"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Fa un any de Ternelles

psm-pollenca | 11 Octubre, 2010 15:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El 12 d’octubre fa un any de l’excursió a Ternelles, una data en la que tants de pollencins i mallorquins i també el PSM reclamarem el dret que tenim a poder passar pels camins públics. Allò va suposar pel PSM de Pollença l’expulsió de l’Equip de Govern, que es va materialitzar tres dies després, quan el batle decretà la destitució del nostre regidor.

Han passat moltes coses des de llavors, tant a Pollença com a Mallorca. Els membres del PSM que accedirem al camí de Ternelles rebérem el suport del Govern, del Parlament i del Consell. El mateix dia Guillem Ginard expulsava a Joan Joan (PSM) a Campos, avui en Ginad es fora d’UM i en Joan Joan és batle de Campos. A Pollença tinguérem un Ple Extraordinari per demanar responsabilitats per la irregular política de contractes de l’Ajuntament, especialment de l’Àrea de Serveis; na Munar deixà de ser presidenta del Parlament per la seva imputació en casos de corrupció; també l’uemita Tomeu Vicenç abandonà el parlament després d’una temporada al grup mixt i finalment compleix pena de presó; esclatà el Cas Voltor que involucra directament qualque membre de UM de Pollença, l’aixecament del secret de sumari va permetre conèixer dades del cas que mostraren els manejos, si no delictius, sí que moral i políticament reprovables d’altres membres d’UM de Pollença, amenaces a la oposició incloses i mentides públiques del batle al ciutadans. A Balears UM ja no governa i a Pollença tot continua pitjor. Es prengué declaració a en Jaume Mates i els mallorquins ens n’adonaren d’una cosa que per molts ja era evident, que aquest senyor “havia vingut a riure-se’n dels simples mortals”, tal com digué el jutge. Tinguérem un Ple “calent” per l’abril, on es posà damunt la taula el desgovern tractant de l’adjudicació de les platges, la corrupció i el naufragi econòmic municipal. Finalment l'Ajuntament (batle inclòs) ha vingut a les nostres i defensa als tribunals el caràcter públic del camí de Ternelles, gracies a la documentació facilitada per la Plataforma.

A la fi, un any intens i gens fàcil. Diuen estar a la oposició és senzill. Res més lluny de la realitat, ho hem tocat amb les mans. El qui governa té mals-de-caps, però té l’aixoplug institucional, el contacte directe de les associacions, la cobertura dels mitjans de comunicació i les seves accions sempre tenen una presumpció de correcció i de seriositat de cara a la societat. En canvi, com diuen alguns, a la oposició “sí que hi fa fred”; des de l’oposició s’ha de controlar al govern amb traves constants per exercir aquest control,  s’han de denunciar les males pràctiques havent de lluitar contra el clientelisme exercit des del govern i trepitjant ulls de poll, costa aconseguir que els mitjans recullin la feina feta, i en una societat que valora tant el triomf es difícil acostar als ciutadans als plantejaments de partits que estan a l’oposició.

De tota manera el balanç d’aquest darrer any molt positiu. Mantenir-se dins un equip de govern amb el que ja no compartíem el projecte (que és el mateix des de l’any 2003, primer UM-PP i ara UM-PSOE) no tenia sentit. Davant aquesta situació hi havia dues actitud possibles: dimitir o actuar seguint els nostres principis, malgrat no coincidissin amb els socis. Optarem per aquesta segona via, perquè teníem voluntat de governar, però governar segons el programa pel que ens havíem presentat a les eleccions. Si això ens havia de costar la destitució era un risc que estàvem disposats a córrer, de vegades esser coherent no surt gratis.

D’un any ençà han passat 11 plens ordinaris i tres d’extraordinaris, hem presentat 17 mocions (d’aquestes 9 aprovades pel Ple), al·legacions als pressuposts, al Pla General, a la ordenança d’ocupació de via pública i a l’adjudicació del contracte de les platges. També hem mogut a Pollença la campanya “Per una televisió sense fronteres” perquè TV3, C33, 3/24 es puguin veure en la seva versió original a tot l’estat, també aquí. Els nostres representants al Consell han impulsat la catalogació des l’escar dels Durais com a Bé Catalogat i la declaració del Centre Històric de Pollença com a Bé d’Interés Cultural. A nivell intern hem aconseguit representació del PSM de Pollença en l’executiva del partit i hem ampliat la representació al Consell de Direcció Política. En definitiva, podem presentar un bon balanç de la feina feta i oferir-nos als pollencins per continuar fent-la amb més energia si així ho voleu.

 

 

Ternelles, una fita en la recuperació dels camins públics, una batalla que s'està guanyant (encara que poc a poc) com mostra la recuperació de Fangar i de Planicia.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb