"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les barreres de Ternelles s’han d’obrir

psm-pollenca | 02 Juliol, 2009 14:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir va saltar la notícia i avui ho publiquen els diaris. Ara l'Ajuntament ha de fer les passes que calguin per fer l'accés efectiu.

Diari de Balears 2/07/2009

 

 

 

Ho dicta el Suprem en una sentència ferma que no admet cap recurs per part de la propietat. Ara haurà d’autoritzar-ne el pas restringit

El Tribunal Suprem ha resolt, a través d'una sentència ferma contra la qual no és possible cap recurs d'apel·lació, que les barreres del camí de Ternelles, al terme municipal de Pollença, s'han d'obrir. D'aquesta manera, no admet a tràmit el recurs que presentà la propietat a la més alta instància judicial contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que donà per bo l'acord adoptat pel ple del Consell, el 2006, sobre l'accés lliure al polèmic sender. Tot i així, des de la propietat de la possessió de Ternelles recorden que "la resolució del Suprem no autoritza l'obertura del camí al públic en general" i manifesten que "l'acord del ple del Consell de 2006 s'ha d'adaptar a la legislació més vigent, com són ara el PORN i la Xarxa de Natura, que regulen els espais naturals depenent de la protecció que tenen. Aquesta legislació determinarà de quina manera s'ha de preservar l'accés al camí de Ternelles".

Acord

Cal recordar que l'acord de l'Ajuntament de Pollença de l'any 2006, que posteriorment fou aprovat pel Consell, regulava l'ús d'aquest sender i hi garantia el pas de 20 persones cada dia, cinc dies a la setmana, durant gairebé set mesos a l'any. Tot i que Joan Ramon Bosch, de la Plataforma pro camins oberts, i Biel Cerdà, del PSM, es mostren satisfets de la resolució del Suprem, manifesten que "ara hem de comprovar que el Consistori aplica l'acord i permet el pas, que encara és restringit", segons Bosch. El batle de la localitat, Joan Cerdà, recordà ahir que "des de l'any 1991, l'Ajuntament lluitava per aconseguir aquesta veredicte" i assegurà que "tot i que haurem d'expropiar el camí, que és privat, perquè pugui tenir un ús públic, treballarem perquè la sentència s'executi i puguem garantir-hi el pas

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb