"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El preu del carrer

psm-pollenca | 10 Abril, 2012 08:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La Ordenança Fiscal reguladora dels preus de la ocupació de la via pública es va aprovar inicialment al ple de març.

Festes passades i tornam a l’activitat habitual. Aquesta setmana de Pasqua ha tornat a mobilitzar un nombre molt important de persones que fan possibles tant les processons com els quadres a diferents punts del municipi. Independentment de les creences de cadascú és innegable aquestes celebracions formen part de les tradicions del nostre municipi i son un important reclam turístic. Altre tant es pot dir de l’Obreria de Puig en el pancaritat del dilluns de Pasqua. Aquesta feina s’ha de reconèixer, ja que les coses no s’organitzen totes soles, malgrat pel costum ho pugui semblar.

Un altre fet que hem pogut constatar durant aquests dies és que la majoria bars i restaurants ja han  començat la seva activitat. Com és molt normal (normal perquè és el que es fa habitualment) en aquesta activitat hi inclouen la col·locació de taules i cadires a la via pública.

El que ja no és tan normal és que l’Ajuntament no concedeixi les ocupacions de la via pública, ja que no es vol aplicar l’ordenança en vigor i tampoc encara està aprovada la nova ordenança. Això ens enllaça amb el passat ple de març, on es va aprovar l’Ordenança Fiscal que regula els preus de l’ocupació de la via pública. Cal no confondre-ho amb l’Ordenança d’Ocupació de la via pública aprovada inicialment al febrer. La fiscal es limita a fixar les taxes  per ocupar el carrer amb taules, cadires, bastides, material d’obra i altres elements. Els preus van variant segons la zona del municipi i el tipus de carrer o plaça que es vulgui ocupar, fet bastant lògic ja que el “valor” de les vies publiques no es el mateix a nivell del rendiment econòmic que es pot treure (de 5,22E/m2/mes del preu general al municipi als 17,43E/m2/mes del Passeig Anglada Camarassa). Aquest diferent valor depen del valor cadastral dels immobles situats en cada zona. Aquest és un criteri dicutible, ja pot no tenir gaire a veure el valor cadastral d’uns habitatges d’un carrer amb el rendiment d’una terrassa d’un bar del mateix carrer. Conscients d’això, des de l’Ajuntament s’ha posat un índex d’aprofitament que modula el valor i que, en teoria, representa l’interès comercial d’aquella ocupació de via pública; el problema és que aquest índex no s’ha fet amb criteris objectius, ja que no hi ha cap estudi tècnic que l’avali. Aquest fet s’hauria de corregir en properes temporades, analitzant el rendiment de les diferents zones de terrasses.

L’ordenança fiscal també presenta alguns fets estranys, ja que aquesta combinació de valor cadastral + índex dona resultats un tant sorprenents quan comparam zones. Per aquest fet i perquè ens és impossible comprovar si els valors estan correctament aplicats, ja que desconeixem els valors cadastrals, des del PSM varem decidir abstenir-nos en la votació donant un marge de confiança a l’Equip de Govern i esperant poder presentar qualque al·legació si detectam errors. En aquesta feina comptam amb els suggeriments que ens vulgueu fer arribar.

Per altra banda continuam col·laborant amb l’Ordenança d’Ocupació, a la que ja hem presentat unes primeres al·legacions i que en les tes reunions mantingudes fins ara s’han anat incorporant. Veurem finalment com queda el text per a l’aprovació definitiva, i recordam que també està en exposició pública fins dia 16 per presentar al·legacions.

Veure Ordenança Fiscal

Veure Ordenança d'Ocupació de la via Pública


 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb