http://www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm

Seguiu-ne les instruccions i envieu-la.

Moltes gràcies.

Josep-Maria
CURRIÀ  i  CURCÓ

 

ELECCIONS EUROPEES: SENSE EL PSM-EN NO HI HA UNA ESQUERRA NACIONALISTA VIABLE

psm-pollenca | 09 Juny, 2009 11:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

A l'hora de fer una valoració de les eleccions europees d'ahir, des del PSM-EN ens preocupa molt l'alta abstenció que ha marcat aquests comicis, especialment a les Illes Balears (on ha arribat al 63,98% del cens electoral), així com la tendència ascendent d'aquest fenomen. Hem de denunciar que el PP i el PSOE han dedicat la campanya a qüestions que només els interessaven a ells, i han des incentivat el vot d'una part important de la ciutadania.

Pel que fa als resultats de les diferents formacions, cal constatar que el Partit Popular ha estat el guanyador d'aquestes eleccions, tant al conjunt de l'Estat com a les Illes Balears. Ara bé, no han estat en absolut uns bons resultats per al PP balear, que havia apostat molt fort en designar la seva presidenta, Rosa Estaràs, com a candidata. Tot i que Estaràs ha obtingut l'escó d'eurodiputada, el PP ha perdut més de 9.000 vots a les Illes Balears respecte als anteriors comicis, i continua la línia descendent iniciada amb la pèrdua de la majoria absoluta l'any2007, i accentuada pels casos de corrupció que impliquen el Govern de Matas.

Al PSOE, a nivell estatal, li passa factura la crisi econòmica (o, més ben dit, la manera com aquest partit, des del Govern de l'Estat, afronta la crisi).Una dada positiva d'aquestes eleccions en l'àmbit estatal és el fet que les coalicions nacionalistes han mantingut els seus eurodiputats, malgrat la reducció d'escons en joc (50, front als 54 de 2004).

Així, Europa dels Pobles (i gràcies als vots del BNG) manté 1 eurodiputat, que es repartiran entre ERC, BNG, Aralar i la Confederació Verda. La Coalició per Europa manté els 2 eurodiputats de Galeuscat (per a CiU i per al PNB). D'altra banda, Raül Romeva repeteix com a eurodiputat d'ICV.

Pel que fa als resultats del nacionalisme a les Illes Balears, hem de constatar una dada: el nacionalisme progressista representat pel PSM-EN sempre havia estat la tercera força política de les Illes Balears. Ara que el PSM-EN no s'hi ha presentat (per mor del veto d'ERC), ERC i Entesa per Mallorca, tot i comptar amb el nostre suport i haver rebut una part dels nostres vots, han estat incapaces de mantenir aquesta posició. Probablement, els prop de 9.400 vots que el PSM-EN va obtenir l'any 2004 s'han distribuït entre la coalició Europa dels Pobles, els vots en blanc i l'abstenció.

ERC hauria de reflexionar sobre els resultats d'aquestes eleccions. ERC volia comptar vots; idò ja els ha comptat. Sense la competència del PSM-EN, i en coalició amb Entesa, ha tret 143 vots més que les passades eleccions europees. És evident que no han sumat els vots que pensaven sumar. La conclusió és clara: sense el PSM-EN, no hi ha una esquerra nacionalista forta i viable, i el país necessita una esquerra nacionalista capaç d'esdevenir una alternativa al bipartidisme espanyol.

El PSM-EN és un partit imprescindible per construir aquest país. A partir d’ara, el PSM-EN iniciarà un procés de debat intern per decidir l’estratègia de cara al 2011, per tal de bastir una plataforma electoral nacionalista, progressista i ecologista amb garanties, capaç de revalidar les majories de govern nacionalistes i progressistes i que esdevingui una alternativa real al bipartidisme.

Resultats de les Europees

psm-pollenca | 08 Juny, 2009 09:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A nivell espanyol el PP va esser el partit més votat.

A Balears els resultats foren els següents, comparats amb les del 2004:CandidaturesVots 2009
Vots 2004
Candidaturas
PP112.19143,81% 121.587 46,57%PP
PSOE98.54038,48% 101.212 38,76%PSOE
UM-UMe9.7353,80% 9.394 3,60%PSM-EN
ESQUERRA-ENTESA7.6412,98% 8.120 3,11%UM
UPyD7.0922,77% 7.498 2,87%ERC
EU-EV6.7202,62% 6.167 2,36%EUIB
LV-GVE2.6291,03% 2.340 0,90%EV-GV
II1.5620,61% 1.183 0,45%P.CANNABIS

Això deixa ben a les clares que el fet que el PSM quedas fora de la coalició nacionalista d'esquerres (Esquerra-Entesa), ha deixat aquesta opció en quart lloc, quan al 2004 el PSM quedà en tercer lloc. Això hauria de fer replantejar l'estratègia d'Esquerra i Entesa, estratègia que empobreix les opcions del nacionalisme a les Balears. A destacar els llocs dels Verds Europeus i Iniciativa Internacionalista, en cinqué i sisè lloc; d'on han sortit aquests vots?

A Pollença els resultats foren els següents:Candidatures Vots 2009
Vots 2004
Candidaturas
PSOE 1.626 42,00% 1.689 40,25% PP
PP 1.271 32,83% 1.664 39,66% PSOE
UM-UMe 347 8,96% 323 7,70% UM
ESQUERRA-ENTESA 250 6,46% 175 4,17% PSM-EN
EU-EV 127 3,28% 132 3,15% ERC
UPyD 44 1,14% 99 2,36% EUIB
LV-GVE 42 1,08% 38 0,91% P.CANNABIS
II 20 0,52% 31 0,74% EV-GV

Com a nivell balear, els vots al 2004 del PSM no s'han traspassat a ERC+Entesa, sino que s'han desviat gairebé seixanta vots. Observar que els Verd Europeus més Iniciativa internacionalista sumen la seixantena de vots.

Dades: Ministeri de l'Interior

Powered by LifeType - Design by BalearWeb