"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Una ordenança d'OVP amb moltes mancances

psm-pollenca | 16 Març, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest divendres hem de tractar sobre l’ordenança d’ocupació de via pública que es va aprovar inicialment en el passat Ple. Pensam que hagues estat molt millor aquest debat abans d’aprovar inicialment l’ordenança, ja que ara ens veim abocat a haver de presentar al·legacions, però com s’ha pogut comprovar, aquella aprovació inicial va estar marcada per la improvització.

Per això com a primera al·legació demanam que en la propera aprovació es tornia  posar l’ordenança a exposició pública, ja que així tots els ciutadans podran opinar sobre les modificacions introduïdes pels diferents grups polítics del consistori.

Pel que fa al text de l’odenança pensam que cal recuperar la regla que relaciona la ocupació màxima de la via pública amb la superfície del local. Aquesta és una mesura necessària per evitar la competència deslleial entre locals, ja que en cas de no existir aquesta proporció s’afavoreixen els micro-locals (locals de temporada estricte, que fan el seu negoci exclusivament amb les taules exteriors, amb una capacitat de local mínima o fins i tot nul·la, amb barres de servei arran de carrer). Per contra consideram que els locals de dimensions més grans, que ofereixen major qualitat turística, amb temporades més llargues, de vegades oberts tot l’any, han de tenir més possibilitats de ocupar que no els altres. Es de pura lògica: més metres quadrats de local, millor equipament, millor servei, per tant mereixen una ocupació de carrer més gran.

L'ordenança que s’ha aprovat inicialment pateix de una gran falta de concreció sobre la ocupació màxima que es podrà ocupar per part dels locals. Això és especialment greu en les zones que pareixen grafiades en els plànols. No queda gens clar quins són els locals que estan subjectes a ocupar les àrees delimitades o si seran possibles ocupacions fora d’aquestes àrees. Això crea una gran inseguretat jurídica tant entre els empresaris de restauració com a l’hora d’haver d’autoritzar les ocupacions.

El text reitera excessivament la potestat darrera de la junta de govern per autoritzar al seu criteri les ocupacions. Aquest fet posa de manifest la falta de concreció de l’ordenança i abunda en la inseguretat jurídica i la possible arbitrarietat.

Consideram que la ordenança ha obviat situacions d’ocupació que estan fora dels supòsits de les taules i cadires per part dels locals de restauració. És el cas de les ocupacions per part dels mercats i fires, amb unes característiques ben singulars, o bé les ocupacions per festes o esdeveniments socials, que són previsibles, ja que es produeixen periòdicament.

Pel que fa al règim de sancions, pensam que s’haurien d’eliminar les referències que més aviat haurien d’estar integrades en una ordenança cívica. El fet que s’incloguin certes restriccions que poden afectar a la llibertat de reunió i de manifestació ho consideram desencertat per una ordenança d’ocupació de via pública. Aquestes qüestions venen de l’ordenança de Palma que en aquests aspectes ha hagut d’esser modificada per l'oposició de molts col·lectius ciutadans.

Veure el text aprovat inicialment en el passat ple de febrer.

 

 
Si la normativa no es modifica substancialment, va en camí de convertir-se en una desordenança.
 

 

 


 

Sí a la nostra llengua

Diumenge dia 18 de març, les 12.00 hores, a la plaça Vella de Pollença, es farà l'acte "Sí a la nostra llengua". Hi participaran els caparrots, i hi haurà música i gent per ballar. A més, s'hi llegiran alguns poemes a favor de la llengua, com ara Himne a la nostra parla (Àngel guimerà), La cançó del cansat (Ovidi Montllor) o Als joves (Costa i Llobera) i les gloses de Toni Bissanyes. L'organització de l'activitat és de l'OCB de Pollença.

 

 

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb