"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'Ajuntament posa en perill el garballó i tot el seu ecosistema.

psm-pollenca | 08 Gener, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La negligent actuació de l’Àrea de Serveis de l’Ajuntament de Pollença, dirigida pel regidor Martí Ochogavia, ha ajudat a la propagació de la plaga del becut vermell a Pollença, tal i com han posat de manifest els dos informes de la Conselleria d’Agricultura i les denuncies dels veïns de Llenaire. S’ha de recordar que aquests veïns denuncien el dipòsit incontrolat de restes de poda infectades en el solar municipal de Llenaire, que s’ha convertit en un focus de propagació de la plaga. Així queda de manifest en els informes de la conselleria d’Agricultura, que fins i tot amenacen a l’Ajuntament amb la imposició de sendes multes.

L’extensió de la plaga amenaça greument als garballons (Chamaerops Humilis), la única palmera autòctona de les Illes Balears, ja que una vegada delmades les palmeres els experts assenyalen que l’atac al garballó és més que probable. Si aquest fet es produís ens trobaríem davant un autèntica catàstrofe ecològica, ja que el garballó  manté tot un ecosistema que caracteritza amplies zones del paisatge de la Serra de Tramuntana i en especial de Pollença. No cal dir dels efectes tan perniciosos que això suposaria pel medi ambient i pel paisatge; el mal que el becut ha fet en l’ambient urbà i semi-urbà de Pollença s’estendria per les zones netament rústiques.

Es per això que crida l’atenció l’actitud passiva de l’Ajuntament, confirmada pel propi batle en manifestar que l’Ajuntament no disposarà els mitjans necessaris per lluitar contra la plaga. Si la plaga arriba a causar estralls en la població de garballons no es podrà dir que l’Ajuntament hagi fet tot el que estava en les seves mans per evitar-ho. Tot i els cursos per a jardiners organitzats fa dos anys, quan es va detectar la plaga, (al que assistiren nombroses empreses del poble) l’Ajuntament ha estat el primer que ha ignorat els procediments disposats per la Conselleria d'Agricultura per fer front a la plaga.

 Garballó (Chamaerops Humilis)

Powered by LifeType - Design by BalearWeb