"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Un espectacle lamentable

psm-pollenca | 28 Gener, 2011 09:57 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

·         Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, R.O.F., Secció Quarta. Del Ple. Article 49: “Corresponen al Ple: (...) 2.-Controlar i fiscalitzar els òrgans de govern municipal”.

·         Diccionari de la Llengua Catalana, IEC, “Fiscalitzar: Sotmetre a un examen minuciós les accions d’un altre”

Ahir el ple es va centrar en dues mocions relacionades amb la gestió de regidor Martí Ochogavia. La primera, presentada pel PSM, sobre el manteniment dels camins municipals i en especial del camí del Puig, l’altra presentada conjuntament per tota la oposició, sobre la gestió de la plaga del becut vermell a Pollença. El contingut del que se demanava era molt clar, concret, i totalment dins l’àmbit del que els regidors han de discutir en un ple (moció camins i moció becut).

Us pensau que el regidor Ochogavia va sortir a explicar la feina feta per les seves àrees? Que va defensar la seva gestió? Que va exposar les mesures que prendrien per lluitar contra la plaga? Res de tot això. La seva única intervenció va consistir en convertir el Ple en un “Salsa Rosa” i treure a rotllo foguerons, gloses i utilitzar la seva família per defensar-se políticament.

Per fer això s’havia preparat be l’escenari. La sala de plens s’havia omplert de gent, especialment militants d’UM-UNPI i molta família del regidor. Un ambient molt favorable a agombolar els excessos verbals que el regidor Ochogavia protagonitzaria més tard. La defensa de la gestió municipal i la rèplica a les mocions la va fer el propi batle (no fos cosa que el regidor Ochogavia s’afiques dins qualque “jardí” defensant la seva pròpia feina). Com que els arguments no convenceren a ningú, el Batle va decidir deixar de banda la política i donar pas al “morbo” més descarnat, que és el que capta l’atenció dels mitjans de comunicació i dels ciutadans (i d’això, de desviar l’atenció, en Joan Cerdà n’és un especialista).

El regidor Ochogavia, com ja va fer fa un any en el ple sobre contractació irregular, va qualificar la fiscalització de la seva gestió com un “judici”, va titllar la crítica a les contractacions irregulars de “linxament a la seva família”, traslladant el focus de l’atenció des de la seva persona cap als membres de la seva família, i va llençar atacs personals molt durs, especialment contra el regidor d’Alternativa. I el batle, de vegades tan bo per tallar les intervencions, va deixar fluir la verborrea, satisfet per l'espectacle. Cal preguntar-se: qui utilitza la família políticament? Aquell que denuncia la contractació irregular d’empreses basant-se en informes del propi Ajuntament o aquell que fa venir a la família a un Ple per no haver de donar compte de la seva gestió com a polític?

No hi ha cap problema en que les empreses dels familiars del regidor Ochogavia treballin per l’Ajuntament. El problema és que aquests treballs vinguin de contractes irregulars de la pròpies àrees gestionades per en Martí. I tanmateix la qüestió té una solució mol fàcil: que el regidor Ochogavia triï, o les empreses familiars o fer de regidor. No se pot esser a missa i repicar, ningú l’ha obligat a ser regidor. Si ell ha fet la tria de continuar com a regidor ha d‘esser conseqüent en que això li provoca als seus familiars problemes d’incompatibilitat. I d’això no en té la culpa l’oposició, sinó ell mateix quan ha triat quines son les seves prioritats.

En definitiva, les dues darreres legislatures de UM-Unpisme ens han portat a aquesta degradació lamentable de la política municipal que va tenir el seu reflex en el ple d’ahir. Només esperam que la crispació d’alguns no ens dugui a situacions perilloses conforme s’acosten les eleccions, ja que ahir es sentiren coses molt dures que poden portar a qualque exaltat degudament “encalentit” a fer animalades.

Ah! Les dues mocions varen esser desestimades pel govern municipal (UM-UNPI-PSOE) i el becut continua menjant-se les palmeres.

El ple cada vegada s'assembla més a n'això.

 


 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb