"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Preguntes al Ple de Desembre: Peatonalització, subvencions perdudes i obres

psm-pollenca | 22 Desembre, 2009 16:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Precs i preguntes que ja demanàrem al ple de novembre i que es passaren pel ple de desembre.

 

Va contestar únicament el Batlle, els altres regidors no piularen.

 

·         Demanam que en properes edicions de La Fira, i en altres esdeveniments que precisin la ocupació de la via pública, es tingui especial esment en mantenir l’accés directe al Punt d’Atenció Continuada de Pollença des del Carrer Cecili Metel, ja que en aquesta passada edició de La Fira l’accés era molt complex, havent de fer un circuït laberíntic per casc urbà, totalment impossible per a molts residents i visitants.

El Batlle ni tan sols ho va llegir, ni manco contestar. Tornarem a insistir al gener.

 

·         Demanam que es doni compte de quantes obres es varen poder acollir als beneficis de la supressió de la prohibició per realitzar obres sorolloses en temporada turística en els nuclis turístics del municipi.

Va dir que tres obres, la de l’Unac 33, la de l’Hotel Daina i la de l’antic Tango.

 

·         En quina situació es troba la redacció del Pla de Mobilitat de Pollença? Si encara no està elaborat quines en son les causes? Fa comptes l’Equip de Govern procedir a la peatonalització de la primera línea del Moll durant aquest hivern?

Va dir que el Pla de Mobilitat estava en marxa i que la plana web totpollençaesmou.com es per recollir opinions. Curiosament les pancartes publicitàries d’aquesta plana web el batlle les va fer retirar apressuradament. Que no ens han contat?

Va dir que la peatonalització depenia d’acabar aquest pla. Podem esperar d’asseguts, han trobat una bona excussa per no fer la peatonalització aquesta legislatura.

 

·         Ens arriben queixes d’alguns empresaris que no saben a que s’han d’atendre per la pròxima temporada en qüestió d’ocupació de la via pública, i que necessiten ajustar les expectatives del seu negoci per a la pròxima temporada i per això volen saber amb precisió de quina ocupació podran disposar. Quan fan comptes resoldre les al·legacions a la modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública i aprovar-la definitivament? Recordam que ja fa nou mesos de l’aprovació inicial  i que hi ha hagut temps més que suficient per resoldre les al·legacions.

Va dir que “al gener o al febrer”(no ho tenen gaire clar) durien a aprovar l’ordenança. S’hauran estorbat deu mesos a resoldre les al·legacions. Si es descuiden tornarem a estar en temporada turística i continuarà el desgavell de taules i cadires.

 

·         Quantes obres resten sense que s’hagi realitzat la inspecció i posterior informe, després que s’hagi ordenat la inspecció de les mateixes per part del regidor d’urbanisme o de la Junta de Govern? Pensa l’Equip de Govern que és suficient l’actual dotació de personal del servei d’inspecció per fer front a aquestes inspeccions?

Va dir que 11 obres sense acta oberta i 60 a punt per fer-ne la valoració econòmica. El pressupost del 2009 depèn de les multes per quadrar.

 

·         Ens consta que l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament va sol·licitar una subvenció de 20.000 € per adaptar el Catàleg de Patrimoni de Pollença i que finalment es va perdre perquè l’Ajuntament no va esmenar les deficiències de la sol·licitud. Per quin motiu no s’esmenaren les deficiències? Perquè no se n’ha donat compte de la pèrdua de la subvenció als membres del Ple?

Fabulós. El batlle va voler donat la culpa a l’àrea de cultura de la deixadesa de l’àrea d’urbanisme. Ja hem explicat aquest assumpte en l’anterior article.

 

·         Quin ha estat el pressupost total de l’edició de la Fira d’enguany? Als mitjans de comunicació s’ha donat a entendre que La Fira estava organitzada per les Àrees de Fires, de Festes i la de Serveis; per tant quina quantitat econòmica ha hagut d’assumir cada una d’aquestes àrees?

No varen contestar.

 

·         Quina quantitat del pressupost de la Reabilitació de l’Edifici de Monti-sion ja s’ha certificat? Es compliran els terminis d’execució que legalment estan establerts per les inversions del Pla E?

Al final de novembre s’havien certificat 497.331E, ni la meitat de l’obra. Han demanat 6 mesos més per fer-la.

 

 A la part alta de la torre que conté l’escala de l’edifici s’ha observat que, per davall el nivell de la cornisa, sembla que s’han realitzat reparacions de la façana fent servir morter de ciment Portland, que es especialment incorrecte en rehabilitació d’edificis catalogats per la seva irreversibilitat, així com per motiu estètics si es deixa a la vista. S’ha realitzat cap actuació per corregir aquesta incorrecció?

Va argumentar que eren reparacions anteriors i que no s’havia tocat la façana en l’actual obra. Una llàstima que no s’hagi aprofitat el costosíssim bastiment per arreglar aquests detalls tan evidents.

 

Varem llegir tota una sèrie de preguntes verbals que no ens contestaren, sobre les festes de Sant Antoni, La Rua i altres. Tornarem a insistir al gener, tot i que Sant Antoni ja haurà passat.

 

 

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb