"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'Ajuntament vol fer anques enrera en el Catàleg de Camins

psm-pollenca | 29 Octubre, 2009 08:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui a les 20,00h, Ple Municipal amb el Camí de Ternelles com a protagonista. Veniu a Can Llobera (Plaça Vella) a defensar el patrimoni de tots.

En el Ple del proper 29 d’octubre es presenta una Proposta de Batlia per resoldre el recurs de reposició presentat per Menani S.A. (propietat de Ternelles) contra l’aprovació definitiva del Catàleg de Camins de Pollença, que declara el Camí de Ternelles com a de titularitat pública.

La proposta de Batlia consta essencialment de 2 punts:

  1. Estimar parcialment el recurs de Menani S.A. en el sentit de modificar el Catàleg de Camins per tal d’inclourer-hi les limitacions aprovades per la Comissió Insular d’Urbanisme de 28/07/2006, que indiquen que el camí haurà de continuar essent privat i que l’ús tindrà restriccions.
  2. Iniciar un expedient d’investigació per esbrinar la titularitat de Camí de Ternelles.

 

Des del PSM  de Pollença rebutjam aquesta proposta de batlia pels següents motius:

 (Segueix)

En que pensa el PSOE de Pollença ?

psm-pollenca | 27 Octubre, 2009 17:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Després de llegir aquesta noticia del Diari de Mallorca, un es planteja, qué té dins el cap el PSOE de Pollença que el porta a acceptar i donar suport a desicions estrambòtiques dels seus socis d'UM ? Qui ho entengui que ho compri.

 (Segueix)

Radio Pollença

psm-pollenca | 27 Octubre, 2009 08:56 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui, a les 10,30 de matí, entrevista al Regidor de l PSM,  Tomeu Cifre, a Radio Pollença, 107,9 FM.

Golfs i golafres

psm-pollenca | 26 Octubre, 2009 15:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

‘Golfs i golafres’
Article d’opinió d’Antoni Alorda, diputat del BLOC i membre de l’Executiva del PSM-EN, publicat avui al diari Última Hora

26/10/2009  
En plena convulsió econòmica, quan hi ha un ampli consens en què sobren golfs, places turístiques i construccions a vorera de mar, resulta estrambòtic (guillemginardesc) que es lligui el futur d’un poble, el futur de Mallorca, a més creixement urbanístic. Això ja no ho creu ningú. Al revés, cada vegada són més els que pensen que, si no haguéssim fet tan llarg, ara capejaríem el temporal amb més garanties.

El Batle de Campos ha destituït als regidors del PSM perquè no volen el golf de Son Baco. Com que sap que aquesta rabiosa novetat és de fa 15 anys, Ginard hi afegeix: “fa trenta anys que els del PSM perjudiquen el poble”. Trenta anys, i no se n’ha temut fins ara? No ho sabia quan hi va pactar i se’n tem just quan li toca cedir la vara? Aquest prodigi de sagacitat política bé convé que dimiteixi.

La geniada de Ginard posa en solfa l’autoritat dins UM i soscava l’acord per recompondre el pacte a Govern i Consell, ja de per si precari, després d’una negociació deplorable (politiqueria en minúscules) que no transmet bons auguris una vegada aclarit que la raó última de la crisi és de model territorial (i el que això comporta)... i amb la que cau .
 (Segueix)

Papers, papers.

psm-pollenca | 23 Octubre, 2009 16:57 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Papers canten. Aquests dies hem pogut sentir repetidament al batle dir que només feia que cumplir l'ordres del Conseller limitant el pas a 20 persones. Al Parlament el Conseller Grimalt va dir que la seva Conselleria havia donat permís a l'excursió i que les limitacions eren cosa de l'Ajuntament. A continuació, per no deixar desamparat al seu company d'UM, va dir que els excursionistes ho havien fet molt malament per no creure les instruccions del batle. Adjuntam la ressolució del Conseller on no hi posa ni una coma de les 20 persones, amb altres documents rel·lacionats amb l'excursió (Catàleg de Camins, la "nota"del batle, etc.).

  1. Autorització de l'excursió per part de la Conselleria de Medi Ambient.
  2. Ressolució del Conseller de denegació del recurs de Menani S.A. respecte de l'anterior autorització, on no es fixa cap límit depersones i es dona llibertat a l'Ajuntament.
  3. Catàleg de Camins de Pollença, amb el de Ternelles en primer lloc.
  4. Acord del Ple Municipal ratificat per la Comissió Insular d'Urbanisme, que el batle va pretendre aplicar per primera (i fins ara única)vegada el dia de l'excursió, agafant-se a la limitació de 20 pers. quan s'hauria d'haver basat en els "grups especials acompanyats de monitor" (La Plataforma va presentar un llistat de monitors titulats).
  5. Paper del batle on comunica el límit de 20 persones.
DOSSIER EXCURSIÓ TERNELLES

 

Ternelles: Una imatge val mes que mil paraules

psm-pollenca | 22 Octubre, 2009 07:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Després d'haver hagut d'escoltar de part d'un sector del mitjans de comunicació adjectius tan gentils com "turbamulta", "asaltantes" o "multitud enloquecida", amb el reportatge de l'Aguait de TV Mallorca queda clara la condició dels 600 assistents a l'excursió a Ternelles, ciutadans pollencins i mallorquins sensibilitzats i respectuosos.

 

 
Canal PSM Pollença a YouTube

 

CAMÍ DE TERNELLES: ELS CÀRRECS PÚBLICS HAN DE DEFENSAR ALLÒ QUE ÉS PÚBLIC

psm-pollenca | 21 Octubre, 2009 14:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Pollença té molts de problemes per resoldre. En molts d’aquestes assumptes que pengen l’Ajuntament hi té una part importantíssima de responsabilitat, i els polítics que governen Pollença, amb al batlle al capdavant, s’haurien d’afanyar en resoldre totes aquestes qüestions. Però aquests darrers dies sembla que l’únic que importa es si un regidor de l’Ajuntament s’havia passejat pel camí públic de Ternelles el dia que es va fer una excursió precisament per reclamar aquest ús i titularitat pública del camí.

Vaig anar a l’excursió juntament amb altres 600 persones, persones que accedirem al camí públic de Ternelles i no ens aturarem a la tanca que fa devers trenta anys hi va posar una tal senyora March. Estic ben convençut que aquestes 600 persones i jo mateix no varem transgredir cap llei quan passarem pel camí. Qui fa anys que es bota la llei és la propietat de Ternelles, que l’any 1979 hi va posar una tanca amb l’excusa de controlar el bestiar, amb una porta que, poc a poc, cada vegada es va fer més inaccessible. Qui fa anys que també es bota la llei és l’Ajuntament de Pollença, que des de l’aprovació definitiva del Catàleg de Camins de Pollença l’any 2006, podria haver exercit la seva titularitat sobre el camí fent llevar la tanca mitjançant un expedient de recuperació del camí públic de Ternelles. Per acabar-ho de reblir l’Ajuntament de Pollença fa mesos que podria haver regulat l’accés al camí, des que el passat juny es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem re-confirmant l’ús públic del camí i a dia d’avui ja hi haurien pogut passar més de 1.600 persones (quasi el triple que els integrants de la ja famosa excursió del 12 d’octubre).

 (Segueix)

COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE L'AGRUPACIÓ LOCAL DE POLLENÇA

psm-pollenca | 20 Octubre, 2009 09:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L’Agrupació Local de Pollença del Partit Socialista de Mallorca – Entesa Nacionalista, reunida en assemblea i després de les precises deliberacions, ha pres per unanimitat la següents resolucions:

 

1)    Felicitar a la plataforma Pro Camins Públics Oberts pel desenvolupament pacífic i respectuós amb el medi ambient de l’excursió reivindicativa de l’ús i la titularitat pública del camí de Ternelles, així com a les persones que participaren a l’excursió.

 

2)    Donar suport a l’actuació dels càrrecs públics i orgànics del PSM que prengueren part en l’esmentada excursió, juntament amb altres 600 ciutadans de tota condició que accediren al camí fent ús legítim del mateix, segons les normes i sentències que actualment son d’aplicació.

 

3)    Reprovar l’actuació del Batlle de Pollença que, ni abans ni el dia de l’excursió, no va prendre les mesures adients per garantir l’exercici de la titularitat municipal damunt el camí i només el dia de l’excursió va fer una utilització parcial i interessada de la normativa per tal de limitar el pas de l’excursió a tan sols 20 persones, justificant d’aquesta manera que la majoria d’excursionistes es trobessin la tanca barrada, posant traves innecessàries i il·legals al seu dret d’accés al camí.

 

4)    Reprovar que arran de la participació del regidor del PSM, Tomeu Cifre, en aquesta excursió, els socis de govern UM-UNPI i PSOE amb el batlle al capdavant procedissin a la destitució del nostre regidor de les seves àrees de govern, l’Àrea de Cultura i la delegació de l’Empresa Municipal EMSER 2002, en una clara mostra d’autoritarisme i intransigència, passant els interessos partidistes i particulars per davant l’interès comú dels pollencins.

 

5)    Agrair al regidor Tomeu Cifre i al seu antecessor, Biel Cerdà, la seva tasca meritòria dins del govern municipal, tot i les dificultats imposades pels seus socis.

 

6)    Valorar l’actuació dels antics socis de govern, UM-UNPI i PSOE, durant els dos anys i mig de legislatura com a d’incompliment repetit del pacte de govern acordat per les tres forces, pel fet de no haver cercat el consens dels tres partits, arribant a imposar les decisions de govern i obviant els punts de vista del PSM.

 

7)    L’agrupació local vol deixar clara la intenció del PSM d’afrontar amb energia i empenta la nova etapa que s’obri a partir d’ara, amb la realització d’una oposició constructiva i ferma, per tal de col·laborar a resoldre els nombrosos problemes als que s’enfronta el nostre poble i evidenciar les repetides mancances amb les que els grups UM-UNPI i PSOE  duen a terme la seva acció de govern.

 

 

A Pollença el 19 d’octubre de 2009.

El Secretari d’Organització en nom de l’Assemblea del PSM-EN de Pollença

Avui dilluns, a les 21h, assamblea del PSM

psm-pollenca | 19 Octubre, 2009 06:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com sempre, a l'estudi d'en Toni Marquet (Carrer Albeguins), amb l'ordre del dia comunicada:

-Presa de conclussions sobre la primera meitat de la legislatura i el funcionament del govern municipal.

-Nou punt: Anàlisi de l'actuació dels membres del PSM en la reivindicació de la titularitat pública delCamí de Ternelles i posterior destitució del delegat de Cultura i EMSER, en company Tomeu Cifre.

-Propostes de moció, pregs i preguntes.

“No tenim res del que ens poguem empegueir, hem estat coherents en tot moment”

psm-pollenca | 18 Octubre, 2009 22:20 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Llegiu també aquest esplèndit article d'Antoni Alorda: "Ternelles, Rosa Parks i Biel Vicens (resposta a Matias Vallés)"

El batle de Pollença, Joan Cerdà (UM) ha destituït el regidor del PSM-EN per haver participat en l’excursió reivindicativa al camí de Ternelles

15/10/2009  
El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha donat suport al portaveu nacionalista a l’Ajuntament de Pollença, Tomeu Cifre, que aquest dijous ha estat destituït com a regidor de Cultura per part del batle, Joan Cerdà (UM). Cerdà acusa Cifre d’haver incomplert l’ordre municipal que limitava l’accés al camí de Ternelles a 20 persones diàries. El passat dilluns, el regidor del PSM-EN i altres dirigents nacionalistes varen botar la barrera que impedeix l’accés al camí de Ternelles en una excursió reivindicativa organitzada per la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

Tomeu Cifre ha afirmat que “el nostre suport a la marxa reivindicativa està avalat per la legalitat, perquè el camí de Ternelles és públic”. En canvi, “la decisió del batle de limitar el pas a 20 persones diàries és totalment personalista, no està avalada per cap normativa ni per cap tècnic municipal”.

El regidor nacionalista a Pollença ha afirmat que “rebutjam els arguments del batle per justificar la meva destitució”. En relació als desmarcaments del PSM-EN respecte dels seus socis de govern a Pollença (UM i PSOE), Cifre ha afirmat que “sempre he donat suport a les iniciatives de l’equip de govern, tret de quan aquestes no han estat consensuades amb el PSM-EN”. I ha conclòs: “no tenim res del que ens poguem empegueir, hem estat coherents en tot moment”.

Per la seva banda, Biel Barceló ha mostrat el seu ple suport a l'agrupació del PSM-EN de Pollença i al treball de Cifre i del seu predecessor en l'àrea de Cultura, Biel Cerdà. El secretari general del PSM-EN també ha contestat el PP, que ha demanat la dimissió del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Biel Vicens, per la seva participació en la marxa de dilluns.

En aquest sentit, ha dit que “és curiós que hi hagi partits que demanin la dimissió de càrrecs públics que participen en mobilitzacions ciutadanes per reivindicar l'ús públic d'un camí públic, i que a la vegada es permetin mantenir a càrrecs públics implicats en casos de presumpta corrupció”. Biel Barceló ha demanat a aquests partits (PP i UM) “que s’apliquin aquest rigor a ells mateixos en primer lloc”.
 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb