"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple Extraordinari 4-N: Despeses, fems i català

psm-pollenca | 04 Novembre, 2010 16:35 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui a les 12 s’ha celebrat el Ple extraordinari amb el següents punts

ORDRE DEL DIA

1r. Ratificació urgència de la sessió

2n.  Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 3/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits

Per segona vegada i quan som al mes nº11 de l’any es duen a aprovar despeses de l’any passat(!) que no estaven contemplades en el pressupost. Es una qüestió que ja tractarem en el ple de juny en una primera tongada. Després de l’aprovació d’avui els “excessos” queden així (l’extrajudicial va per regidors, no per àrees):

UM Joan Cerdà Rull

83.263,76 E

UM Catalina Campomar Escalera

39.934,36 E

UM Martí Ochogavia Mayol

103.821,30 E

UM Margalida Llompart Lorenzo (patronat de turisme)

0,00 E

UM Miquel Ramon Amengual

42.382,59 E

PSOE Joan Josep Mir Polar

48.765,48 E

PSOE MªFca.Ramon Perez de Rada

76.495,20 E

PSOE Maria del Mar Sastre Llompart

53.240,90 E

PSM Tomeu Cifre

22.427,31 E

Al batle no li ha agradat el resultat pel que fa al nostre regidor (que sigui el més baix tot i l'herència de 65.468  d'extrajudicial deixada l'any 2007 per Toni Oliver, i encara forçat per l'anul·lació de factures per no dur al dia la comptabilitat de l'Ajuntament , com ja varem denunciar) i fins al darrer moment ha intentat “encolomar-li” més despeses, primer desaprovant factures correctament aprovades, després exigint-li la signatura falsejant la data (que l’interventor va deixar clar que no era legal)  i després fins i tot involucrant als tècnics perquè ho fessin de paraula. No ho ha aconseguit tot i la representació que ha intentat fer en el ple i l’extrajudicial ha quedat com relacionam.

Davant els dubtes sobre el cost d’una factura presentada per J.J.Roy Imatge S.L.U. (5.378,73 E) hem demanat que es retirés per un millor estudi i el batle l’ha mantinguda.

En total l’ajuntament ja suma 470.333,70E de sobre-despesa a l’any 2009, i això si no hi ha més aprovacions.

Aprovat

 

A favor: UM-UNPI-PSOE

Abstencions: PSM (hi ha petits proveidors que no son culpables del descontrol de l'Ajuntament)

En contra: PP-UMP, A-EU-EV

 

3r.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal   reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus.

En global les taxes de fems es rebaixen el 0,31%.  No s’ha fet cap reordenació dels percentatges de producció de residus  s’han mantingut els de l’Estudi Cerdà. Això provoca que el repartiment de la taxa de fems no s’ajusti a la realitat de la producció del nostre poble, i no es reparteixi equitativament entre habitatges, unifamiliars i els diferents tipus de negocis conforme a la producció real que es fa, sinó conforme al que diu aquest estudi. No s’ha fet ni es farà un nou estudi perquè això suposa beneficiar uns i perjudicar els altres; això en any electoral no es farà com no es fan altres normatives per no agitar el personal (ni l’adaptació del PGOU, ni el Catàleg ni l’ordenança d’ocupació de via pública...).

La lleugera rebaixa en els fems és gràcies a la bona gestió i baixada de costos de l’Empresa municipal EMSER 2002. Deixant treballar a l’empresa, als treballadors i al gerent, a la llarga s’han aconseguit bons resultats per aquesta, s’ha eixugat el deute amb Tirme (ja només queden els interessos) i s’han pogut baixar les taxes.  Tot això malgrat els incompliments de l’Ajuntament que mai ha pagat a EMSER el cost real de la recollida, usurpant-li 600.000E cada any des del 2007. Hem de recordar que al 2008 el batle va engronsar la bandera d’un “estudi de viabilitat” amb el que amenaçava fins i tot amb la privatització. Per sort, en aquest cas, només va ser fum del que tan acostumats ens té el batle.

En la finalització (demà) del contracte del gerent aprofitam per agrair-li la feina feta, no sempre valorada des de l’Ajuntament, i demanam a l’Equip de Govern que mantinguin la bona linia en la gestió que fins ara s’ha duit (el nomenament del gerent és un càrrec de confiança, l’elecció del qual va correspondre al PSM, amb una persona de perfil tècnic i professional, que no va ser destituït quan es va treure al PSM de l’Equip de Govern, i que ara deixa la plaça per voluntat pròpia).

Aprovat

A favor: UM-UNPI-PSOE i PSM

Abstencions: PP-UMP

En contra: A-EU-EV

   

4rt.- Aprovació, si procedeix, del conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca, la Conselleria de Presidència, l’Ajuntament de Pollença i el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears en matèria d’animals de companyia

Es un conveni pel que l’ajuntament podrà disposar d lectors de xips per cans i controlar-los millor.

Aprovat per unanimitat.

 

5è.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN per la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears i el Decret 92/1997 de mínims d’ús del català en l’ensenyament

Retall de premsa de la moció

La moció s’ha inclòs al ple amb l’acord de tots els grups, fet que des del PSM agraïm.

Hem exposat la moció i hem comprovat que en el Ple municipal hi ha acord sobre aquesta qüestió, malgrat en algun moment no s’hagi demostrat (moció pel compliment de la normativa del català a ràdio Pollença, per exemple -ens titllaren de radicals-). Es veu que la mateixa unanimitat no existeix en el si del PP, ja que malgrat les surrealistes afirmacions del seu Secretari General, Jose Ramon Bauzà, sembla que els seus correligionaris pollencins, per sort, no segueixen la mateixa línia.

Aprovada per unanimitat.

Demagògia i anticatalanisme a palades en el programa de J.R.Bauzà, cap del PP de Balears

Dijous 4, ple extraordinari urgent.

psm-pollenca | 04 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

     EDICTE

D’acord amb el que s'estableix a l'article 229 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial Decret 2568/86, de 28 de novembre, es fa públic que per part d'aquesta Batllia s'ha convocat sessió extraordinària urgent de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar dia 4 de novembre de 2010, a les 12,00 hores sota el següent                                                  

                                                    ORDRE DEL DIA

1r. Ratificació urgència de la sessió

2n.  Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 3/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits

 3r.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal   reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus

4rt.- Aprovació, si procedeix, del conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca, la Conselleria de Presidència, l’Ajuntament de Pollença i el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears en matèria d’animals de companyia

5è.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN per la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears i el Decret 92/1997 de mínims d’ús del català en l’ensenyament


Pollença, 3 de novembre de 2010

 EL BATLE

Powered by LifeType - Design by BalearWeb