"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MANIFEST DE LA PLATAFORMA CONTRA LES POLÍTIQUES DE LA POR

psm-pollenca | 30 Juny, 2012 08:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui divendres hem convocat la primera concentració i casserolada a través de la recent creada  PLATAFORMA CONTRA LES POLÍTIQUES DE LA POR, a la qual ja  s’han adherit organitzacions com Esquerra Republicana, Alternativa per Pollença, Indignats Pollença, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Partit Socialista de Mallorca - Entesa i l’assemblea de professors de l’IES Guillem Cifre de Colonya, així com persones a títol individual que, preocupades per la situació actual, s’hi han volgut adherir.

D’aquesta manera, amb la necessitat de reivindicar els drets ciutadans: el dret a manifestar-se, el dret a gaudir de l’espai públic, el dret a disposar d’una educació, una sanitat i uns serveis socials dignes, i també en defensa de la llengua pròpia, neix LA PLATAFORMA CONTRA LES POLÍTIQUES DE LA POR.

Avui també feim una crida per tal que les diferents organitzacions amb implantació municipal s’hi adhereixin!

Des del poder s’està gestant una campanya molt dura de repressió i criminalització dels diferents moviments socials que mantenen una dura lluita al carrer contra les polítiques de retallades, que intenten ser silenciades amb multes desorbitades i que no tenen altra finalitat que intentar callar les veus més crítiques i actives.

Denunciam públicament l’atropellament que estan patint les persones que van ser multades el dia 22 de maig per manifestar el seu rebuig contra el President Bauzá i totes les seves polítiques, amb multes injustes que tenen una clara intenció d’acovardir i implantar la por al poble amb sumes que van dels 150 euros als 3.000 euros i que podrien arribar fins als 30.000 euros.

Manifestam la negativa a totes les polítiques antisocials, les retallades en Educació, Sanitat i Serveis Socials que ens afecten a tots, i que són un atac directe contra l’estat del benestar.

Concretament, al municipi de Pollença es reduirà de cara al proper curs escolar la plantilla de mestres i professors a cada centre. A dia d’avui es preveu que els centres educatius disposaran entre un 10% i un 20% menys de professionals, fet que incrementarà el nombre d’alumnes per aula i que reduirà les hores de suport als alumnes a més necessitats, es precaritza així l’educació dels nostres nins i nines.

També els centres de salut del nostre municipi es veuen afectats: es redueix l’horari de consultes, es manté el servei amb el personal que d’inici ja era escàs i insuficient, així com es retalla en material d’ús diari dins unes infraestructures sanitàries precàries.  

Deim NO a un dels atacs més ferotges contra la cultura pròpia i principal tret d’identitat com és la llengua pròpia de les Illes Balears. A Pollença, al Moll i a la Cala Sant Vicenç: xerram, somiam i estimam en català!

Denunciam el caciquisme i el totalitarisme del Partit Popular, i expressam el nostre rebuig cap a ells i les seves polítiques regressives i antisocials, i apuntam que n’és tan responsable el PP de Pollença, com el PP de les Illes Balears i el PP de l’Estat espanyol, ja que uns es recolzen amb els altres.

D’aquesta manera els integrants de LA PLATAFORMA CONTRA LES POLÍTIQUES DE LA POR:

Ens solidaritzam amb els afectats per les sancions de la Delegació del Govern Espanyol  i exigim la immediata retirada de les multes.

Exigim el rebuig per part de tots els partits polítiques, PP inclòs, de les polítiques regressives que ataquen els fonaments de l’estat del benestar que amb els esforços de tothom s’han construït.

Exigim la defensa de la llengua pròpia, tret d’identitat principal de la nostra terra.

I exigim tant al govern local de l’Ajuntament de Pollença, com al Govern del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears que deixin de recolzar les polítiques antisocials i vetllin pel benestar del ciutadans i els seus drets, que és la seva feina!

 

 
http://dbalears.cat/actualitat/balears/150-pollencins-contra-les-politiques-por.html

 http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/sociedad-sale-calle-contra-politica-del-miedo-impone-govern.html

 

Concentració contra la política de la por. A les 20h.

psm-pollenca | 29 Juny, 2012 07:58 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui a les 20h, a la Plaça Major de Pollença, la Plataforma Contra les Polítiques de la Por fa el seu primer acte reivindicatiu. Serà una cacerolada i lectura del manifest de la Plataforma. La Plataforma està oberta a entitats socials i partits polítics democràtics de diferenta orientació, així com a ciutadans individuals.

Vos hi esperam avui vespre per moure'ns junts  contra les retallades en drets sanitaris, educatius, lingüístics i de llibertat d'expressió i manifestació promogudes pels diferents governs que patim, central, autonòmic i local. La concentració és legal i s'ha comunicat a l'Ajuntament.

 

 

 

 

 

Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

psm-pollenca | 28 Juny, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Això és el que va donar de sí el ple d’ahir dimecres 27 de juny (veure ordre del dia oficial):

1.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient extrajudicial de crèdit 2/2012.

Es tracta d’aprovar factures d’anys anteriors sense pressupost per valor total de 57.475,37. Entre elles obres a la xarxa de clavegueram de Cala Sant Vicenç que s’hauran de repercutir a l’empresa que du el servei (aigües Cala Carbó). 

Aprovat. A favor: 11, PP, LLR, UMP – Abstencions: 7, PSOE, A, PSM, ERAM, CIUP.

2.- Aprovació de la modificació puntual de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició de documents administratius. (Veure)

Per incloure el cobrament dels certificats de resident per viatjar (que ara tornen a ser obligatoris) i deixar sense cobrar els certificats que se treguin per internet. Varem criticar que el Govern Balear a aquestes alçades torni a exigir certificats de resident quan darrerament era suficient el DNI. EL batle va defensar aquesta decisió dels seus companys del PP Balear afirmant que tothom se pot treure els certificats per internet.

Aprovat. A favor: 16, PP, LLR, UMP, A, PSOE, CIUP, ERAM – Abstencions: 1, PSM

3.-Aprovació de la proposat d’acord sobre la resolució de mutu acord del contracte de la concessió administrativa per a la gestió del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta amb l’empresa Algalia Esports.

Des de l’any 2010 l’empresa que gestiona la piscina no ha pagat els rebuts de l’electricitat, com li corresponia segons el contracte, sinó que els ha pagat l’Ajuntament. A més, l’estiu del 2011 l’Ajuntament, a més a més, se va posar el comptador a nom seu. Amb aquest acord l’Ajuntament assumeix el cost de l’electricitat per valor de 67.259,70 Eur i retorna a Algalia 35.667,99 Eur de la garantia. Algalia ni tan sols haurà pagat els 1.500 Eur/mes a que havia dit que podia assumir.

Hem expressat que consideram que aquest conveni és massa perjudicial per l’Ajuntament. També hem agraït la tasca del personal que ha donat servei a la piscina tot i els problemes per cobrar el seu sou de l’empresa. 

Aprovat. A favor: 8, PP, LLR – En Contra: 2, PSM, UMP – Abstencions: 7, PSOE, A, CIUP, ERAM.

4.- Aprovació, si procedeix, de la proposta de nomenament de carrers del municipi.

En la discussió prèvia hem tornat a recordar l’acord de Ple d’anomenar un carrer amb el nom de Pere Josep Cànaves, batle assassinat pels feixistes.

Aprovat per unanimitat.

5.- Moció presentada per a, PSOE, PSM i ERAM per la supressió de la taxa de matrícula anual dels refugis de fauna.(Veure)

El Consell pretén fer pagar una taxa a les finques que vulguin esser refugis de fauna. Ens sembla un despropòsit castigar als que fan una funció mediambiental. Com a PSM ja hem anunciat que presentarem al·legacions a través del grup de consellers del PSM-IV-E

Aprovat per unanimitat

6.- Moció presentada per UMP, CIUP, PSM, PSOE i ERAM per a l’ordenació dels fondejos de la Badia de Pollença.(Veure)

Es tractava d’una moció per posar ordre en els fondejos a la badia. Com que l’equip de govern s’hi oposava i Alternativa no estava a favor, hem preferit retirar la moció, que es negociarà amb unes condicions més concretes.

7.- Moció presentada pel PSM per a la substitució del regidor responsable de la gestió de les platges.(Veure)

Davant del que consideram una deficient gestió de les platges en el 2011, que han perdut totes les banderes blaves de municipi, hem demanat un canvi de responsable polític (actualment la regidora de Medi Ambient, Turisme, Policia i EMSER), per poder donar un impuls a aquesta qüestió. Enfront els nostres arguments ens hem trobat novament les pilotes fora de l’equip de govern PP-LLR, insults, desqualificacions i excuses de mal pagador. A la nostra exposició ha respost la regidora de Turisme amb un discurs llegit ple de retrets, i a la nostra rèplica ja no ha contestat ni ella ni els altres regidors implicats, la delegada del Moll o el de Cala Sant Vicenç, sinó que ha respost el batlle aprofitant la darrera intervenció i que el nostre grup ja no tenia torn per contestar-li. Ens ha denegat la paraula per fer-li la rèplica, fet que ha motivat la queixa formal del nostre regidor.

Per altra banda Alternativa ha qüestionat la validesa de les banderes blaves com a símbol de qualitat.

Denegada. A favor: 5, PSM, CIUP, UMP, ERAM – En contra: 8, PP, LLR – Abstencions: 4, A, PSOE.

Veure article "Demanam la substitució de la responsable política de les platges"

Veure article "Perdua de banderes blaves i pilotes fora"

Veure article "El problema de les platges"

Veure article "Les banderes blaves de Cala Sant Vicenç, en perill"

8.- Moció presentada pels grups PSM, LLR, A, CIUP, PSOE, UMP i ERAM referent al transport aeri.(Veure)

Per defensar les línies de servei públic a un preu màxim de 30 Eur. Per millorar la connectivitat aèria entre illes i amb la península.

Aprovada per unanimitat.

 

Dels precs i preguntes en donarem compte en un altre article.

PSM: Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista, 1 reg.

PP: Partit Popular, 5 reg.

LLR: Lliga Regionalista, 3 reg.

UMP: Unió Mollera Pollencina, 1 reg.

CIUP: Convergència i Unió per Pollença, 2 reg.

A: Alternativa per Pollença, 2 reg.

PSOE: Partit Socialista Obrer Espanyol, 2 reg.

ERAM: Esquerra Republicana Acord Municipal, 1 reg.

 

Segons el PP pollencí "No vendran més turistes per tenir banderes blaves"(batle dixit); pel que es veu el govern balear no comparteix el seu punt de vista, ja que resalta les platges amb bandera blava a la seva web de promoció de platges. En actualitzar la web, les platges pollencines cauran. Sembla que el nostre batlle s'ha oblidat de quan s'anava a fer fotos damunt l'arena amb mig consistori a punt d'aixecar la bandera.

 


 

 

Ple de juny i assemblea del PSM.

psm-pollenca | 26 Juny, 2012 07:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dimecres a les 20h (si no hi ha canvi d'horari per causa de futbol) serà el ple ordinari de juny. S'ha avançat, ja que el dijous comencen les festes de Sant Pere del Port de Pollença.

Per tractar els assumptes del ple aquest dimarts ens reunirem l'assemblea del PSM de Pollença, a les 21,15h., com sempre a l'estudi de'n Toni Marquet. Tots els militants i simpatitzants hi poden assistir. A banda de les qüestions del ple tractarem altres assumptes: la ocupació de via pública al Moll, la Plataforma contra les polítiques de la por, la renovació de càrrecs de l'agrupació local, etc. Vos hi esperam.

Ordre del dia del Ple de juny

 

Demanam la substitució de la responsable política de les platges.

psm-pollenca | 25 Juny, 2012 11:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Pollença enguany ha perdut totes les banderes blaves.

Aquesta setmana el Ple serà el dimecres. Des del PSM hem mostrat en diverses ocasions la nostra preocupació per la gestió de les platges i pel fet que enguany el municipi no compti amb cap bandera blava. Pollença no podrà lluir cap bandera blava perquè l’Ajuntament ni tan sols les va demanar (veure article del 2010 advertint de la possibilitat de perdre les banderes). L’explicació de la regidora de Turisme, Medi Ambient i EMSER va ser que les platges no havien complit, durant el 2011, amb els mínims de qualitat que s’exigeix per les banderes blaves i que això els va fer decidir per ni tan sols demanar-les. El batlle, posteriorment, va culpar d’aquesta mala qualitat dels serveis, a les empreses concessionàries de l’explotació de gandules i ombrel·les (veure article anterior). Com ja vàrem explicar en un anterior article, ens sembla que tot això son excuses per justificar una pèssima gestió que ja ha estat responsabilitat de l’actual equip de govern.

L’Ajuntament, durant anys, ha destinat importants inversions del Pla d’Obres i Serveis per millorar les infraestructures del Moll, especialment el clavagueram, i d’aquesta manera es va poder millorar la qualitat de l’aigua de les platges. Per això el Moll no es va poder beneficiar d’altres obres d’embelliment més vistoses, però al manco va tenir la recompensa de les banderes blaves. Ara tot aquest esforç se n’ha anat a norris donant una pèssima imatge del municipi. Pollença i Manacor han estat els municipis que s’han quedat sense banderes blaves, però al manco a Manacor han reconegut que no volien assumir el cost dels socorristes; aquí simplement s’ha amagat el cap sota l’ala dient que de cara a l’any següent ja ho arreglaran.

Un ajuntament en el que s’insta als empresaris a millorar la qualitat dels serveis i a treballar en l’excel·lència és el primer que s’ha d’aplicar a si mateix aquest nivell de qualitat en allò que està en la seva ma. Per aquest fet demanam que es nomeni un nou responsable polític per a la gestió de les platges del municipi, que pugui dedicar-hi els esforços necessaris, tant en supervisar tot allò que és competència de l’Ajuntament com en controlar la feina de les concessionàries de del platges, davant l’evidència que el que s’ha fet fins ara ha donat molt mals resultats. L’Ajuntament ha d’esser el primer de donar llum i les platges son el primer aparador turístic del nostre municipi. No ens podem permetre un any més de mala gestió.

 

MOCIÓ:

SUBSTITUCIÓ DEL REGIDOR RESPONSABLE DE LA GESTIÓ DE LES PLATGES

Les banderes blaves son una distinció reconeguda a nivell europeu que avalua una sèrie de paràmetres sobre les platges. Aquest reconeixement l’atorga la Fundació Europea d’Educació Ambiental i gaudeix de prestigi a nivell internacional.

La obtenció de banderes blaves és un signe de compliment d’uns  mínims de servei per tal que les platges comptin amb un manteniment, serveis de platja, socorristes, grau d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda així com la qualitat de sorra i aigües.

Les banderes blaves s’han pogut trobar a Pollença des de fa una dècada, essent la seva consecució una de les prioritats en el moment en que es va crear l’Àrea de Medi Ambient en el nostre municipi.

Al 2002 s’aconseguiren les primeres banderes blaves per Cala Barques, Cala Molins i Formentor. Les del Port de Pollença hagueren d’esperar a que millores la qualitat de les aigües per culpa dels vessaments fecals que patia la xarxa de clavegueram. Finalment s’aconseguiren les banderes blaves també pel Port de Pollença després d’anys d’inversions el la renovació de la xarxa de clavegueram i la substitució de les bombes impulsores a traves del Pla d’Obres i Serveis, plans que s’aprovaren amb un ampli consens dels grups municipals. Tot aquest esforç ara queda sense recompensa.

Enguany Pollença no tindrà cap bandera blava, ja que l’Ajuntament ni tan sols les va sol·licitar, en declaracions de la regidora de Turisme i Medi Ambient. Per declaracions posteriors del batlle també hem sabut que se’n responsabilitza als concessionaris de la gestió de les platges que les tenien adjudicades al 2011.

El fet es que la majoria de platges, l’any 2011, estaven gestionades pels mateixos concessionaris que en anys anteriors, i tan sols les platges del Port de Pollença tingueren un concessionari nou.  També s’ha de tenir en compte que la responsabilitat de fer complir els plecs de condicions per a la gestió de les platges correspon a l’Ajuntament, que hauria d’haver realitzar les accions oportunes per tal que es mantingués la qualitat del servei.

Aquest fet suposa anar en contra dels objectius de millora i excel·lència en l’oferta turística que pretén el nostre municipi. Especial menció s’ha de fer de Cala Sant Vicenç, que perd dues banderes, fet especialment preocupant en un nucli amb importants problemes des del punt de vista turístic. Igualment el Port de Pollença en resulta perjudicat respecte d’altres municipis propers (Alcudia, per exemple) que sí poden mostrar les banderes blaves en moltes de les seves platges.

Per   tot   això,   

Es proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció del següents acords:

El Ple de l’Ajuntament insta al Batlle de Pollença a retirar a l’actual Regidora de Turisme i Medi Ambient la competència sobre la gestió de les platges, vista la deficient gestió realitzada fins ara, que s’ha materialitzat amb una concessió tardana de l’explotació de les gandules i en la pèrdua de les quatre banderes blaves del nostre municipi, i delegar-ho en un altre regidor que pugui millorar la gestió i treballar amb eficiència per a la recuperació de les banderes blaves.

 

Ultima Hora: "Pollença pierde las cuatro banderas azules de sus playas por no tramitar la renovación"
 

 

IB3, la televisió que alguns anomenen pública.

psm-pollenca | 21 Juny, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un article del company Joan Ramon Bosch Cerdà sobre IB3, en un moment on son evidents els intents de manipulació del PP sobre els mitjans públics, que pagam entre tots:

Quan el Partit Popular va accedir al govern del Consell Insular de Mallorca, la primera mesura que va prendre a principis de legislatura, a més de nomenar consellers no electes (fet al meu parer poc conseqüent amb les mesures d’austeritat que ens volen fer creure que apliquen), va ser la d’iniciar el procés de tancament de la ràdio i televisió de Mallorca.

Mentrestant, José Ramón Bauzá i els seus incondicionals van decidir mantenir IB3, i fins i tot sembla que va nomenar com a gerent un company seu de negocis. He de dir que ni en l’època de Jaume Matas ni en la passada legislatura aquesta televisió em va semblar un referent de televisió pública (sense amb això voler menysprear la gent que dignament hi treballa) , amb criteris poc rigorosos en la seva informació. Però és que ara senzillament em sembla una presa de pèl.

Desgraciadament vivim en una època en què la situació econòmica no és bona. En què el govern ha decidit carregar la reducció del dèficit públic en sectors tan sensibles com la sanitat, l’educació i els serveis socials, alhora que es mantenen algunes despeses supèrflues. Tenim un president que en lloc d’aportar solucions, crea problemes, però... segons els informatius d’IB3 la nostra Comunitat gaudeix d’una situació envejable: baixa l’atur el mes de juny (com sempre), fa sol i aprofitant el bon temps la gent va a la platja... I jo em deman, per tenir una televisió com aquesta, fa falta tudar part dels imposts dels contribuents? Deuen mantenir-la per intentar privatitzar-la i fer-hi negoci? D’altra manera no hi trob cap explicació raonable.

El dia que la noticia era l'eliminació del pregó de Sant Joan per part del batle de Palma, Mateu Isern, per tal de fer callar possibles crítiques, IB3 se n'oblida i canta les excel·lències de les festes. 

 

dBalears :Cort suprimeix el pregó de Sant Joan

El tradicional discurs de Miquel Àngel Llonovoy se substituirà per una convidada a la festa per part del president de la Federació de les associacions de veïns

 

IB3: Tot i l'austeritat

Doble celebració per Sant Joan a Palma

 

En Miquel registra les al·legacions

psm-pollenca | 20 Juny, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com ja és sabut, a en Miquel Joan Amengual, ex-secretari local del PSM i afiliat històric de la formació, se li va comunicar l'inici d'un expedient sancionador per haver assistit a l'arribada de José Ramon Bauzà a la seu del PP local. Pretenen imposar-li una sanció de 3.000 € per no haver mostrat el seu DNI i, suposadament, per haver incitat a la violència a les persones que hi havia allà reunides (prop de cinc-centes). En Miquel en les seves al·legacions nega taxativament aquestes acusacions i com a prova va aportar el testimoni de sis persones que presenciaren la conversa que va tenir amb un agent de paisà que pretenia confiscar-li el telèfon mòbil a un menor. Davant aquesta injusticia que es pretén fer amb en Miquel, el PSM va oferir el seu suport legal i aquest dimarts s'han presentat les corresponents al·legacions que demostren que la denuncia no té cap fonament. Esperam que elseny s'imposi i les denuncies falses siguin arxivades per la Delegació del Govern.

El relat dels fet el podeu trobar aquí: http://psm-pollenca.balearweb.net/post/110232

 

En Miquel Joan Amengual en el moment en que registra les al·legacions dirigides a la Delegació del Govern amb el nostre regidor a l'Ajuntament de Pollença.

 

 

 

Respostes a les preguntes del PSM al Ple de Maig.

psm-pollenca | 18 Juny, 2012 07:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

RESPOSTES A LES PREGUNTES DEL PSM AL PLE ORDINARI DE MAIG

 

1.       En quina situació es troba l’expedient d’infracció urbanística que varen obrir per la col·locació d’una tanca publicitària il·legal a l’entrada de Pollença pel Roser-Vell ?

R: Tomeu C.Ochogavia, batlle (PP). S’ha notificat l’obertura de l’expedient i se li donarà continuïtat.

Un dia per cometre una infracció i mesos per corregir-la  (i encara perquè hi hem pressionat, si no ni això).

2.       En quin estat es troba l’atorgament de llicències per a la ocupació de la via pública? Varen afirmar que aplicarien la ordenança a la Plaça Major; no fan comptes aplicar-la a la resta del municipi?

R: Tomeu C.Ochogavia, batlle (PP). Des del 2003 cap aquí és quan hi ha hagut desgavell a la Plaça Major (al 2007 ja va ser batlle). Ja hi ha hagut l’acord de ja Junta de Govern amb les ocupacions que es poden donar enguany. A la plaça del Moll potser també s’incompleix l’ordenança, com a la Plaça dels Seglars, però allà no hi ha cap conflicte.

El batlle, quan diu “no hi ha cap conflicte...” s’oblida d’afegir “...entre els bars” que son als que fins ara s’ha donat veu en tot aquest assumpte. Als que no hem sentit a nivell públic ha estat als ciutadans de Pollença i a les associacions que els representen.

3.       Quants expedients d’infracció urbanística del municipi es troben en tramitació al jutjat per presumpte delicte urbanístic? Quants d’aquesta legislatura?

R: Tomeu C.Ochogavia, batlle (PP). En total n’hi ha vuit dels que dos son d’aquesta legislatura.

L’aplicació de la disciplina urbanística és una altra qüestió que no s’ha amprés per part de l’actual equip de govern.

4.       Els ha contestat la Conselleria de Turisme les al·legacions presentades a l’avantprojecte de Llei General Turística? En quin sentit?

R: Tomeu C.Ochogavia, batlle (PP). No, no han contestat. Han introduït qualque canvi en la llei.

De l’estudi que n’hem fet hem pogut comprovar que només s’han canviat dos punts de la llarga llista que va presentar l’Ajuntament.

5.       Quines qüestions tractaren en la visita institucional del Conseller de Presidència del Consell de Mallorca, de la que no avisaren l’oposició ?

R: Tomeu C.Ochogavia, batlle (PP). Vàries. Parlaren del Pla d’Obres i Serveis, de la Serra de Tramuntana com a motor de promoció turística i Pollença com a porta d’entrada a la Serra.

En vol que Pollença sigui la porta d’entrada a la Serra, pero en canvi es mantenen els camins públics que permetrien accedir a la Serra plens de barreres, quan el Consell ja ha ordenat la seva retirada. Tota una contradicció.

6.       Fan comptes complir d’una vegada per totes amb l’acord de ple que acordà la reposició de la font de 1894 de la Plaça Major al seu lloc original o al lloc més proper possible ? Han acordat concedir ocupació de via pública davant aquesta façana sense haver resolt abans aquesta qüestió ?

R: Tomeu C.Ochogavia, batlle (PP). No té res a veure amb la ocupació. El Batlle vol un acord de Ple unànim per tornar a col·locar la font.

Aquest tema ja cansa. Te tot a veure amb la ocupació, ja que la font tindria una àrea de protecció. Mestres s’aplica cap sol·lució. L’acord de Ple ja va ser pres l’any passat i ara exigir unanimitat per donar una passa més és un tant absurd (no n’hi va haver ni amb les taxes ni amb el pressupost i ara l’exigeix per una font).

7.       Proposam complir amb l’acord de Ple adoptat en el seu moment i anomenar la rehabilitada placeta devora el carrer Miquel Bota Totxo, amb el nom de Pere Josep Cànaves. Fan comptes complir amb aquesta i altres imposicions de nom que resten aprovades i pendents ? Si tenen mancança de temps, podrien delegar la gestió de l’expedient ?

R: Tomeu C.Ochogavia, batlle (PP). Està pendent. No va comentar res sobre la delegació de l’expedient.

8.       En els passats mesos varem demanar pel compliment de la moció per la reposició de pins en la primera línea del Moll i ens varen dir que s’havia de fer en arribar el bon temps. Ja han començat a fer aquesta feina o encara no fa bon temps? Hem pogut observar que s’han continuat tallant pins romputs o vells i que no s’ha fet cap nova sembra.

R: Martí Roca, Regidor de Serveis (Lliga R.). S’ha d’esperar a que no faci tanta calor per sembrar els pins.

Fabulós, al novembre digueren que havia de venir el bon temps per sembrar-los i ara que fa massa bon temps. Mentres tant continuam desactivats.

9.       Quina quantitat s’ha cobrat al propietaris de la Fabrica de Can Morató per les reparacions que l’Ajuntament hi va efectuar? Inclouen totes les despeses de material, hores de feina i direcció tècnica?

R: Tomeu C.Ochogavia, batlle (PP). Aproximadament mil euros.

Una reparació a preu de “patató”. A partir d’ara si teniu problemes a la façana de ca vostra esperar que vingui l’Ajuntament a fer-vos la reparació.

10.   Ja s’ha col·locat el disc pel camí de Can Moragues que connecta el polígon industrial amb el Camí de Cal Xino, , tal i com afirmaren en el darrer Ple, per evitar que hi circulin camions de gran tonatge sobrecarregats, fent malbé els marges del camí, el ferm i les proteccions del pas del torrent?

R: Maria P. Buades, batlle (PP). S’ha col·locat el disc. Ho celebram.

11.   Es faran enguany les estades esportives d’estiu per a infants al poliesportiu?

R: Tomeu Fuster (Lliga R.). Sí, es faran. Es va publicar el dissabte (26/05) i està en concurs fins l’11 de juny.

No entenem com es varen poder començar les inscripcions sense haver resolt el concurs.

12.   En quin estat es troba l’expedient de rescissió del contracte per a la gestió de la piscina municipal del Moll ?

R: Tomeu Fuster (Lliga R.). En negociacions. Darrera reunió l’11 de juny.

13.   Ens podrien facilitar a la oposició les dades completes de l’enquesta turística de la temporada passada, que la regidora ja va donar a conèixer en el Punt Informatiu?

R: Maria P. Buades, batlle (PP). Les dades es varen comunicar fa deu dies. No les havia pogut explicar als diaris perquè no les tenia.

L’entrevista al periòdic no ens l’hem inventada. A dia d’avui ja tenim les dades i en farem un article, ja que se n’extreuen informacions interessants.

 

El PP diu que els pins s'han de sembrar en venir el bon temps i la Lliga troba que el temps bo es quan faci més fred. Mentres ells ho s'aclareixen els pins de la primera linea del Moll continuen donant aquesta mala imatge.

 

Pla i rescat ?

psm-pollenca | 15 Juny, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demà dissabte tots els militants del PSM estam convocats al XXI Congrés del PSM, a Santa Maria.

Tota la informació, aquí.


Divendres dia 15 de Juny, a les 20 h., el grup Heura Teatre presentarà, al Claustre de Sant Domingo de Pollença, l’obra Foc a la trampa! L’acte és organitzat per l’Obra Cultural de Pollença, i el preu de l’entrada és de 3 euros.
 

 

 


 

PLA I RESCAT ?

Un nou article del company Joan Ramon Bosch Cerdà, més adeqüat que mai després del rescat europeu al govern espanyol perque sanegi la banca:M'expliquen que l'any 1954 Josep Pla visitava per primer cop Nova York i, al veure'n el sky line, diuen que es preguntà qui assumia el cost de tot plegat: I tot això qui ho paga. Una vegada consumat el rescat/ajuda/préstec al sector financer espanyol, potser també és hora de demanarar-nos d'on ve aquesta arribada de cèntims i sobre tot, seguint a Pla, identificar qui hi està realment al darrere.

Ja se sap que qui paga mana i, en aquest sentit, l'ajuda atorgada aquest cap de setmana suposa també en certa forma un trasllat dels titulars del poder econòmic i polític. No es trata de cap fet nou ja que és ben sabut que les sobiranies estatals perden des de fa dècades quotes de poder efectiu en benefici de diverses institucions de caràcter supranacional. El rescat del sector financer espanyol n'és una mostra ben evident i segurament no en serà la darrera.

Des de la perspectiva del nacionalisme espanyol, la pèrdua de sobirania és un fet rellevant, però considero molt més important saber si aquests nous actors estan sotmesos a prous controls i si tenen realment suficient legitimitat democràtica. Així doncs, sembla interessant identificar les institucions que surten guanyant en aquesta crisi (exs.: FMI, UE, BCE, agències de qualificació) i a avaluar-ne tant els controls com la capacitat dels ciutadans per supervisar-les. És això precisament el que pretenia en Josep Pla just arribant a la gran poma.

No ens deixem enlluernar per les xifres, gratem en la realitat fins a arribar al moll de l'òs i tastem-lo a veure si ens agrada o no, és a dir, avaluem si la distribució de poders és realment la que esperàvem i la que realment desitgem. Per cert, sembla que en Luis Maria Linde, nou governador del Banc d'Espanya, és un reconegut especialista en l'obra de Josep Pla i ha publicat diversos articles sobre el seu pensament econòmic. Potser és hora de llegir-los:

- Luis M. Linde (2006) "Mercados libres y buena moneda (las ideas liberales de Josep Pla)" a Luis Perdices i Manuel Santos (coords.)Economía y literatura, Madrid: Editorial del Economista.

- Perramon, Joaquim M. (2010) "L'economia en el periodisme de Josep Pla", Revista de Catalunya, 259.

http://ddd.uab.cat/pub/artpub/2010/57404/revcat_a2010m3n259p85.pdf
 

 
Passen les setmanes i no veiem que arribin les sol·lucions a la Plaça de Pollença. Quant els costa als que comanden fer cumplir les normatives en aquest poble!(aquests dies qualcú ens demanava: perque feren llevar el gelater de damunt la Plaça veient el que hi han fet després? No trobarem cap resposta convincent)
 

Volen multar en Miquel amb 3.000 Euros

psm-pollenca | 13 Juny, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El dia 22 de maig, ja a l’horabaixa, una mare i el seu fill baixaren del Puig de Maria. Se n’adonaren que al Carrer Jonquet hi havia enrenou i s’hi acostaren. Una gernació estava rebent a José Ramón Bauzà que visitava la seu del PP a Pollença. Hi havia gent darrera les barreres, gent de tota condició, gent als balcons, gent a l’entrada de la seu fent gestos estranys, gent amb banderes, i dins el tancat nombrosos agents de la guàrdia civil. L’al·lot va començar a gravar l’escena amb el seu telèfon mòbil, com ho feia molta altra gent, els que estaven al portal de la seu, els mitjans de comunicació i la pròpia guàrdia civil. Amb això un subjecte s’acosta cridant a l’al·lot:

-        “Dona’m el telèfon !”.La mare es mirà aquell home amb estupefacció.

-        “No donis res, això es un carrer públic i no està prohibit filmar” li va dir a l’al·lot en Miquel Joan Amengual.

-        “Soc de la guàrdia civil i ningú no em pot filmar, he de borrar el video”. Digué aquell home.

-        “Noltros no te coneixem ni sabem qui ets”. Replicà en Miquel.

-        Aquell home se tragué un carnet de guàrdia civil i amollà: “Ara me mostrau els vostres DNIs”

-        “Però si no hem fet res”. Digués la mare de l’al·lot.

-        “Si vols el meu, aquí el tens”. S’oferí un ciutadà que presenciava l’escena.

-        “No vull el teu, vull el d’aquests”. Replicà el guàrdia civil de paisà.

-        “No t’hem de mostrar res perquè res hem fet, però si ho vols saber a jo me diuen Miquel Joan Amengual Grimalt”.

-        Aquell home girà cua i partí.

 

El succeit va ser presenciat per al manco cinc persones. En Miquel feia uns minuts que havia arribat del seu entrenament, ni tan sols havia vist els llançaments del moment de l’arribada de J.R.Bauzà. No va donar més importància a l'incident per la seva poca trascendència.

Després de vint dies a en Miquel li ha arribat la incoació d’un expedient disciplinari per import de 3.000 Euros. I els suposats “Hechos” que li imputen son els que es citen a continuació:


Del contingut d'aquesta acusació, que més aviat sembla extreta d'un judici sumarissim, s'ha de dir:

Es FALS que en Miquel aconselles ningú a no identificar-se, molt manco als presumptes agressors, ja que ni tan sols hi era quan es produïren els llançaments.

Es FALS, per tant, que l’actitud d’en Miquel provoqués cap tipus de reacció agressiva. Més aviat la reacció agressiva vingué de l’agent.

Es FALS que es negués a identificar-se, ja que va donar el seu nom complet. El que sí es cert és que no va entregar el DNI, però tampoc l’agent no hi va insistir gaire ni va advertir de les conseqüències de no fer-ho.

Es “estrany” que tot es basi en unes dades obtingudes de “terceres persones” que ni tan sols s’identifiquen.

Tot plegat ens sembla un moviment de la Delegació del Govern per criminalitzar les protestes. En Miquel ha estat una víctima fàcil, ja que és una persona coneguda al poble, d’una llarga trajectòria dins el PSM. Tampoc ens sorprèn que se l’hagi pogut assenyalar per la seva afiliació, tenint en compte quins pollencins es dedicaven a fotografiar a la gent que es manifestava per "cuar-la". Tot plegat un despropòsit i una injustícia.

El PSM donarà el suport que calgui a en Miquel per evitar aquesta pretensió de multar-lo injustament i si la sanció va endavant (esperam que entrin en raó i facin cas de les al·legacions), intentarem recollir fons perquè tant ell com la resta de persones que sense participar en CAP ACTE VIOLENT hagin estat objecte de multes, puguin fer front a les sancions. A qualsevol de les cinc-centes persones que eren allà li hagués pogut passar el mateix que a en Miquel.

 

 Ànim Miquel. No consentirem aquest abús.


 

 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb