"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Parlament en contra de l'extracció d'arena de Banyalbufar que preten la Delegació de Costes

psm-pollenca | 24 Setembre, 2009 15:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La cambra també rebutja, a iniciativa del BLOC, els “atacs als drets lingüístics” davant el silenci de Ramon Socias, i la proposta de Tomeu Vicens contra el tren-tram de Manacor

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup parlamentari del BLOC i PSM-Verds amb la qual “insta el Ministeri de Medi Ambient a no utilitzar arena procedent del litoral de Banyalbufar per a la regeneració de la platja de Cala Agulla”, desautoritzant així el projecte impulsat per la Demarcació de Costes que preveu l’extracció de fins a 120.000 metres cúbics d’arena de l’àrea marina situada davant la Serra de Tramuntana. Cal recordar que el BLOC ja ha presentat al·legacions a aquest projecte.

D’altra banda, el Parlament també ha aprovat, en aquest cas amb els vots favorables de la majoria progressista i nacionalista, una proposta de resolució presentada pel BLOC amb la qual “rebutja qualsevol atac als drets lingüístics dels ciutadans i reafirma la seva voluntat de fer acomplir l’Estatut i la Llei de Normalització Lingüística pel que fa al dret a adreçar-se a qualsevol funcionari públic, a les Illes Balears, en llengua catalana”. Cal apuntar que el portaveu parlamentari de la formació, Biel Barceló, va fer esment a aquesta qüestió en la seva intervenció en el debat de política general, on va recordar que el delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, encara no havia donat explicacions pels darrers casos d’agressions per motius lingüístics protagonitzades per membres de les forces de seguretat de l’Estat.

El Parlament ha aprovat avui les 18 propostes de resolució del BLOC i PSM-Verds. La discussió i votació de les propostes de resolució presentades pels diferents grups parlamentaris tanca el debat de política general que havia començat el passat dimarts.

També cal destacar que la proposta presentada per l’encara diputat Bartomeu Vicens (grup mixt) en què proposava l’aturada del projecte de tren-tram entre Manacor i Artà i demanava el suport del Parlament a una consulta popular sobre el traçat ferroviari a Manacor ha estat rebutjada (només ha comptat amb un vot a favor: el seu).

Powered by LifeType - Design by BalearWeb