"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Fins dia 8 encara podeu fer propostes pel nou Pla E, per molt de greu que li sàpiga a l'Ajuntament.

psm-pollenca | 05 Gener, 2010 08:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Tot i la poquíssima difussió que s'ha fet tel tema per part de l'Ajuntament (només ha sortit en noticies de premsa), fins dia 8 encara hi ha temps per tal que els ciutadas puguin fer propostes per les obres del Pla E. Al passat ple de desembre el Ple va aprovar per unaniminat una moció d'A-EU-EV on es demanava un procés participatiu perdecidir les inversions del nou Pla E (en la primera fase es varen proposar les obres de Monti-sion l'entrada pel Roser-Vell i la nau al polígon). Aquesta segona fase va adreçada a projectes de caire social, mediambiental, de rehabilitació del patrimoni i cultural. L'Ajuntament té un llistat de projectes. Nosaltres ja varem proposar els seguents, pero evidentment aquesta llista s'ha d'ampliar amb les propostes dels ciutadans:

 

1.            Construir la nova Deixalleria, ja que l'actual ha funcionat bé durant aquests anys, però ja no dona a l’abast al servei i això faria que es gestionessin millor i de manera més econòmica els residus, assumpte polèmic darrerament degut a l'augment del rebut de fems. Aquesta inversió serviria també per legalitzar la Deixalleria a nivell urbanístic i mediambiental. A aquests efectes varem presentat una moció per debatre-ho en el Ple de desembre.

 

2.            Instal·lació d’una nova xarxa d'aigua potable i d’enllumenat públic a la Cala Sant Vicenç, a la fi de poder millorar el subministrament en aquest nucli per evitar els constants talls de subministrament i donar un millor servei i amb menys consum energètic i contaminació lumínica. D’aquesta manera es compensaria el deute històric d’inversions per part de l¡Ajuntament de Pollença, en un espai tan ermós i privilegiat, que presenta actualment un nivell important de degradació i abandonament.

 

3.            Col·locació de plaques solars tèrmiques i fotovoltaiques a diferents edificis municipals, en especial a la piscina coberta del Port de Pollença, que actualment crema grans quantitats de gasoil per encalentir l’aigua.

 

4.            Eliminar les barreres arquitectòniques de diferents edificis de titularitat o gestió municipals, el Museu de Pollença, el Centre Cultural o al Col·legi Miquel Capllonch, ja que no disposen de rampa d'accés, ni d'ascensor.

 

5.            Modernització i climatització del Museu Municipal. Fa anys que pateix problemes tant d'organització de l'espai com de climatització del mateix, de fet no n'ha tingut mai, i això provoca uns canvis de temperatura que no afavoreixen gens a les obres allà instal·lades, ni al visitant.

 

6.            Rehabilitació de l'edifici de Can Llobera, per poder traslladar-hi, entre altres, l'arxiu municipal. També permetria fer més útil aquest edifici, ja que actualment el seu estat impedeix que s'hi programin certs actes o activitats.

 

7.            Construir accessos des de la via de circumval·lació del Port de Pollença fins al carrer Vicenç Buades, per tal de connectar el casc urbà del Moll amb els aparcaments situats en la circumval·lació.

 

8.            Arreglar els desperfectes de la Plaça de Ca les Munnares que suposen un perill pels vianants, especialment infant i persones majors que freqüenten aquest espai.

 

9.            Millorar els parcs infantils del municipi, que presenten nombroses deficiències que perjudiquen la seguretat dels usuaris, especialment vulnerables per esser infants.

 

En aquesta pàgina web trobareu les publicacions al  BOE on s'expliquen els tipus de projectes finançables i l'accés al FORUM on, després de posar un nom d'usuari (no cal que sigui real) i una contrassenya, podreu fer les vostres propostes.

És absolutament criticable que l'ajuntament hagi tingut tan poca diligència a l'hora de fer publicitat d'aquesta iniciativa, omplint els diaris per fer propaganda d'assumptes trivials amb anuncis buits de contingut, i en canvi quan hi ha assumptes d'importància amaguen la informació al poble.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb