"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El “problema” de les platges

psm-pollenca | 20 Abril, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un any més haurem de veure com les platges es montaran amb els para-sols i gandules ja ben avançada la temporada turística. L’any passat fou sagnant, fins i tot amb queixes del sector hoteler pel malestar que això creava entre els seus clients quan arribaven al Moll i es trobaven amb les platges sense serveis. Enguany anam pel mateix camí.

L’explicació de l’Equip de Govern és que “Costes” (La Demarcació de Costes a Balears, depenent del Ministeri de Medi Ambient) concedeix l’explotació a l’Ajuntament molt tard i després l’Ajuntament ha de licitar qui vulgui explotar-les. Ara es diu que això es solucionarà amb una concessió per quatre anys, i així l’any que ve ja no s’haurà de fer aquesta licitació. Altres ajuntaments ho tenen solucionat gestionant les platges directament o a través d’empreses públiques, així ja no ho han de treure a concurs. Aquesta és la solució que des del PSM creiem més idònia, tal i com es fa en altres municipis, però té el problema que el mateix PP des del Govern de l'Estat bloqueja la possibilitat de contractar personal per fer aquestes tasques.

La concessió que està en licitació és per un any prorrogable en tres més. Durant la negociació del pressupost l’Equip de Govern es va comprometre a estudiar una futura gestió directa de les platges, si la llei ho permetia. Per això esperam que aquests quatre anys de concessió no s’agafin com un fet consumat, i que si de cara a l’any que ve canvien les condicions en que l’Ajuntament o Emser pot contractar es torni a plantejar la gestió directa com una opció.

També reclamam que es faci complir el plec de condicions perquè el servei de platges tingui uns mínims de qualitat. L’any passat el servei va presentar deficiències, amb para-sols vells i mancança de molts elements que s’havien compromés a instal·lar. Esperam que enguany no es sigui tan permissiu i s’exigeixi el compliment del plec de condicions.

Fins dia 23 d’abril es poden presentar ofertes per gestionar els diferents lots de platges i canals d’embarcacions, així que si qualcú hi té interès fins dilluns hi és a temps.

Veure perfil del contractant de les platges 2012

 

Veurem enguany fins quan estarem amb els hotels oberts i les platges sense compondre

Powered by LifeType - Design by BalearWeb