"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Excursió reivindicativa pel Coll de Síller

psm-pollenca | 31 Agost, 2009 09:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dissabte passat es va dur a terme l'excursió reivindicativa organitzada per la Plataforma Pro Camins Públics Oberts que reivindica el lliure pas pel Camí del Coll de Síller que va del Moll a Cala Sant Vicenç.

Es va reunir un grup d'aproximadament cent persones,ntre elles Antoni Alorda, Tomeu Cifre o Biel Cerdà representant el PSM. Al principi dela marxa Joan Crespí va llegir un manifest reclamant el pas lliure pels camins públics, i en especial pel Coll de Síller.

Aquest camí ve essent utilitzat des de temps immemorial per connectar Sant Vicenç i el Moll, i així ho declararen el el seu moment un grup de veterans pescadors en declaració jurada. L'excursió comptà amb la presència d'una arqueòloga que va poder trobar restes de ceràmica talaiòtica, romana, àrab i medieval en bona part del traçat del camí, donant fé de que ha estat un pas utilitzat des de fa, no segles, sino mil·lenis.

L'excursió es va trobar amb la tanca que obstaculitza el pas mitg tancada, fet que va permetre el pas a peu, pero no en cavall.

El PSM té el compromís de fer incloure el Catàleg de Camins de Pollença en el nou Pla General, per tal de donar més força a les seves determinacions, així ho defensarem des de la nostra postura dins l'Equip de Govern.

 

El grup abans de partir.

 

 

Joan Crespí, de la Plataforma, llegint el comunicat.
 

 

Els cavallistes no pogueren passar.

 

El grup escoltant el manifest, entre ells Antoni Alorda i Tomeu Cifre.

 

Biel Cerdà i Tomeu Cifre, del PSM, participaren a l'excursió. 

 

Joan Ramon Bosch, de la Plataforma, fent unes declaracions a IB3.

 

Bocí de ceràmica medieval localitzat en el Camí del Coll de Síller al costat d'altres fragments talaiòtics, romans i àrabs.

 

 

Més imatges a l'Arxiu fotogràfic del PSM

o al Picassa de Biel Perelló

Tren fins a Pollença

psm-pollenca | 28 Agost, 2009 09:09 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els polítics d'Alcúdia no es posen d'acord amb el Govern sobre per on ha de passar el tren per arribar a Alcúdia des de Sa Pobla, ja que el consistori insisteix en fer-lo passar per devora l'Albufera.

Arran d'això el conseller de mobilitatha manifestat que si a Alcúdia no hi ha acord, el Govern es plantejarà fer la inversió en un altre lloc

Des del PSM de Pollença li agafam la paraula al conseller i recordam que al ple de novembre del 2008 l'Ajuntament de Pollença va aprovar per unanimitat de tots els grups (inclosos UM i PSOE) un punt de la moció presentada pel PSM i EU en que es demanava al Govern que s'iniciin els estudis per veure la viabilitat de dur el tren fins a Pollença.

Pollença té un dèficit importantíssim de transport públic i creim que la oportunitat de fer arribar el tren és una inversió que no hem de deixar passar.

 

 

 

Excursió reivindicativa pel Coll de Síller

psm-pollenca | 25 Agost, 2009 15:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La Pataforma Pro Camins Públics Oberts ens fa arribar aquesta convocatória per a una excursió reivindicativa de Gommar a Cala Carbó pel coll de Síller, a la que donam suport.

 

 

 

Mapa sobre GoogleMaps de l'itinerari de l'excursió i lloc de trobada
 

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS OBERTS


 

 

 

Festes de Cala Sant Vicenç 2009

psm-pollenca | 20 Agost, 2009 14:36 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Damà divendres comencen les festes de Cala Sant Vicenç amb una activitat organitzada pel Museu de Pollença, l'Art i Copes. Tots hi estam convidats.

 

Clicau la imatge per veure el programa de festes
 

 

Resum del Ple de juliol: Pressupost 2009

psm-pollenca | 19 Agost, 2009 08:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El 30 de juliol a les 11,00h es va celebrar el Ple Ordinari de julio. Aquest és el resum de com es va desenvolupar. En aquest Ple el vot del PSM serà decisiu per tal que l'Equip de Govern tingui majoria sense haver de recorre al vot de qualitat del batle, degut a la dimissió de Jaume Plomer i que encara no ha pres possessió el seu substitut.

Es va fer el Ple enmig de les festes per la importàcia, sobretot, d'aprovar el pressupost.

PART RESOLUTIVA

1-Aprovació de l'acta de la sessió de dia 25 de juny de 2009.

2-Aprovació de la compatibilitat del Sr. Pere Salas Vives, bibliotecari-arxiver.

El bibliotecari-arxiver donarà classes a la Universitat fora del seu horari laboral, per fer-ho precisa l'aprovació de la compatibilitat.

Es va aprovar per unanimitat.

3-Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General de l'exercici econòmic 2009.

Es va presentar el pressupost del 2009. Pensem, com ja vàrem dir l'any passat, que el pressupost s'ha d'aprovar en el termini que marca la llei, que es fins a l'octubre de l'any anterior, per poder dur una gestió més eficaç i rigorosa del pressupost municipal. Com més avança l'any sense tenir el pressupost aprovat, més difícil es fer-lo complir, i aquest fet és molt important especialment en un temps de crisi com l'actual.

Reproduim textualment les paraules del regidor Tomeu Cifre per argumentar el seu vot favorable a l’aprovació dels pressupostos, tot i la nostra postura crítica envers el procés que ha portat a la seva aprovació:

“Abans de res demanem que els informes que es presenten adjunts a les propostes estiguin en català, tal i com va aprovar aquest Ple en el seu moment, independentment de l’idioma en que s’hagin redactat per part dels tècnics, ja que tenim un servei lingüístic que està per fer aquestes funcions de traducció.

Avui, finalment, es du a aprovació inicial la proposta del Pressupost pel 2009. Si l’any passat, quan es va presentar el pressupost al mes de setembre, ja vàrem demanar disculpes, per la part que ens correspon i com a membres de l’equip de govern, enguany no tenim motius per no tornar-ho a fer. El pressupost, com tots sabem, s’ha d’aprovar com diu la llei, com a màxim al mes d’octubre de l’any anterior, i per tant cada mes que transcorre des d’aquesta data sense tenir el pressupost aprovat suposa un perjudici per a l’administració, per la dificultat de control en la despesa que se’n deriva i per la impossibilitat del consistori de fixar prioritats i línees estratègiques. Aquest fet és especialment important en un temps de crisi com l’actual. El nostre grup sense ha estat pertidari d’aprovar els pressuposts quan abans millor, encara que després s’hagin de fer les modificacions de crèdit que calguin. Per això tornam a reiterar la petició de disculpes als ciutadans i esperam que l’Ajuntament es posi a treballar en els pressuposts del 2010 en el termini de temps més curt possible i no més enllà del mes de setembre.

Dit això, i com a membres de l’equip de govern que som, ens sentim amb la responsabilitat de donar suport a aquests pressuposts del 2009, que inclouen nombroses partides que hem estat gestionant des de l’àrea de govern que tenim delegada, la de cultura. Més enllà d’aquest acte de responsabilitat, de l’anàlisi del contingut del pressupost n’extraiem conclusions algunes de positives i altres de millorables. Com a partit d’esquerres valorem positivament la millora en els capítols de servei socials, ensenyament o medi ambient, i que s’hagi moderat la previsió de despesa en capítols que no son essencials pel desenvolupament del municipi com és la previsió de despesa en festes. També valoram positivament l’augment, encara que moderat, del capítol destinat a cultura. Pensem que queda pendent la millora de les assignacions econòmiques que té compromeses l’Ajuntament amb l’Empresa Municipal a partir de l’aprovació del pressupost d’aquesta darrera.”

Aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (UM-UNPI, PSOE i PSM-EN) i en contra de l’oposició (PP-UMP i EU-EV).

 (Segueix)

Palma Arenes Movedisses

psm-pollenca | 11 Agost, 2009 12:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Malauradament la setmana de ressaca de la Patrona ens ha duit més accions terroristes a Mallorca (questes afortunadament sense víctimes) i una altre cas de "pressumpte" corrupció, la del Cas Palma Arena, segons la policia Operació Espasa, que finalment ha esclatat embolicant a una bona tongada  de polítics del PP (quasi sempre surten aquestes sigles quan parlam de corrupció, quina casualitat). Rafel Duran, actual portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma i "Pepote" Ballester, ex-Director General d'Esports i número 21 de la llista del PP de Pollença, son dos dels màxims implicats en el cas de suposada malversació de fons públics i desviament de milions d'euros cap a on no es sap molt bé on: butxaques particulars o finançament de la campanya del PP al 2007. La questió és que tenim un velòdrom que va costar més del doble del pressupostat (dels 46M d'E a prop de 110M d'E) i que resulta que té nombrosíssim defectes que impedeixen la seva homologació per part de la Unió Ciclista Internacional. És una llàstima que un medallista olímpic d'origen pollencí com el Sr. Ballester estigui dins aquest contuberni de corrupció, així que esperem que pugui demostrar la seva innocència davant els tribunals, si realment ho és d'innocent, pero sembla que els tirs no van per aquí perque el jutge li ha posat una fiança abans d'amollar-lo. Poc a poc tot el Govern d'en Mates es va enfonsant en les sorres movedisses de la corrupció; qui pot creure a aquestes alçades que el màxim responsable del Govern no estava al corrent, si no ordenava, totes aquestes mangarrufes?

 

Llista municipal del PP. Pepote és al num.21 com a personatge il·lustre que tanca la llista.
 
De Dossier de premsa

“Els nacionalistes no ens deixam enganar pels pretesos ideals d’una colla d’assassins"

psm-pollenca | 10 Agost, 2009 14:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El líder del PSM-EN, Biel Barceló, afirma que “ETA ens està atacant com a país”, i insta els terroristes a abandonar la lluita armada: “només les vies polítiques són legítimes per aconseguir objectius polítics”
10/08/2009  
El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació per “condemnar enèrgicament la cadena d’atemptats perpetrats ahir, presumptament per l’organització terrorista ETA, contra diferents establiments comercials de la ciutat de Palma”. Aquestes han estat les seves paraules:

“Amb aquests atemptats, ETA ha atacat directament els interessos econòmics de les Illes Balears. Després de l’atemptat del passat dia 30 de juliol, en què varen morir dos guàrdies civils, ETA ha atacat objectius turístics i ha volgut atemorir la societat civil.

Encara no sabem si es tracta d’un comando desplaçat a Mallorca o d’un comando establert aquí. Sigui com sigui, amb aquesta ofensiva contra Mallorca, ETA ens està atacant directament com a país. I el país ha sabut donar una resposta adequada a la barbàrie. Si ETA pretenia sembrar el caos i la por, no ho ha aconseguit. La millor resposta ha estat la tranquil·litat de la gent, que ràpidament ha recuperat la normalitat.

Les Illes Balears som un país de gent treballadora, emprenedora i lluitadora. De gent que no es deixa intimidar, que està orgullosa de ser qui és, i que sempre ho ha defensat de forma pacífica.

Com a secretari general del PSM i portaveu de la Federació PSM-Entesa Nacionalista de les Illes Balears, vull enviar un missatge a l’organització terrorista ETA: la societat de les Illes Balears en general, i els nacionalistes en particular, no ens deixam enganar pels pretesos ideals d’una colla d’assassins, i no deixarem que se’n riguin de nosaltres. Volem que ens deixin en pau.

Tant la societat de les Illes Balears, com també la societat basca, volem que ETA abandoni la lluita armada definitivament, i entengui d’una vegada per totes que només les vies polítiques són legítimes per aconseguir objectius polítics. Amb les bombes no es construeix cap país. Fins que no entenguin això, l’únic que esperam és que aquestes persones siguin detingudes i jutjades el més prest possible”.

Molts d'anys a tots.

psm-pollenca | 01 Agost, 2009 15:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Algunes fotos de la Patrona

L'Agrupació Local de Pollença del PSM-EN vol fer arribar la més sincera felicitació a totes les pollencines i pollencins, ja visquin al Moll, a Sant Vicenç o la vila, així com també a aquells que per un motiu o  l'altre han deixat el nostre poble i que en un dia tan especial se'n senten una mica més aprop. També a aquells que per edat, malaltia o altres circumstàncies personals no poden gaudir de la festa amb l'alegria que pertocaria. A tots molts d'anys, i que en el camí que ens ha de dur a la Patrona de l'any que vé demostrem entre tots el mateix amor al poble en el que hem nascut o que ens ha acollit.

 

 

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb