"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les catalanes

psm-pollenca | 29 Novembre, 2010 08:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els resultat de les eleccions catalanes d’ahir deixen un nou escenari que suposa un tomb desprès de set anys de tripartit. I amb un augment de la participació i de les candidatures, fet destacable en aquest entorn de suposat allunyament de la població capa  la política.

Si al 2003 els catalans passaren factura a CiU pels seus pactes amb el PP, que dilapidaren en seu crèdit catalanista, ahir la factura la passaren als membres del fins ahir govern. Al PSC per la deriva cap a postures més espanyolistes, renegant del nacionalisme i per haver donat a llum un Estatut que no satisfà a la majoria dels ciutadans; i a ERC per haver donat la presidència a Montilla després dels atacs que sofriren en el primer tripartit (expulsió de Carod, criminalització, expulsió del Govern a compte de l’Estatut); dins aquest panorama encara qui ha aguantat millor ha estat Iniciativa, que, tot i haver gestionat un departament incòmode per ells com era Interior, ha mantingut un discurs coherent per la sortida de la crisi, amb la defensa dels valors de l’esquerra.

Per tant els catalans ho tenen clar, qui traïciona al catalanisme ho paga, estigui cap a la dreta o cap a l’esquerra. Mas ha guanyat fent bandera d’una fita que des del PSM també reclamam per Balears, el Concert Econòmic, que significa un tracte més just de l’Estat cap a Catalunya i tenir ells “la clau de la caixa” sense haver d’anar a pidolar a Madrid. CiU i no altres partits ha capitalitzat també el descontent dels ciutadans amb la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut de Catalunya, captant vots tant del centre-dreta com del progressisme. Ara CiU, ja que no té majoria absoluta, haurà de cercar aliats en aquest camí; esperam que tingui en compte que el Parlament català ha passat de 69 diputats nacionalistes a 76, i que no perdi el temps mirant als partits de Madrid, fet que els han dut per mal camí en tems passats.

Com a dades preocupants, la pujada dels partits més radicals, amb un discurs centralista o xenòfob com el PP d’Alicia Sànchez-Camacho, amb una important pujada d’escons, o Plataforma Per Catalunya de Josep Anglada, que no ha aconseguit representació però en alguns llocs ha estat la segona força més votada, així com la permanència de Ciutadans.

La translació a Balears és molt difícil. Tant de bo aquí la qüestió fos qui port defensar millor els interessos de les nostres Illes i defensar la nostra dignitat davant l’Estat. En Bauzà no es en Mas, sinó probablement tot el contrari. El que sí que s’ha de tenir en compte és que els ciutadans han valorat que el sobiranisme i la defensa de seva identitat com a poble, apart d’esser un assumpte de justícia nacional, al final repercuteix en la seva butxaca i en seves possibilitats de sortir de la crisi, i que no es tracta de qüestions abstractes, sinó que afecten al seu dia a dia. La prosperitat com a país també ha de suposar prosperitat per cadascun dels ciutadans.  Esperam que Mas no defraudi desfaci els avenços socials dels darrers anys ni defraudi les expectatives nacionals de Catalunya.

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb