"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La “normalitat” lingüística del PP

psm-pollenca | 08 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el passat ple del 4 de novembre es va aprovar la moció del PSM a favor del català i en defensa de la Llei de Normalització Lingüística i del Decret de Mínims en l'Ensenyament. A ningú no escapa que aquesta moció surt a camí a les propostes del cap del PP Balear, José Ramon Bauzá, qui pretén modificar o eliminar aquestes normatives amb l'excusa de promoure les varietats insulars; sabem del cert que la seva pretensió és la de fer recular el català a una simple expressió folklòrica fins a la seva extinció.

El PP pollencí afortunadament es va adherir a la moció. Sabem que no es tracta d'una sensibilitat catalanista aflorada de sobte, si no que més bé va en la línia de diverses juntes locals d'aquest partit per tal de donar un toc d'atenció al seu president després de la purga de càrrecs realitzada d'ençà que dirigeix el partit, i per reivindicar les figures del diferents líders locals de la part forana davant una direcció que mira més cap a Madrid (i allà hi ha trobat na Maria Salom) que cap al territori, relegant a Fonts, Rotgers o Pastors.

El que crida l'atenció és l'explicació del vot afirmatiu: “es tracta de constatar la normalitat que vivim cada dia”. Si els membres d'aquest partit mirassin més enllà dels passadissos de l'Ajuntament se n'adonarien que aquesta “normalitat” no existeix. La bombolla de ficció en la que es celebren els plenaris, comissions i actes institucionals per res té el seu equivalent en els carrers del nostre petit país.

Amb uns pocs exercicis de vida quotidiana els deixebles de Rajoy se n'adonarien del pa que s'hi dona, molt lluny de la seva pretesa “normalitat”: que posin la televisió i comptin els canals en català dins la oferta televisiva-radiofònica, on el bilingüisme només es practica en els canals autonòmics (IB3) però per res als que pagam entre tots (TVE); que intentin fer una escriptura en català a cal notari, que provin de testificar en català a un judici, que intentin fer tràmits amb els ministeris, que provin d'obtenir serveis en català a empreses privades, que mirin en quin idioma es redacten la immensa majoria de projectes que executen les nostres administracions. Se n'adonarien que la suposada “normalitat” llueix per la seva absència.

I si no hi ha més conflictes per l'ús de la llengua no és perquè els mallorquins visquem la nostra llengua amb “normalitat” si no, més aviat, perquè molts la viuen amb resignació i de vegades, amb servilisme. Els que pretenem fer un ús “normal” de la nostra llengua, considerar-la tan bona com les altres i la que ens ha de merèixer més respecte, pel fet d'ésser la llengua pròpia (tal i com la consagra en nostre estatut d'autonomia), estam obligats a fer un exercici diari de militància i activisme, vencent el desgast que això suposa. Autoconvencer-se de que les coses ja estan be com estan és més còmode, sense dubte, però per res contribueix a que la nostra llengua es pugui usar de manera “normal”.

Sovint s'acusa als partits nacionalistes com els nostre de capficar-se massa en temes lingüístics. N'hi ha prou en sentir el discurs d'en Bauzá i mirar els seus vídeos al YouTube, on dels 8 que n'hi té, 4 son d'agitació anti-català, per comprovar que, qui usa la llengua amb finalitats partidistes, avui per avui, és el PP, pretenent que amb aquest menyspreu cap al català aconseguiran més vots. Això sí que no és “normal”.

 

Pel que es veu, l'ús del català no es tan "normal" com vol fer veure el PP

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb