"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Resum del Ple de juliol: Pressupost 2009

psm-pollenca | 19 Agost, 2009 08:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El 30 de juliol a les 11,00h es va celebrar el Ple Ordinari de julio. Aquest és el resum de com es va desenvolupar. En aquest Ple el vot del PSM serà decisiu per tal que l'Equip de Govern tingui majoria sense haver de recorre al vot de qualitat del batle, degut a la dimissió de Jaume Plomer i que encara no ha pres possessió el seu substitut.

Es va fer el Ple enmig de les festes per la importàcia, sobretot, d'aprovar el pressupost.

PART RESOLUTIVA

1-Aprovació de l'acta de la sessió de dia 25 de juny de 2009.

2-Aprovació de la compatibilitat del Sr. Pere Salas Vives, bibliotecari-arxiver.

El bibliotecari-arxiver donarà classes a la Universitat fora del seu horari laboral, per fer-ho precisa l'aprovació de la compatibilitat.

Es va aprovar per unanimitat.

3-Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General de l'exercici econòmic 2009.

Es va presentar el pressupost del 2009. Pensem, com ja vàrem dir l'any passat, que el pressupost s'ha d'aprovar en el termini que marca la llei, que es fins a l'octubre de l'any anterior, per poder dur una gestió més eficaç i rigorosa del pressupost municipal. Com més avança l'any sense tenir el pressupost aprovat, més difícil es fer-lo complir, i aquest fet és molt important especialment en un temps de crisi com l'actual.

Reproduim textualment les paraules del regidor Tomeu Cifre per argumentar el seu vot favorable a l’aprovació dels pressupostos, tot i la nostra postura crítica envers el procés que ha portat a la seva aprovació:

“Abans de res demanem que els informes que es presenten adjunts a les propostes estiguin en català, tal i com va aprovar aquest Ple en el seu moment, independentment de l’idioma en que s’hagin redactat per part dels tècnics, ja que tenim un servei lingüístic que està per fer aquestes funcions de traducció.

Avui, finalment, es du a aprovació inicial la proposta del Pressupost pel 2009. Si l’any passat, quan es va presentar el pressupost al mes de setembre, ja vàrem demanar disculpes, per la part que ens correspon i com a membres de l’equip de govern, enguany no tenim motius per no tornar-ho a fer. El pressupost, com tots sabem, s’ha d’aprovar com diu la llei, com a màxim al mes d’octubre de l’any anterior, i per tant cada mes que transcorre des d’aquesta data sense tenir el pressupost aprovat suposa un perjudici per a l’administració, per la dificultat de control en la despesa que se’n deriva i per la impossibilitat del consistori de fixar prioritats i línees estratègiques. Aquest fet és especialment important en un temps de crisi com l’actual. El nostre grup sense ha estat pertidari d’aprovar els pressuposts quan abans millor, encara que després s’hagin de fer les modificacions de crèdit que calguin. Per això tornam a reiterar la petició de disculpes als ciutadans i esperam que l’Ajuntament es posi a treballar en els pressuposts del 2010 en el termini de temps més curt possible i no més enllà del mes de setembre.

Dit això, i com a membres de l’equip de govern que som, ens sentim amb la responsabilitat de donar suport a aquests pressuposts del 2009, que inclouen nombroses partides que hem estat gestionant des de l’àrea de govern que tenim delegada, la de cultura. Més enllà d’aquest acte de responsabilitat, de l’anàlisi del contingut del pressupost n’extraiem conclusions algunes de positives i altres de millorables. Com a partit d’esquerres valorem positivament la millora en els capítols de servei socials, ensenyament o medi ambient, i que s’hagi moderat la previsió de despesa en capítols que no son essencials pel desenvolupament del municipi com és la previsió de despesa en festes. També valoram positivament l’augment, encara que moderat, del capítol destinat a cultura. Pensem que queda pendent la millora de les assignacions econòmiques que té compromeses l’Ajuntament amb l’Empresa Municipal a partir de l’aprovació del pressupost d’aquesta darrera.”

Aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (UM-UNPI, PSOE i PSM-EN) i en contra de l’oposició (PP-UMP i EU-EV).

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb