"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L’ incompliment de les dates del plens pels interessos partidistes de l’equip de govern UM-UNPI-PSOE

psm-pollenca | 30 Juny, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al principi de la legislatura es va aprovar que els plens ordinaris de l’Ajuntament de Pollença es durien a terme el darrer dijous de cada mes.

Per segon mes consecutiu el batle de Pollença (que es qui te la potestat per convocar els plens) incomplirà aquest acord. El ple ordinari del juny s’havia d’haver celebrat el passat dijous 24 i a dia d’avui encara no sabem quan es celebrarà. A sobre sembla que es convocarà pel matí, per tal de dificultar l’assistència dels regidors de la oposició i dels ciutadans.

Les raons sembla que tenen a veure amb la voluntat de l’Equip de Govern de dur-hi a aprovació el reconeixement extrajudicial de crèdit del 2009 (l’excés en la despesa respecte del pressupost) així com el pressupost pel 2010 (que legalment s’hauria d’haver aprovat, com a màxim, dins l’octubre de l’any passat). Davant l’enorme retard que es du en aprovar aquestes dues qüestions, des del govern municipal s’està demorant la convocatòria del ple per no fer el mal paper de celebrar-lo un cop més sense haver fet els deures.

Aquesta és una mostra més del descontrol i desorganització que imperen en l’Ajuntament. La falta de seriositat acaba repercutint en els ciutadans: el ple hauria d’aprovar la concessió definitiva de la neteja viària del municipi, i fins que no s’aprovi en el ple no es podrà contractar la nova empresa.

L’ incompliment de les dates de convocatòria dels plens es suma al fet que fins i tot s’han suspès juntes de govern per falta de quòrum, amb el que això suposa, ja que no s’aproven les factures i ni els proveïdors ni els treballadors autònoms de l’ajuntament poden cobrar, tot per culpa dels regidors que no assisteixen a les juntes, tot i tenir i cobrar la dedicació exclusiva.

El solars, millor tancats

psm-pollenca | 28 Juny, 2010 11:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Es ben conegut que els solars urbans que no estan edificats habitualment suposen un focus de brutor i de perill d’incendi. Donen una molt mala imatge del municipi i s’hi acumulen fems que ni l’ajuntament retira (perquè no estan a la via pública) ni al propietari li interessa fer net. Això s’arreglaria d’una manera tan senzilla com és tancar el solars. No és cap idea nova, de fet és una obligació recollida en el Pla General de Pollença, concretament en la norma 92.

La realitat és que llevat de ocasions puntuals, no es fa complir amb aquesta norma (com sol passar amb moltes altres normatives municipals), i de fet, el propi Ajuntament és el primer que incompleix la norma, ja que té solars sense tancar.

Hem presentat una moció pel proper ple en la que es demana que es faci complir aquesta norma, i es proposa un sistema per què l’Ajuntament executi subsidiàriament el tancament si el propietari se’n desentén. La norma ja preveu que sigui l’Ajuntament qui faci el tancament i li cobri al propietari, però això no es fa per que  en aquest cas l’Ajuntament ha d’avançar els doblers sense poder assegurar que acabarà cobrant. Proposam que es cobri per avançat i per terminis, de manera que no suposi una càrrega per l’Ajuntament i que el propietari tingui l’opció de repensar-s’ho i acabar fent el tancament ell mateix.

La moció exclou els solars urbans que per un motiu o altre no siguin edificables (des classificacions, zones verdes, etc), ja que no tindria sentit fer tancar un espai en vocació de sol rústic.

Brutor a rompre en el solar sense tancar de l'Ajuntament a Can Conill, devora el parc infantil i devora la parada de busos tan freqüentada pels turistes

 

 

Entrevista de presentació del candidat

psm-pollenca | 25 Juny, 2010 14:47 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Entrevista a Ràdio Pollença el passat dilluns 21 de juny, de presentació d'en Tomeu Cifre com a candidat a la batlia a les eleccions del 2011.

 Escoltar l'entrevista

Anònims i joc brut

psm-pollenca | 25 Juny, 2010 07:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Probablement no hi ha manera més barroera i mesquina de fer política que la que es fa tirant la pedra i amagant la ma. Segur que no és un sistema nou, però semblaria que en bon segle XXI haurien d’esser unes formes passades a la història. Doncs no, ni prop fer-s’hi. Estan més a l’ordre del dia que mai. Una cosa és la política “oficial”, la que es fa en els plenaris i les juntes de govern, les inauguracions i les rodes de premsa, on la confrontació entre partits es presenta molt civilitzada, amb bones formes i suposat fair-play, i una altra molt diferent és la del dia a dia, on als regidors que pretenen “fer les coses be” se’ls posa verds dins els cafès o han de suportar que, tot i estar a l’oposició, se’ls culpi de tots els mals de Pollença.

Aquesta lluita és desigual ja que el qui té el poder maneja la informació i la pot presentar així com li convé; si a això li unim una xarxa d’influència social extensa, amb militants-simpatitzants ficats en llocs significatius dins moltes de les associacions del poble, una influència forta en els mitjans de comunicació, i la capacitat de mobilitzar militants amb recursos econòmics importants, ens dibuixa un escenari que desanimaria a qualsevol que discrepi de la línia que tracen els qui ens governen.

Aquesta situació la sofrim els regidors de la oposició, recordem que només en les converses de l’Operació Voltor s’explicaven manejos diversos, uns per “agafar pels collons” al portaveu del PP i que fes bonda en el ple sobre contractació, uns altres per condicionar l’entrada o no d’una barca de bou al moll pel fet que el seu patró fos família del regidor d’alternativa-EU-EV, o elucubracions sobre unes qüestions que al nostre regidor l’havien de tenir “acojonado para que se porte bien”.

També entorn del ple sobre les contractacions irregulars de l’ajuntament es va moure molta desinformació pels bars i fins i tot les empreses, donant a entendre que si es duia a terme el que demanava la oposició (que els contractes s’ajustessin a la llei ! Tot en gros) el poble pràcticament se n’aniria a la ruïna, les empreses pollencines no treballarien, tothom quedaria sense cobrar i tot un seguit d’anuncis apocalíptics absurds i malintencionats. Fins i tot en la conversa del cas Voltor del 18 de novembre passat, parlant amb en Toni Oliver, el seu interlocutor li arribà a dir sobre aquest ple:

659938***:“...sera un poco chungo, porque no podemos dar trabajo a casi nadie de los que damos, i luego, si ellos hablan así, tendremos que atacar a Tomeu Cifre del PP, tendremos que atacar a Guillermo Vila, i tendremos que atacar a todo el mundo y sacar la suciedad, bueno suciedad, atacar a la gente”.(...)

A.Oliver: “(nom de dona) es nuestra, tenemos que ir con cuidado ¿eh?”

Ara el que ha rebut ha estat un ciutadà del Port de Pollença que ha estat un dels qui va ajudar a organitzar la manifestació per demanar més atenció cap al Moll. No sabem qui és el responsable dels anònims ofensius contra aquesta persona però no és de rebut que si a algú no li va agradar aquesta manifestació es dediqui a redactar anònims insultants (que fins i tot ens han enviat als regidors), que parlen de qüestions personals que res tenen a veure amb la manifestació, i que no tenen altra objectiu que ferir personalment a algú pel simple fet d’haver defensat unes idees a cara descoberta.. Més enllà de matisos sobre els motius de la manifestació, aquesta fou ben legítima, organitzada legalment, i amb un ampli suport popular.

S’ha de fer net d’aquesta manera de fer política, de les maneres florentines, o més aviat sicilianes, del joc brut. Al final perjudica a tothom, als qui es dediquen a la política o a qualsevol ciutadà.

Prova superada, 651.650 signatures per la TV en català.

psm-pollenca | 23 Juny, 2010 14:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La campanya, en la que el PSM de Pollença recollí 530 signatures, ha superat el mínim exigit per la junta electoral.

 

 Recollida de signatures a la paradeta que montàrem al mercat del diumenge

El passat mes de març el PSM de Pollença, col·laborant en la campanya "Per una televisió sense fronteres", va recollir 530 signatures. No son poques, ja que les dades personals que es demanaven als ciutadans eren molt completes, i s'havien depresentar en fulls segellats oficialment. Nosaltres acabarem tots els fulls de que disposavem.

Ara comença el procés parlamentari que portarà al Congrés espanyol a discutir la inicitiva legislativa que ha de permetre rebre tots els canal autonòmics en tot el territori espanyol sense limitacions, i d'aquesta manera tots els canals en català seran visibles desde qualsevol lloc dels Països Catalans i de tot l'estat.

Aquests dimarts Acció Cultural (l'entitat organitzadora de la recollida de signatures) ha lliurat a la Junta Electoral 85 caixes amb un total de 651.650 signatures. D'aquesta manera la xifra total supera en un 30% el mínim de 500.000 signatures demanades per que entren a tràmit el projecte de llei que impulsa la ILP Televisió sense fronteres. 

Les signatures les han presentat: Eliseu Climent, president d’ACPV; Julian Garcia Candau, periodista, Enric Garcés, advocat i assessor del president xilé Salvador Allende; Joan Genovés, pintor i Ignasi Riera, escriptor i polític. 

La distribució de les signatures lliurades per comunitats autònomes és la seguent: 

País Valencià: 32 caixes, 17.939 Plecs, 253.549 Signatures 
Catalunya: 40 caixes, 23.382 plecs, 321.150 signatures 
Illes Balears: 4 caixes, 2.143 plecs, 29.472 signatures 
Navarra: 4 caixes, 2.172 plecs, 29.070 signatures 
País Basc: 4 caixes, 1.435 plecs, 16.141 signatures 
Resta Estat Espanyol; 1 caixa, 207 plecs, 2.268 signatures 

TOTAL = 85 caixes, 47.278 plecs, 651.650 signatures 

Per tant, pel que fa a la distribució territorial cal destacar que, del total, més del 90% és dels Països Catalans. I en segon lloc també s'ha de destacar la participació del País Valencià pel que fa al conjunt dels territoris ja que té el percentatge més elevat respecte la relació signatures/electors: això vol dir que la reclamació de la continuïtat de la TV3 al País Valencià és àmpliament compartida per una majoria social que inclou totes les sensibilitats polítiques. 

El balanç de la campanya de la recollida de signatures no pot ser qualificat sino d'èxit tant en el sentit qualitatiu com en el sentit que cadascuna d'aquestes signatures implica un compromís molt més gran que l’assistència a un acte puntual. 

Acció Cultural del País Valencià vol donar l'enhorabona a totes les persones i organitzacions que han col•laborat activament en aquesta campanya de recollida de signatures: aquest èxit ha estat possible gràcies als 2.830 fedataris, a tots els sindicats, a totes les associacions culturals, esportives, penyes del barça, partits polítics i persones que a títol personal i de forma voluntaria han col•laborat amb el seu esforç. 

Ara, la Junta Electoral ha de comunicar a la Mesa del Parlament espanyol la validesa de les signatures i d'aquesta manera iniciar el procés de tràmit parlamentari per tal d'aconseguir l'aprovació del projecte de llei. 

Acció Cultural del País Valencià considera que els ciutadans dels Països Catalans han fet possible aquesta iniciativa amb la seua implicació i, a partir d'ara, l'èxit del tràmit parlamentari depén dels partits polítics amb representació al Parlament de Madrid i per això en aquest sentit fa una crida per que estiguen a l'alçada.

Plana web de la ILP 

 

La moció per les consultes populars i el Dret a Decidir, a Pollença.

psm-pollenca | 22 Juny, 2010 08:07 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al proper ple presentam la moció proposada per la Plataforma Avançam, a favor del Dret a Decidir i les Consultes Populars. La presentam conjuntament els regidors que formam part de la plataforma, el PSM i Alternativa per Pollença.

L’Estatut recull la competència de desplegament sobre les consultes populars (art. 31.10), mentre que la Constitució Espanyola, incomprensiblement, reserva a l’Estat l’autorització per a tota convocatòria (art. 149.1.32).  El  Parlament  de  les  Illes  Balears,  en  sessió  de  dia  9  d’octubre  de  2001,  va  aprovar,  per unanimitat, una proposició no de llei que instava el Govern a elaborar una llei de consultes populars. A dia d’avui encara no s’ha redactat aquesta llei.

Les consultes populars son el mètode més directe de participació ciutadana en les decisions polítiques. Aquestes decisions poden anar des de consultar si s’ha de construir un auditori a Pollença a consultar si els pollencins estan d’acord en exercir l’autodeterminació de poble de les Illes Balears.

La moció s’ha debatut a diversos municipis i s’ha aprovada amb el suport de partits polítics molt diferents: Inca, Petra, Artà, Sineu, Alaró, Porreres i Felanitx han aprovat la moció.

L’objectiu de la Plataforma és el de promoure consultes populars que permetin als ciutadans expressar el seu parer sobre el Dret a Decidir el seu futur com a poble de les illes Balears.

Text de la moció.

“Avançam fa un balanç molt positiu dels primers debats municipals sobre les consultes populars i el dret a decidir”

Recull de noticies entorn de l'aprovació de la moció a Inca (Andreu Caballero).

Plana Web de la Plataforma Avançam.

 

 

 

Camí al 2011, camí al canvi: ja tenim candidat.

psm-pollenca | 18 Juny, 2010 16:18 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Biel Barceló, Tomeu Cifre i Biel Cerdà

L’Assemblea de l’Agrupació de Pollença del PSM va escollir per unanimitat al company Tomeu Cifre com a candidat a la batlia per les properes eleccions municipals del 2011. En Tomeu és actualment l’únic regidor del PSM a l’ajuntament i va entrar en substitució d’en Biel Cerdà. Del novembre de 2008 a l’octubre de 2009 ha fet  de regidor de Cultura dins l’Equip de govern i  des de llavors està a l’oposició després que el batle el destituís per defensar la titularitat pública de Ternelles (defensa que ara farà l’Ajuntament en els tribunals, tan desencaminat no devia anar en Tomeu i els altres càrrec de PSM que accediren al camí de Ternelles).

Falta un any per les eleccions municipal i el rumb que ha dut Pollença amb la batlia d’ UM  necessita d’un cop de timó important. Pollença ha anat perdent posicions com a lloc on residir amb una certa qualitat de vida, ha perdut posicions com a destinació turística i, en general, presenta un panorama de decadència en les actuacions que corresponen a l’ajuntament. No podem esperar que aquest canvi vingui de qui han estat els socis complaents d’UM fins ara, primer el PP i desprès el PSOE. Es necessita il·lusió, capacitat i honestedat dels qui hauran de governar Pollença en els propers anys, anys que seran difícils per la crisi econòmica i per les herències del mal govern.

S’hauran de prioritzar les inversions per fer lluir tot allò que ja tenim: el nostre patrimoni, el nostre entorn natural, la nostra cultura. També s’hauran de fer esforços importants en cohesió social, integració de nouvinguts, ensenyament, protecció dels més desafavorits, tot cercant un poble unit sense fissures per motius econòmics o socials.

A partir del nomenament del candidat comença el procés per proposar un programa electoral als pollencins. Per això cercarem la col·laboració i les idees que ens facin arribar des dels diferents col·lectius i associacions del poble.

En el passat congrés del PSM, celebrat els dies 12 i 13 de juny a Santa Maria, es va aprovar la coalició electoral del PSM amb Els Verds de Mallorca i Iniciativa d’Esquerres. Tot i no estar constituïdes agrupacions locals d’aquests partits a Pollença, convidam als seus militants a participar del procés que ens ha de dur a les properes eleccions, ja sigui amb l’aportació d’idees o participant en la nostra llista electoral. La nostra candidatura vol esser també la seva.

Aquest divendres el Secretari General, en Biel Barceló, ens ha volgut acompanyar per presentar al cap de llista.

El que ens costa Costes

psm-pollenca | 14 Juny, 2010 14:21 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ara que es plantegen fortes retallades en els pressuposts de les administracions publiques a causa de la crisi, des d’alguns àmbits del centralisme, tan de dretes com d’esquerres, s’està plantejant la necessitat de “tancar” les transferències de competències a les autonomies, donant a entendre que aquesta és una de les causes de la gran despesa pública. En altres paraules, que les competències que exerceixen les autonomies (i a Balears les que es tornen a cedir als Consells Insulars), surten cares. Això es diu sense aportar ni una sola dada. Fins i tot hi ha hagut declaracions demanant la desaparició del Consell de Mallorca.

En canvi ningú planteja de manera seriosa l’eliminació dels ministeris innecessaris, que encara exerceixen competències que haurien d’estar transferides a les autonomies, com els ministeris d’Habitatge, de Cultura o de Medi Ambient. Tampoc es plantegen l’eliminació de les diputacions provincials o dels delegats del govern central. Tampoc Aena o les despeses en l’Exèrcit espanyol o en la monarquia. La trampa és clara: retallam però no a l’estat, sino a les autonomies.

El camí hauria de ser just el contrari: la cessió de tantes competències com sigui possible als consells insulars, un Govern Balear que funcioni com a coordinador i un Govern espanyol tan reduït com sigui possible, les competències i la dotació pressupostària han d’estar tan prop del ciutadà com es pugui (excepte casos puntuals, com la disciplina urbanística o la policia).

Una d’aquestes competències és la de Costes, gestionada pel Ministeri de Medi Ambient. Tenint en compte l'especificitat del litoral, segurament té sentit un departament de costes, amb un cos d’inspectors propi, però l’actual Estatut d’Autonomia ja fixa que és una competència que es pot cedir a les autonomies (Catalunya ja l’exerceix). No té sentit que les costes dels nostres municipis continuïn controlades des de Madrid. Després passen incongruències com la tardana arribada dels permisos d’explotació de les platges, projectes de demolició que ningú entén (com Can Ganxo o els escars de sant Vicenç) o piscines que extranyament es salven de l’excavadora.

Actualment per demanar una llicència d’obres a un edifici afectat per a Zona de Servitud de Protecció de Costes (tota la primera linia del Moll està afectada, malgrat sigui només per un metre), apart de demanar la llicència municipal es necessita un permís de costes, que dona el Consell Insular en sol urbà o el Govern Balear en sol rústic, sempre després que que demarcació de Costes del ministeri emeti un plànol certificat amb els límits de servitud actualment d’aplicació; a més abans de tot això l’Ajuntament ha de certificar les condicions d’ús del sòl i possibles infraccions. Es a dir, quatre administracions diferents implicades per donar una llicència que pot esser una simple reparació del referit de la façana. Això és el que no té sentit, i la primera passa és la de transferir Costes del ministeri de Medi Ambient al Govern Balear.

Això ho comentam perquè després de la nostra moció del febrer, aprovada per unanimitat en el Ple, on demanàvem que Demarcació de Costes fes reparacions al Passeig marítim del Moll, que es troba en un estat deplorable. Demarcació de Costes ha constestat que se’n desentén, ja que la seva construcció , l’any 1990, anà a càrrec de l’Ajuntament i del Govern Balear; primer s’estalviaren la construcció i ara es volen estalviar la reparació. Això sí, en aquest vint anys han anat cobrant els cànons oportuns a tots els particulars i a l’Ajuntament (162.990,82 E l'any 2009), però inversions cap ni una. A altres llocs sí que han executat obres o reparacions, però al Moll no ho troben oportú. Aquesta falta de sensibilitat amb la realitat local no és de rebut, així que quan en Rajoy o en Zapatero parlin de retallar l’administració haurem de dir : sí, però començant per Madrid.

Perque després n'Antich encara vulgui que callem davant les omissions, silencis i desvarietjos dels seus companys del govern central.

 

 Costes cobra d'aquest bocí del nostre litoral, pero no vol pagar res

 

 

En canvi a Can Picafort no els va saber tant de greu pagar aquest passeig

 

 

Aquest cap de setmana anam de congrés

psm-pollenca | 10 Juny, 2010 14:32 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest dissabte i diumenge anam al 20è congrés del PSM que se celebrarà a Santa Maria. L'horari serà el seguent:

a. Dissabte 12 de juny:

16.00 Acreditació congressistes

16.30 h Obertura i presentació del Congrés.

17.30 h Informe de gestió de la Secretaria General. Debat i votació.

18.30 h Debat i votació de les ponències sectorials, en comissions.

21.00 h Límit de presentació de candidatures als òrgans de govern (Comissió Executiva, Membre Nat al CDP, Comissió Revisora de Comptes, Comissió d’Ètica i Garanties Democràtiques)  

b. Diumenge 13 de juny:

09.30 h Obertura del termini de votació de les candidatures.

10.15 h Ratificació de la coalició per a les eleccions al Parlament i al Consell de Mallorca de maig de 2011.

11.30 h Acabament del termini de votació de les candidatures.

12.30 h Acte de cloenda:

Intervenció Secretaria General.

14.00 h Acabament del 20è Congrés.

 

Hi poden assistir tots els militants i simpatitzants. Els interessats en venir-hi es poden posar en contacte amb En Biel Cardà, en Toni Marquet, Tomeu Cifre o Miquel Àngel Capó per aprofitar els viatges. El congrés definirà les propostes polítiques i les aliancesper les eleccions locals i autonòmiques del 2011. Vos hi esperam !

Veure ponències

 

Proposició al Parlament contra les mesures del Govern de l'Estat

psm-pollenca | 08 Juny, 2010 14:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui hi ha vaga dels traballadors del sector públic. La vaga està motivada per les mesures contra la crisi imposades pel Govern Espanyol. El grup del BLOC Mallorca i PSM-Verds ha registrat una proposició no de llei al Parlament Balear per rebutjar aquestes mesures. Això ha aixecat crítiques des del mateix PSOE de Balears, pero recordam que amb qui tenim un pacte a nivell Balear és amb el PSIB-PSOE, per tant no ens sentim obligats a acceptar sense piular les mesures que imposi Zapatero, preses evidentment sense tenir en compte la postura del PSM. 

El  grup parlamentari del BLOC Mallorca i PSM-Verds ha registrat avui una proposició no de llei perquè el Parlament rebutgi el pla de retallades aprovat recentment per fer front al dèficit públic. La coalició argumenta que les mesures adoptades "pretenen que pagui la crisi qui no l'ha generada" (és a dir, persones depenents, pensionistes i treballadors del sector públic) i no ha estat consensuada ni amb la resta de forces polítiques, ni amb els agents socials ni amb la resta d'institucions afectades.

El BLOC insta el Govern presidit per Rodríguez Zapatero (PSOE) a retirar el pla d'ajustament pressupostari i a elaborar-ne un altre consensuat amb partits i agents socials. També l'insta a tenir en compte els greuges en el finançament dels serveis públics a les Illes Balears i els costos de la insularitat perquè les ràtios de benestar al nostre país no es vegin perjudicades.

D'altra banda, la proposició de llei rebutja l'article 14 del decret-llei de Zapatero, que prohibeix l'endeutament de les administracions locals durant el 2011 "sense considerar cap criteri sobre la solvència de les entitats locals".
Finalment, la iniciativa del BLOC pretén instar el Govern socialista de l'Estat a abordar una reforma tributària "per tal de combatre el frau fiscal i recuperar la progressivitat, incrementant la tributació de les rendes més altes i dels beneficis del capital i del sistema financer".

Proposició no de llei

 

  

Powered by LifeType - Design by BalearWeb