"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Moció pel Centre Cultural Anglada Camarasa

psm-pollenca | 15 Desembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El que fou l’antic col·legi Miquel Capllonch el Port de Pollença es troba en la recta final de la seva rehabilitació com a centre multi funcional, gràcies a les subvencions el Consell de Mallorca i dels Pressupostos Generals de l’Estat, apart de l’aportació de l’Ajuntament. Pensam que aquest espai ha de servir per revitalitzar la vida cultural i associativa del Port de Pollença, que té tantes necessitats en aquests aspectes. La biblioteca, les oficines municipals o la gestió de les zones humides La Gola-l’Albufereta, han de venir a dinamitzar el Moll.

Ara ja existeix un “nou” Col·legi Miquel Caplloch, construït fa uns anys, que absorbí tota la oferta educativa de l’antic edifici i n’heretà el nom. Per tant té sentit donar a l’edifici rehabilitat ara un nou nom que el diferenciï de l’altra edifici, tot fent esment a la funció eminentment socio-cultural que ha de tenir.

Creiem que la figura d’Hermenegild Anglada Camarasa (biografia), fill adoptiu de Pollença, bé mereix el reconeixement de dedicar-li un edifici com aquest, posant-li el nom de “Centre Cultural Anglada Camarasa”. Es tracta d’un personatge molt lligat al Port, reconegut internacionalment i plenament identificat amb la cultura. Per altra banda el nostre músic més gran, Miquel Capllonch, continuarà tenint dedicada la plaça del Moll i el nou col·legi.

Per tot això hem presentat aquesta moció al ple del proper dia 23:

El Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista de Pollença, presenta a consideració del Ple, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix, la següent, MOCIÓ:

NOMENAMENT DEL “CENTRE CULTURAL ANGLADA CAMARASA”

Exposició de motius:

Ara que s’ha reformat l’edifici de l’antic col·legi “Miquel Capllonch” per tal d’habilitar-hi serveis administratius i socio-cuturals de l’Ajuntament de Pollença, consideram adient donar a aquest centre un nom que el faci fàcilment reconeixible per la població i que sigui reflex dels valors que en ell han de residir i s’han de promocionar.

El nom de  l’insigne músic pollencí es manté present en la plaça major del Port de Pollença, així com en el nou col·legi construït fa uns anys que va substituir al que ara ens ocupa. Per això, també resulta convenient evitar el mateix nom per a dos edificis públics diferents, i que la denominació “antic Miquel Capllonch”, no honora al personatge, sinó tot el contrari.

Per això proposam anomenar al rehabilitat edifici amb el nom d’una personalitat il·lustre del municipi, fill adoptiu, molt lligat al Port de Pollença, reconegut internacionalment i relacionat sense cap dubte amb el món de la cultura, com és el pintor Anglada Camarasa.

Per això es demana l’adopció del següents acords:

1.- Anomenar a l’antic Miquel Capllonch com a “Centre Cultural Anglada Camarasa”, qui n’és sobradament mereixedor per tot l’exposat anteriorment.

 

 

 Foto del Centre Cultural (dBalears)

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb