"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

EL PSM DE POLLENÇA DEMANA AL BATLLE QUE COMENCI EL 2010 DELEGANT LES ÀREES QUE ACUMULA I ES CENTRI EN LA BATLLIA

psm-pollenca | 30 Desembre, 2009 16:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Notícia a Diario de Mallorca i dBalears

Des que el passat més d’octubre el batlle va destituir dels seus càrrecs al regidor del PSM, ell mateix ha assumit les seves àrees. D’aquesta manera en Joan Cerdà, a més d’ostentar la batllia, ja té assumides l’Àrea d’Urbanisme, l’Àrea de Cultura, l’Empresa Municipal de Serveis i la Presidència del Festival de Música de Pollença.

Des del PSM consideram que la dedicació d’en Joan Cerdà a l’Àrea d’Urbanisme ja era insuficient, tenint en compte el seu càrrec de batlle i les seves funcions a Palma com a membre de l’executiva d’UM, funcions que cada vegada l’estan absorbint més, sobretot des dels recents casos de presumpta corrupció investigats en el seu partit. Des de fa tres mesos, a més, hi ha afegit les tasques que gestionava el PSM.

Demanam al batlle que de cara al començament del nou any 2010 és ben hora que delegui totes aquestes àrees en els diferents regidors de l’Equip de Govern, que té 9 membres, dels que 6 tenen dedicació exclusiva.

L’acumulació de funcions i de poder en el batlle ja està perjudicant a la gestió de l’Ajuntament, i ja fa mesos que el batlle té pendents per resoldre les següents qüestions, totes de gran importància:

·         L’adaptació del Pla General al Pla Territorial de Mallorca.

·         L’actualització del Catàleg de Patrimoni de Pollença, element urbanístic imprescindible.

·         L’aprovació definitiva de l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública amb Taules i Cadires, que es va aprovar inicialment al febrer de 2009, fa 10 mesos, i encara no s’han resolt les al·legacions ni s’ha aprovat definitivament.

·         La gestió de les infraccions urbanístiques, actualment es resolen les de l’any 2001.

·         El Pla de Mobilitat del municipi de Pollença, començat quan es va peatonalitzar la primera línea del Port d Pollença i sense una data clara de finalització.

·         L’aprovació dels estatuts de la Fundació Festival de Pollença, per regularitzar el funcionament d’aquest esdeveniment tan important.

·         L’aprovació del Conveni Laboral dels treballadors de l’Empresa Municipal de Serveis.

·         La modificació dels estatuts de la mateixa Empresa Municipal EMSER 2002.

·         El Pla de Viabilitat Econòmica de l’Empresa Municipal.


Aquesta acumulació de poder en el batlle queda clarament reflectida en el percentatge del pressupost que el batlle controla directament, ni més ni manco que el 50%. Des de la destitució del PSM la balança del control econòmic, i per tant del poder, s’ha decantat descaradament cap a UM-UNPI, posant de manifest el vertader motiu de la destitució: fou una jugada per treure a una veu incòmoda del pacte, el PSM, refermar el control en el seu propi partit i menjar-se políticament al PSOE.

 

 

Respecte a la notícia apareguda avui als diaris(DM i dB), tan sols aclarir el següent:

Es cert que el Batle ja era president d'EMSER i del Patronat del Festival, el que passa és que fins ara no exercia (hi son les actes per demostrar que fins i tot sovint no hi assistia), fins ara no era necessari, perque el regidor del PSM se'n cuidava, ara ja no.

Per altra banda l'afirmació de que "el PSM s'ha gastat el doble del pressupostat en activitats culturals" és la típica manipulació del nostre batlle. Que la partida d'activitats culturals s'hagi excedit no vol dir que el pressupost global de l'Àrea de Cultura s'hagi sobrepassat, les despeses en publicitat o en subvencions "a dit" s'han reduït substancialment, i això ha permés destinar la despesa a activitats culturals per damunt elque estava pressupostat. Com el batlle sap perfectament les partides estan vinculades, i Intervenció permes passar-se en unes si no es gasten les altre. El que és ben cert és que quan ens destituiren, dels 804.602,46 E de pressupost de l'Àrea de Cultura, encara en quedaven 274.539,86 E.

Per altra banda ja s'en cuidaren prou UM de fer uns pressuposts del 2009 que "cubrissin" l'extrajudicial (els excessos) del 2008 a les seves àrees, deixant, en canvi al PSM amb la càrrega de l'extrajudicial de l'any passat. Que ens digui el batlle quins dels actes culturals que ha inaugurat enguany prefeia que no s'hagues fet.

En canvi, altres àrees, com la de Fires, al mes d'octubre i sense haver-se celebrat La Fira, de 139.000,00E, tan sols en quedaven 16.403,00 E. Ha costat només això La Fira i el mercadet de Nadal? o li han donat una ma les Àrees de Serveis i de Festes? o es pagaran les despeses l'any que ve?. També és destacable l'Àrea de Camins, que de 79.000E a l'octubre en quedaven 0,00E, ni un clot es podia tapar.

El que molesta al Batlle és que durant aquesta legislatura, amb el PSM, les activitats culturals, abans centrades en uns pocs esdeveniments, això sí, milionaris i amb molta repercusió mediàtica, s'ha passat a un programa més ampli, adreçat a un públic més variat, a ciutadans de tota condició i de diferents edats, incorporant als infants ("Jugant amb els Romans", "El Bosc", visites guiades a Bóquer, Concert Familiar, etc.), quan UM la cultura que promocionava era la de talonari, viatges a Madrid i canapes.

El PSM amb la Diada de Mallorca

psm-pollenca | 29 Desembre, 2009 16:09 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Gran coalició de govern a Pollença

psm-pollenca | 28 Desembre, 2009 09:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Les tensions internes del pacte UM-UNPI-PSOE han fet esclatar el govern municipal. La destitució injustificada del regidor del PSM, la dimissió d'una part important dels militants del PSOE, l'escàndol de la contractació per part de l'Ajuntament, les constants anades i vingudes del batlle al Carrer del Sindicat per donar suport a presumptes corruptes d'UM, i l'estat de cada vegada més deixadesa del poble s'han acabat carregant l'actual govern. Aquests fets han provocat la dimissió dels actuals caps de llista de UM, UNPI i PSOE.

Així s'ha arribat a l'acord de fer un govern de concentracio amb membres de tots els partits pollencins que queden a l'Ajuntament. La batlia serà ocupada pels diferents partits per ordre alfabètic, així el PSM tindrà la batlia tres mesos des del juliol fins a l'octubre de 2010. Encara no s'ha concretat el repartiment d'àrees, pero es parla de posar en Tomeu Cifre (PSM) de regidor de Camins, en Pepe Garcia (A-EU-EV) de regidor de Serveis i en Tomeu del PP de regidor supervisor del regidor d'Hisenda. Els regidors que queden de UM, UNPI i PSOE, no han comentat res encara, pero diuen que ja estan fent feina en aquesta iniciativa.

 

 

Bon Nadal

psm-pollenca | 23 Desembre, 2009 16:35 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
Agafem forces que pel 2010 ens ve molta feina. Molts d'anys a tots.

Preguntes al Ple de Desembre: Peatonalització, subvencions perdudes i obres

psm-pollenca | 22 Desembre, 2009 16:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Precs i preguntes que ja demanàrem al ple de novembre i que es passaren pel ple de desembre.

 

Va contestar únicament el Batlle, els altres regidors no piularen.

 

·         Demanam que en properes edicions de La Fira, i en altres esdeveniments que precisin la ocupació de la via pública, es tingui especial esment en mantenir l’accés directe al Punt d’Atenció Continuada de Pollença des del Carrer Cecili Metel, ja que en aquesta passada edició de La Fira l’accés era molt complex, havent de fer un circuït laberíntic per casc urbà, totalment impossible per a molts residents i visitants.

El Batlle ni tan sols ho va llegir, ni manco contestar. Tornarem a insistir al gener.

 

·         Demanam que es doni compte de quantes obres es varen poder acollir als beneficis de la supressió de la prohibició per realitzar obres sorolloses en temporada turística en els nuclis turístics del municipi.

Va dir que tres obres, la de l’Unac 33, la de l’Hotel Daina i la de l’antic Tango.

 

·         En quina situació es troba la redacció del Pla de Mobilitat de Pollença? Si encara no està elaborat quines en son les causes? Fa comptes l’Equip de Govern procedir a la peatonalització de la primera línea del Moll durant aquest hivern?

Va dir que el Pla de Mobilitat estava en marxa i que la plana web totpollençaesmou.com es per recollir opinions. Curiosament les pancartes publicitàries d’aquesta plana web el batlle les va fer retirar apressuradament. Que no ens han contat?

Va dir que la peatonalització depenia d’acabar aquest pla. Podem esperar d’asseguts, han trobat una bona excussa per no fer la peatonalització aquesta legislatura.

 

·         Ens arriben queixes d’alguns empresaris que no saben a que s’han d’atendre per la pròxima temporada en qüestió d’ocupació de la via pública, i que necessiten ajustar les expectatives del seu negoci per a la pròxima temporada i per això volen saber amb precisió de quina ocupació podran disposar. Quan fan comptes resoldre les al·legacions a la modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública i aprovar-la definitivament? Recordam que ja fa nou mesos de l’aprovació inicial  i que hi ha hagut temps més que suficient per resoldre les al·legacions.

Va dir que “al gener o al febrer”(no ho tenen gaire clar) durien a aprovar l’ordenança. S’hauran estorbat deu mesos a resoldre les al·legacions. Si es descuiden tornarem a estar en temporada turística i continuarà el desgavell de taules i cadires.

 

·         Quantes obres resten sense que s’hagi realitzat la inspecció i posterior informe, després que s’hagi ordenat la inspecció de les mateixes per part del regidor d’urbanisme o de la Junta de Govern? Pensa l’Equip de Govern que és suficient l’actual dotació de personal del servei d’inspecció per fer front a aquestes inspeccions?

Va dir que 11 obres sense acta oberta i 60 a punt per fer-ne la valoració econòmica. El pressupost del 2009 depèn de les multes per quadrar.

 

·         Ens consta que l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament va sol·licitar una subvenció de 20.000 € per adaptar el Catàleg de Patrimoni de Pollença i que finalment es va perdre perquè l’Ajuntament no va esmenar les deficiències de la sol·licitud. Per quin motiu no s’esmenaren les deficiències? Perquè no se n’ha donat compte de la pèrdua de la subvenció als membres del Ple?

Fabulós. El batlle va voler donat la culpa a l’àrea de cultura de la deixadesa de l’àrea d’urbanisme. Ja hem explicat aquest assumpte en l’anterior article.

 

·         Quin ha estat el pressupost total de l’edició de la Fira d’enguany? Als mitjans de comunicació s’ha donat a entendre que La Fira estava organitzada per les Àrees de Fires, de Festes i la de Serveis; per tant quina quantitat econòmica ha hagut d’assumir cada una d’aquestes àrees?

No varen contestar.

 

·         Quina quantitat del pressupost de la Reabilitació de l’Edifici de Monti-sion ja s’ha certificat? Es compliran els terminis d’execució que legalment estan establerts per les inversions del Pla E?

Al final de novembre s’havien certificat 497.331E, ni la meitat de l’obra. Han demanat 6 mesos més per fer-la.

 

 A la part alta de la torre que conté l’escala de l’edifici s’ha observat que, per davall el nivell de la cornisa, sembla que s’han realitzat reparacions de la façana fent servir morter de ciment Portland, que es especialment incorrecte en rehabilitació d’edificis catalogats per la seva irreversibilitat, així com per motiu estètics si es deixa a la vista. S’ha realitzat cap actuació per corregir aquesta incorrecció?

Va argumentar que eren reparacions anteriors i que no s’havia tocat la façana en l’actual obra. Una llàstima que no s’hagi aprofitat el costosíssim bastiment per arreglar aquests detalls tan evidents.

 

Varem llegir tota una sèrie de preguntes verbals que no ens contestaren, sobre les festes de Sant Antoni, La Rua i altres. Tornarem a insistir al gener, tot i que Sant Antoni ja haurà passat.

 

 

 

 

VALORACIÓ DEL PLE ORDINARI DE DESEMBRE

psm-pollenca | 17 Desembre, 2009 17:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ple en MP3 a l'arxiu del Castell Digital (baixada o en linia)

L’EQUIP DE GOVERN REBUTJA DONAR SUPORT A LES EMPRESES I

EL BATLLE DEIXA DESPROTEGIT EL PATRIMONI DE POLLENÇA EN PERDRE 20.000E

Ahir es va celebrar el Ple Ordinari de Desembre de l’ajuntament de Pollença. Dels 7 punts de l’ordre del dia 5 eren mocions de l’oposició (3 del PSM, 2 de A-EU-EV, 0 del PP) i només 2 propostes de l’Equip de Govern, donant fe de la inactivitat del govern municipal.

Lamentem que cap de les mocions que hem presentat hagi estat aprovada, i molt especialment la que anava destinada a ajudar a les empreses i proveïdors que pateixen l’enorme retard en el pagament que actualment practica l’Ajuntament. La proposta anava en el sentit que les empreses a qui l’ajuntament degui factures NO HAGUESSIN DE PAGAR LES TAXES MUNICIPALS. Això s’hagués pogut fer compensant els deutes de l’Ajuntament amb l’import corresponent a les taxes. Aquesta mesura a cost 0 per l’Ajuntament hagués donat aire a les empreses en aquests moments de dificultats econòmiques. Aquesta mesura s’aplica ja actualment en casos puntuals i la proposta pretenia generalitzar aquesta pràctica a totes les empreses i proveïdors que ho demanessin.

Aquest punt es rebutja amb 2 vots a favor, PSM i A-EU-EV, i 14 vots en contra, UM-UNPI, PSOE i PP(!).

El primer punt de la mateixa moció demanava que les factures que es presenen a la Junta de Govern, apart de la signatura del regidor, s'adjutassin del certificat del tècnic de cada àrea justificant que la feina estava correctament realitzades. Seria una bona mesura per evitar despeses incorrectes, ja que al cap i a la fi el regidor no té perque saber si les feines o els subministres son correctes, ja que pot no ser un especialista en el tema.

Aquest punt es rebutja amb 7 vots a favor, PSM i A-EU-EV i PP i 9 vots en contre, UM-UNPI i PSOE.

Proposta del PSM de inclusió del projecte de remodelació de la Deixalleria municipal en els projectes del nou Pla E.
 
Retiràrem aquesta moció ja que es va aprovar en una anterior moció d'A-EU-EV que els projectes es tractarien entre tots esls patits i s'acceptarien propostes dels ciutadans a través de la plana web de l'Ajuntament.

Proposta del PSM d'exposició pública de la situació dels recintes de la Fira de Pollença i del tancament de carrers.
 
Es tractava simplement d'exposar unes setmanes abans de La Fira les zones ocupades pels recintes firals i el funcionament de la circulació durant La Fira, per permetre als ciutadans opinar sobrela idoneitat dels mateixos, proposar carrers per ocupar, i donar l'opció a rectificacions. L'enfilall d'excuses per votar-hi en contra fou variat: "no hi haurà temps", "ningú vol la Fira davant ca seva","els cotxets no hi caben al Carrer Major ni de Monti-sion"(sic. Miquel Ramon).

Aquest punt es rebutja amb 2 vots a favor, PSM i A-EU-EV, i 14 vots en contra, UM-UNPI, PSOE i PP.

Moció d'A-EU-EV relativa a obrir a la participació social la decisió d'elecció dels projectes del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (Pla E, segona part).

Aprovada per unanimitat. Els projectes es consensuaran entre tots els grups i s'acceptaran propostes dels ciutadans a través de la plana web de l'Ajuntament.

Moció d'A-EU-EV relativa a solidaritat i austeritat.

Es demanava control en la despesa en iluminació nadalenca i mesures respecte dels lots de Nadal que reparteix l'Ajuntament entre els treballadors (que es fessin amb produsctes de comerç just, que es poguessin destinar els doblers al fons de solidaritat, etc.)

Es rebutja amb 2 vots a favor, PSM i A-EU-EV, i 9 vots en contra, UM-UNPI, PSOE i 5 abstencions del PP.

Proposta de l'equip de Govern d'endeutar-se encara més per fer front els costos del Centre de Dia i d'un vhicle de la policia municipal.

L'Ajuntament ha arribat a un endeutament molt elevat, sobretot tenint en compte la situació  que hi havia fa 4 anys. Tampoc ens saberen donar detalls sobre els extres de l'obra del centre de dia. Segurament s'incomplirà la llei per fer un nou crèdit quan el romanent de tesoreria d'enguany serà negatiu.

S'aprovà amb els vots a favor de UM-UNPI i PSOE, en contra de A-EU-EV i abstencions de PSM i PP.

Membres del Consell Escolar Municipal.

S'aprovaren els membres. l'oposició en té 2, un és del PP i l'altre el compartim el PSM i A-EU-EV.

PRECS I PREGUNTES  

Per altra banda, al torn de precs i preguntes, s’ha destapat (ja que el Batlle es va guardar prou de donar compte al Ple, com era la seva obligació) que l’Ajuntament ha perdut una subvenció de 20.000€ per adaptar el Catàleg de Patrimoni de Pollença, subvenció que es va sol·licitar al Consell de Mallorca i la qual s’ha concedit a altres municipis com Banyalbufar, Binissalem, Deià, Fornalutx, Inca, Llubí, Mancor, Porreres, Puigpunyent, etc. Els Catàlegs de Patrimoni son un element de regulació urbanística (tal i com deixa clar la norma 47 del Pla Territorial de Mallorca) on hi figuren tots els edificis i elements protegits del municipi. La seva redacció i tramitació correspon a l’ÀREA D’URBANISME, a Pollença dirigida pel propi batlle Joan Cerdà. La subvenció es va perdre perquè el batlle no va fer esmenar les deficiències de la sol·licitud, deficiències que tan sols eren de caràcter administratiu, per tant de fàcil solució. Lamentem que en uns moments tan difícils econòmicament per l’Ajuntament es faci aquesta tudada de doblers. Tanmateix l’adaptació del catàleg de patrimoni s’haurà de fer perquè del contrari no es podrà aprovar l’adaptació del Pla General de Pollença al Pla Territorial de Mallorca, això sí, ara a costa del pressupost municipal.

Adjuntam la documentació que prova la responsabilitat del batlle en la pèrdua de la subvenció.

Va haver-hi més precs i preguntes, pero ja en parlarem en posteriors articles.

Ple de Desembre: Feina de l'oposició i el govern ja de vacances.

psm-pollenca | 17 Desembre, 2009 08:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

>Mes tard penjarem una valoració del Ple d'ahir.

Diario de Mallorca

J. F. S. POLLENÇA. Los ciudadanos de Pollença tendrán la posibilidad de sugerir las obras a financiar con el nuevo Plan E a través de un enlace situado en la web del Ayuntamiento. Así lo aprobó ayer el pleno ordinario de la institución a raíz de una moción presentada por Alternativa mediante la que instaba a abrir a la participación social la elección de los proyectos que se financiarán con el nuevo plan, del que corresponden 1,7 millones a Pollença.
Por otra parte, el pleno tuvo momentos de tensión cuando se debatía una moción del PSM en la que se instaba a compensar a los proveedores con facturas pendientes de pago mediante la exención de abonar las tasas municipales, una propuesta rechazada por el equipo de gobierno de UM-UNPI y PSOE, con el apoyo del PP, por su "complejidad".
Otro punto de la misma moción proponía que todas las facturas a aprobar por el Ayuntamiento vayan acompañadas de una certificación técnica sobre el trabajo encargado. El portavoz de Alternativa, Pepe García, volvió a denunciar el "incumplimiento de la Ley" del regidor de Servicios, Martí Ochogavía, por "aprobar facturas de hasta 3.000 euros sin que conste el concepto de pago". El alcalde Joan Cerdà (UM) amenazó a García con echarle del pleno por introducir una cuestión "no incluida en la moción" y aseguró que "la mayoría de facturas del área de Servicios están avaladas por técnicos".
La oposición rechazó una nueva operación de crédito para financiar las obras del centro de día.

 

Dimecres 16, a les 11h, Ple de Desembre: Continua la paràlisi del Govern Municipal

psm-pollenca | 15 Desembre, 2009 08:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui dimarts a les 21h Assamblea del PSM a l'Estudi d'en Toni Marquet. Ple de dimecres i El Castell en paper.

 


 

Aquesta és l'ordre del dia del Ple de Desembre que es farà demà dimecres a les 11h a Can Llobera. Dels 7 punts principals només 2 son iniciatives de l'Equip de Govern, la resta son mocions de l'oposició. Si de l'Equip de govern depengues, ni en farien de Plens, els fan més nosa que res.

El PSM tornam a presentar les mocions que es rebutjaren per urgència al passat Ple. Ara les presentam per via ordinària:

  1. Proposta de inclusió del projecte de remodelació de la Deixalleria municipal en els projectes del nou Pla E.
  2. Proposta d'exposició pública de la situació dels recintes de la Fira de Pollença i del tancament de carrers.

Apart d'aquestes dues presentam una moció destinada a donar suport a les empreses i proveidors que fan feina per l'ajuntament de Pollença. Considerant que actualment, en el millor dels casos, les empreses tardem un mínim de vuit (8) mesos a cobrar les factures que presenten a l'Ajuntament, retard que vé provocat per la mala gestió econòmica que realitza l'Ajuntament i el molt deficient sistema de contractació d'empreses (que ja es va tractar en el ple extraordinari celebrar al novembre). La proposta consisteix en oferir la possibilitat a les empreses de no pagar les taxes municipals. Això es podria fer compensant l'import de les taxes amb el deute que l'ajuntament té amb aquestes empreses. Es tracta d'una possibilitat perfectament legal i actualment molt poc aprofitada, bàsicament pel desconeixement que es té d'aquesta possibilitat i de la poca informació que l'Ajuntament proporciona respecte de la mateixa. La moció també pretén evitar l'arbitrarietat política a l'hora de concedir o no la compensació de les taxes. Evidentment les factures haurien de venir convenientment certificades per un tècnic municipal.

A la comissió informativa tot varen esser pegues legals les que exposaren en juanjo Mir i en Joan Cerdà. En canvi l'interventor no hi veia tant de problema. Es suposa que al ple ens durà un informe sobre com es pot aplicar aquesta mesura.

En definitiva és una mesura ben legal, efectiva i a cost nul per l'Ajuntament que ajudaria a les empreses en aquests moments de profundes dificultats.


Aquest és el text de la moció:

 

El Grup Municipal del PSM-ENTESA NACIONALISTA de Pollença, presenta a consideració del Ple la següent Moció, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix.

COMPENSACIÓ DE TAXES MUNICIPALS A CONTRACTISTES I PROVEIDORS AMB FACTURES RECONEGUDES PENDENTS DE PAGAMENT

Exposició de motius

Tenint en compte l’actual situació de retard en el pagament de factures a contractistes i proveïdors de l’Ajuntament, retard que provoca problemes importants a la viabilitat de les empreses.

Considerant que la Llei d’Economia Sostenible preveu la creació d’un registre de factures i un procediment que garantitza l’aprovació de les mateixes en un mes o la justificació de la no aprovació.

I tenint en compte que encara que l’Ajuntament tingui deutes importants amb els contractistes i  proveïdors, aquests han d’abonar les taxes municipals complint escrupolosament amb els terminis legalment establerts.

Es demana l’adopció del següent acord

1.      Que les factures que es presentin a l’Ajuntament per a la seva aprovació hagin d’acompanyar-se de la certificació de que la feina encarregada o el subministre s’ha realitzat satisfactòriament per part del tècnic de cada àrea, això apart de la signatura de proposta per part del regidor delegat corresponent.

2.      Que a aquells contractistes o proveïdors amb factures aprovades pendents de pagament amb una antiguitat de més de dos mesos se’ls notifiqui la possibilitat de compensar el pagament de les taxes municipals i se’ls ofereixi l’opció de fer-ho si així ho sol·liciten.  

 

 

 

 

El PSM de Pollença amb la plataforma AVANÇAM! cap al dret a decidir.

psm-pollenca | 14 Desembre, 2009 08:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Pitjau la foto per veure la notícia del Diari de Balears

Dissabte, al monestir de Cura, es va reunir l'assamblea fundacional pel dret a decidir de les Balears, anomenada Avançam!. L’Assamblea, fins al dia d’avui, està formada per 103 regidors de diferents partits polítics: el PSM, Entesa, Esquerra, i algun d'Els Verds, d’EU i partits independents locals. Per suposat el nostre regidor s’hi ha adherit. Aquest és el manifest fundacional:

MANIFEST CONSTITUTIU DE LA PLATAFORMA DE CÀRRECS ELECTES

MUNICIPALS DE LES ILLES BALEARS PEL DRET A DECIDIR

Les regidores i els regidors sotasignants, càrrecs electes municipals de les Illes Balears, afirmam que el poble és el dipositari de la sobirania i a ell li correspon el dret a decidir. És des d'aquesta convicció democràtica que posam de manifest que els pobles de les Illes Balears tenen dret a decidir sobre el seu present i sobre el seu futur, sense tuteles ni coaccions.

Els pobles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a nacionalitat històrica integrant de la cultura catalana i europea, són titulars del dret d’autodeterminació. No debades, el preàmbul de l'Estatut afirma que les Illes Balears són una comunitat de persones lliures i per a persones lliures.

Així mateix, denunciam l’inacceptable i endèmic dèficit de la nostra balança fiscal amb l’Estat, conscients que el principi d’autonomia financera és requisit indispensable per poder exercir efectivament l’autogovern.

Per aquestes motius, i davant la conjuntura històrica i social que vivim, tres dècades després del restabliment de les llibertats democràtiques, consideram arribada l’hora d’avançar amb fermesa cap al lliure exercici del dret a decidir. L’aprofundiment en els valors democràtics que comporta aquest dret i la corresponsabilitat col·lectiva en la presa de decisions bàsiques per a la convivència són determinants per afrontar el futur amb garanties per desenvolupar un model de benestar integrador i pròsper, per millorar les condicions de vida individuals i col·lectives, i per garantir les senyes d’identitat del país.

És per això que, com a regidores i regidors que hem estat escollits per a representar els nostres conciutadans a les institucions públiques que els són més properes, consideram que és el nostre deure afirmar i reivindicar el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a pronunciar-se lliurement sobre tots els aspectes que afecten la seva vida col·lectiva.

En conseqüència, constituïm la plataforma de càrrecs electes municipals de les Illes Balears pel dret a decidir i ens comprometem a treballar per:

1.     Articular un ampli moviment de regidores i regidors en favor del dret democràtic dels pobles de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur; obrint un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes municipals dels diferents territoris dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu i afermar les relacions recíproques.

2.      Procurar que el Govern de les Illes Balears elabori un projecte de llei que reguli les consultes populars a les Illes Balears.

3.     Reivindicar un finançament just i equilibrat per a totes les administracions públiques de les Illes Balears que faci que l’exercici de l’autogovern sigui efectiu.

 4.       Realitzar i donar suport a activitats que constitueixin un avanç en l'exercici del dret a decidir.

5.       Ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret a decidir dels pobles de les Illes Balears.

 6.       Emplaçar el Parlament, el Govern, els Consells i els ajuntaments de les Illes Balears per tal que duguin a terme les iniciatives necessàries per reconèixer institucionalment el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur.

 

El resultat dels referèndums locals per l’autodeterminació realitzats ahir a Catalunya obtingueren el 98% de partidaris del SÍ. Ara comença el camí per celebrar aquestes consultes a Balears.

Malauradament no vérem per Cura cap del regidors “nacionalistes” d’UM, tan crítics i tan del Nord ells.

 

Un poble descuidat amb uns parcs infantils descuidats

psm-pollenca | 10 Desembre, 2009 15:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A Pollença sembla que "sobren duros i falten pessetes" si ens fixam en el que es pensa gastar l'ajuntament en certs projectes i les pessimes condicions en que manté (per dir qualque cosa) els parcs infantils.

Els parcs infantils, son principalment el parc de Can Conill de Pollença i el de la Plaça Joan Cerdà del Moll, apart d’altres espais menors a tots dos nuclis de població. Per la quantitat d’usuaris que tenen i per les característiques especials d’aquests usuaris, que principalment son infants, esperaríem de l’Ajuntament una major preocupació pel manteniment i neteja dels espais així com una major cura dels elements que hi son presents.

Tot i les multimilionaries inversions que es plantegen al poble en grans projectes, malauradament el nostre Ajuntament no té entre les seves prioritats les petites millores que beneficien el dia a dia dels ciutadans. Malgrat el gran afany contractador de l’Àrea de Serveis per certes feines, n’ha quedat al marge la inversió i el manteniment dels Parcs Infantils. Potser si els infants poguessin votar mereixerien una major preocupació per part de l’Ajuntament.

Així, tal i com es pot veure en les fotografies adjuntes, hi podem trobar atraccions avariades, algunes apadassades pels propis usuaris, moltes d’elles suposant un risc pel infants. Fins i tot els banys públics romanen tancats, amb el problema higiènic que això suposa quan els infants els volen fer servir. No es pot argumentar que es tracta d’una situació puntual, ja que en aquest deplorable estat es troben des de fa mesos. Tampoc s'hi val excusar-se en el vandalisme, ja que el parc de Pollença els vespres es tanca.

Volem fer una crida a l’Ajuntament perquè prengui mesures abans que haguem de lamentar desgràcies, ja que sempre serà millor prevenir que curar, i de vagades hi ha conseqüències que no tenen cura.

Noticia al Diario de Mallorca

 

Una balança que més aviat sembla un jou, sense seients ni agafadors
 
 
La seguretat dels infants penja d'una corda fermada amb un nus
 
 
Un "nou joc"  per entretenir els infants
 
 
Els banys públics tancats a pany i clau en horari d'ús
 
MES IMATGES A L'ARXIU
 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb