"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La polèmica lingüística

psm-pollenca | 13 Abril, 2012 10:36 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Arran de la proposta del president del Govern Balear, José Ramon Bauzà, de fer innecessàri el coneixement del català per ser funcionari a Balears, així com les propostes de separació dels alumnes segons l’idioma vehicular que escullin els pares, s’ha encés la resposta ciutadana contra aquestes mesures. L’exitosa manifestació del passat 25 de març va esser un punt àlgid que ha continuat amb la campanya “enllaçats pel català” a escoles i instituts de les Balears.

El president Bauzà, tan fred i poc expressiu en les seves intervencions públiques, sembla que la qüestió lingüística , en canvi, li provoqui una excitació especial. Perquè aquesta cacera contra el català? Durant molts d’anys hem viscut un ampli consens social entorn de la llengua des de l’aprovació de la Llei de Normalització Lingüística el 1986, la majoria amb governs del PP que, tot i no ser entusiastes defensors de la nostra llengua, al manco guardaven un mínim de respecte cap a la mateixa.

El motiu d’aquesta radicalització del PP contra el català cal cercar-lo en la impossibilitat de complir la resta de les seves promeses electorals: el PP ni durà més feina, ni ens podrà treure de la crisi ni podrà complir amb les seves promeses amb el sector turístic (IVA, descomptes aeris...). L’únic que podrà complir, fent tot el mal que calgui, serà amb la seva promesa d’arraconar el català a la marginalitat.

Una de les iniciatives socials nascudes les darreres setmanes fou el Moviment per la Llengua. A aquest col·lectiu social i d’entitats s’adherirà l’Ajuntament de Pollença si en el proper Ple s’aprova la moció presentada pels partits de l’oposició (veure moció). El Moviment per la Llengua preten exercir el Dret de Petició davant el Parlament Balears per demanar-li que retiri el projecte de llei de modificació de la Llei de la Funció Pública que tant de mal fa a la nostra llengua. A aquest moviment s’hi poden adherir tant particulars com entitats socials o públiques. Diversos ajuntaments i polítics de tots els signes s’hi ha adherit i Pollença no pot quedar enrere.

També pensam que davant la pressió exercida per la Conselleria damunt les escoles cal donar-lis suport, com han fet els ajuntaments d’Artà, Petra, Esporles, Santa Maria, Santa Margalida, Algaida o Puigpunyent, amb la col·locació del llaç per la llengua en algun edifici públic.

http://www.movimentperlallengua.cat/

 

 

L'Ajuntament d'Artà, enllaçat pel català.
 

 

Dissabte 14, aniversari de la proclamació de la II Republica.
 
Ofrena Floral i Recital poètic
en record als morts per la llibertat.
Al Monolit de la Plaça dels Seglars, 18'00h.
Obert a la participació de tothom.
 
 

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb