"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'Equip de Govern morós

psm-pollenca | 01 Desembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al passar Ple del 25 de Novembre, l'equip de Govern va rebutjat la moció del PSM demanant que s'apliqués la Llei Contra la Morositat de l'Ajuntament de Pollença. Es va haver de votar dues vegades, ja que els vots del govern UM-UNPI-PSOE empataren amb els de l'oposició PSM, PP-UMP i A-EU-EV, i el vot de qualitat dl batle hagué de desfer l'empat.

Aquesta llei, la 15/2010, que es publicà el 6 de juliol, modifica a la 3/2004 de lluita contra la morositat, per adaptar-se a les circumstàncies actuals de crisi econòmica. Pel que fa a l'Ajuntament, la llei estableix uns terminis màxims per pagar factures de 85 dies, a reduir progressivament fins a 30 dies a partir de l'1 de gener de 2013. Actualment l'Ajuntament amb un any de retard, ara mateix, quan ja estam a finals de novembre, s'estan pagant factures del 2009.

La llei també estableix la obligatorietat de que l'interventor realitzi informes trimestralment per informar al Ministeri d'Economia dels deutes a proveïdors de l'Ajuntament. En la nostra moció demanàvem que aquests informes es presentassin al Ple per a la seva discussió. Una de les justificacions de l'Equip de Govern per no acceptar-ho és que la comptabilitat es du amb mesos de retard i això fa impossibles els informes. O sia, que els seus incompliments els fan caure en més incompliments de la llei.

Juntament amb l'anterior demanàvem que aquests informes sobre la situació de la facturació fossin públics i es publicassin a la web municipal, eliminant les dades de caràcter privat, per tal que tots els proveïdors poguessin saber l'estat de les seves factures i respecte de la resta de l'Ajuntament. En definitiva, més transparència.

També demanàvem que es dugues un registre de factures al dia, identificant els lliuradors de les factures. Es ben conegut que alguns regidors retenen les factures abans de registrar-les, fins i tot desconeixent-ho els proveïdors, per entregar-les a intervenció a la seva conveniència, o obligant a refer dates de factures. Aquest fet crea desconfiança entre els proveïdors i dona una pèssima imatge de la gestió municipal. Tot això s'evitaria si quedes clar qui i quan presenta les factures.

Tot un seguit de mesures que no s'aplicaran pel vot contrari de l'equip de govern, que prefereix que continuï l'obscurantisme i que els proveïdors visquin en la ignorància mentre esperen que l'Ajuntament es digni a pagar.

 

Si les coses continuen així, aviat el veurem per les portes de l'Ajuntament.
 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb