"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Diumenge 29, anem a Sa Ràpita. Salvem el Trenc.

psm-pollenca | 24 Abril, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un article del company J.R. Bosch Cerdà que compartim per difondre la cridada que ha fet el GOB per aquest proper diumenge:

Un tresor en perill

Tot s’inicià el 21 de maig de 1978, aquell dia unes 500 persones es manifestaren a la mateixa platja per oposar-se a la construcció d’un bar restaurant sobre les dunes i així va néixer el lema Salvem el Trenc. De llavors ençà hi ha hagut molts esdeveniments entorn d’un paratge inigualable en tot el món. I que al llarg d’aquests 30 anys no ha quedat al marge de continus intents urbanitzadors. El 1980 l’Ajuntament de Campos tramitava un projecte d’urbanització de 6.000 habitants, un projecte que incloïa un camp de golf. Llavors es va poder aturar.

Avui Mallorca ens necessita. Si una cosa sobra a Mallorca són hotels. Volem projectes innovadors per crear llocs de treball. No volem pa per avui i fam per demà…. No volem més degradació  ni a Sa Ràpita, ni a Ses Covetes, ni a Es Trenc.

Que volem, poder oferir entorns per tal que Mallorca pugui ser una destinació turística amb un entorn per oferir, o volem només ser una destinació turística que no pugui competir amb altres zones amb entorns d’interès paisatgístic?

Senzillament, perquè no volem perdre una riquesa natural que ens estima’m i que alguns semblen no apreciar, fet pel qual molts visitants consideren raó principal per a triar la nostre illa com a destinació. Per aquest fet i molts altres, diumenge 29 a les 11 del mati, ens convé anar a fer un tomb per Sa Ràpita i encadenar-nos simbòlicament per defensar la protecció d’aquest paratge, val més encadenar-se simbòlicament aquest dia, que no pas deixar-nos ofegar més per una economia basada en degradar el nostre major actiu: els paratges d’interès natural i paisatgístic.

 

Llavors la batalla es va guanyar. Sembla mentida, pero trenta anys després cal reprendre la lluita.

 
Demà dimecres, darrer actes de "Memòria i República 2012"
 
Dimecres 25
"Les Fosses de la Repressió"
Presentació del llibre a càrrec de l'Associació Memòria de Mallorca
A càrrec de MªAntònia Oliver, presidenta, i Manel Suàrez, vicepresident.
Museu de Pollença, 20'00h
 
 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb