"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La zona humida de l’Ullal, inclosa en el Pla Hidrològic

psm-pollenca | 02 Març, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Juntament amb la eliminació de la ART, la inclusió en el PHIB suposa una passa definitiva cap a la protecció de la zona humida

El Consell de Govern de la setmana passada va aprovar el Pla Hidrològic de les Illes Balears proposat pel Conseller de Medi Ambient, Gabriel Vicenç (PSM). El pla hidrològic inclou la gestió de les zones humides de les Balears i, entre elles, la de l’Ullal. Aquesta passa és significativa ja que suposa la inclussió d’aquesta zona humida en un pla que reconeix oficialment el seu caràcter de zona humida. Aquests fet és vinculant per a futurs desenvolupaments urbanístics.

Hem de recordar que l’Ullal, després de la la desclassificació de Cala Carbó (Llei de mesures urgents mediambientals) i de l’eliminació de les Àrees de Reconversió Territorial (ART), ha quedat com a sol rústic i per tant una futura urbanització hauria de passar per fer-lo urbanitzable, tràmit que ja no es podrà dur a terme si no és respectant la zona humida. També hem de recordar la pretensió de l’actual Equip de Govern de l’Ajuntament que, presentant al·legacions a la eliminació de les ART, pretenia dur endavant la urbanització de l’Ullal, posant com a excusa que els propietaris pagarien obres de millora en la primera línia.

El reconeixement de la zona humida de l’Ullal suposa posar en valor un espai amenaçat del Port de Pollença. Es tracta d’un entrebanc important a les pressions que pretenien continuar damunt l’Ullal el model de consum de territori desmesurat que ha fet tant de mal al Moll, amb un creixement que per res hagués beneficiat a l’economia pollencina, ja que les promotores i constructores (com en altres casos similars) sempre son de fora del municipi. En canvi d’aquesta manera es conserva un espai que és un actiu de cara al futur i que, correctament gestionat, contribueix a millorar la qualitat ambiental del Moll, que es el seu principal reclam turístic.

El Pla Hidrològic preveu la realització d’un estudi per a aquesta zona així com actuacions a altres zones humides del municipi com La Gola o la propera Albufereta.

Veure anteriors articles sobre l’Ullal

Documents del Pla Hidrològic

 

  El passat juliol ja denunciarem la pretensió de l'Ajuntament de dur endavant la urbanització de l'Ullal

Powered by LifeType - Design by BalearWeb