"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El PSM de Pollença amb el Mur de la Memòria

psm-pollenca | 31 Maig, 2011 07:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El passat dissabte dia 28, al cementiri de Palma es va inaugurar un conjunt monumental dedicat a les víctimes de la repressió franquista, organitzat per l’Associació Memòria de Mallorca, amb col·laboració de l’Ajuntament de Ciutat i del Govern Balear.

El monument anomenat MUR DE LA MEMÒRIA, ubicat davant el mur del cementeiri on assassinaren a centenars de persones que defensaven la llibertat, està composat per uns elements escultòrics, a més d’una gran placa metàl·lica amb l’ inscripció dels noms de les 1560 víctimes.

L’acte, molt concorregut, comptà amb el parlament de la presidenta de l’associació Maria Antònia Oliver, la regidora de cultura Nanda Ramon, la consellera Fina Santiago, i els escriptors Llorenç Capellà i Margalida Capellà (aquesta ens presentà fa unes setmanes el seu llibre "Dones Republicanes")

L’agrupació de Pollença del PSM  hi era present, complint com sempre amb el nostre compromís per la recuperació de la memòria i la sensibilització que dignifiqui el record de totes les persones represaliades.

Recordam que enguany l'Ajuntament de Pollença no ha fet cap tipus d'activitat en matèria de recuperació de la Memòria Històrica, incumplint la moció aprovada que presentàrem al ple. Esperam que el compromís del nou consistori en cumplir els acords sigui més ferm. 

 

 

 

Feines pendents i urgents

psm-pollenca | 30 Maig, 2011 07:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquests dies es parla molt de pactes de cara al govern municipal que s’ha de formar en uns dies. Amb una certa frivolitat s’especula sobre el fet de negociar amb la batlia o amb el repartiments de tals o quals àrees.

La veritat es que no hi podem perdre gaire temps amb el pacte de govern. Hi ha tantes coses pendents que quan més aviat millors, cal posar-se a fer feina.

El Festival de Pollença, que potser no es l’assumpte pendent més important (podríem viure sense Festival) però sí dels més urgents. El temps que queda per organitzar-lo –si es que en queda- ja és molt curt.

L’aprovació de la liquidació del 2010 (per saber com han quedat els comptes), de l’extrajudicial del 2010 (per saber quins excessos de despesa s’han produït) i el pressupost pel 2011, quan ja ha passat mig any de l’exercici en curs, és fonamental per ajustar la despesa a les possibilitats de l’Ajuntament.

També cal accelerar el pagament als proveïdors de l’Ajuntament i per això s’hauran de cercar mecanismes que permetin dotar-lo de major liquiditat.

L’aplicació de l’ordenança d’ocupació de via pública, per evitar els excessos amb la col·locació de taules i cadires al carrer. No parlam ja a aquestes alçades de la temporada d’aprovar la nova ordenança, que s’haurà de deixar fins passat l’estiu.

L’equipament i obertura del centre de dia de Pollença. Un compromís de tots els partits que ens presentarem a les eleccions i que és fonamental per donar un servei correcte a moltes famílies del municipi que ho necessiten.

L’aprovació del nou Pla General i del Catàleg de Patrimoni, instruments imprescindibles per que Pollença tingui un creixement sostenible i es reactivi l’activitat econòmica. Cal posar-s’hi immediatament ja que son processos molt llargs que si no s’activen la legislatura serà curta per veurer-los conclosos.

La posada en marxa de les inversions que tenen concedides subvencions, com son el pont del poliesportiu i l’aparcament. No pot passar com en altres ocasions que s perdin les inversions per inactivitat municipal.

I en trobaríem moltes més que demanen que no ens adormim i que justifiquen que probablement el proper consistori no es podrà agafar vacances aquest estiu. Cal prendre decisions aviat.

Gestió, sí. Política, també.

psm-pollenca | 27 Maig, 2011 08:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En aquestes eleccions municipals s’ha instal·lat molt la idea que el que necesita Pollença es gent “que faci feina pel poble”, “que s’arromangui”, “sense partidismes ni de dretes ni d’esquerres”.

Aquests eslògans els podem compartir tots els partits. La gestió de l’Ajuntamen ha de millorar de manera radical (per mostra el botó de tot el que està passant amb les platges al Moll). I quan diem millorar volem dir canviar a millor, no a pitjor -perdonau-nos la obvietat-. Malgrat no ho sembli, depenent de la tendència que agafi l’Ajuntament (progressista o conservadora) els canvis que es produeixin a l’Ajuntament poden agravar encara més la situació en que ens trobam.

Es cert que tapar un clot a l'asfalt no es de dretes ni d'esquerres. Pero decidir si es tapen els clots seguint un plade manteniment de camins i carrers (com sol·licitarem en Ple) o anar tapant clots segons les influències o compromissos amb tals o quals persones sí que es fer política d'esquerres o de dretes.

No dubtam que un govern municipal clarament conservador, de dretes, aturarà indefinidament la recuperació dels camins públics, i aquest es un patrimoni de diversificació turística al que no podem renunciar.

Un govern de dretes també provocarà canvis en els serveis socials amb criteris exclusivament econòmics. Això significa no descartar el tancament de la residencia de la tercera edat de Pollença o la privatització de més serveis dels que presta l’ajuntament.

Un govern de dretes significarà que l’Empresa Municipal no assumirà més serveis, per suposat tampoc els de les platges (ho varen dir clarament al debat del Moll), dilatant el problema que any darrera any venim patint.

Si ens governa la dreta podem donar per extingida l’àrea de Normalització Lingüística, que si ara ja tenia poca activitat, quedarà completament anul·lada en concordança amb el que pregona el líder balear, José Ramon Bauzà.

Qualsevol avanç en recuperació de la Memòria Històrica també està fora d’allò que els conservador volen pel nostre poble.

Si parlam de revitalització del petit i mitjà comerç, ja ens demostraren el seu nul interès en aquest sector durant l’anterior legislatura; els seus compromisos son a nivell insular i estatal amb les cadenes comercials que controlen el mercat.

En qüestió d’urbanisme els conservadors sempre s’han mostrat contraris a qualsevol passa en la direcció de la protecció del medi ambient i del paisatge, oblidant-se del que es el nostre principal atractiu turístic.

Tampoc l’adaptació dels instruments de planejament (PGOU i Catàleg) els va interessar gens quan han tingut la batlia, i son adaptacions necessàries perquè el poble es pugui desenvolupar, de manera ordenada i sostenible, i les empreses pollencines puguin tenir feina, dins la legalitat i contribuint a la millora urbana del poble.

I finalment tampoc cal oblidar el que va suposar l’anterior legislatura en matèria econòmica. En un context de “vaques grasses” la despesa fou formidable i els extrajudicials funcionaren a les totes. Era pràctica habitual infra-pressupostar despeses per fer quadrar pressupostos. No es va fer gens de previsió de futur, fet que contribuí a que en arribar les “vaques magres” l’Ajuntament s’hagi sumit en un autèntic pou econòmic.

Tots aquests son elements a tenir en compte a l’hora de pensar qui volem que gestioni Pollença els propers anys. No és tot igual. La preparació de les persones serà molt important, però també la tendència política pesarà a l’hora de prendre decisions que segur que seran difícils.

 

La tercera força

psm-pollenca | 26 Maig, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La coalició PSM-IV-Entesa ha estat la tercera força més votada a les Balears i la única que podrà fer front al bipartidisme PP-PSOE. Així com el PSOE s’ha enfonsat en vots i escons, la coalició PSM-IV-Entesa ha aguantat i millorat els resultats obtinguts fa quatre anys amb el BLOC, tot i comptar amb dos components menys. S’han igualat els 5 diputats del Parlament i s’ha augmentat un conseller al Consell de Mallorca (la nostra companya Joana Campomar), així com que s’ha augmentat en un regidor fins a arribar a tres.

Això ens dona força per fer front a l’onada regressiva del PP que ha arrasat a totes les institucions i ben aviat començarà a arrasar la nostra terra, la nostra cultura i els drets dels ciutadans de Balears.

A Pollença també va ser la tercera força més votada:

 

 

Vots

Percentatge

PP

1980

30.69 %

PSOE

1631

25.28 %

PSM-IV-E

797

12.35 %

LLIGA

707

10.96 %

CxI

471

7.30 %

ERC

273

4.23 %

EU

186

2.88 %

ALTRES

245

6.31 %

Veure tota la informació en aquest enllaç.

Les eleccions generals s’acosten, potser més del que en principi està previst, i el PSM-IV-E representa la opció més clara per fer sentir una veu que defensi les Balears per davant de tot, després de dècades de bipartidisme PP-PSOE que no ens han aportat res de bo.

Una llei electoral injusta

psm-pollenca | 25 Maig, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Podem veure ben a les clares en la taula següent com l’actual llei electoral ha afavorit al PP i a la Lliga, ja que han aconseguit major percentatge de regidors que el percentatge de vots que han obtingut. CxI i Erc també tenen major porcentatge de regidors, pero es pel fet d'have-lo conseguit pel pèls.

L’aplicació de la llei d’Hont afavoreix el grans i perjudica els petits. Aquesta reivindicació d’una major justícia en el repartiment dels regidors o dels escons es una de les demandes del moviment 15M. Una fenòmen similar ha passat ambels vots del PP al Parlament i al Consell.

 

 

PP

UMP

LL.R.

CxI-UNPI

PSOE

PSIP

PSM

AxP

ERC

Vots

1628

609

1062

637

791

119

536

820

365

Percentatge de vot

24,31%

9,09%

15,86%

9,51%

11,81%

1,78%

8,00%

12,25%

5,45%

Regidors

5

1

3

2

2

0

1

2

1

Percentatge de regidors

29,41%

5,88%

17,65%

11,76%

11,76%

0,00%

5,88%

11,76%

5,88%

 

Pactes pel poble o pactes d’interessos?

psm-pollenca | 24 Maig, 2011 07:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A Pollença sembla que el vot es distribueix entre molts partits, però sempre dins uns compartiments estancs. Malgrat sovint es digui que es vota la persona i no la ideologia, la divisió del vot entre partits de dretes, “centre” i Esquerra es manté inalterable des de les passades eleccions:

 

Esquerra:

AxP, PSOE, PSM,ERC,PSIP

“Centre”:

LLiga, Convergencia-UNPI

Dreta:

PP, UMP

2.631

1.699 vots

2.237 vots

6 regidors

5 regidors

6 regidors

 

Això ens indica una tendència cap al progressisme al nostre poble. Si els partits de cada bloc s’haguessin presentat junts el resultat en regidors hauria estat el següent:

 

Esquerra: 7         Centre: 4             Dreta: 5

 

Si aquest anàlisi ho traslladem al vot per a les eleccions autonòmiques tindríem el següent quadre:

 

Esquerra

“Centre”

Dreta

ERC

PSM

PSOE

EU

CxI

Lliga

PP

ASI

UPyD

273

797

1631

186

471

707

1980

42

56

2.887

1.178

2.078

 

Podem veure com aquest efecte es encara més acusat. Especialment significatiu es veure com els votants del “Centre” es desplacen cap a l’esquerra a les autonòmiques (fet que podem atribuir al perfil de la llista de la Lliga) o cap a l’abstenció (possibles exvotants de CxI, que han deixat el seu partit fora del Parlament).

Per tant queda clar que a Pollença pesa més l’esquerra que la dreta, si ens hem de creure allò que afirmen des de CxI-Unpi i Lliga: que no son ni de “dretes ni d’esquerres”.

Això es important tenir-ho en compte a l’hora de formar el pacte de govern. Els qui poden decantar la balança (la Lliga especialment), que faran? Tenir en compte les preferències del poble i conformar un govern de centre-esquerra, o optaran per la comoditat dels governs amb pocs membres i es decantaran cap a la dreta?

Des de la Lliga els seus membres han afirmat durant la campanya per activa i per passiva que no estan per la feina de fer batle a qualcú del PP, i que s’ha de dialogar i cercar acords per fer un equip de govern ampli, ben preparat i que prioritzi “el bé del poble”.

Ara veurem si això es porta a la pràctica o al final la Lliga caurà en la mateixa dinàmica que molts altres partits quan toquen poder. Oblidar-se d’allò que han promès i cercar la manera més còmoda d’aguantar la cadira. Ara és l’hora de mullar-se.

Reflexions personals del 22M

psm-pollenca | 23 Maig, 2011 07:41 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

Tomeu Cifre Bennàsar

En acabar contarem, diuen. Jo afegiria "i en contar, començarem". Perque després del recompte de la nit d'ahir comença un temps nou, no sabem si millor o pitjor, pero segur que nou.

Primer vull donar les gràcies a tota la gent que m'ha acompanyat a la llista i a altres que sense figurar-hi ens han ajudat a fet una de les millors campanyes. Potser el fet d'haver fet una campanya cada dia millor i veurer-hi tanta gent engrescada m'ha deixat el regust amarg que que no s'hagi reflexat en una pujada de regidors, o, al manco, de vots.

A continuació vull felicitar al meu cosí, en Tomeu Cifre del PP, pel bon resultat que ha aconseguit. Tot i esser la tercera vegada que es presentava no ha acusat cap desgast sino tot el contrari. Enhorabona Tomeu. També a en Pepe Garcia i en Miquel Sànchez que han treballat molt durant tota la legislatura i han tingut un premi just a la seva feina (potser no suficient si ho comparam amb els mèrits d'altres partits que han aconseguit igual o superior representació). I a en Miquel Àngel Sureda d'Esquerra, que tot i passar una legislatura sense representació han aconseguit manenir viva la flama per ara endur-se un regidor. I, finalment a na Malena Estrany, en Tomeu Fuster i en Martí Roca que seran regidors per la Lliga Regionalista; a ells els tocarà, segur, governar, i tombar la balança del govern cap a la dreta o cap a les forces de progrés. I a la resta de candidats, agriar-lis que, llevat de qualque moment puntual, en general no ha estat una campanya crispada i el bon ambient ha estat la tònica usual.

També una felicitació molt especial a la nostra número 5, Joana Aina Campomar, qui ha aconseguit esser la quarta consellera insular que el PSM-IV-Entesa ha aconseguit al Consell de Mallorca. També als companys del Palma que han aconseguit 3 regidors i als 5 diputats que formaran part del grup parlamentari encapçalats per en Biel Barceló. 

Es cert que la cojuntura de tants partits feia molt complicat que hi hagues grans canvis en el nombre de regidors, i que l'aparició de la Lliga podia capitalitzar (com ha passat) el càstic a l'equip de govern.

Però també es cet que han estat dos anys durs, primer al govern i després a l'oposició. Havent d'enviar saliva i controlant els nervis cada pic que he hagut de sortir als plens per parlar del que trascendia del cas Voltor, o defensant la nostra postura en qüestions d'urbanisme, patrimoni, camins o contractacions. I comissions informatives, mocions, i al·legacions a les ordenances i normatives noves, i actes institucionals. Malgrat això no hem tingut el premi de, al manco la pujada en nombre de vots, sino una devallada de 83 vots. Això ho puc interpretar com que personalment he estat un representant pitjor del meu partit que els que m'han precedit.

Per tant es just assumir-ho i deixar la meva acta de regidor a disposició de l'Assamblea de l'Agrupació Local del PSM. En les seves mans està que jo continui o no com a regidor i pens que s'ha de sotmetre a valoració en la primera reunió que realitzem. Ningú es imprescindible. Jo tampoc. I amb això no estic dient que hagi perdut la il·lusió per lluitar pel meu poble des del PSM. Tot el contrari. Ara bé aquesta feina la puc fer com a regidor o com un simple militant; això ho deixo en mans els meus companys.

Salut, alegria i Visca Pollença!

Resultats municipals del 22 M

psm-pollenca | 22 Maig, 2011 23:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquests son els resultats a les eleccions municipals de Pollença:

 

Partit*

PP

UMP

LL.R.

CxI-UNPI

PSOE

PSIP

PSM

AxP

ERC

vots*

1628

609

1062

637

791

119

536

820

365

% vots

24,31%

9,09%

15,86%

9,51%

11,81%

1,78%

8,00%

12,25%

5,45%

Regidors

5

1

3

2

2

0

1

2

1

 

Això mostra clarament una victòria del PP, en consonància amb el que ha passat a  nivell insular i autonòmic.

La majoria per poder governar son 9 regidors, per tant caldran pactes per poder configurar una majoria de govern. Ens els propers dies es veurà quins son els socis que intentarà agafar el PP per assolir la batlia.

Volem donar l’enhorabona als partits que han millorat els seus resultats: al PP que ha tret el millor resultat, a la Lliga pels 3 regidors en les seves primeres eleccions, a Alternativa per pujar fins a 2 regidors i a ERC per treure 1 regidor per primera vegada.

També donam les gràcies a tots els que han confiat en el PSM per continuar treballant per Pollença una legislatura més.

Ha arribat el dia: el canvi ja és en marxa.

psm-pollenca | 22 Maig, 2011 06:26 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
Avui ens trobaras a tots els col·legis electorals de Pollença, disposats a ajudar-te si ha necessites per exercir el teu dret a vot. El canvi a ja és en marxa. Nosaltres en som una peça, pero tu n'ets la principal. Pensa diferent!
 
Tingues en compte que l'abstenció sol afavorir als partits grans, que tenen l'electorat més fidel. El vot en blanc o nul puja el mínim de vots necessaris per obtenir un regidor, cosa que també afavoreix als partits grans. Per això si vols un canvi real, si vols gent nova, exerceix el teu dret a vot.
 
A partir del tancament dels col·legis (20h) anirem oferint les dades que surtin de les diferents taules.  

Atreveix-te a votar diferent. Vota PSM

psm-pollenca | 20 Maig, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Si ets dels que ja estas fart de sempre els mateixos jocs de mans polítics que per res beneficien als ciutadans.

Si creus que la vàlua d'un partit es demostra amb la feina feta i no en campanyes d'imatge a darrera hora. 

Si ets dels que vols que els polítics cerquin solucions, no que crein problemes.

Si creus que no n'hi ha prou en canviar el nom d'un partit per oblidar anys de malifetes.

Si ets dels que pensa que els grans partits de l'estat son dues cares de la mateixa moneda.

Si creus que els imputats i condemnats per corrupció haurien de quedar exclossos de la vida política.

Si penses que un candidat ha de demostrar que sap donar la cara i no amagar-se en els moments difícils.

Si creus que la política de Pollença l'hem de fer entre tots i no només els polítics amb sou municipal.

Llavors tú també Penses Diferent. Atreveix-te a votar diferent. Vota PSM-IniciativaVerds-Entesa. El vot que suma.

 


 

1 2 3  Següent»
Powered by LifeType - Design by BalearWeb