"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

No a la brutalitat policial

psm-pollenca | 02 Març, 2012 08:04 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Les imatges viscudes aquests dies passats a la ciutat de València, especialment les de dilluns, dia 20, d’horabaixa són més que esfereïdores, totalment impròpies d’un estat democràtic.

La setmana passada, els estudiants de secundàries de l’IES Lluís Vives del centre de València, d’entre 12 i 17 anys, es van manifestar de forma totalment pacífica per protestar contra les retallades del Govern i reclamant una educació pública i digna. Davant d’aquesta protesta, la Policia Nacional va carregar contra els estudiants i van realitzar algunes detencions.

El diumenge van tenir lloc noves protestes, aquesta vegada també contra l’actuació policial, amb nombrosos detinguts que l’endemà encara no havien estat alliberats, sense haver passat a disposició judicial i tractats com si fossin delinqüents perillosos, provocant noves manifestacions el dilluns.

Les imatges aparegudes als mitjans de comunicació permeten veure escenes realment esgarrifoses, policies colpejant amb porres els estudiants, els pares que els protegien i simples vianants que passaven en aquell moment, inclosa alguna persona major. Han atacat amb gas lacrimògen i, fins i tot, han llençat els furgons policials contra la massa de gent, tot seguint les indicacions del cap de la Policia, Antonio Moreno Piquer, persona vinculada a la organització ultradretana España 2000 i sota la passivitat de la delegada del Govern a València Paula Sánchez de León, que no ha sabut gestionar la situació.

A les xarxes socials, es pot seguir l’actualitat dels fets via Twitter, seguint els hashtag #PrimaveraValenciana i #IESLluisVives, on la societat està mostrant una gran irritació davant dels fets ocorreguts. Com molt bé explica la diputada de la Generalitat de València per Compromís, Mònica Oltra, que també es compta dins de les persones agredides, aquests fets mereixen, no només les explicacions de la delegada del Govern, sinó la seva immediata dimissió o cessament per part del Ministre d’Interior.

La dreta espanyola, ara que gaudeix de total impunitat, es mostra tal com és, sense màscares, i ho seguirà fent si la societat no es llança al carrer de forma massiva, permetent actuacions com les encapçalades pel cap de la Policia de València, que ha tingut la poca vergonya de titllar els estudiants del Lluís Vives com a “enemics”.

Declaracions de Mònica Oltra a La Sexta:

http://www.youtube.com/watch?v=z3BlPeYYycA

Imatges de TV3:

http://www.youtube.com/watch?v=FuXK50u5CUQ

Powered by LifeType - Design by BalearWeb