"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Política o salsa rosa.

psm-pollenca | 14 Març, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest cap de setmana hem viscut un  episodi més en l’efervescència “política” que viu Pollença de cara a les properes eleccions municipals del 22 de maig. A l’ambient es respira que qualque cosa canviarà al poble, i estam vivint molts moviments polítics amb la creació de nous partits que mai s’havien presentat a Pollença i especulacions sobre candidats. La darrera, com UM ha perdut la seva candidata que ara encapçalarà la llista de La Lliga a Pollença. Això ha suscitat molt de debat al carrer i també a les edicions digitals dels diaris així com en aquest mateix blog.

Fins ara a tot això ho hem anomenat com a “política”. Però realment ho és? Discutir sobre si tal o qual persona ha traicionat al seu partit o se n’ha anat a un altre o qui presentarà al final tal o qual llista, es política?

El diccionari Alcover-Moll defineix la política com la “Ciència i art de governar l'Estat, d'organitzar i administrar les societats. Posar o introduir bona política en una ciutat. Manera d'obrar en els afers públics, i en general, manera de conduir un afer.”

Sembla que, des d’aquest punt de vista, tot el que hem parlat abans no ho seria política. Més aviat seria “politiqueig” o, dit d’una altra manera: “salsa rosa polític”. Uns estires i amolles que al cap i a la fi, per ells mateixos, no proporcionen cap benefici als ciutadans i transmetent que l’activitat política es més aviat un joc d’interessos particulars que no un acte de servei a la societat.

La política és una altra cosa. Es localitzar els problemes que té el nostre poble i proposar solucions per corregir-los i , si els ciutadans t’atorguen la confiança suficient per governar, dur a la pràctica aquestes solucions, ja sigui encertant o equivocant-te. Fer tot això és una tasca on s’ha de demostrar constància, amb anys de feina per aconseguir els resultats. Per fer política de bons i de veres no s’hi val restar còmodament resguardat a ca seva i presentar-se dos mesos abans de les eleccions per mirar de convèncer el personal; això és molt poc seriós.

Esperam que superem aquesta etapa de buidor política i escuma mediàtica per passar al que realment importa a la gent: propostes, solucions, fets.

Davant aquests partits que es fan i es desfan satisfà constatar com el PSM, a pesar de totes les dificultats durant la seva història, aquest passat dissabte va celebrar oficialment els seu 35 aniversari, essent el segon partit amb més trajectòria dels que es presenten a Balears. 35 anys aporten garanties sobre el bagatge ideològic i permeten una àmplia visió del compromís amb les nostres illes, el medi ambient, l’economia local, el turisme sostenible, la cultura; altres no poden exhibir una carta de presentació com aquesta. Els pollencins podran triar: 35 anys de fets o dos mesos de promeses buides. Política de veres o “politiqueig”.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb