"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Pel Català al bressol de Costa i Llobera

psm-pollenca | 25 Octubre, 2010 05:41 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Audio de José Ramon Bauzà (PP)

 

Si Mn. Costa i Llobera ves on ha anat aparar la dreta balear s'enduria les mans al cap (del blog de M.López Crespí)

Aquestes darreres setmanes hem observat amb preocupació la deriva que el Partit Popular ha efectuat en matèria lingüística. Si mai ha estat un partit gaire sensibilitzat en donar la importància que es mereix a la nostra llengua, al menys sí que havia permès que les inquietuds de la nostra societat es poguessin vehicular a través de lleis i normatives que avançaren cap a la normalització del català. L’impuls en la normalització del català ha vingut, en les darreres dècades, de sectors més propers a l’esquerra i al nacionalisme, però durant els govern del PP, al manco per evitar l’agitació social, s’havien fet passes com la Llei de Normalització Lingüística, aprovada per unanimitat en el Parlament Balear, o el Decret de Mínims. Amb la nova direcció de José Ramon Bauzà veim com aquesta linia s’ha trencat, i la bel·ligerància cap a l normalització lingüística s’ha convertit en senya d’identitat del PP. Això ha duit a Bauzà a afirmar que derrogarà la Llei de Normalització, per després corregir i dir la modificarà i que el que eliminarà serà el Decret 92/1997 de Mínims de Català a l’Ensenyament.

Aquesta postura extremista contra el català (disfressada de defensa del malloquí-menorquí-evissenc, en una polèmica sobre el nom de la llengua totalment estentissa) es molt preocupant venint d’un partit que està tan aprop de tornar a Governar les Balears (el nombre de diputats que disposa parla per si mateix). Per això pensam que aquesta ofensiva contra el català s’ha de trobar amb l’oposició fronal de tota la societat, començant pels ajuntaments, l’administració és propera als cutadans.

Es cert que l’Ajuntament de Pollença NO pot donar gaire llum en aquest aspecte (vot en contra de la nostra moció per a l’aplicació de la normativa de normalització a Ràdio Pollença, befa de la nostra sol·licitud de programari en català per l’ascensor de l’ajuntament, disminució del pressupost per a normalització...). Ara l'Ajuntament, i també els representants del PP a Pollença, tindran una bona oportunitat de rectificar amb l’acceptació d’aquesta moció que presentam al ple del proper dijous 28:

PARTIT SOCIALISTA DE MALLORCA – ENTESA NACIONALISTA


El Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista de Pollença, presenta a consideració del Ple, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix la següent, MOCIÓ:

MOCIÓ PER LA LLEI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA DE LES ILLES BALEARS I EL DECRET 92/1997 DE MÍNIMS D’ÚS DEL CATALÀ EN L’ENSENYAMENT

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb