"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Consell elimina definitivament la A.R.T. de l’Ullal

psm-pollenca | 20 Gener, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al PSM ens felicitam d'aquesta  desició del Consell, que sempre hem recolzat i que sentim com una victòria. UM es mantingué defensant la irracionalitat d'aquesta urbanització i PP i PSOE votaren al Consell el contrari que a Pollença.

El Ple del Consell de Mallorca del passat dia 13 de gener va resoldre les al·legacions i va eliminar definitivament les Àrees de Reconversió Territorial del Pla Territorial de Mallorca. Recordem que les ART eren uns instruments urbanístics que permetin construir directament en sol rústic, en operacions suposadament d’esponjament i millora.  A Pollença una d’aquestes ART era la pretenia traslladar l’edificabilitat des de Cala Carbó fins a l’Ullal. Aquesta operació tenia una part bona (protegir Cala Carbó) i una dolenta (edificar la zona humida de l’Ullal, a més amb una edificabilitat encara més alta que a Cala Carbó). Per evitar haver de dur a terme aquesta operació, a principis de la legislatura, la Llei de mesures Urgents Urbanístiques elaborada per la Conselleria del Territori (Gabriel Vicenç, PSM-Bloc) va desclassificar la urbanització de Cala Carbó convertint-la en zona ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès), fent innecessari  haver de traslladar cap edificabilitat a l’Ullal.

Els interessos de l’Equip de Govern pogueren més que la lògica urbanística i quan al mes de juny el Consell va decidir eliminar les A.R.T., l’Ajuntament va al·legar contra aquesta eliminació, argumentant que sí que s’havia de construir a l’Ullal, ara justificant-ho amb l’excusa que això permetria fer la peatonalització. Llavors ja varem criticar aquesta proposta (El Castell num 32) i varem dir que era un solemne despropòsit i una excusa per construir a la zona humida de l’Ullal. La urbanització de l'Ullal hagués suposat reincidir en un model de creixement que ha duit al Port de Pollença a la crisi, que ha fet que perdes part de l'encant que el va fer famós i pròsper turísticament. A sobre, tots els propietaris llevat d'un (el "gros", una empesa inversora), estaven en contra dels propòsits de l'Ajuntament.

La sorpresa va ser que no només UM donava suport a aquesta urbanització, sinó també el PP i el PSOE, dos partits que al Consell han votat just el contrari. Perquè l’interès d’UM en urbanitzar l’Ullal? Per això, per “interès”. Perquè l’interès del PSOE? Probablement per no fer el contrari a UM, com sempre. Perquè l’interès del PP? Segurament per pressions molt locals difícils de concretar.

En canvi el PP “de Palma” sí que ha donat suport a eliminar les A.R.T. del Pla Territorial que ells mateixos aprovaren la passada legislatura. Perquè? Per eliminar un element que havia dut a la imputació de Jaume Font, pels interessos particulars amagats al darrera; també perquè així s’elimina un element de polèmica (de fet la desclassificació ha passat gairebé desapercebuda als mitjans de comunicació, quan abans havia estat un element molt polèmic), si haguessin continuat donant suport a les A.R.T. (recordem que tenien la clau, ja que amb UM feien la majoria) a tan pocs mesos de les eleccions això hagués mobilitzat als sectors ecologistes i progressistes de Mallorca, cosa que ara per ara no els interessa.

La qüestió és que finalment no es podrà edificar a l’Ullal i es preservarà la zona humida. L’únic partit que ha estat coherent amb aquesta postura de protecció de la qualitat del medi ambient del Moll, defensant el mateix tant a Pollença com a Palma, ha estat el PSM. En canvi la postura caparruda de l’Equip de Govern en insistir en aquesta urbanització només ha provocat enfrontaments, pèrdua de temps als serveis tècnics municipals, i despesa innecessària. Per quan un poc de racionalitat a l’urbanisme pollencí? Sembla que si no l’aporten de fora l’Ajuntament no es capaç d’aplicar el seny que cal.

Veure dossier complet sobre l'Ullal, amb les noticies i BOIBs del juliol i els d'aquest gener

 

Al juliol ja varem manifestar la nostra oposició als des-propòsits de l'Ajuntament. Ara el Ple del consell de mallorca ens havingut a les nostres.

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb