"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

20.000€ PERDUTS PEL PATRIMONI DE POLLENÇA

psm-pollenca | 19 Gener, 2010 08:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Patrimoni de Pollença, que no és poc, ve recollit dins el catàleg de protecció dels bens patrimonials del municipi. Aquest catàleg com instrument de planejament a dia d’avui està sense aprovar, i per tant el Patrimoni pollencí està en situació de perill. Aquest catàleg, va ser encomanat per l’àrea d’urbanisme del  'Ajuntament (UM, Joan Cerdà) a un grup de professionals que feren una proposta de catàleg. Després de la tramitació legal arribà al Consell per la seva aprovació definitiva. El Juliol de 2008 la el Consell va suspendre la proposta de catàleg, ja que presentava una multitud de deficiències. Cap representant del Ajuntament es presentà a defensar el catàleg a la Ponència tècnica de Patrimoni, fet insòlit, ja que els ajuntaments sempre envien tècnics quan se’ls convoca, excepte el de Pollença que no hi va mai ningú.

La Direcció Insular de Patrimoni va treure durant el 2008 una convocatòria de subvencions per revisions de catàlegs municipals, a la qual l’Ajuntament de Pollença s’hi apuntà. Des de Patrimoni se va requerir esmenar una sèrie de deficiències per poder atorgar a l’Ajuntament una subvenció per millora del catàleg que des de laBatlia i la regidoria d’urbanisme no se va dur a terme, com àrees competents en la matèria,  i per tant la SUBVENCIÓ SE VA PERDRE.

Per tant, som al 2010, i l’Ajuntament de Pollença i més en concret des de Urbanisme, no s’ha fet res en la matèria, excusant-se, que això és un tema de Cultura. Com sempre, el Sr. Joan Cerdà, no assumeix cap culpa i menteix, ja que el Reglament de Planejament deixa ben clar que els catàlegs de patrimoni són un instrument urbanístic. Dona mostra de la seva incapacitat de gestionar les àrees que duu, i vol fer creure que aquest tema no va amb ell.

Per més inri en el passat Ple va insultar els tècnics de Patrimoni del Consell qualificant els seus informes com a absurds.

El més trist però, és que el Sr Cerdà Rull, va ser CONSELLER DE PATRIMONI durant més d’un any, i coneix bé el tema dels catàlegs municipals. Sembla però, que EL PATRIMONI LI IMPORTA BEN POC.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb