"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Més aparcaments pel Moll

psm-pollenca | 31 Maig, 2010 11:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El PSM fa estona que denuncia que els 650 aparcaments de la Via de Circumval·lació estan molt mal aprofitats.

Una de les reivindicacions dels organitzadors de la manifestació del proper dimecres al Moll (per cert, que el batle ja ha fet gestions per desactivar a alguns dels organitzadors) és la de demanar més aparcaments al Port de Pollença. Des de l’Equip de Govern es dona la culpa a l’oposició de no haver pogut fer un gran aparcament davant el Caprabo, que hagués estat la gran solució a aquesta qüestió.

Aquest argument és una fal·làcia barroera. Si el Port de Pollença té uns mals aparcaments és per la mala gestió dels diferents equips de govern d’ençà que s’ha fet la circumval·lació. Des del PSM sempre hem defensat que els aparcaments de la circumval·lació estan molt mal aprofitats, que no existeixen passos peatonals per accedir-hi. Als projectes de la segona tongada del Pla E ja varem sol·licitar que es fessin aquests passos peatonals, per devora la piscina municipal i per devora el nou Miquel Capllonch. Aquesta idea d’execució bastant econòmica va ser rebutjada per l’Equip de Govern UM-UNPI-PSOE perquè “no és una prioritat” (textual). Un dels arguments exposats pel rebuig és que son uns aparcaments que queden massa enfora del centre (ho diuen ara que ja està fet).

Aquests passos permetrien aparcar el cotxe a només 230m de la Plaça del Moll, o a 370m de la Platja, distàncies ben raonables. Hem de tenir en compte que, per exemple, l’aparcament d’Alcúdia (Porta des Moll) es troba a 340m de la plaça d’aquest poble. En canvi l’aparcament davant el Caprabo quedaria a 560m de la rotonda dels gelats, i resulta que el volen presentar com la gran solució als aparcaments. En qualsevol cas la capacitat dels grups de l’oposició per avortar aquest aparcament sempre ha estat nul·la, per la falta de pes polític.

En lloc de cercar solucions raonables s’han fet aparcaments improvisats com el del Carrer Vicenç Buades o el de La Gola. En el primer es varen invertir 600.000 E  i en el segon es construí damunt una zona humida. En cap dels dos casos la quantitat d’aparcaments creats ha solucionat el problema. La nostra opció era que una vegada executats els passos de la circumval·lació que acostarien les 650 places que s’hi troben a al centre del poble, s’hauria d’haver planteja la construcció d’un edifici d’aparcaments amb una zona verda al Carrer Vicenç Buades, com hi ha a altres municipis de costa, que hagués solucionat el problema definitivament, optimitzant l’espai destinat a aparcaments.

 

 

 Tudadissa d'aparcaments a la circumval·lació del Moll

MANIFESTACIÓ PER UN PORT DE POLLENÇA MILLOR

psm-pollenca | 28 Maig, 2010 08:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El PSM comparteix la preocupació dels ciutadans i manifesta que la deixadesa del govern municipal s’estén a tot el terme municipal.

Al respecte de la convocatòria de manifestació pel proper dia 2 de juny , organitzada per diferents col·lectius i particulars del Port de Pollença, per tal de denunciar les nombroses mancances que pateix el nucli del Moll i la deixadesa del govern municipal al respecte, l’Agrupació de Pollença del PSM vol fer les següents consideracions:

Des del PSM compartim la preocupació manifestada pels organitzadors en el manifest que s’ha redactat, i compartim la opinió de la greu responsabilitat que té el govern municipal UM-UNPI-PSOE en la situació actual.

Manifestam també que aquesta situació de deixadesa no és exclusiva del Port de Pollença, sinó que s’estén per tot el municipi, especialment preocupant també en el nucli de Cala Sant Vicenç.

En el cas de la situació del Parc de la Gola, compartim que s’han comés multitud d’errors al llarg de la gestió duta a terme primer pel PP i els darrers anys per part d’UM. Ens consta que, afortunadament, amb els nous gestors de la Conselleria de Medi Ambient s’està posant remei a la deixadesa d’aquest espai i s’estan trobant solucions per la seva futura gestió.

Feim nostres també les queixes per la manca de serveis i manteniment en el Moll, fet especialment greu després d’haver-se posat de manifest les greus irregularitats en els contractes de l’Ajuntament en matèria de manteniment i neteja viària.

Així mateix també pensam que la problemàtica del Moll va més enllà del deteriorament de la qualitat turística i del deficient manteniment urbà, i que s’estén a altres àmbits com son la falta de cohesió ciutadana, els problemes de desestructuració social, la integració cultural dels nouvinguts, la qualitat del treball, la formació de grups tancat per nacionalitats; tots son problemes que no s’estan afrontant.

Per tot això manifestam el nostre suport a aquesta manifestació i saludam el sorgiment d’iniciatives ciutadanes que serveixin per expressar de manera pacífica les reivindicacions dels veïns del municipi.

Enllaç a l'espai Facebook dels organitzadors

Itinerari de la manifestació

Entrevista al regidor

psm-pollenca | 27 Maig, 2010 17:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquesta es l'entrevista mensual al nostre regidor, Tomeu Cifre. Es parlà de les diferents mocions del proper ple i de les questions d'actualitat de Pollença.

http://www.megaupload.com/?d=LX2FHW2M

L’Ullal no serà edificable, el Consell elimina les ART

psm-pollenca | 26 Maig, 2010 14:57 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
 
El Consell de Mallorca ha eliminat les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial. Les ART eren un instrument inclòs en el Pla Territorial de Mallorca que permetia passar edificis d’una zona a l’altre, amb la particularitat de que pel camí els metres quadrats es multiplicaven. A Pollença això ens afectava a l’Hotel Don Pedro, amb una operació que permetia traspassar aquest hotel, juntament amb el Rocamar del Port de Sóller a Sa Ràpita (Campos). Les 284 places del Don Pedro (el Rocamar no en té perquè estaven donades de baixa) es convertien en 1.078 places a Sa Ràpita, i 12.000m² es convertien en 435.000m² al sòl rústic de Campos. Un nou “pelotàsso” urbanístic i la pèrdua de places hoteleres a Pollença (a Pollença les places estan antiquades, però no en hi ha moltes); l’únic bò era la de crear una via per eliminar el Don Pedro. El problema era que el Don Pedro està en actiu i el propietari no ha tingut mai cap intenció de vendre’l per executar aquesta ART, per tant una via morta.

L’altra ART que s’ha eliminat ha estat la de Cala Carbó – l’Ullal. Recordem-ho. Des de fa anys els pollencins (i el PSM reiteradament) han demanat que no es tiras endavant la urbanització de Cala Carbó, ja que amb la petita part que ja s’ha construït ha causat un mal molt important al paisatge. Aprofitant aquesta demanda, el Consell de na Munar i en Font, amb la pressió de l’Ajuntament, va preveure aquesta operació d’enginyeria urbanística. Traspassar l’edificabilitat de Cala Carbó a la zona humida de l’Ullal. Els 20.800 m² d’edificació possible de Cala Carbó es traspassaven a damunt l’Ullal convertint-se en 45.000 m² d’edificació: “pelotasso” de primera. Hem de recordar que l’Ullal està inclòs en el Catàleg de zones humides que UM va paralitzar quan dirigia la Conselleria de Medi ambient.

Quan va canviar el govern, la Conselleria d’Ordenació del Territori (Gabriel Vicenç) va qualificar Cala Carbó com a ANEI, i de fet ja va protegir aquest espai sense haver de traspassar la seva edificabilitat a cap altra zona de Pollença. De tota manera l’Ajuntament va fer com qui sentís ploure i va incloure la ART a l’Avanç de l’Adaptació del Pla General al PTM. Ara, amb l’eliminació de les ART, la operació urbanística queda definitivament morta.

Entorn a aquesta operació ja hi va haver operacions especulatives de compra-venda, i els negociants treuen foc pels queixals en veure avortat el negoci. Curiosament també l’Ajuntament. Fins i tot es va pressionar als veïnats d’una zona propera, fora de l’Ullal, i de possible desenvolupament urbanístic ja que no està dins la zona humida (entre el Carrer Cadernera i Les Xarxes) per tal que donassin suport a aquesta operació que per res els convenia.

L’eliminació de les ART era un compromís electoral de l’actual pacte de govern (BLOC-PSM i PSOE), i ha tingut el suport del PP, que curiosament va col·laborar al 2005 en la seva aprovació. Segurament el procés judicial que envolta les ART del Pla Territorial, el qual involucra a polítics de UM i del PP, entre ells l’actual portaveu Jaume Font, ha influït en que aquet partit hagi fet anques enrere en el seu suport a les ART.

Hem de donar l’enhorabona a la nostra portaveu al Consell, Joana Lluïsa Mascaró, per la feina feta en exigir el compliment d’aquest compromís electoral.

Veure notícia de l'eliminació de les ART

 


 

 

Patrimoni declara Son Real com a BIC

psm-pollenca | 25 Maig, 2010 09:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Del Blog "Son Real No Té Preu"

El passat divendres la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca acordà per unanimitat proposar la declaració de Son Real com a Bé d'Interès Cultural amb la categoria de Zona Arqueològica. Aquest acord és la penúltima passa perquè la declaració sigui oficial, després que el Consell iniciés la tramitació al novembre de 2008 a instàncies de la plataforma Son Real No Té Preu.

Perquè l'acord ja sigui oficial només resta l'aprovació per part del Ple del Consell de Mallorca el proper 3 de juny.

El Consell de Mallorca declara Bé d'Interès Cultural la zona de Son Real a Santa Margalida
La Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca va decidir avui per unanimitat declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) la zona de Son Real, al terme municipal de Santa Margalida, ja que s'hi han trobat importants restes arqueològiques, etnogràfics i naturals.

21 maig 2010
PALMA DE MALLORCA, 21 (EUROPA PRESS)

La Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca va decidir avui per unanimitat declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) la zona de Son Real, al terme municipal de Santa Margalida, ja que s'hi han trobat importants restes arqueològiques, etnogràfics i naturals.

Segons va anunciar aquesta tarda el Consell en un comunicat, els tècnics de la Direcció Insular de Patrimoni de la institució consideren que "resulta evident" que la zona proposada "reuneix els valors que la fan mereixedora de protecció, tant des de la perspectiva de l'arqueologia de excavació i prospecció com des de la perspectiva de l'arqueologia del paisatge ".

El director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà, va recalcar que la decisió presa avui "és un exemple del model de territori que la societat ha de voler perquè les futures generacions puguin veure i gaudir del patrimoni tal com ha arribat als nostres dies", pel que que constitueix, va dir, una "aposta ferma" pel patrimoni cultural i "per la sostenibilitat i el respecte al paisatge" de l'illa.

Segons l'informe elaborat pels tècnics del departament, a Son Real s'han trobat jaciments del calcolític, de l'edat de bronze, de l'edat de ferro, de l'època romana, de la medieval islàmica i de la conquesta catalana, així com molins , pedreres, barraques, coves, porxos, aljubs i altres objectes "que resumeixen la història de l'illa".

En aquest sentit, el Consell va afirmar que la proposta de declaració de zona arqueològica d'aquest espai "contribueix a protegir i preservar el paisatge mitjançant el control de les activitats que es puguin dur a terme en ell en un futur", a més de "protegir allò que, des d'una perspectiva acadèmica tradicional, constitueix elements patrimonials i elements arqueològics ".
 

Les platges: la gota que ha omplit el tassó.

psm-pollenca | 24 Maig, 2010 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Darrera hora: Aquest matí s'han obert les ofertes econòmiques. Finalment sembla que l'A.VV. del Moll novament serà l'adjudicatària de les platges pel 2010. Hi havia una altra oferta que s'ha desestimat per manca de documentació.


Circul·la per les xarxes socials que dimecres dia 2 de juny s’ha organitzat una manifestació al Port de Pollença. Sembla que el motiu de la mateixa és el de denunciar la situació d’abandonament i deixadesa en que es troba Eu Moll per part de l’ajuntament pollencí. No tenim cap informació especial sobre la manifestació, ni tampoc sabem qui o quines organitzacions són les organitzadores, o si es tracta d’un conjunt de persones sense cap altre lligam que la preocupació pel Moll o pels seus interessos (botigues, establiments, la seva residència) en el Moll, preocupació també ben legítima.

No crec que la deixadesa del Moll sigui diferent a la de la vila o de Cala Sant Vicenç. Malauradament la situació d’abandonament s’extén per tot el municipi. Probablement, això sí, l’actual cojuntura de crisi fa que la mala situació sigui més palpable als nuclis costaners. El mateix malestar segurament també envaeix als santvicenters, amb el problema que allà la població no arriba al nivell de “massa crítica” suficient com per una convocatòria de manifestació d’aquestes característiques.

Segurament si la manifestació s’arriba a fer (haurem de veure si tenen èxit els segurs intents de l’Ajuntament per avortar-la) aconseguirà reunir molta gent, no només del Moll, si no també de la resta del municipi, cansats ja del desgovern municipal UM-PSOE, amb ganes de mostrar el seu malestar.

Crec que es bò que la gent s’expressi i que faci saber el seu malestar. La principal associació del Port, l’A.VV. del Moll, fa temps que va renunciar a la reivindicació i va optar per una actitud complaent amb l’Ajuntament. Tampoc un partit  suposadament “moller” com UMP ha aconseguit capitalitzar aquestes demandes, sino ben al contrari, la seva unió amb el PP el va convertir en una simple filial d’aquest. Amb el control sobre l’associacionisme de Pollença exercit des d’UM-UNPI és ben llògic que neixin iniciatives ciutadanes que canalitzin les vertaderes inquietuts de la gent.

El cas de les platges és molt aclaridor sobre el desampar en que es trobam els ciutadans. L’A.VV. del Moll, amb uns dirigents dins l’àmbit d’UM, pot aconseguir de l’Ajuntament, governat per UM, un nou contracte d’explotació molt més avantatjós, i tot gràcies a un aval bancari d’una caixa amb un president també d’UM. Potser finalment no aconsegueixi l’adjudicació, i potser s’haurà seguit tota la tramitació legalment exigida, però el procés ja està viciat des de l’orígen, i la gent té dret a sentir-se manipulada. Tot això no seria tan greu si les platges presentassin un bon estat des de principi de temporada, però es que a més a més han estat abandonades durant setmanes, s’han montat amb un contracte amb el que l’A.VV. ha aconseguit passar d’esser deutora (170.000€ del 2009) a ser cobradora de l’Ajuntament (14.500 € per una setmana), i finalment l’Ajuntament enguany recaptarà 60.000€ menys que l’any passat.  Tot un cúmul de despropòsits.

Esperam que la manifestació sigui un exemple d’expressió pacífica i democràtica, i que a les properes eleccions, que es celebraran d’aquí a un any, dia per dia, el ciutadans recordem qui ens ha duit a aquesta situació; aquella serà la manifestació més efectiva.

La platja més cèntrica del Moll en un estat lamentable

 

 

PSOE i PP, no triar per no prendre.

psm-pollenca | 21 Maig, 2010 13:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El descrèdit de ZP

Toni Alorda

En un Estat on els aturats es compten per milions, l'actuació d'un President zombi resulta desoladora.

Més enllà de la crítica al caràcter reaccionari, improvisat i parcial del darrer paquet de mesures (quants en duim?), Zapatero ha perdut tot el seu capital polític en mostrar, obscenament, la seva inconsistència com a dirigent.

Ni tan sols contra les cordes no confessa cap gir, no ofereix explicacions ni disculpes, ben al contrari, ho presenta com una passa més, congruent amb el que ha dit i fet fins ara. Subleva.Una societat requereix cohesió i solidaritat per afrontar moments difícils, per concitar el compromís, comunitari i personal, fins i tot el sacrifici. Cal que els líders polítics generin i catalitzin energia social. Cal confiança, credibilitat, solvència. Però, qui pot creure Zapatero?

Si tots aquests temps hagués advertit sobre la magnitud de la crisi, amb transparència, amb honestedat, amb valentia i sana inquietud; si hagués reaccionat sobre els motius profunds, la cobdícia i l'especulació, la insostenibilitat i el model subjacent d'una societat sense principis; hagués pogut obrir una reflexió social de fons, responsable, sobre mesures estructurals i futur. Potser no hagués assolit consensos, però sí respecte, en comptes de la impressió d'un President fals i a la deriva. Ben al contrari, Zapatero ha cercat just la sensació contrària: "l'aquí no passa res". Les jugades electoralistes com els famosos 400 euros, si eren dubtoses llavor, ara es mostren com a sortides de cantamanyanes...


Fins que va mostrar les urpes amb els 67 anys... De dimecres ençà, el descrèdit esdevé irreversible: els pensionistes i els qui tenen dret a prestacions per dependència són els que han de pagar els tests romputs? Més? Les autonomies que gestionen sanitat i educació i, de manera especial, les agreujades Illes Balears? Els ajuntaments? Més? Fa sis mesos no calia congelar el sou als funcionaris i, ara, s'han de baixar un 5%? Ara, quan els brots verds que veia el govern ja podien ser cimals? Cap mesura sobre l'especulació, el negoci financer i el capital ociós. Cap mesura per aprimar l'Estat, com eliminar províncies i diputacions, ministeris... o la Corona.

El mateix dia de l'anunci de Zapatero, el Suprem reobria el cas dels suborns de Camps, i Rajoy el protegia. Aquí un ha de sofrir que el PP demani un dia sí i l'altre també que el Govern gasti més, molt més i, alhora, reduir dràsticament ingressos... i també les despeses (?).

Si el panorama no canvia, s'entendria que, aquells que només veuen dues alternatives, se n'afluixin de triar per no prendre... i, tanmateix, PP i PSOE concentren el gruix de la intenció de vot.

 

Turisme, urbanisme i patrimoni al Centre Històric

psm-pollenca | 20 Maig, 2010 07:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La demolició d’una de les cases de les “Illetes” de la Plaça Major ha posat de manifest tot un seguit de mancances de l’administració municipal i posa damunt la taula una sèrie de qüestions en les que ens jugam el futur com a poble.

Per una banda la falta de control municipal damunt les obres que s’executen a Pollença. Va ser suficient amb un comunicat informant del mal estat de l’edifici de part del promotor per justificar la demolició de l’habitatge, sense esperar a autoritzacions ni a informes dels tècnics municipals. Després del llarg procés que s’ha duit per permetre fer obres a les “Illetes”, i després del precedent que suposa aquesta demolició, amb quina autoritat l’Ajuntament podrà impedir que tots els propietaris d’habitatges de les Illetes esbuquin els edificis per fer-ne de nous en vers de rehabilitar-los? Ara ja s’ha encetat el meló.

Per altra banda es demostra que l’Ajuntament no té capacitat per garantir la conservació del patrimoni pollencí. Fins i tot la històrica font situada en aquesta façana s’ha desmuntada per sempre més. Aquestes evidencies ens reafimen en afirmar que els actuals instruments per protegir el patrimoni i promocionar-lo no son suficients, i que la declaració del Centre Històric com a Bé d’Interès Cultural és una passa imprescindible per evitar que continuï la seva degradació i per dotar-lo de les subvencions que necessita.

També hem de tenir en compte que el centre de Pollença s’ha convertit de fet en una zona d’Interès turístic. El turisme és i ha de ser la locomotora de la resta de sectors, inclosa la construcció. Si el turisme funciona, la construcció a la llarga també funcionarà. En canvi si es continua amb la situació dels darrers anys, on la construcció era el principal sector econòmic, a la llarga suposarà un deteriorament del sector turístic i de retruc de la pròpia construcció. Per tant hem de ser molt curosos amb el producte turístic que ofereix Pollença, i en aquest aspecte el centre històric hi té una importància creixent. Per això cal plantejar-se d’aplicar al centre peatonalitzat les mateixes condicions que regulen les obres molestes estiuenques en altres zones turístiques, com el Moll o Cala Sant Vicenç, on no es poden fer obres majors estructurals en els mesos de la temporada alta.

Veure fotografies i article al blog de Biel Perelló:"Els camions van a missa"

Veure article Diario de Mallorca

Veure article Ultima Hora

 

 

 

Assamblea extraordinària: cap al 2011

psm-pollenca | 18 Maig, 2010 07:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El proper divendres 4 de juny celebrarem una assamblea extraordinària per preparar el camí cap a les eleccions municipals del 2011. Tal i com es va acordar a l'assamblea general de Porreres, triarem el cap de llista del PSM per a les eleccions. Les possibilitats i disposició dels candidats per a formar aliances o coalicionstambé seran tractades en aquesta assamblea.

Tots els interessats/des en presentar candidatura o poden fer per escrit o verbalment al secretari d’organització, M. Àngel Capó, o indicar-ho per mail. També el mateix dia de l'assamblea es podran presenta candidatures.  

 

Ordre del dia

 

1,- Presentació de candidats, exposició de les distintes propostes.

2,- Votació.

3,- Debat sobre el proper congrés del partit.

4,- Varis.

Hi estan convocats tots els militants i simpatitzants.

I després soparem d'un pa amb oli. (Pregam confirmeu la vostra assistència)

El lloc cerà a l'estudi d'en Toni Marquet, al Carrer Albeguins.

 

                                                                       El Secretari d’Organització

 

Ple d'abril: ocupació de via pública.

psm-pollenca | 13 Maig, 2010 15:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Malgrat algun mitjà de comunicació ho silencia, el 29 d’abril hi va haver ple municipal, sense mocions i dedicat a controlar l’acció del govern (o més bé podríem dir la no-acció del govern). UM i PSOE varen haver de donar explicacions sobre diferents qüestions que van per molt mal camí en aquest poble. Apart de tot el capítol de preguntes sobre la vinculació del Batle i l’Ajuntament amb l’Operació Voltor, hi va haver altres assumptes prou interessants. Un d’ells la ocupació de la via pública amb taules, cadires i altres elements, qüestió que cada temporada resulta polèmica.  Recordem que fa més d’un any que es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança que havia de ser la solució a tots els problemes, sense que encara s’hagi aprovat definitivament:

1.      El 29 de gener del 2009 el Ple Municipal va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. No ha estat suficients quinze mesos per resoldre les al·legacions a l’ordenança? Quantes al·legacions es presentaren?

El batle diu que no veu clara l’aprovació de la nova ordenança, tot i que la va fer redactar ell mateix com a regidor d’urbanisme i li va costar 12.000 E !!! Es va justificar també al·legant que no s’ha aprovat definitivament per que hi ha crisi; aquesta mateixa excusa els serveix per tot: per no aprovar l’adaptació del PGOU, per no voler el BIC del Centre Històric, per no peatonalitzar la 1a línea, per fer rebaixes a l’adjudicació de les platges. Curiosament aquest argument no l’han fet servir ni per llevar dedicacions exclusives de regidors ni per fer cap pla d’austeritat a l’Ajuntament.

També va dir que no sap quantes al·legacions es presentaren. Amb la seva dedicació exclusiva hauria tingut temps d’averiguar-ho, si no estàs tan ocupat en els problemes del seu partit.

2.      Quan fa comptes l’Equip de Govern resoldre aquestes al·legacions i aprovar definitivament la nova ordenança?

Va resoldre que quan ho tenguin clar ! Els ciutadans, en canvi, cada vegada ho tenen més cru amb aquest Ajuntament.

3.      L’any passat argumentaren que ja no donava temps a aplicar la nova ordenança a la temporada turística del 2009. Fan comptes aprovar la nova ordenança i aplicar-la a la temporada del 2010 o tampoc donarà temps?

Va dir que pel 2010 tampoc dona temps a aplicar-la. Evidentment, aprovar una nova ordenança podria significar no fer content a tothom, i això en el darrer estiu de la legislatura és inadmissible pel batle.

4.      Amb quins criteris s’està concedint les ocupacions de via pública que hem vist aprovades en les darreres juntes de govern?

Amb els mateixos criteris que els anys anteriors. Esperem que siguin criteris més objectius i raonats que els de l’any passat, quan el batle, metro en mà, concedia ocupacions “in vocce” per la Plaça Miquel Capllonch.

5.      L’Ajuntament ha concedit ocupació a qualque local amb expedient d’infracció urbanística obert?

Va dir que com que es tracta de renovar les ocupacions de l’any passat, no es revisa si tenen infraccions o no. Vol dir que potser ben bé que, tot i haver-hi infraccions, es concedeixin ocupacions de via pública.

6.      L’Ajuntament, està complint amb les condicions que indica l’actual ordenança ?:

a.      “Amb la sol·licitud de llicència s’haurà de presentar la llicència municipal d’obertura i funcionament de l’activitat”

Tot hi que ho posa l’ordenança no ho comproven.

b.      “No es concedirà llicència d’ocupació als titulars de locals que no estiguin al corrent de pagament de les corresponents taxes i imposts municipals referits al citat local”.

No es concedeix l’ocupació “si se’n donen compte” que no han pagat. Com que no hi ha informe de l’interventor hem de confiar amb la memòria dels membres de la Junta de Govern (estam arreglats).

7.      Entenem que les sol·licituds d’ocupació de via pública haurien d’acompanyar-se d’informe tècnic sobre la llicència d’activitat i d’informe d’intervenció sobre el pagament de taxes. S’està fent això?

Només informa la policia. Tots els altres aspectes que s’haurien de revisar queden a l’aire.

 

Conclusió: enguany continuarem amb els conflictes entre locals i ciutadans o entre els diferents locals per l’ocupació inadequada de la via pública. Pollença és un campi-qui-pugui en quant a l’ocupació de la via pública, molt lluny del que hauria d’esser en un municipi que vol fer bandera de la qualitat turística.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb