"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Parar els peus a Bauzà

psm-pollenca | 09 Octubre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Paraules de Jose Ramon Bauzà a Ona Mallorca "eliminaré la Llei de Normalització Lingüística, sense cap dubte"(Audio)

Toni Alorda

Els atacs directes de Bauzà, infames, contra la llengua catalana, votant en contra de reafirmar el text de l'Estatut o anunciant la derogació de l'antiga llei de normalització lingüística (inclòs el ridícul d'una rectificació a mitges, en unes declaracions que fan empegueir), són matèria ineludible de reflexió. Com ho és la projecció demogràfica que ens pot portar, en pocs anys, a 1,150.000 habitants a les Illes. O la unió de PP i PSOE contra el concert econòmic o la millora de les pensions dels illencs.

I una de les reflexions que ens pot suscitar tot plegat és la necessitat, imperiosa, de l'acció política, de l'acció política institucional. No parl de l'encert o desencert de quatre dirigents, no parl de la genialitat o la mediocritat d'un líder (mai he entès com se'ls hi atorga tantes propietats taumatúrgiques), sinó d'un moviment de militància política com mai ha viscut el nacionalisme. No oblidem que el PP té milers i milers de militants i una fidelitat de vot superior al 70%. Són magnituds difícils per al nacionalisme progressista i tanmateix, si s'activés la gent que comparteix aquest ideari, faria molta basa, i amb una preparació i noblesa envejable per afrontar els reptes que tenim per davant. Si se banya.

Certament hi ha una militància activa, sana i valenta, que ha fet possible nombroses victòries, que aguanta ferma, però cal molta més gent i nova saba.  A ells ens hem d'adreçar, a vosaltres m'adreç: apuntau-vos! Tots els que teniu aquesta inquietud, o que volgueu fer aportacions a la col·lectivitat des del vessant polític, sou fonamentals per augmentar la penetració social, per transmetre una reacció, per fer candidatures atractives, potents. Per fer donatius. No només perquè no arribi Bauzà, per enriquir el país i la seva gent, en tots els sentits.

El PSM té pràcticament garantida la presència institucional, però no basta. El PSM ha fet i fa coses bé i coses malament (no tothom coincidiria alhora de fer les dues llistes); en tot cas, depèn de qui hi ha en cada moment. Si duplica la seva militància, seguirà cometent errors i encerts (i seguirà sense haver-hi unanimitat en destriar-los), però naturalment canviarà. Tots els que vos pot interessar la nostra proposta, el seu èxit, no vos ho mireu pus des de les grades, no vos instal·leu en la crítica, per lúcida que sigui, ni molt menys en la cultura de la queixa, baixau a l'escenari i escriviu el guió.

No, no serà una coalició o una altra la responsable de un eventual èxit de Bauzà, només la desmobilització progressista pot provocar aquest cataclisme.

A la moda eixorca del linxament de la política, oposem l'elogi de la militància.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb