"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Bon Cap d'Any i Bon 2011 ple d'esperança

psm-pollenca | 31 Desembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Que aquest 2011 que aviat començarem sigui l'any en que els pollencins recuperem l'orgull d'esser-ho, que anem on anem en poguem fer bandera. Que els que ho passen malament en aquests moments de dura crisi, retrobin en l'Ajuntament al manco el suport i la col·laboració que els cal per treure envant el nostre poble. Que el canvi que aquest poble precissa sigui una realitaT. Bon 2011 a tots.
 
 
LLIBRE FEINA FETA 2007-2011
 
 

Bona Festa de l'Estendart

psm-pollenca | 30 Desembre, 2010 15:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Demà dia 31 es celebra la Festa de l'Estendart, la que és la autèntica Diada de Mallorca des de fa segles. Amb aquest motiu avui horabaixa hi ha convocada la manifestació que cada any reivindica la plenitud nacional i cultural del nostre poble.

En aquest sentit, la vicesecretària general del PSM-Entesa Nacionalista i portaveu del BLOC en el Consell, Joana Lluïsa Mascaró, ha registrat avui una moció al Consell de Mallorca per instar a la institució insular a declarar el 31 de desembre com a Diada de Mallorca. Aquesta és una reivindicació històrica dels nacionalistes, que recordam que "la Festa de l'Estendard commemora l'entrada a la Madina Mayurqa de les tropes catalanes de Jaume el Conqueridor el 31 de desembre de 1229 i que aquesta Festa commemora, doncs, el naixement de la Mallorca actual i és la festa civil més antiga d'Europa, ja que data del segle XIII i s'ha celebrat de manera ininterrompuda fins els nostres dies".

La moció també proposa que es facin "les gestions necessàries perquè la data del 31 de Desembre sigui declarada com a festiu, com a fórmula per a fer-ne partícips de la commemoració tots els ciutadans i les ciutadanes de Mallorca".

 

 

Moció per declarar el 31-D com a Diada de Mallorca (22 KB)

 

Feina feta !

psm-pollenca | 30 Desembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

 

El PSM-Inicitivaverds ens presentam a les eleccions del 2011 després d'una legislatura de feina. Feina que s'ha fet malgrat la crisi econòmica i malgrat que l'atenció l'han monopolitzat els casos de corrupció de l'època UM-PP. Aquesta feina s'ha resumit en el llibre Feina Feta 2010-2011 i val repassar-lo quan sentim aquella cantarella del "no han fet res" amb la que la dreta ens bombardeja dia sí i dia també. És el balanç de quatre anys complicats pero que han suposat un gir substancial respecte del rumb que duia la costra comunitat en l'època en que Mates i Munar en duien les regnes. Medi Ambient, Territori, Economia, Serveis Socials, Comerç, Patrimoni... àmbits on la feina del PSM-Inicitivaverds ja s'hi coneix i que cal continuar-la despres del proper mes de maig. Aquesta es el resum de la feina al Govern Balear, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma. No ens costarà gaire trobar-hi les realitzacions que afecten a Pollença.

FEINA FETA 2007-2011

 

 

 Un grup important de càrrecs públics amb Biel Barceló (PSM) i David Abril (Inicitivaverds)

L'Auditori es substituirà per una Plaça de Toros.

psm-pollenca | 28 Desembre, 2010 08:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L'Ajuntament de Pollença i la Conselleria de Turisme han arribat a un acord per modificar el conveni per finançar l'auditori de Pollença. Aquest edifci, que havia d'esser en base a un projecte de Rafael Moneo, canviarà el seu ús per un altre més adaptat a les necessitats de Pollença, segons ha afirmat el batle. Així l'acord serà per a la construcció d'una moderna i funcional Plaça de Toros, que tanta falta fa al nostre municipi. Aquest ús ve d'antic a Can Conill, ja que allà s'hi instal·laven les tradicionsal places fetes de carros primer, i després de camions. S'intentarà que el projecte també sigui signat pel prestigiós arquitecte que ja ha manifestat el seu entusiasme. La construcció sembla que començara en els propers mesos i per aquest estiu ja s'està programant un Festival de toreig amb figures de renom i per la Patrona està previst un concert d'en David Bisbal. "Al cap i a la fi, és el que agrada a la gent" han manifestat fonts de l'Ajuntament.

 

Infografia del projecte. Com es veu s'ha previst que, si sobren doblers, també es farà un camp de beisbol, una altra necessitat de primer ordre.
 
 
Molts d'anys pels Innocents.
 

Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

psm-pollenca | 27 Desembre, 2010 08:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Escolta el debat del Ple sobre Can Morató clicant aquí (35 min.)

Després d'aquests dies de festes retornam a l'actualitat política que passa per comentar els assumptes tractats en el ple del dijous passat.

Un dels punts ens portà a parlar de la Fàbrica d'estores de Can Morató. En aquesta fàbrica, fins a mitjan segle XX, s'hi fabricaven estores i tapissos de renom internacional. Un dels exemplars fins fa poc lluïa penjat a la sala de plens (que se'n deu haver fet?).

La fàbrica deixà de produir i s'abandonà entrant en un procés de decadència i deteriorament. El seu futur anava lligat al desenvolupament d'uns urbanitzables entre el torrent de Sant Jordi i la Carretera de Lluc. El Pla General de 1990 eliminà aquests urbanitzable i Can Morató quedà com un equipament industrial en sol rústic de futur incert. Al 2002 la Junta de Govern de llavors, (PSOE-PSM-UM) demanà al Consell la catalogació de l'edifici que finalment fou declarat Bé Catalogat insular.

Després comencen tot un seguit d'actuacions per par de l'Ajuntament que posen de manifest la manca de voluntat municipal per actuar efectivament en la Fàbrica. S'omplen centenars de papers i es perden hores i més hores fent informes que no porten enlloc.

Així el 30 d’agost de 2004 l’arquitecte municipal ja emet un informe on s’explica el perillós estat de conservació d’un pilar al cap de cantó, així com els despreniments generalitzats i es proposen actuacions.

El 31/08/2004 el batle fa una ordre d’execució per fer arreglar els desperfectes.

El 6/10/2004 l’arquitecte contesta les al·legacions dels propietaris on se’n desentenen de les reparacions, i ja parla d’executar subsidiàriament les obres per part de l’ajuntament.

El 17/08/2005 (quasi un any desprès) l’inspector de la policia fa un nou informe desprès de la caiguda d’un bocí de mur.

El 24/08/2005 es ratifica l’anterior ordre d’execució del 31/08/2004.

El 8/11/2005 la secretària municipal informa de la necessitat d’obrir expedient sancionador als propietaris.

El 23/11/2005 l’aparelladora municipal diu que tot està igual de perillós que quan ho va informar l’arquitecte.

El 23/11/2005 un policia local fa un altre informe advertint del perill de que qualsevol hi pot entrar.

El 17 de gener de 2006 el publica al BOIB num.7 l’ordre d’execució de les reparacions donant quinze dies als propietaris per actuar. Quinze dies!

De totes aquestes actuacions no es va informar per res al Departament del Patrimoni del Consell, malgrat era la obligació de l’Ajuntament sol·licitar el seu permís.(Com diu la Llei de Patrimoni, vigent des de 1998:  Article 29. Informes i autoritzacions. “En  la  tramitació  dels  procediments  administratius  que  poden  afectar  els  béns  d’interès  cultural  o catalogats serà preceptiu l’informe de la Comissió Insular del Patrimoni Històric corresponent”). Es a dir, en totes aquestes actuacions l’ajuntament es va passar la llei pel folre i va ignorar a Patrimoni.

Això amb l’agravant que qui dirigia políticament les actuacions, el regidor d’urbanisme i batle de Pollença, Joan Cerdà, l’any 2006 va ser anomenat Conseller de Patrimoni; es a dir, la màxima autoritat en patrimoni de Mallorca, tenint al seu servei tots els funcionaris d’aquest departament. Malgrat això, i sabent tot el que passava a Can Morató NO VA MOURE NI UN DIT, ni una sola actuació de Patrimoni respecte de La Fàbrica durant el seu mandat.

Enguany, el 19 de mar de 2010, l’arquitecte municipal fa una nova visita a Can Morató i assenyala que “no s’ha executat l’ordre d’execució dictada el 13/08/2004”. Manco mal que eren actuacions que precisaven actuacions d’urgència; sort que no hi ha hagut cap desgracia personal tots aquest anys. Sis anys desprès l’Ajuntament constata que passaren aquells quinze dies, quinze mesos i fins a sis anys i no els han fet cas en reparar Can Morató.

A partir d’aquí, dos mesos després, el 6/05/2010 el batle fa un decret on, ara sí, demana l’informe necessari de Patrimoni (al darrer caragol han fet l’all-i-oli, en deim en mallorquí). Aquest decret li va “de perles” ja que a partir de llavors es dedica a declarar que “estam pendents de Patrimoni”. Quina barra!

Aquesta actitud de deixadesa i despreocupació cap al patrimoni hauria d’haver merescut la reprovació del ple, però lluny d’això dijous passat ens trobarem amb una moció d’Alternativa que demanava que es dones suport al decret del batle. Només ens faltava aquesta per sentir.

Evidentment l’equip de govern i el batle especialment va estar molt satisfet de que li donessin suport . El PP, com sempre, amb el complex d’inferioritat que pateix respecte d’UM (mai en critica cap actuació), també ho recolzà. El que no entenem de cap manera es aquesta síndrome d’Estocolm sobrevinguda per part d’Alternativa.

En qualsevol cas Patrimoni ja ha contestat al decret del batle del mes de maig, autoritzant les actuacions. Significativament l’informe de Patrimoni diu que s’autoritza l’ordre d’execució del decret de Batlia de 31/08/2004, posant de manifest la il·legalitat de les actuacions municipals tots aquests anys.

Una actuació lamentable que ha fet perdre multitud d’hores als funcionaris (fins a sis de municipals n’hem esmentat), i no ha arreglat absolutament res. I a sobre pretenien que li donéssim suport. Ara ja tenen l’informe pertinent i l’Ajuntament no té excusa per no actuar. Estarem a damunt per no permetre més dilatacions en el temps, i que es segueixen totes les passes que pertoquen perquè no ens trobem Can Morató esbucada qualsevol dia d’aquests.

 

La ignorància de la Llei de Patrimoni no li impedí a Joan Cerdà accedir al molt honorable càrrec de Conseller de Patrimoni. Tampoc a la seva acompanyant en aquesta foto la ignorància del codi penal li impedí exercir de Presidenta del Consell.


Video a IB3 on Biel Cerdà explica l'actuació de Patrimoni.

 

Bon Nadal!

psm-pollenca | 24 Desembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Farem un tentol en l'actualitat política per desitjar-vos a tots i totes un Bon Nadal, sigui com sigui que cadascú el visqui. Per malament que vagin les coses, sempre hi ha una llum d'esperança per confiar en el futur.

 

(clica la tarja)

Ple de Desembre, dijous 23.

psm-pollenca | 23 Desembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dijous hi haurà Ple a les 20h a l'Ajuntament de Pollença, amb els seguents punts:

1.- Aprovació de l'acta del Ple de 28/10/2010.

2.- Aprovació de l'expedient 5/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits.

Si des del PSM hem anat criticant la despesa aprovada en els anteriors extrajudicials, pel que suposa de passa enrera per no respectar el pressupost, probablement aquest és el més justificat que es dugui a provació, ja que es tracta de regularitzar el funcionament del Festival de Pollença. Es tracta d'aprovar els pagaments dels concerts del 2009, signats pel batle i ja abonats, i que altres anys es pagaven sense control d'intervenció, i que pel 2009 d'aquesta manera sí que hi passaran.

Aprovada. A favor: UM-UNPI-PSOE - En contra: Alternativa - Abstencions:PSM i PP-UMP

3.- Moció del grup municipal Alternativa EU-EV de suport a la petició del Bisbe en relació a la rescissió del contracte de l'actual arrendatari de la casa i quiosc del Calvari.

Es tracta d'un contracte entre privats, el Bisbat i un particular, en el que no està gens clar (segons la secretària municipal) que el ple municipal hi tengui art ni part, i la moció demana que el Ple es posicioni a favor d'una de les parts.

NO Aprovada. A favor: Alternativa - En contra: UM-UNPI-PSOE i PSM  - Abstencions:PP-UMP 

4.-Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa servei recollida domiciliària i de tractament de fems i residus.

L'Equip de Govern ha desestimat la majoria d'al·legacions presentades.

Aprovat. A favor: UM-UNPI-PSOE - En contra: Alternativa i PP-UMP - Abstencions:PSM

5.- Ratificació del decret de Batlia num. 786 de 29/11/2010.

Es tracta de presentar a la fiscalia un peritatge fals que va provocar la concessió d'unes llicències al Calvari que els tribunals han obligat a l'Ajuntament a anul·lar. 

Aprovat. Per unanimitat

6.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la petició d'expropiació de l'antiga fàbrica de Can Morató.

Pretenen que el ple doni suport a un decret del batle del 6 de maig de 2010 on aquest "passa la patata calenta" de Can Morató al Consell. Una historia per llogar-hi cadiretes, en que es reflecteixen molts dels mals que pateix aquest Ajuntament. Ja en parlarem detalladament, perque la història de la degradació de Can Morató mereix un article específic.

Aprovada. A favor: UM-UNPI-PSOE, PP-UMP i Altrernativa - En contra: PSM

(veure noticia Ultima Hora)

7.- Ratificació decret de Batlia 809 de 7/12/2010.

És el nomenament de lletrat per defensar els interessos de l'Ajuntament en la demanda que els propietaris del Vilà han posat contra la desclassificació dels terrenys, efectuada per la llei de Mesures Urgents del Parlament de les Illes Balears.

Aprovat. Per unanimitat (En farem un article).

8.-Aprovacio, si procedeix, de la modificació de l'estudi de detall relatiu a l'adopció en règim depropietat horitzontal dels solars B-8 i B-9 del polígon industrial de Pollença.

Es tracta d'una nau que havia de tenir 7 locals i finalment en tindrà 9, sense augmentar el volum.

Aprovat. Per unanimitat.

Precs i preguntes.

Varem exposar la retirada de la nostra moció per anomenar al Centre cultural del Moll com a "Anglada Camarassa", ja que una acta de ple dels anys seixanta agraia a la vidua d Capllonch la cessió dels terrenys de l'escola i lanomenament de l'edifici en reconeixement. No volem que es retiri aquest reconeixement malgrat ja hi ha l'escola nova amb el mateix nom. Ja es cercarà un altre edifici per homenatjar Anglada.

Varem exposar un informe del 1996, arran d'una moció del PSM, on els tècnics municipal deixen clar que els vials de Formentor son publics i han d'estar oberts. Ho exposarem per evitar que aquest estiu es tornin a produir problemes per la presència de guardes de seguretat que impedeixin el pas.

Finalment varem demanar la opinió a la resta de grups, els que varen votar a favor de mantenir la ART per permetre edificar l'Ullal (PP, UM i PSOE) ja que aquesta dies tant Francina Armengol (PSOE) com Fernando Rubio (PP) s'han mostrat molt contents de que aviat s'eliminaran del Pla Territorial TOTES les ART, inclosa la de l'Ullal. O els seus companys del Consell no els fan ni cas, o el sentit del seu vot a Pollença va ser un brindis al sol per quedar bé (davant no sabem qui). Perque fan una cosa a Pollença i una altra totalment contraria a Palma ? (Veure noticia del dBalears)

La Mirada del Viatger i la Sibil·la, a Pollença

psm-pollenca | 21 Desembre, 2010 09:21 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

"LA MIRADA DEL VIATGER"

JOAN FONT i MASSOT, conseller executiu de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i el batle de Pollença, es complauen a convidar-vos a la inaguració de l'exposició,

LA MIRADA DEL VIATGER Les Balears a les col·leccions fotogràfiques de la Bibilioteca de Catalunya 1900-1935.

que tindrà lloc el proper dia 21 de desembre, a les 19'30 hores al Museu de Pollença.


Vos feim arribar també la convidada del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i l'Obra cultural Balear, que avui dimarts presenten la conferència de Felip Munar, a les 20h a la sala del Club Pollença.

 

 

 

PSM-Iniciativaverds, cap al 2011

psm-pollenca | 20 Desembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


La coalició està integrada pel PSM-Entesa Nacionalista i per INICIATIVAVERDS i es constitueix com un espai polític de col·laboració entre el nacionalisme progressista i l’esquerra ecologista i alternativa. La coalició PSM-INICIATIVAVERDS es considera hereva de l'esperit del BLOC per Mallorca, de cooperació entre aquestes cultures polítiques de l'esquerra d'aquest país.

El primer document d’acord polític de la coalició va ser presentat públicament el passat mes de juliol. En aquell moment, els signants de l’acord eren PSM-EN, Els Verds i Iniciativa d’Esquerres. A principis del mes de novembre, Iniciativa d’Esquerres i Els Verds varen confluir en una única organització ecosocialista, que ha pres el nom d'INICIATIVAVERDS.

Respostes al Ple del 25 de Novembre: Antenes

psm-pollenca | 17 Desembre, 2010 10:07 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquestes foren les respostes a les preguntes que haviem plantejat respecte de es antenes de televisió, ràdio, telefona i wi-fi, situades en diferents punts del municipi.

1.       El 30 de gener de 2008, fa dos anys i nou mesos, aquest Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció relativa a la regulació de les instal·lacions de telefonia mòbil. S’ha complit cap dels acords adoptats?

La resposta fou que NO S’HA CUMPLIT LA MOCIÓ. No ens estranya, com passa igualment amb la majoria de mocions.

2.       L’Ajuntament té localitzades totes les antenes emissores de TDT, Ràdio, Telefonia i senyal Wi-Fi de servei públic del terme municipal?

L’Ajuntament no les té localitzades totes, però segons el batle sí bastantes d’elles.

3.       S’ha fet cap recerca per localitzar les antenes instal·lades sense els permisos corresponents? S’ha fet un mapa d’antenes?

En la mateixa línia, no es tenen localitzades les que no tenen permís i per tant no s’ha pogut fer un mapa.

4.       Respecte de les antenes del Puig d’Albeguins, situades a 40m del sol urbà, a 260m del Col·legi Joan Mas i a 210m de l’escola de Sant Jordi: coneix aquest Ajuntament quantes antenes i de quines característiques hi estan instal·lades? Tenen concedides totes les pertinents llicències?

Va dir que Albeguins no és propietat de l’Ajuntament (com si això tingues res a veure, tampoc son propietat municipal els edificis que tenen antenes damunt). Les antenes que hi ha a Albeguins o tenen llicència o estan en tràmit. Ens consta que no la tenen concedida, només en tràmit. Crida l’atenció que la TDT, Retevisión, Vodafone i Movistar, que son els operadors, empreses tan importants i amb tant de potencial econòmic puguin operar sense les llicències en regla, quan qualsevol ciutadà ha de complir escrupolosament la llei.

5.       S’ha fet cap passa en l’adaptació del Pla General per cercar ubicacions alternatives, més allunyades del sol urbà, i per evitar concentracions excessives d’emissors en llocs concrets?

En el PGOU no s’ha fet cap passa (evident, perquè l’ajuntament té l’adaptació aturada des de fa dos anys). S’han plantejat com a alternatives La Font i El Puig.

6.       S’ha començat a treballar en l’elaboració d’una ordenança municipal al respecte, tal i com definia la moció “per minimitzar els impactes mediambientals, visuals, d’alarma social, urbanístics i sobre la salut de les persones”?

Diuen que no cal ordenança si s’inclou al Pla General (...però no ho inclouen). Estudien una ordenança fiscal per fer pagar als operadors l’ús de l’espai aeri per transmetre la senyal (no ho veurem aquesta legislatura).

7.       S’ha plantejat l’Ajuntament realitzar un estudi de camps electromagnètics sobre el terreny per comprovar que no es superin els màxims fixats per la legislació espanyola i europea, i en concret pel Reial Decret 1066/2001?

Es va demanar pel Col·legi Joan Mas i per davant la Farmàcia Rotger, però encara no s’ha fet.

En general ens estora la inactivitat de l’ajuntament en una qüestió tan sensible i el desconeixement sobre la situació en que es troba el municipi, fins i tot amb mocions aprovades, quan el que hauria de fer es vetllar pel benestar dels ciutadans. Es de bades demanar-los que s’hi posin i que ordenin tot aquest tema perquè els pollencins puguem estar tranquils de que les emissions no suposen cap risc. Per noltros serà una proposta molt clara aquesta de posar ordre també en les antenes de televisió, com les de telefonia.

 


Recordau les convocatòries d'avui divendres 17:

A les 19,30 .Acte de presentació de l’audiovisual “La Reserva natural de s’ Albufereta”,que tindrà lloc al Club Pollença. Duració audiovisual:15min.

A les 20,00h. Al Museu de Pollença, conferència,Tito, Anglada i Pollença, memòria d’un temps, a càrrec de Silvia Pizarro Anglada.Directora de la Fundació Coll Bardolet.

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb