"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Preguntes al ple de setembre i qualque resposta.

psm-pollenca | 14 Octubre, 2010 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquestes son les respostes als precs i preguntes fets pel PSM al passat ple del 30 de setembre.

 Ho paga llegir-les:

1.    Quants de convenis de cooperació tècnica ha signat l’Ajuntament de Pollença amb el Consell de Mallorca, considerant la gran quantitat de projectes que s’han hagut de redactar pel diferents plans E?

(El Consell ajuda als ajuntaments a redactar els projectes, al petits i als no tan petits. L’Ajuntament s’ha gastat desenes de milers d’euros en aquest concepte (Monti-sion, Miquel Capllonch, nau del polígon, escoleta, etc.) )

(De la Web del Consell: "Assessorament i cooperació tècnica. S’ha engegat un servei de cooperació tècnica per als ajuntaments de menys de 20.000 habitants per a la confecció de projectes i la direcció d’obres. El servei és gratuït per als municipis de menys de 6.000 habitants, mentre que es carrega un percentatge simbòlic a la resta.")

Resposta del batle: No s’ha signat cap conveni.

 

2.    Perquè enguany no s’ha sol·licitat cap subvenció al Consell de Mallorca per a realitzar excavacions arqueològiques al municipi?

(L’ajuntament té 28.274 E per excavacions arqueològiques que al 2010 no ha gastat. No passaria res si els hagués estalviat però s’hagués fet la feina amb subvencions del Consell (com va passar l’any passat). Enguany ni excavacions, ni subvencions.)

Resposta del batle: No s’ha fet servir aquest pressupost ni s’ha demanat subvenció.

 

3.    Quina explicació dona l’equip de govern a l’expulsió del municipi de la Xarxa Balear de Sostenibilitat, composada pels municipis que desenvolupen les seves Agendes Locals 21?

Resposta de Juan josep Mir: S’ha implantat un nou organigrama i en base a aquest organigrama transversal resulta que no s’han pogut complir els compromisos amb la Xarxa Balear.

(Tenim organigrama però no tenim Agenda Local 21)

 

4.    Té cap relació la no realització de tasques vinculades a l’Agenda local 21 al fet que el pagament de 14.675,28 € a l’AA.VV. del Port de Pollença es fes a costa de la partida de “subvencions a entitats mediambientals” ? Quines entitats rebien aquestes subvencions en exercicis anteriors ?

Resposta de Juan Josep Mir: No té cap rel·lació i no es donaven les subvencions a ningú (perquè eren damunt el pressupost, donç?)

 

5.    El divendres 24 de setembre es va retirar l’aprovació de Catàleg de Patrimoni que s’havia de tractar a la Comissió Insular d’Urbanisme i Patrimoni històric, ja que l’informe emès pel Departament d’Urbanisme del Consell posava en evidencia alguns defectes del catàleg. Fa mesos el batle va qualificar les deficiències detectades per Patrimoni com a “de molt difícil reparació”. Considera també “de molt difícil reparació” les deficiències detectades per Urbanisme ?

Resposta del batle: Les deficiències detectades per urbanisme son les mateixes que per patrimoni. (No quedavem que eren unes deficiències arbitraries? A lo vis urbanisme ha ratificat a patrimoni)

 

6.    Quina data fixa l’Ajuntament per a l’obertura de la nova escoleta municipal? Quants alumnes matriculats es consideren com el nombre mínim per posar aquesta infraestructura en marxa? Es cert que no hi ha cap garantia que s’obri al gener i que simplement “s’avaluarà la seva obertura”, tal i com s’indica a la premsa?

Resposta de M.Mar Sastre: S’obrirà el 10 de gener. Ja es veurà quin serà el nombre mínim. No es cert que no hi hagi garanties (per tant ho garantitzen).

 

7.    En quina data es varen signar els contractes per contractar als grups  “TRIO NAUTIC”,  “LOS  MIKIS”  i  “ESCUELA  DE  CALOR” que actuaren a les festes de La Patrona 2010 els dies 28 i 29 de juliol i 1 d’agost ?

Resposta de Miquel Ramon: Es varen signar el mes de juliol.

Rèplica de Tomeu Cifre: És fals, al juliol només s’aprovaren els plecs i a dia d’avui, dos mesos després, aquests grups estan sense contracte.

Incís (salvavides) del batle: Això no és un diàleg.

Rèplica de Tomeu Cifre: Estan sense contracte i que em corregeixi l’interventor si el que dic no és cert (l’interventor no el corregeix)

 

8.    Quina activitat esportiva es va realitzar amb les 50 taules i 500 cadires llogades a l’empresa Mallorca So per import de 2.262,00 €,  pagades amb el pressupost de l’Àrea d’Esports sense partida pressupostària prevista per aquesta activitat?

Resposta de Miquel Ramon: Era per les activitats esportives d’estiu (esport+dinar=vots)

 

9.    En quin punt es troba l’execució dels projectes de la segona fase del Pla E ?

Resposta del batle: Aviat es concretaran.

 

10.  S’ha fet cap gestió per evitar que el mirador de la Creueta estigui ple de restes de paper, llaunes i altres restes ?

Resposta de Fca.Ramon: Sí, s’ha fet i ara es du un control.(si hi tornau a veure brutor avisau a la regidora que du un control)

 

11.  Ja s’ha posat a treballar l’empresa adjudicatària del servei de neteja viària?

Resposta: No encara, per Nadal.(qui dia passa, any empeny)

 

12.  S’ha començat a organitzar La Fira de Pollença d’enguany? Disposen de pressupost per a la seva organització o s’hauran de pagar les despeses a compte de l’extrajudicial, com va passar l’any passat?

Resposta de Catalina Campomar: Sí, s’han posat a fer feina i han reduït el pressupost.

 

13.  Per quin motiu no hi ha papereres a la Plaça Major de Pollença?

Resposta de Martí Ochogavia: En hi ha pels voltants

 

14.  Quina es la destinació dels 220 exemplars del llibre “L’Illa d’Antígona” comprats al Gall Editor per import de 3.167,05 €?

Resposta del batle: S’envien per les biblioteques de Mallorca

 

15.  S’ha executat la instal·lació de fontaneria necessària per tornar a col·locar la font de la Plaça Major a Can Teresa?

Resposta del batle: No encara, esperen a veure com quedarà a façana, ja que sembla que al lloc de la font ara hi ha una finestra (Per favor, qualcú pot moure la font del Gall que fa nosa tan enmig?)

 

16.  Podrien fer qualque gestió per tal que l’ascensor de l’Ajuntament parles en català, en compliment del Reglament de Normalització Lingüística d’aquest Ajuntament, ja que l’empresa fabricant té programari per fer-ho?

Resposta del batle: Que és molt complicat i que li ensenyi català en Tomeu Cifre. (o sigui, als funcionaris els fem tenir nivell C i els ascensors estan dispensats del reglament de normalització lingüística. Per cert, resposta de Tyssen Iberica a la pregunta: tenen programari en català pels seus ascensors? Es clar, cap problema)

Powered by LifeType - Design by BalearWeb