"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La paralització del Pla General perjudica la recuperació econòmica i turística de Pollença

psm-pollenca | 11 Març, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de l’agost de l’any 2009, l’Ajuntament de Pollença té paralitzada l’adaptació del Pla General, fet que impedeix la millora de la imatge urbana del poble i atura l’activitat econòmica de nombroses empreses

Ja fa un any i mig que va acabar el termini d’exposició pública de l’avanç de l’adaptació del Pla General d’Ordenació Urbana de Pollença al Pla territorial de Mallorca sense que ni tan sols s’hagin resolt les al·legacions que es varen presentar a aquell avanç.

Aquest fet impedeix que el poble pugui enllestir el desenvolupament d’una zona urbana actualment molt degradada com és la façana del poble a la carretera Sa Pobla-Port de Pollença (MA-2200). Durant anys en aquesta zona compresa entre El Camp de l’Om i el Roser-Vell (anomenada UP-1) s’han anat acumulant solars molt descuidats, cartells antiestètics i edificacions cada vegada més degradades, fets molt lamentables en un poble que viu del turisme i que veu com molts possibles visitants passen de llarg davant la mala imatge que ofereix el poble. L’aprovació de l’adaptació del Pla General permetria una renovació de la façana del poble, ocultant els darreres de nombrosos edificis que ofereixen a la carretera la seva pitjor façana.

A banda del benefici que suposaria pel turisme també permetria a les empreses relacionades amb la construcció desenvolupar la seva activitat de manera sostenible, en una tasca reforma urbana molt necessària, evitant d’aquesta manera la pressió constructora damunt el sol rústic o damunt urbanitzacions precàries. Així l’activitat del sector de la construcció local redundaria en un benefici col·lectiu de regeneració del paisatge urbà.

En aquesta paràlisi en té la màxima responsabilitat l’actual equip de govern (UM-UNPI i PSOE) i especialment el batle i regidor d’urbanisme durant els darrers deu anys, Joan Cerdà, que ha prioritzat la urbanització de zones protegides (l’Ullal o el Vilà) en vers d’ocupar-se de les zones que realment necessiten una forta intervenció urbanística com és la UP-1 i que haurien de centrar els esforços en els propers anys.

 

 

 

 

 

 

 

 La millora de la façana del poble, aturada per la paràlisi en l'adaptació del Pla General

Powered by LifeType - Design by BalearWeb