"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les catalanes

psm-pollenca | 29 Novembre, 2010 08:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els resultat de les eleccions catalanes d’ahir deixen un nou escenari que suposa un tomb desprès de set anys de tripartit. I amb un augment de la participació i de les candidatures, fet destacable en aquest entorn de suposat allunyament de la població capa  la política.

Si al 2003 els catalans passaren factura a CiU pels seus pactes amb el PP, que dilapidaren en seu crèdit catalanista, ahir la factura la passaren als membres del fins ahir govern. Al PSC per la deriva cap a postures més espanyolistes, renegant del nacionalisme i per haver donat a llum un Estatut que no satisfà a la majoria dels ciutadans; i a ERC per haver donat la presidència a Montilla després dels atacs que sofriren en el primer tripartit (expulsió de Carod, criminalització, expulsió del Govern a compte de l’Estatut); dins aquest panorama encara qui ha aguantat millor ha estat Iniciativa, que, tot i haver gestionat un departament incòmode per ells com era Interior, ha mantingut un discurs coherent per la sortida de la crisi, amb la defensa dels valors de l’esquerra.

Per tant els catalans ho tenen clar, qui traïciona al catalanisme ho paga, estigui cap a la dreta o cap a l’esquerra. Mas ha guanyat fent bandera d’una fita que des del PSM també reclamam per Balears, el Concert Econòmic, que significa un tracte més just de l’Estat cap a Catalunya i tenir ells “la clau de la caixa” sense haver d’anar a pidolar a Madrid. CiU i no altres partits ha capitalitzat també el descontent dels ciutadans amb la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut de Catalunya, captant vots tant del centre-dreta com del progressisme. Ara CiU, ja que no té majoria absoluta, haurà de cercar aliats en aquest camí; esperam que tingui en compte que el Parlament català ha passat de 69 diputats nacionalistes a 76, i que no perdi el temps mirant als partits de Madrid, fet que els han dut per mal camí en tems passats.

Com a dades preocupants, la pujada dels partits més radicals, amb un discurs centralista o xenòfob com el PP d’Alicia Sànchez-Camacho, amb una important pujada d’escons, o Plataforma Per Catalunya de Josep Anglada, que no ha aconseguit representació però en alguns llocs ha estat la segona força més votada, així com la permanència de Ciutadans.

La translació a Balears és molt difícil. Tant de bo aquí la qüestió fos qui port defensar millor els interessos de les nostres Illes i defensar la nostra dignitat davant l’Estat. En Bauzà no es en Mas, sinó probablement tot el contrari. El que sí que s’ha de tenir en compte és que els ciutadans han valorat que el sobiranisme i la defensa de seva identitat com a poble, apart d’esser un assumpte de justícia nacional, al final repercuteix en la seva butxaca i en seves possibilitats de sortir de la crisi, i que no es tracta de qüestions abstractes, sinó que afecten al seu dia a dia. La prosperitat com a país també ha de suposar prosperitat per cadascun dels ciutadans.  Esperam que Mas no defraudi desfaci els avenços socials dels darrers anys ni defraudi les expectatives nacionals de Catalunya.

 

Mallorca Ara 32: Son Bosc, Sibil·la, Es Cabàs i Patrimoni pollencí.

psm-pollenca | 28 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com  Número 32 
Divendres, 26 de Novembre de 2010  
 
Biel Barceló: “La derogació de la llei de Son Bosc és una exigència internacional”
El grup parlamentari del BLOC presenta una Proposició de Llei per protegir la zona de Son Bosc després de l’informe de Ramsar que insta al Govern a ampliar la ZEPA i declara d’interès internacional la zona humida de l’Albufera
Llegir mes >>
Antoni Verger convida a UM i PP a participar en la millora del projecte del tramvia de Palma
L’Ajuntament de Ciutat ha aprovat avui, amb el rebuig dels grups municipals del BLOC i el PSOE, una moció conjunta de populars i UM per exigir la paralització immediata de totes les actuacions del Govern per implantar el tramvia a Palma
Llegir mes >>
El conseller de Cultura felicita a tots els mallorquins pel seu compromís amb la conservació del nostre patrimoni
El Consell de Mallorca ha celebrat aquesta setmana la declaració del cant de la Sibil·la com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat
Llegir mes >>
Pere Sampol pregunta al Ministeri de Foment sobre les garanties de seguretat de l’aeroport de Palma
El senador del PSM es mostra preocupat per les darreres notícies que apunten a greus deficiències en la seguretat de Son Sant Joan i reivindica amb urgència la concreció del model de cogestió aeroportuària que evitaria aquestes situacions
Llegir mes >>
Una passa endavant per la titularitat pública del camí des Cabàs
La Directora Insular de Medi Ambient, Caterina Amengual s´ha reunit avui amb la batlessa de Santa Maria del Camí per tal d´oferir tot el suport tècnic i d´assessorament per tal d´acreditar la titularitat pública del camí des Cabàs
Llegir mes >>
El BLOC reclama l’exempció i el retorn de doblers del cànon digital del Consell de Mallorca
El grup de consellers reclama l’exempció d’aquest pagament així com la compensació equitativa per l’adquisició d’aparells electrònics i dispositius, després que el Tribunal europeu de Justícia hagi qualificat el cànon digital d’il·legal
Llegir mes >>
El PSM de Marratxí registra una moció per garantir el respecte a la Llei de Normalització Lingüística
El portaveu nacionalista al consistori, Joan Francesc Canyelles, defensarà el proper ple del dia 30 de novembre la moció que reclama l´aplicació i protecció de l´ús i el foment del català, tal com regeix la llei i l´Estatut d´Autonomia
Llegir mes >>
El PSM defensa la gestió dels Independents d’Artà en la protecció del territori i el medi ambient
Els nacionalistes manifesten el seu suport als membres d’Unió Independent d’Artà que durant la seva etapa de govern municipal van lluitar per la preservació del territori, fet que ara ataca l’actual batle Rafel Gili (UM)
Llegir mes >>
El PSM de Pollença deplora la falta de sensibilitat de la majoria del Ple cap al Patrimoni
El regidor de l´agrupació, Tomeu Cifre, dóna comptes de l´actitud de l´equip de govern municipal en el darrer plenari on s’ha rebutjat la sol•licitud de declaració del sistema hidràulic de Ternelles com a Bé d´Interès Cultural
Llegir mes >>
Els JEN-PSM celebren l’Escola de Tardor Jaume Serra aquest cap de setmana
La militància jove, el contacte amb el votant i la gestió de recursos econòmics són els tres eixos que centraran els debats i ponències durant dos dies
Llegir mes >>
Un milió d’euros per a la prevenció i extinción d’incendis forestals
El consell de govern ha aprovat aquest divendres un conveni amb el Ministeri espanyol per invertir en la actuacions a la muntanya i a les masses forestals de les Balears
Llegir mes >>
Èxit de la convocatòria de 2010 d’ajuts de la Conselleria de Francesca Vives
Comerç, Indústria i Energia presenta el balanç de resultats de les línies d’ajut de renovació d’electrodomèstics i la nova campanya d’estalvi d’energia “A l’hivern, connecta l’estalvi, encén el futur”
Llegir mes >>
‘Zapatero, el PSOE i els atacs marroquins al Sàhara’
Article d´opinió del secretari general del PSM-EN, Biel Barceló
Llegir mes >>
Per donarse de baixa pots fer-ho a la nostra web www.psm-entesa.cat
Segueix-nos (PSM)    Segueix-nos (Federació PSM)    Segueix-nos a twitterDescarregar en PDF

Patrimoni de la Humanitat, sí. Patrimoni pollencí, no.

psm-pollenca | 27 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Ple de l’ajuntament de Pollença va debatre ahir l’adhesió de Pollença a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El PSM està completament a favor d’aquesta candidatura i esperam que tingui èxit com ja l’ha tinguda la de la Sibil·la.  La proposta d’adhesió es va aprovar per unanimitat, cosa que celebrem.

No podem, emperò, deixar de posar en evidència la “profunda hipocresia” en la que incorren l’equip de Govern (UM-UNPI i PSOE) acompanyats des de l’oposició pel PP-UMP. Minuts abans de debatre l’adhesió s’havia debatut la sol·licitud de declaració del sistema hidràulic de Ternelles com a Bé d’Interès Cultural. (en moció proposada per A-EU-EV). En el debat de la moció aquests tres grups varen exposar la seva oposició a la protecció d’aquest bé patrimonial arribant a expressar-se en el sentit de que “valdria més no protegir res”, “val més que els elements protegits caiguin de vells”, i tota una sèrie de perles que posaren de manifest el seu profund menyspreu cap a qualsevol cosa que suposi protegir i posar en valor el nostre patrimoni. Per ells al Pont Romà o al Puig de Maria els poden donar palera. Aquest fet és coherent amb altres mostres de menyspreu que durant la legislatura han exposat aquests tres grups municipals com son la oposició a que el Centre Històric de Pollença es declari BIC o la incapacitat de l’Equip de Govern per aprovar un Catàleg de Patrimoni per Pollença. Desprès d’aquests antecedents crida l’atenció que s’apuntin al carro de demanar que la Serra de Tramuntana sigui Patrimoni de la Humanitat.

Especialment decepcionant és la postura del batle Joan Cerdà, que ha estat Conseller Insular de Patrimoni i demostra un enorme falta de sensibiliat i desconeixement de la llei, així com l'actitud del PP, ja que la protecció del patrimoni emana d’una llei, la 12/1998 de Patrimoni Històric de les Balears, aprovada al 1998 per un govern popular. La protecció del patrimoni pollencí hauria d’esser una prioritat en un municipi com el nostre que viu del turisme, amb una oferta que pretén esser de qualitat per afrontar la crisi que patim.

En canvi observam, perplexes, com aquests partits en vers de promoure la protecció del patrimoni es dediquen a desprestigiar les figures de protecció previstes a la llei i a sembrar la por entre els ciutadans a que s'implantin figures de protecció/promoció del patrimoni. Després de perdre elements com L'Abeurador del Lleó, després de perdre l'Esglèsia del Moll, de perdre la majoria del jaciment del Encinars, de prdre nombroses talaies defensives, a aquests grups municipals no els sap gens de greu que aquest procés de destrucció continui.

Aquests fets ens mostren que no hi ha alternativa de govern per la dreta a l’actual equip de govern i que tan el PP com el PSOE estan supeditats a allò que se’ls dicti des d’UM.

 

Pel PP "millor que caigui"(textual). Ni UM ni PSOE li feren el contrari.
 

 

Ple del 25 de Novembre, neix un nou partit: UM-UNPI-PSOE-PP-UMP

psm-pollenca | 26 Novembre, 2010 09:41 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Farem una primera exposició del resultat de les votacions i en posteriors articles anirem explicant els punts, ja que mereixen comentaris pormenoritzats. Potser no es prengueren acords molt transcendents però sí que posen a cadascú al seu lloc i van deixant clar el panorama polític de Pollença. Entre les conclusions que en podem teure és la sintonia del grup PP-UMP amb l'Equip de Govern UM-UNPI-PSOE, la coincidència en arguments i la falta d'alternatives al govern municipal per part de la dreta pollencina.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 708 de dia 8 de novembre de 2010.

És el nomenament d’un advocat i procurador municipals en el recurs contra l’aprovació definitiva de l’adaptació del PGOU al POOT, per part de MESAMPE, una empresa titular d’una casa veinada de “Vila Cortina”. Tingui o no raó l’Ajuntament té dret a defensar-se en els tribunals anomenant un advocat i un procurador.

Aprovat.

A favor: UM-UNPI, PSOE, PP-UMP i PSM

Abstenció: A-EU-EV

2.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 709 de dia 9 de novembre de 2010.

El nomenament d’advocat i procurador municipal en el recurs de Melchor Mascaró contra l'adjudicació del servei de neteja viaria a l’UTE liderada per Amer e Hijos. Amb tot encara no s’ha posat a fer la neteja. Tingui o no raó l’Ajuntament té dret a defensar-se en els tribunals anomenant un advocat i un procurador.

Aprovat.

A favor: Unanimitat

3.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles.

Demanen que s’estudiï si una sèrie d’estructures hidràuliques de Ternelles es podrien declarar com a bé d’Interés Cultural per part del Consell de Mallorca.

Rebutjat

A favor: A-EU-EV i PSM

En contra: UM-UNPI, PSOE i PP-UMP

4.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 4/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits (més factures del 2009 fora pressupost.

 11.216, 36 E més en factures extrajudicials del 2009(despesa sense pressupost). A sumar a les 3 aprovacions anteriors.

Aprovat

A favor: UM-UNPI i PSOE

En contra: PP-UMP i A-EU-EV

Abstenció: PSM

5.-  Moció del grup municipal Alternativa EU-EV a favor d’un impost a les transaccions financeres.

L’anomenada Taxa Tobin, exposada a l’any 1971 per James Tobin, economista, per tal de gravar els moviments especulatius internacionals de capitals.

Aprovat

A favor: A-EU-EV i PSM

Abstenció: PP-UMP, UM-UNPI i PSOE

6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa a l’aplicació de la llei contra la morositat de les administracions.

La llei contra la morositat és d’aplicació des del passat estiu i, pel que afecta a l’Ajuntament, fixa un terminis màxims de pagament de factures i una major transparència amb aquests pagaments. Proposam aplicar la llei al nostre Ajuntament amb una sèrie de criteris.(veure moció)

Rebutjat

A favor: PSM, A-EU-EV i PP-UMP

En contra: PSOE i UM-UNPI

7.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals amb motiu del dia 25 de novembre Dia Internacional contra la violència de gènere.

Després de l’assassinat d’ Anne Wanjiru, més d’actualitat que al al nostre poble.

Aprovat.

A favor: Unanimitat

8.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals de suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO.

Al setembre s’aprovà la nostra moció de suport a la Sibil·la, que ha finaltzat amb èxit, i ara l’Ajuntament es pronunciarà a favor de la Serra de Tramuntana. Tot i la nostra voluntat que aconsegueixi ser declarada Patrimoni de la Humanitat, no veiem clar que ho aconsegueixi; tant de bò.

Aprovat.

A favor: Unanimitat

9.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre dedicació d’un carrer del municipi al fill il·lustre senyor Pere Josep Cànaves Salas.

La moció és la que ja explicarem. A Pollença i ha noms de carrers duplicat i altres sense gaire arrelament a Pollença que es podrien substituir.

Aprovat.

A favor: Unanimitat.

10.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals respecte la declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental.

L’actuació del govern de Marroc damunt la població Sahrauí mereix una condemna que de part del overn Espanyol encara no ha arribat.

Aprovat.

A favor: Unanimitat

11.- Designació de representant municipal als consells escolars.

L’equip de govern proposa la regidora d’ensenyament, M.Mar Sastre.

Retirada, no cal un nou nomenament.

12.- Propostes/Mocions d’urgència

No n’hi hagué, tanmateix no les aproven mai.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes.

Presentarem aquestes al Ple

 

Les dues darreres legislatures el poder d'UM-UNPI s'ha basat en la docilitat com a socis, primer del PP-UMP i després del PSOE així com en la seva tova oposició. Aquesta situació s'ha vist clarament en el resultat del ple d'ahir. Això els assegura molts anys de poder si els ciutadans no confien en altres forces com el PSM que puguin capgirar aquesta situació.
 

 

Ple Ordinari de dijous 25 de Novembre

psm-pollenca | 25 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

EDICTE

D’acord amb el que s'estableix a l'article 229 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial Decret 2568/86, de 28 de novembre, es fa públic que per part d'aquesta Batllia s'ha convocat sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar dia 25 de novembre de 2010, a les 20,00 hores sota el següent

ORDRE DEL DIA

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 708 de dia 8 de novembre de 2010.

És el nomenament d’un advocat i procurador municipals en el recurs contra l’aprovació definitiva de l’adaptació del PGOU al POOT, per part de MESAMPE, una empresa titular d’una casa veinada de “Vila Cortina”. Tingui o no raó l’Ajuntament té dret a defensar-se en els tribunals anomenant un advocat i un procurador.

2.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 709 de dia 9 de novembre de 2010.

El nomenament d’advocat i procurador municipal en el recurs de Melchor Mascaró contra l'adjudicació del servei de neteja viaria a l’UTE liderada per Amer e Hijos. Amb tot encara no s’ha posat a fer la neteja. Tingui o no raó l’Ajuntament té dret a defensar-se en els tribunals anomenant un advocat i un procurador.

3.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles.

Demanen que s’estudiï si una sèrie d’estructures hidràuliques de Ternelles es podrien declarar com a bé d’Interés Cultural per part del Consell de Mallorca.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 4/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits (més factures del 2009 fora pressupost).

11.216, 36 E més en factures extrajudicials del 2009(despesa sense pressupost). A sumar a les 3 aprovacions anteriors.

5.-  Moció del grup municipal Alternativa EU-EV a favor d’un impost a les transaccions financeres.

L’anomenada Taxa Tobin, exposada a l’any 1971 per James Tobin, economista, per tal de gravar els moviments especulatius internacionals de capitals.

6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa a l’aplicació de la llei contra la morositat de les administracions.

La modificació de  la llei contra la morositat és d’aplicació des del passat estiu i, pel que afecta a l’Ajuntament, fixa un terminis màxims de pagament de factures i una major transparència amb aquests pagaments. Proposam aplicar la llei al nostre Ajuntament amb una sèrie de criteris.(veure moció)

7.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals amb motiu del dia 25 de novembre Dia Internacional contra la violència de gènere.

Després de l’assassinat d’ Anne Wanjiru, més d’actualitat que al al nostre poble.

8.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals de suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO.

Al setembre s’aprovà la nostra moció de suport a la Sibil·la, que ha finaltzat amb èxit, i ara l’Ajuntament es pronunciarà a favor de la Serra de Tramuntana. Tot i la nostra voluntat que aconsegueixi ser declarada Patrimoni de la Humanitat, no veiem clar que ho aconsegueixi; tant de bò.

9.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre dedicació d’un carrer del municipi al fill il·lustre senyor Pere Josep Cànaves Salas.

La moció és la que ja explicarem. A Pollença i ha noms de carrers duplicat i altres sense gaire arrelament a Pollença que es podrien substituir.

10.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals respecte la declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental.

L’actuació del govern de Marroc damunt la població Sahrauí mereix una condemna que de part del Govern Espanyol encara no ha arribat.

11.- Designació de representant municipal als consells escolars.

L’equip de govern proposa la regidora d’ensenyament, M.Mar Sastre.

12.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Presentam aquestes

 

Malauradament, la Serra que volem que sigui Patrimoni de la Humanitat, encara no és patrimoni dels mallorquins, ja que presenta nombrosos camins públics tancats.

Assamblea del PSM de Pollença per dimarts 23 a les 21,15h

psm-pollenca | 22 Novembre, 2010 18:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Queda convocada l'Assamblea del PSM de Pollença per dimarts 23 a les 21,15h, amb l'ordre del dia del Ple del proper dijous. Com sempre a l'estudi d'en Toni Marquet (al fnal del carrer Albeguins),  a les 21,15h.

El secretari General
Gabriel Cerdà

Un carrer en memòria de Pere Josep Cànaves

psm-pollenca | 22 Novembre, 2010 09:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Pere Josep Cànaves fou batle de Pollença en els convulsos dies que precediren la rebel·lió militar. Ocupà el seu càrrec el febrer del 1936, president la gestora que governava el poble després de la dimissió dels consistoris conservadors,  fins el 18 de juliol data de l’aixecament militar. Pere Josep Cànaves fou jutjat juntament amb altres 147 persones de Pollença que havien estat significadament lleials a la legalitat de la República. D’aquestes es decretaren cinc penes de mort, entre elles al de Cànaves que fou afusellat a Palma el 27 de gener de 1938. (veure biografia).

Desprès dels anys de repressió i oblit del franquisme, i despres d’una transicio democràtica que va escampar la creença de que a Mallorca no havia passat res rel·lacionat amb la repressió, la mobilització de col·lectius cívics i alguns partits polítics ha anat rescatant de l’oblit aquestes persones que patiren per defensar la llibertat de tots. Al 2003 el PSM presentà una moció demanant l’anomenament del batle Cànaves com a Fill Il·lustre de Pollença. La moció va ser aprovada el 13 d’abril en un ple que comptà mb nombrosa assistència, despres del que es va procedir a inaugurar el monolit de la Plaça dels Seglars dedicat als represaliats. Ja han passat gairebé vuit anys des de llavors i consideram que per mantenir viva la memòria d’una persona tan significada en la nostra història seria una bona inciativa dedicar-li un carrer del municipi i , si es possible, inaugurar-lo en el mes d’abril, quan molts pobles de Mallorca organitzen actes en recuperació de la memòria històrica. Per això hem presentat la moció que adjuntam, que incorpora les aportacions de la Comissió Informativa:


El Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista de Pollença, presenta a consideració del Ple, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix, la següent, MOCIÓ:

DEDICACIÓ D’ UN CARRER DEL MUNICIPI AL FILL IL·LUSTRE  SENYOR PERE JOSEP CÀNAVES SALAS

Exposició de motius:

Al Ple extraordinari de la Corporació d’aquest Ajuntament del dia 13 d’abril de 2003, entre altres acords, es proclamà fill il·lustre de Pollença al senyor Pere Josep Cànaves Salas, qui fou batle de Pollença des del febrer de 1936 fins a la rebel·lió militar,  que per la seva adhesió a la legalitat republicana fou condemnat a mort i afusellat el 27 de gener de 1938.

Quasi la totalitat dels distingits amb aquest nomenament, tenen dedicat un carrer al seu nom dins el municipi.

Aquest Ajuntament compta amb un estudi que relaciona aquells carrers del municipi que per algun motiu, no tenen nom o es aconsellable canviar-lo, elaborat al seu temps, motivat per la dedicació del carrer al poeta Miquel Bota Totxo.

Per això es demana l’adopció del següents acord:

1.- L’Ajuntament de Pollença seleccionarà un carrer del municipi disponible per tal de dedicar-lo al Sr. Pere Josep Cànaves Salas.

2.- S’inaugurarà la dedicació del carrer, si és possible,  en un acte públic durant el mes d’abril de 2011.

 

Imatge presa a la terrassa de l'Hotel Mar i Cel, d'esquerra a dreta: Pere J. Cànaves, Antoni Pons, Francesc Carreras i un personatge desconegut (Pollença. La revolta contra la rebel·lió)

Mallorca Ara 31: 34 anys, Sibil·la, Son Bosc, La Fira...

psm-pollenca | 21 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com  Número 31 
Divendres, 19 de Novembre de 2010  
 
Biel Barceló reclama a Brussel·les la presència "sense intermediaris" de les Illes Balears a Europa
El secretari general del PSM-EN ha intervengut avui en el debat "Independència a Europa: La igualtat per a les nacions al segle XXI”, organitzat per l´Aliança Lliure Europea
Llegir mes >>
El Senat exigeix al govern espanyol que concreti enguany la cogestió aeroportuària
Tots els grups de la cambra, excepte el PSOE, han donat suport a la moció de Pere Sampol que també preveu la declaració de les connexions de Menorca i Eivissa i el transport marítim de mercaderies com a Servei Públic
Llegir mes >>
Sampol condemna els atacs del Marroc al poble sahrauí
Representants de tots els grups del Senat, excepte el PSOE, han exigit al govern espanyol que assumeixi la seva responsabilitat en aquest conflicte i aturi a l’exèrcit marroquí en la seva “neteja ètnica”
Llegir mes >>
La Sibil·la és Patrimoni Immaterial de la Humanitat gràcies al PSM
El conseller insular de Cultura, Joan Font, ha defensat davant la UNESCO el valor d’aquest cant mil·lenari que segueix viu a les esglésies de Mallorca
Llegir mes >>
Barceló: “El PSM és una força mallorquinista que suma”
EL PSM-EN ha celebrat amb èxit de participació i organització el 34à aniversari de la seva fundació a l’Auditori de Porreres on els militants van poder celebrar la proclamació dels candidats a les eleccions del Parlament, el Consell i l’Ajuntament de Palma
Llegir mes >>
Ramsar demostra que la llei de PP-UM per legalitzar el golf de Son Bosc és una aberració que amaga interessos particulars
El PSM-EN celebra l´informe de la convenció internacional per a la protecció de les zones humides i considera que la conseqüència lògica és que les institucions del país posin els instruments necessaris per protegir aquesta zona
Llegir mes >>
Sampol presentarà esmenes als PGE per reclamar les inversions del Castell d’Alaró i Can Prunera
El senador del PSM-EN considera insuficient el compromís del ministeri de Cultura amb les inversions plurianuals compromeses i que no es duran a terme sinó és a través d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat
Llegir mes >>
Una passa endavant per l´obertura dels accessos a Planícia
Medi Ambient del Consell ha lliurat al batle de Banyalbufar l’informe sobre la titularitat dels camins des Rafal de Planícia on s´indica que el camí antic de Planícia i el camí des Rafal són de titularitat pública
Llegir mes >>
Els “opinòmetres” de Marratxí en castellà i valencià
Joan Francesc Canyelles denuncia que les màquines per recollir l’opinió de la gent sol es poden utilitzar en les dues llengües
Llegir mes >>
´Llums i ombres de La Fira 2010´
Article d´opinió de Tomeu Cifre, candidat del PSM a Pollença.
Llegir mes >>
Per donarse de baixa pots fer-ho a la nostra web www.psm-entesa.cat
Segueix-nos (PSM)    Segueix-nos (Federació PSM)    Segueix-nos a twitterDescarregar en PDF

Ramsar demostra que la llei de PP-UM per legalitzar el golf de Son Bosc és una aberració que amaga interessos particulars

psm-pollenca | 20 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L’informe de RAMSAR avala l’actuació del Conseller de Medi Ambient, Gabriel Vicenç, respecte de Son Bosc

D’ençà que Gabriel Vicenç (PSM) va accedir a la Conselleria de Medi Ambient, després de la destitució dels càrrecs d’UM al febrer de 2010, una de les seves principals preocupacions ha estat la d’aturar el procés de construcció del camp de golf de Son Bosc, considerant els elevats valors ecològics d’aquest indret annex a l’Albufera d’Alcúdia. En aquest sentit es començà a elaborar el PORN de l’Albufera per acord del 26 de febrer de 2010. Amb la tramitació del PORN s’incloïen els terrenys de Son Bosc, amb la protecció que això suposa per ells mentre es redacta.

No obstant, PP i UM varen fer aprovar al Parlament la llei 9/2010, de 27 de juliol de 2010, de declaració d’ interès autonòmic de la construcció del camp de golf de Son Bosc, amb la que s’exclouen del PORN els terrenys allà on ha d’anar el camp, passant-se pel folre les previsions de la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat.

Finalment el Govern Balear aprovà l’ampliació de la ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) el 9 de Juliol de 2010, fet amb el que protegeix parcialment una part dels terrenys.

Davant aquesta controvèrsia i la pressió d’ UM i PP per fer tirar endavant el projecte, es va desplaçar a Mallorca una delegació de RAMSAR, la Convenció Internacional sobre Espais Humits, en missió d’assessorament per la zona de Son Bosc. L’informe d’aquesta comissió amb seu a Suïssa ha estat clara: la construcció del camp de golf seria un greu perjudici per a la flora, la fauna i en general per l’Albufera. Recomanem la lectura de l’informe, especialment de les 12 recomanacions. Esperam que el contingut de l’informe faci reflexionar als membres de PP i UM i corregeixin la seva insistència en fer servir la seva majoria parlamentària per destruir aquest patrimoni natural de Mallorca.

L'informe explicita que Balears és una de les zones europees amb més camps de golf, al nivell del Regne Unit.

Deixadesa

psm-pollenca | 19 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Tres mostres de la deixadesa i poques ganes de l'actual equip de govern. La primera la situació d'EMSER, que es troba sense gerent des de la setmana passada (en les causes de la seva dimissió ja hi entrarem en un altre moment). El gerent, després de tres anys de tasca meritòria i de retornar l'empresa al camí dels beneficis i la viabilitat (amb la imprescindible col·laboració dels treballadors), que ha permés reduir les taxes fins i tot superant els incumpliments de l'Ajuntament en les assignacions econòmiques que tenia compromeses cap a l'Empresa, va anunciar que renunciava al càrrec el passat estiu, donant tres mesos a l'Ajuntament per cercar un substitut. Fins i tot després de vèncer el termini ha donat una setmana més de marge. Així i tot l'Ajuntament no ha cercat el seu substitut i EMSER funciona sense gerència. Si hem de confiar amb la dedicació dels membres del Consell d'Administració, Amb el batle com a President i el regidor Mir com a incorporació des de l'any passat, estam ben arreglats.

La segona, la caducitat d'expedients sancionadors per no haver donat l'Ajuntament les passes pertinents i permetre que la infracció prescrivís. Es recull a l'acta de la Junta de Govern. Això suposa una presumpta falta que quedara impune i una pèrdua d'ingressos en concepte de multa.

Finalment el debat en Comissió Informativa sobre la moció de suport a la Sibil·la com a Patrimoni de la Humanitat. Al Ple, finalment hi votaren a favor, pero a la comissió informativa l'entusiasme no va ser tan gros, fins i tot en una qüestió tan poc polèmica com pugui esser aquesta.

A continuació els extractes de les actes:


ACTA DE SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA JUNTA DE GOVERN DE L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Identificació de la sessió

Sessió núm.: 23/2010

Caràcter:  ordinària

Data:  2 de novembre de 2010

Horari: de 9’10 a 10’40 hores

Lloc: sala de sessions Casa Consistorial (Calvari,2)

Assistents

Batle-President: Sr.  Joan Cerdà Rull 

Regidors i Regidores:

Sra. Francisca Ramon Pérez de Rada 

Sr.   Martí Ochogavía Mayol 

Sr.   Joan Josep Mir Polar 

Sr.   Miquel Ramon Amengual 

Sra. Maria del Mar Sastre Llompart 

(...)

4.4.- Varis

4.4.1.- Vist el procediment sancionador tramitat contra el Sr. D.O.F. per haver dipositat residus de manera incorrecte a l’àrea d’aportació de El Vilà.

Atès que el procediment sancionador es va incoar per acord de Junta de Govern en sessió ordinària de dia de 6 d’octubre de 2009.

Atès el decret 14/94 pel qual s’aprova el reglament del procediment a seguir per la Administració de la Comunitat Autònoma en l’exercici de la potestat sancionadora que estableix a l’article 23 que el procediment sancionador s’ha de resoldre en el termini d’un any comptat des de la data de l’acte d’inici del procediment.

La Junta de Govern Local, per unanimitat, ACORDA:

Primer.- Declarar la caducitat del procediment sancionador incoat al Sr. D.O.F., per haver dipositat residus de manera incorrecte a l’àrea d’aportació de el Vilà, iniciat per acord de Junta de Govern Local en sessió celebrada dia 6 d’octubre de 2009.

Segon.- Acordar l’arxiu de les actuacions de l’expedient núm. 4486, als efectes pertinents.

Tercer.- Notificar aquest acord a l’interessat, als efectes corresponents.

(...)

I sense més assumptes per tractar, el Sr. Batle aixeca la sessió, de la qual com a secretària, estenc aquesta acta.

Vist i plau,

El BATLE                                                                                        La Secretària

Joan Cerdà Rull      


ACTA DE SESSIÓ ORDINÀRIA DE LA COMISSIÓ INFORMATIVA D’EDUCACIÓ, CULTURA I ASSUMPTES SOCIALS  

Data: 24.09.10

Hora de començament: 12h. 35m.

Hora d’acabament: 13h.00 m

Lloc: sala de sessions Casa Consistorial

Assistents:

President delegada: Francisca Ramon Pérez de Rada

Vocals:

Catalina Campomar Escalera

Margalida Llompart  Lorenzo

Maria del Mar Sastre Llompart

Antoni Martorell Cànaves 

Bartomeu Cifre Bennàssar

Bartomeu Cifre Ochogavía (suplent)

Secretària

(...)

4- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre suport a la declaració del cant de la Sibil·la com a patrimoni de la Humanitat

A continuació es dona compte de la moció presentada pel grup municipal PSM-EN  i que es transcriu a continuació:

(Text de la moció)

El Sr. Cifre Bennàssar exposa el contingut de la moció presentada assenyalant la importància de donar suport a la mateixa a nivell institucional.

Passats a votació, la comissió es dóna per assabentada i per 1 vot a favor:   PSM-EN , i 6 abstencions: UM-UNPI, PSOE i PP-UMP, acorda elevar aquest punt a consideració del Ple de l’Ajuntament.

(...)

I sense més assumptes per tractar, per ordre del Sr. President s'aixeca la sessió, essent l'hora al començament assenyalada, com a Secretària, certifico.

 Vist i Plau,                                

EL PRESIDENT                                                         La Secretària

Joan Cerdà Rull                                     

 


 

L'Equip de Govern no s'estressa

 


1 2 3  Següent»
Powered by LifeType - Design by BalearWeb