"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Preguntes al ple de novembre (I)

psm-pollenca | 10 Desembre, 2010 09:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aqui podeu escoltar el ple de novembre (25/11/2010). Agraim el servei a Ràdio Pollença.

Primera part
http://www.megaupload.com/?d=YE2Y03AL

Segona part
http://www.megaupload.com/?d=D8I6I66J


PRECS I PREGUNTES del PSM AL PLE

1. Fan  comptes  anomenar  un  nou  gerent  de  l’Empresa  Municipal  de  Serveis ?  Perquè  s’ha deixat que EMSER hagi quedat sense gerent quan el dimitit va anunciar‐ho a l’ajuntament ja l’estiu passat ?  

Segons l’Equip de Govern ja n’han escollit un que aviat s’incorporarà. No és de Pollença. Si no l’havien triat es perquè confiaven que el fins ara gerent continues en el seu càrrec, ja que tothom coincidia en la seva bona gestió.

Efectivament, la gestió del gerent ha estat bona, però no estranya que hagi decidit partir davant la falta de suport del actuals governants del poc interès en l’empresa Municipal que estan demostrant. A l’ajuntament li va be tenir una Empresa Municipal que focalitzi les crítiques, amb un gerent que rebi les bufetades i amb una situació econòmica que si ha millorat és per la seva bona gestió, però no pel suport de l’Ajuntament. Han deixat perdre un temps important en la substitució de gerent. A pesar d’haver estat escollit pel PSM el fins ara gerent ha fet una tasca guiada per criteris tècnics i empresarials, no polítics (això va permetre que després de la destitució d’en Tomeu Cifre el gerent continues al seu càrrec), esperam que el seu substitut continuï en la mateixa línia.

2.   Com s’està executant l’acord de Ple pel tancament de solars sense edificar? 

S’estan fent tancaments en funció d’aquesta moció presentada pel PSM. El batle no va concretar ni quants ni a on.

3.   Perquè no s’ha resolt encara l’expedient d’infracció urbanística per a la construcció d’una barrera al Camí Vell de Lluc ? 

Es a famosa barrera de l’Empeltada, que té un expedient obert per construcció sense llicència. El batle va dir que s’estava tramitant i que esperaven informes del Consell. Es tracta de tirar pilotes fora, ja que el batle sap perfectament que les llicències es concedeixen salvant el dret de propietat i que aquest expedient ha caducat “de facto” i que per continuar-lo se n’hauria d’obrir un de nou. Perquè ha interessat deixar-lo caducar? No cal ser massa espavilat per deduir-ho.

4.   Quin pressupost ha invertit l’Ajuntament en la Fira d’enguany ?  

Digueren que entre 35.000 i 40.000 E. Veurem si ha estat així, però el que no veiem és en que s’ha substanciat la tan anunciada “austeritat”, ja que el pressupost és similar  a l’any passat. Recordam que l’any passat es va carregat tot a despesa extrajudicial ( no prevista (!) i fora de pressupost). Veurem si les despeses d’enguany també s’encolomen al pressupost de l’any que ve.

5.   Amb quin criteri s’assignen els llocs al carrer durant La Fira? 

Digueren que per àrees temàtiques: entitats, productes agraris, maquinària, etc. És lamentable que es prestes tan poc suport als comerciants de Pollença que s’animaren a posar parades al Carrer Major. L’explicació va ser que no era res organitzat per l’Ajuntament, és a dir, que si no es pot capitalitzar l’èxit per part dels polítics, ja no interessa.

6.   Perquè estava tancada l’exposició a Tito Cittadini el dissabte de La Fira?  

El batle i regidor de cultura va reconèixer que se’ls havia passat, que havia estat una error.

7.   Quin pressupost s’ha invertit en la Fira del Foc? 

Van manifestar que entorn a 4.000E. Haurem de controlar si arriben factures camuflades amb més despesa per aquest concepte.

8.   Perquè s’ha deixat caducar un expedient sancionador per mal dipòsit de fems (Junta de Govern de 2 de novembre de 2010) ? 

Varen reconèixer que s’ha deixa caducar, però que la conselleria de Medi Ambient en tramita un pel mateix concepte. Novament passant pilotes a altres administracions. És un esport habitual de l’Equip de Govern, passat responsabilitats a altres administracions, a la oposició, als particulars...

9.   Quines dependencies es col∙locaran a l’edifici Miquel Capllonch del Moll ? 

Sales multifucionals, biblioteca, serveis socials, policia i l’oficina municipal. La Conselleria de Medi Ambient els ha demanat un espai per tenir-hi la gerància de La Gola-L’Albufereta. Seria una autèntica tudada no aprofitar aquesta oferta, que suposaria tenir la direcció d’aquests espais al Moll, amb els beneficis turístics i divulgatius que això suposa-

10.  S’ha  fet  cap  gestió  per  la  zonificació  escolar  del  municipi,  per  tal  de  separar  la  zona  de Pollença de la del Moll ? 

El Consell Escolar Municipal decidirà sobre aquesta qüestió. Noltros pensam que la zonificació és necessària, ja que no s’explica com en  un municipi de les mides del nostre es faci ballar als infants de cap a cap de municipi, havent-los de desplaçar de Pollença al Moll o viceversa.

11.  En quina situació de desenvolupament es troben els projectes pel segon Pla E ? 

Encara estan en la fase final de redacció. En aquests projectes duim un retard enorme. Pensam que s’haurien d’haver encarregat els projectes a tècnics externs a l’Ajuntament, ja que el seu cost s’ha reduït per efectes de la crisi i a més es podia carregar al pressupost del mateix Pla E, i així deixar als tècnics municipals fer la seva feina d’informar llicències d’obra, que prou retardades van ja.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb