"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Un passeig per l'arqueologia a Bocchoris

psm-pollenca | 29 Setembre, 2009 08:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dins el marc del programa "Un passeig per l'arqueologia" del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, el Museu de Pollença ha organitzat unes activitats per tal de donar a conèixer el jaciment de Bóquer. Una visita guiada i teatralitzada per a adults i un taller de ceràmica romana per a nins i nines ens acostaran als pollencins el que va ser Bocchoris.

Per més informació:
Museu de Pollença. Telèfon: 971 53 11 66
De dilluns a divendres, de 10 a 13 hores
museu@ajpollenca.net

Cultura Pollença

 


 

Converses literàries a Formentor

psm-pollenca | 26 Setembre, 2009 18:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir varen començar les "Conversaciones de Formentor". Un esdeveniment basicament subvencionat per la Conselleria de Cultura, recuperat per iniciativa de la ja ex-consellera Bàrbara Galmés, i que té a mític hotel pollencí, ara del Grupo Barceló, fent d'amfitrió.

 (Segueix)

El Parlament en contra de l'extracció d'arena de Banyalbufar que preten la Delegació de Costes

psm-pollenca | 24 Setembre, 2009 15:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La cambra també rebutja, a iniciativa del BLOC, els “atacs als drets lingüístics” davant el silenci de Ramon Socias, i la proposta de Tomeu Vicens contra el tren-tram de Manacor

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup parlamentari del BLOC i PSM-Verds amb la qual “insta el Ministeri de Medi Ambient a no utilitzar arena procedent del litoral de Banyalbufar per a la regeneració de la platja de Cala Agulla”, desautoritzant així el projecte impulsat per la Demarcació de Costes que preveu l’extracció de fins a 120.000 metres cúbics d’arena de l’àrea marina situada davant la Serra de Tramuntana. Cal recordar que el BLOC ja ha presentat al·legacions a aquest projecte.

D’altra banda, el Parlament també ha aprovat, en aquest cas amb els vots favorables de la majoria progressista i nacionalista, una proposta de resolució presentada pel BLOC amb la qual “rebutja qualsevol atac als drets lingüístics dels ciutadans i reafirma la seva voluntat de fer acomplir l’Estatut i la Llei de Normalització Lingüística pel que fa al dret a adreçar-se a qualsevol funcionari públic, a les Illes Balears, en llengua catalana”. Cal apuntar que el portaveu parlamentari de la formació, Biel Barceló, va fer esment a aquesta qüestió en la seva intervenció en el debat de política general, on va recordar que el delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, encara no havia donat explicacions pels darrers casos d’agressions per motius lingüístics protagonitzades per membres de les forces de seguretat de l’Estat.

El Parlament ha aprovat avui les 18 propostes de resolució del BLOC i PSM-Verds. La discussió i votació de les propostes de resolució presentades pels diferents grups parlamentaris tanca el debat de política general que havia començat el passat dimarts.

També cal destacar que la proposta presentada per l’encara diputat Bartomeu Vicens (grup mixt) en què proposava l’aturada del projecte de tren-tram entre Manacor i Artà i demanava el suport del Parlament a una consulta popular sobre el traçat ferroviari a Manacor ha estat rebutjada (només ha comptat amb un vot a favor: el seu).

Assamblea del PSM

psm-pollenca | 23 Setembre, 2009 17:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A les 21h a l'estudi d'en Toni Marquet. Per discutir els temes del Ple del dijous i altres.

La Plataforma Pro Camins Públics Oberts organitza una excursió al Castell del Rei

psm-pollenca | 20 Setembre, 2009 20:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L'any passat ja es va intenta pero només pogué arribar fins a l'indret on la propietèria de Ternelles hi té col·locada una barrera. Enguany la Plataforma ha tramitat tots els permisos que l'any passat s'esgrimiren com a necessaris per poder passar i la Conselleria de Medi Ambient sembla que no hi posarà traves, com sí fa ver l'any passat.

 

Espanya s'en va de Kosovo sense reconèixer la seva independència.

psm-pollenca | 19 Setembre, 2009 16:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

 

Espanya s'ha retirat de Kosovo després de 10 anys participant amb les tropes militars de la KFOR per estabilitzar el país balcànic. La ministra Chacon ho va anunciar al mes de març, fet que li va costar una polèmica amb el govern d'Obama. Més enllà d'aquest fet, crida l'atenció que Espanya, després de deu any d'intentar posar pai al país s'en vagi del mateix sense reconèixer la seva independència. els membres de la KFOR son els de la OTAN+Russia, de tots aquests només Russia i Espanya no han acceptat la proclamació d'independència de Kosovo i el segueixen considerant part de Serbia, el nucli dur de l'antiga Iugoslavia.

El motiu és clar, Espanya no accepta la independència d'un territori com Kosovo per tancar qualsevol porta a acceptar altres independències dins la mateixa Espanya. Aquest assumpte lliga amb el referèndum d'Arenys d'Amunt, on la majoria de votants del poble es decantaren per la independència de Catalunya. Evidentment d'això el Govern Espanyol no en vol sentir ni parlar, coincidint totalment amb el PP, un altra assumpte en el que PP i PSOE s'assemblen com a dues gotes d'aigua.

El sindicat STEI-i fa cursos gratuits de català

psm-pollenca | 17 Setembre, 2009 15:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de l'STEI-i ens fan arribar aquesta oferta de cursos intensius de català.

 

Sopar del PSM

psm-pollenca | 17 Setembre, 2009 08:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest divendres tots els militants i simpatitzants estan convidats a un sopar-tertulia a Can Toni Marquet, al camí de Can Cullerassa. Posau-vos en contacte amb en Toni o amb en Miquel Àngel Capó.

Aquest dijous 10 de setembre, Ple extraordinari

psm-pollenca | 09 Setembre, 2009 17:52 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

S'ha convocat per les 13,00h a Can Llobera, e Ple Extraordinari amb el seguent ordre del dia:

1-Ratificació de la urgència de la sessió.

2-Presa de Posessió del Sr. Antoni Cifre Crespí.

En substitució de Jaume Plomer (PSOE), en els següents dies es suposa que el batle farà les delegacions de les àrees que li pertoquin (en principi policia i delegació de Cala Sant Vicenç).

3-Aprovació definitiva, si procedeix, del Pressupost General per a l'exercici econòmic 2009.

Cal tenir aprovat el pressupost per posar en marxa certes inversions com, per exemple, l'escoleta del Port de Pollença.

4-Esmena de deficiències de la sol·licitud de subvenció pel projecte de rehabilitació i adeqüació de les infrastructures de la urbanització Gotmar.

Vine a la manifestació: TV3: cap retallada!

psm-pollenca | 07 Setembre, 2009 08:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 


 

 

En el marc de la campanya Volem Veure TV3!!, els Joves d'Esquerra Nacionalista i el PSM-Entesa Nacionalista participaran, el divendres 11 de setembre a les 17 h, en la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya. Amb una gran pancarta es reivindicarà veure tots els canals en català plenament  sense cap tipus de restricció.

Tots els militants i simpatitzants que puguin estar interessats en participar a n'aquesta activitat, se´ls facilitarà  horaris de vol i la recerca de llocs per pernoctar.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb