"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El PSM vol ampliar l’accés al Camí de Ternelles

psm-pollenca | 02 Desembre, 2010 16:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demanam al Consell que rectifiqui un acord de l’anterior legislatura que l’Ajuntament al·lega per restringir l’accés, i reconegui la titularitat pública del camí tal i com recull el catàleg municipal

 

El PSM-Entesa Nacionalista reivindica un canvi en la regulació dels accessos al camí de Ternelles, el que dóna accés a Cala Castell i al Castell del Rei, que suposa la modificació de l’acord de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca. Un acord adoptat el mes d’agost de 2006 i en el qual es fixa una afluència màxima de vint persones per dia.

 

El portaveu de l’agruapció del PSM de Pollença, Tomeu Cifre, i el secretari d’organització del partit  nivell insular, Xavier Bacigalupe han registrat al Consell de Mallorca un escrit on sol·liciten a la comissió una revisió urgent d’aquell acord, signat l’agost del 2006 en què es fixa un accés màxim de 20 persones per dia.

 

Aquesta regulació, innecessàriament estricta -més fins i tot que les propostes fetes en el seu dia per a les associacions ecologistes-, no atén a motivacions concretes i específiques de protecció de l’espai, i en canvi entra en contradicció amb el catàleg municipal que l’Ajuntament de Pollença va aprovar el passat setembre de 2008, pel qual es considera el camí de Ternelles de titularitat pública.

 

El PSM considera que aquesta ampliació del nombre màxim de visitants diaris va en la línia de respectar el domini públic damunt els camins i de fer accessible el nostre territori tant als excursionistes locals com als que exerceixen aquest esport com a turistes gaudint d'una oferta que fa la nostra illa especialment atractiva en la temporada baixa.

 

Veure text de la sol·licitud al Consell

 

Camí Vell de Lluc

Per altra banda ahir el Consell, a la fi, va donar una passa molt important per reobrir el Camí Vell de Lluc. Com informa el Diari de Balears: "El ple de la institució aprovà per unanimitat la incorporació al seu inventari dels plànols del traçat original de l'antic sender, que s'elaboraren l'any 1915 i que s'han recuperat del Ministeri de Foment. Aquest reconeixement del traçat permetrà ara fer la delimitació del camí que, un pic fitat, podrà tornar a tenir un ús públic de cap a cap."

 

Veure la nocicia del dBalears del 3/12/2010 on tracta de Camí de Lluc i del de Ternelles

 

Veure notícia on, cansats d'esperar la delimitació, demanavem al Consell que s'executés d'una vegada per totes. UH i dB

Powered by LifeType - Design by BalearWeb