"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Antenes a Pollença

psm-pollenca | 28 Octubre, 2010 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Fa dos anys i nou mesos que l'Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció per regularitzar la situació de les antenes emissores de telefon mòbil, TDT, ràdio i altres fonts electromagnètiques. Sembla que després de tot aquest temps res s'ha fet en el sentit de cumplir amb allò que es va aprovar, i mentre la inquietut dels ciutadans va en augment. En el ple de dijous demanarem a l'equip de govern quines passes han donat per posar ordre en aquesta assumpte.

Acords en la moció aprovada el 28 de gener de 2008:

(...)

1. Instar al Govern de les Illes Balears perquè promogui l'aprovació d'una normativa que reguli el projecte, la instal·lació i el manteniment de les antenes de telefonia mòbil.

 

2. Elaborar una ordenança municipal específica que, atenent a criteris de minimització dels impactes mediambiental, visual, d’alarma social, urbanístic i sobre la salut de les persones.

 

3. Instar als operadors de telefonia mòbil que no ho hagin fet a presentar els projectes d’activitats corresponents, en especial de la justificació de que no sobrepassen els nivells d’exposició electromagnètica recomanats per l’OMS, certificat per un professional competent en la matèria i visat pel col·legi corresponent.

 

4. En cas de que es detecti alarma social, engegar una campanya d’informació respecte l’exposició a radiacions electromagnètiques, en especial a escoles i zones d’especial protecció  

 

 

             No obstant, el Ple de l’Ajuntament acordarà el que cregui més convenient.

 

Pollença, 25  de gener  de 2008

El  President de la Comissió”

 

PRECS I PREGUNTES DEL PSM AL PLE DE 28/10/2010

Respecte de les antenes

1.    El 30 de gener de 2008, fa dos anys i nou mesos, aquest Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció relativa a la regulació de les instal·lacions de telefonia mòbil. S’ha complit cap dels acords adoptats?

 

2.    L’Ajuntament té localitzades totes les antenes emissores de TDT, Ràdio, Telefonia i senyal Wi-Fi de servei públic del terme municipal?

 

3.    S’ha fet cap recerca per localitzar les antenes instal·lades sense els permisos corresponents? S’ha fet un mapa d’antenes?

 

4.    Respecte de les antenes del Puig d’Albeguins, situades a 40m del sol urbà, a 260m del Col·legi Joan Mas i a 210m de l’escola de Sant Jordi: coneix aquest Ajuntament quantes antenes i de quines característiques hi estan instal·lades? Tenen concedides totes les pertinents llicències?

 

5.    S’ha fet cap passa en l’adaptació del Pla General per cercar ubicacions alternatives, més allunyades del sol urbà, i per evitar concentracions excessives d’emissors en llocs concrets?

 

6.    S’ha començat a treballar en l’elaboració d’una ordenança municipal al respecte, tal i com definia la moció “per minimitzar els impactes mediambientals, visuals, d’alarma social, urbanístics i sobre la salut de les persones”?

 

7.    S’ha plantejat l’Ajuntament realitzar un estudi de camps electromagnètics sobre el terreny per comprovar que no es superin els màxims fixats per la legislació espanyola i europea, i en concret pel Reial Decret 1066/2001?

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb