"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La visita

psm-pollenca | 04 Abril, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La setmana passada la Presidenta del Consell de Mallorca, Sra. Maria Salom, va visitar Pollença oficialment. Tot i la transparència que es predica des de l’Equip de Govern i les acusacions que sovint se’ns fan quan qualque comunicat nostre apareix a la premsa, d’aquesta noticia ens en varem haver d’assabentar per la premsa. No se’ns va informar ni molt manco convidar, deferència que en canvi sí es respectava la passada legislatura, quan tots els regidors eren convocats a les visites institucionals de membres del Govern o del Consell al nostre Ajuntament.

Tot i el to distés de l’article sembla que els assumptes que es tractaren pogueren esser de força importància pel nostre municipi i s’ho paga fer-ne una valoració.

Celebram que des del govern popular del Consell ara s’hagin apuntat a promocionar la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la Unesco, ja que en l’anterior legislatura, quan es va promoure la declaració, des de les files populars (tant del Consell com del municipi) es feien constants advertències sobre els perjudicis que això suposaria pels propietaris de finques a la Serra. Ara que han canviat de discurs esperam que la promoció de la Serra sigui qualque cosa més que simple cosmètica i es reflecteixi en la protecció i la promoció que la Serra de Tramuntana mereix.

També es tractà la peatonalització del Port de Pollença. Sembla que el Batle va exposar una proposta molt detallada que fins ara desconeixíem. Després del nyap de peatonalització de la passada legislatura seria bo que el projecte que es dugués endavant fos ben consensuat amb partits i entitat per evitar més ridículs, i sobre tot basant-se en una proposta ben treballada tècnicament, no en ocurrències.

Altres assumptes que l’article tracta molt de passada són la rehabilitació de Can Morató (fins ara el batle havia proposat el despropòsit de la demolició i reconstrucció parcial, prèvia eliminació de la protecció com a Bé Catalogat), la titularitat pública de la Carretera Vella de Lluc (sobre la que l’Ajuntament està mostrant una passivitat total, tot i l’acord del Consell a favor de recuperar la titularitat) i la llicència de l’Hotel Formentor.

Finalment sembla que se li ha demanat a la Presidenta que s’agiliti l’aprovació de l’adaptació del Pla General d'Urbanisme; no està malament com a petició, però l’Ajuntament hauria de donar exemple aprovant el que li toca, ja que fa dos anys es va aprovar l’Avanç i no s’han ni tan sols contestat les al·legacions. Després l’Ajuntament hauria d’aprovar inicialment l’adaptació, estudiar novament les al·legacions i fer una aprovació provisional abans d’enviar el Pla General al Consell. Per tant molta feina a fer abans de que la pilota estigui a la teulada del Consell; qui hauria de començar agilitant hauria d’esser el propi Ajuntament que en qüestió d’urbanisme (i portam més de deu mesos de legislatura) no ha fet absolutament res.

Hem registrat una pregunta al Ple sobre la visita de la Sra. Maria Salom i esperam que es donin explicacions sobre les demandes que se li varen fer, especialment considerant que, pel que es veu, es feren en nom “del consistori”, quan bona part d’aquest en desconeixia ni tan sols la visita.

 

En la visita on Salom ens va investir al Pollencins com a Patrimoni de la Humanitat, sembla que el batle li va demanar que es pogues demolir el Patrimoni Arquitectònic-Industrial de Can Morató. Massa Patrimoni per un sol poble, sembla.
(Clicar per veure més gràn al quinzenal "Auidò")
 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb