"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Prou d’usurpacions a Formentor

psm-pollenca | 03 Gener, 2011 09:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

Veure la noticia al Diario de Mallorca

La permissivitat de l’actual equip de govern per permetre l’apropiació de l’espai públic per part d'alguns particulars no deixa de sorprendre’ns. Aquesta actitud no afecta únicament als camins públics, com ja hem comprovat en els casos del Camí de Ternelles o el Camí Vell de Lluc, arribant a refusar-ne la propietat en el cas del Camí del Puig de Maria. També els carrers dels nostres casc urbans poden patir la usurpació davant la passivitat municipal, i no ens referim tan sols a la ocupació indebuda de la via pública, sinó directament a impedir l’accés per part d’alguns particulars.

Així va passar aquest estiu passat a Formentor, on un guàrdia privat impedia el pas dels cotxes als carrers de la urbanització de Formentor, afirmant que “No pueden pasar; esta urbanización es privada”. A Pollença no existeixen les urbanitzacions privades, i els carrers de a urbanització de Formentor son l’únic camí per arribar a alguns accessos al mar que la Llei de Costes indica que han d’esser accessibles.

Malgrat això, varem haver de suportar novament les declaracions del nostre batle, que en actitud genuflexa davant la propietat de l’Hotel Formentor, afirmava que “la situación legal no esta clara”. No està clara per ell, i com sempre que el nostre batle té dubtes, els pollencins som els que hi perdem qualque cosa.

Ja l’any 1996 es va plantejar aquesta qüestió, amb una moció presentada pel regidor  del PSM Antoni Marquet (hem d’agrair la col·laboració de Jaume Cerdà recuperant-la), moció que es va aprovar i que va tenir com a resultat l’emissió d’un infome molt aclaridor per part de l’arquitecte municipal (J.Carbonero) i l’assessor jurídic.

L’informe assenyala, desprès d’una llarga exposició, que “no hi ha dubte que l’ús dels vials de Formentor es públic i en conseqüència correspon a l’Ajuntament garantir aquest caràcter”. També constata la realització de les obres il·legals i estrafolàries de la barrera que a dia d’avui encara podem trobar sense que s’hagin legalitzat.

Així i tot, tenint aquest informe amb les mans des de fa anys, el batle va consentir el tancament de l’accés a la urbanització (dos dels seus tinents de batle, Fca Ramon i Martí Ochogavia, ja eren regidors quan es va aprovar aquesta moció per unanimitat).

L’accés a la mar pels carrers de la urbanització es un dret que tenen tots els pollencins i especialment els ciutadans amb problemes de mobilitat. Distinta cosa es que després s’hi pugui aparcar o no, fet que l’Ajuntament pot regular, però sense cap dubte l’accés  ha d’estar garantit. Unes platges accessibles son un valor afegit pel turisme que ens visita i pels propis pollencins.

En el passat ple municipal del 23 de desembre varem exposar el contingut d’aquest infome, per tant des del PSM exigim a l’Ajuntament que no torni a consentir que es violin els drets dels ciutadans, i que, tal i com diu l’informe, l’Ajuntament garanteixi l’ús públic dels vials de Formentor.

Informe Accés als Vials de Formentor

Powered by LifeType - Design by BalearWeb