"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

VALORACIÓ DEL PLE ORDINARI DE DESEMBRE

psm-pollenca | 17 Desembre, 2009 17:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ple en MP3 a l'arxiu del Castell Digital (baixada o en linia)

L’EQUIP DE GOVERN REBUTJA DONAR SUPORT A LES EMPRESES I

EL BATLLE DEIXA DESPROTEGIT EL PATRIMONI DE POLLENÇA EN PERDRE 20.000E

Ahir es va celebrar el Ple Ordinari de Desembre de l’ajuntament de Pollença. Dels 7 punts de l’ordre del dia 5 eren mocions de l’oposició (3 del PSM, 2 de A-EU-EV, 0 del PP) i només 2 propostes de l’Equip de Govern, donant fe de la inactivitat del govern municipal.

Lamentem que cap de les mocions que hem presentat hagi estat aprovada, i molt especialment la que anava destinada a ajudar a les empreses i proveïdors que pateixen l’enorme retard en el pagament que actualment practica l’Ajuntament. La proposta anava en el sentit que les empreses a qui l’ajuntament degui factures NO HAGUESSIN DE PAGAR LES TAXES MUNICIPALS. Això s’hagués pogut fer compensant els deutes de l’Ajuntament amb l’import corresponent a les taxes. Aquesta mesura a cost 0 per l’Ajuntament hagués donat aire a les empreses en aquests moments de dificultats econòmiques. Aquesta mesura s’aplica ja actualment en casos puntuals i la proposta pretenia generalitzar aquesta pràctica a totes les empreses i proveïdors que ho demanessin.

Aquest punt es rebutja amb 2 vots a favor, PSM i A-EU-EV, i 14 vots en contra, UM-UNPI, PSOE i PP(!).

El primer punt de la mateixa moció demanava que les factures que es presenen a la Junta de Govern, apart de la signatura del regidor, s'adjutassin del certificat del tècnic de cada àrea justificant que la feina estava correctament realitzades. Seria una bona mesura per evitar despeses incorrectes, ja que al cap i a la fi el regidor no té perque saber si les feines o els subministres son correctes, ja que pot no ser un especialista en el tema.

Aquest punt es rebutja amb 7 vots a favor, PSM i A-EU-EV i PP i 9 vots en contre, UM-UNPI i PSOE.

Proposta del PSM de inclusió del projecte de remodelació de la Deixalleria municipal en els projectes del nou Pla E.
 
Retiràrem aquesta moció ja que es va aprovar en una anterior moció d'A-EU-EV que els projectes es tractarien entre tots esls patits i s'acceptarien propostes dels ciutadans a través de la plana web de l'Ajuntament.

Proposta del PSM d'exposició pública de la situació dels recintes de la Fira de Pollença i del tancament de carrers.
 
Es tractava simplement d'exposar unes setmanes abans de La Fira les zones ocupades pels recintes firals i el funcionament de la circulació durant La Fira, per permetre als ciutadans opinar sobrela idoneitat dels mateixos, proposar carrers per ocupar, i donar l'opció a rectificacions. L'enfilall d'excuses per votar-hi en contra fou variat: "no hi haurà temps", "ningú vol la Fira davant ca seva","els cotxets no hi caben al Carrer Major ni de Monti-sion"(sic. Miquel Ramon).

Aquest punt es rebutja amb 2 vots a favor, PSM i A-EU-EV, i 14 vots en contra, UM-UNPI, PSOE i PP.

Moció d'A-EU-EV relativa a obrir a la participació social la decisió d'elecció dels projectes del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (Pla E, segona part).

Aprovada per unanimitat. Els projectes es consensuaran entre tots els grups i s'acceptaran propostes dels ciutadans a través de la plana web de l'Ajuntament.

Moció d'A-EU-EV relativa a solidaritat i austeritat.

Es demanava control en la despesa en iluminació nadalenca i mesures respecte dels lots de Nadal que reparteix l'Ajuntament entre els treballadors (que es fessin amb produsctes de comerç just, que es poguessin destinar els doblers al fons de solidaritat, etc.)

Es rebutja amb 2 vots a favor, PSM i A-EU-EV, i 9 vots en contra, UM-UNPI, PSOE i 5 abstencions del PP.

Proposta de l'equip de Govern d'endeutar-se encara més per fer front els costos del Centre de Dia i d'un vhicle de la policia municipal.

L'Ajuntament ha arribat a un endeutament molt elevat, sobretot tenint en compte la situació  que hi havia fa 4 anys. Tampoc ens saberen donar detalls sobre els extres de l'obra del centre de dia. Segurament s'incomplirà la llei per fer un nou crèdit quan el romanent de tesoreria d'enguany serà negatiu.

S'aprovà amb els vots a favor de UM-UNPI i PSOE, en contra de A-EU-EV i abstencions de PSM i PP.

Membres del Consell Escolar Municipal.

S'aprovaren els membres. l'oposició en té 2, un és del PP i l'altre el compartim el PSM i A-EU-EV.

PRECS I PREGUNTES  

Per altra banda, al torn de precs i preguntes, s’ha destapat (ja que el Batlle es va guardar prou de donar compte al Ple, com era la seva obligació) que l’Ajuntament ha perdut una subvenció de 20.000€ per adaptar el Catàleg de Patrimoni de Pollença, subvenció que es va sol·licitar al Consell de Mallorca i la qual s’ha concedit a altres municipis com Banyalbufar, Binissalem, Deià, Fornalutx, Inca, Llubí, Mancor, Porreres, Puigpunyent, etc. Els Catàlegs de Patrimoni son un element de regulació urbanística (tal i com deixa clar la norma 47 del Pla Territorial de Mallorca) on hi figuren tots els edificis i elements protegits del municipi. La seva redacció i tramitació correspon a l’ÀREA D’URBANISME, a Pollença dirigida pel propi batlle Joan Cerdà. La subvenció es va perdre perquè el batlle no va fer esmenar les deficiències de la sol·licitud, deficiències que tan sols eren de caràcter administratiu, per tant de fàcil solució. Lamentem que en uns moments tan difícils econòmicament per l’Ajuntament es faci aquesta tudada de doblers. Tanmateix l’adaptació del catàleg de patrimoni s’haurà de fer perquè del contrari no es podrà aprovar l’adaptació del Pla General de Pollença al Pla Territorial de Mallorca, això sí, ara a costa del pressupost municipal.

Adjuntam la documentació que prova la responsabilitat del batlle en la pèrdua de la subvenció.

Va haver-hi més precs i preguntes, pero ja en parlarem en posteriors articles.

Ple de Desembre: Feina de l'oposició i el govern ja de vacances.

psm-pollenca | 17 Desembre, 2009 08:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

>Mes tard penjarem una valoració del Ple d'ahir.

Diario de Mallorca

J. F. S. POLLENÇA. Los ciudadanos de Pollença tendrán la posibilidad de sugerir las obras a financiar con el nuevo Plan E a través de un enlace situado en la web del Ayuntamiento. Así lo aprobó ayer el pleno ordinario de la institución a raíz de una moción presentada por Alternativa mediante la que instaba a abrir a la participación social la elección de los proyectos que se financiarán con el nuevo plan, del que corresponden 1,7 millones a Pollença.
Por otra parte, el pleno tuvo momentos de tensión cuando se debatía una moción del PSM en la que se instaba a compensar a los proveedores con facturas pendientes de pago mediante la exención de abonar las tasas municipales, una propuesta rechazada por el equipo de gobierno de UM-UNPI y PSOE, con el apoyo del PP, por su "complejidad".
Otro punto de la misma moción proponía que todas las facturas a aprobar por el Ayuntamiento vayan acompañadas de una certificación técnica sobre el trabajo encargado. El portavoz de Alternativa, Pepe García, volvió a denunciar el "incumplimiento de la Ley" del regidor de Servicios, Martí Ochogavía, por "aprobar facturas de hasta 3.000 euros sin que conste el concepto de pago". El alcalde Joan Cerdà (UM) amenazó a García con echarle del pleno por introducir una cuestión "no incluida en la moción" y aseguró que "la mayoría de facturas del área de Servicios están avaladas por técnicos".
La oposición rechazó una nueva operación de crédito para financiar las obras del centro de día.

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb