"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Paraules poc patroneres

psm-pollenca | 30 Juliol, 2012 08:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Es temps de festa, per tant poc donat a les batalletes polítiques. L’interès de la gent ara és a un altre lloc i per part dels polítics, tenim poques ganes de posar aigua al vi. Però diuen que “qui  calla atorga”, i no volem que ningú interpreti que atorgam la més mínima credibilitat ales paraules del batlle en el darrer Punt Informatiu.

Novament ha aprofitat el càrrec institucional per donar una entrevista on hauria de saber mantenir el tò que pertoca a un batlle en un especial sobre les festes de la Patrona, i no fer política partidista despreciant, com a mínim, als 536 ciutadans que confiaren en el PSM a les passades eleccions.

Així és. Reproduïm una de les respostes que parla per si mateixa (les negretes son nostres):

Pregunta (Eva Cerdà, PiP): El Partit Socialista de Mallorca (PSM) ha demanat la dimissió de la regidora Maria Buades per diversos despropòsits com la no sol·licitud de les Banders Blaves, l’endarreriment en la concessió de l’explotació de les platges i el canvi en la gestió de la recollida selectiva.

Resposta (Batlle, PP): Maria Buades duu les àrees més complicades de l’Ajuntament i sí, té dedicació exclussiva. En cap moment m’he plantejat destituir-la i consider que el PSM ha tengut una actitud incendiària i totalment fora de lloc. No sol·licitar les Banderes Blaves no ha estat un caprici. La culpa es la feina dels anteriors, que havia estat un caos total. A part que, com diu el regidor Pepe García, la bandera blava no és més que un distintiu comercial (...).

En tan poques frases no es poden dir tantes coses criticables. Per començar el menyspreu cap als seus socis de la Lliga, quan considera que duen àrees secundàries, ja que les importants les du la Sra. Buades. I pel que ens afecta a noltros cal dir que l’actitud incendiària i fora de lloc va ser la de la Sra. Buades i del propi batlle en no demanar les banderes sense cap tipus de consens i provocar un allau de publicitat negativa per Pollença, fins i tot a la televisió autonòmica i a la premsa estatal. A banda, novament l'ecusa de l'herència rebuda per justificar la seva propia gestió. Si només és un distintiu comercial el convidam a cercar una fórmula alternativa que li agradi més i que no les torni a demanar, “tanmateix...”. No ens preocupen les crítiques del batlle. A aquestes alçades cada crítica del PP al PSM no fa sinó confirmar-nos que anem pel bon camí. Però és significatiu que siguem els únics als que critica en la seva entrevista patronera, faltant a la concòrdia que hauria de presidir les festes. L’entrevista està plena de visions molt “particulars” sobre la realitat de la gestió municipal, per tant vos convidam a que la llegiu vosaltres mateixos en el darrer PiP.

Per altra banda també sobten les declaracions del regidor Miguel Llobeta, referents a les festes de Cala Sant Vicenç:

Pregunta (Eva Cerdà, PiP): Per acabar, avançau-nos qualque coseta de les festes de la Cala Sant Vicenç?

Miguel Llobeta (PP): Seran els dies 17, 18, i 19 d'agost i seran organitzades meves; no ens posavem d'acord amb el delegat de Sant Vicenç (Tomeu Fuster, LLiga) i, com que jo som el regidor de Festes, les he organitzades a la meva manera (...). I amb Sant Vicenç he fet un esforç especial. (...)

Novament deixant als seus socis de la Lliga a l’alçada del betum de les sabates i demostrant que no pinten una regadora. I el que és més preocupant, rompent una línea començada ja fa uns anys per revitalitzar aquestes festes i fugir del típic patxangueix per a turistes. Aquestes festes s’organitzaven entre l’àrea de festes, la dela Cala i la de Cultura, amb la col·laboració de l’A.VV. de Sant Vicenç per donar-lis un enfocament més cultural (conferències, visites guiades, art i copes...) i fins i tot es va pensar en desfer els actes durant tot l’agost perque no fos una cosa puntual. Pero tornam a fer les coses “a la seva manera”, a la manera dels que comanden.

PD: Deixam per més endavant les nostres opinions sobre el programa de festes, tant el contingut com el continent, així com sobre altres esdeveniments de l'estiu, com el Festival (de Musica Clàssica ?) de Pollença. Ara és moment de gaudir de lla festa i l'estiu.

PD 2: Fa cinc dies que es la majoria va decidir que s'obris el camí de Santuiri i continua tancat. Democracia m'has dit?.

 

Fotografies del Punt Informatiu a les entrevistes al Batlle i al Regidor de Festes

 

 
 
 
Convocatòria fora del programa de festes d'"Essència i Arrels":
Recordau avui a les 19:00 a la Plaça Major representació teatral del conta "La Reina amb Orelles de Cavall". Vos esperem a tots/es... de totes les edats... Va animau-vos i aportau el vostre donatiu per un final de festes amb molta llum, desitjos i molt de renou... i pel començament d'un llarg però profitós camí...
https://www.facebook.com/essencia.arrels
 

 

Un Ple de profit. Resultat de l'ordinari de juliol.

psm-pollenca | 26 Juliol, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un ple amb molt públic, especialment interessats en la moció sobre el camí de Santuiri i en la moció per la retirada de multes. I un ple amb uns bons resultats, des del nostre punt de vista, ja que s’han aprovat tres mocions proposades per la oposició que eren oposades a la línea del govern municipal PP-Lliga, i que no tenien assegurada l’aprovació: l’obertura del camí de Santuiri (redactada pel PSM, punt 5), el català a l’Ajuntament i la retirada de les multes posades pel delegat del govern. Així mateix l’equip de govern tampoc no ha pogut aprovar el nou reglament de taxis per falta de suports.

Fixau-vos que quan hi ha una discrepància de vot entre PP i Lliga sempre un dels dos opta per l’abstenció –normalment el PP- per tal de no contradir el vot de l’altre i que no s’interpreti com una discrepància en el govern. Quan es tracta d’una proposta de l’equip de govern que durant el ple es veu que no s’aprovarà, el batlle la fa retirar de l'ordre del dia abans de procedir a una votació i perdre-la.

 

1.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament  Municipal del Servei Públic de Transport de Viatgers en automòbils de Turisme. Veure

Un punt on diversos partits han manifestat les seves discrepàncies. Des del PSM no acabàvem de veure clar com es garantiria un mínim del 15% de taxis en actiu a l’hivern Malgrat tot, l’equip de govern, PP-Lliga, tenia majoria suficient per aprovar-ho, ja que CIUP va anunciar que s’abstindria. Així i tot, sorpresivament, el batlle ha retirat el punt de l’ordre del dia i no es modificarà el reglament de taxis. Potser tampoc dins l’equip de govern no ho tenien gaire clar.

Retirat

2.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació del Reglament Especial d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Pollença. Veure

El reglament actual és molt antic i no hi ha unes pautes clares. S’ha duit aquesta modificació pactada entre tots els partits.

Aprovat per unanimitat.

3.- Sol·licitud d’adhesió al conveni de col·laboració  entre l’organisme autònom Jefatura Central de Tráfico i la FEMP per a l’intercanvi d’informació i la mútua col·laboració administrativa. Veure

Per intercanvi de informació DGT - Policia Local.

Aprovat per unanimitat.

4.-Moció presentada pels grups municipals  CiU, PSOE, PSM-EN i  ERAM a favor que la relació de llocs de feina de l’Ajuntament fixi el coneixement de la llengua pròpia com a requisit. Veure

Des de l'Ajuntament podem corregir allò que en Bauzà s'ha carregat, assignant en la relació de llocs de feina de l’Ajuntament un nivell de català a cada plaça. Evidentment aquesta mesura contradiu la política del PP balear, i per aquest motiu el PP pollencí no li ha donat suport. La sorpresa ha estat UMP, que tot i haver votat a favor d’anteriors mocions a favor del català, en aquesta han votat en contra.

Aprovat. A favor: 11, PSM, LLR, A, PSOE, CIUP, ERAM – En contra: 1, UMP – Abstencions: 5, PP.

5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, CIUP, PSOE i ERAM per a la reobertura del camí públic de Santuïri a la lliure circulació. Veure moció.

Tal i com explicàvem en aquest anterior article, l’haviem redactada des del PSM per aconseguir reobrir aquest camí. Al ple hem comptat amb el suport de nombrosos ciutadans que havien protagonitzat la recollida de signatures a favor de l’obertura. Ara el que cal es que es dugui a la pràctica i que no es retardi l’obertura, ja que com diu la moció, ha d’esser immediata. Cal assenyalar que ens ha sorprés que la Lliga no hagi donat suport a la moció, ja que durant la campanya aquest partit es mostrava molt partidari de l'obertura dels camins públics; malauradament una altra promesa que queda en paper mullat.

Aprovat. A favor: 9, PSM, A, CIUP, PSOE, UMP, ERAM – Abstencions: 8, PP, LLR.

6.- Moció presentada pel grup municipal A. per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades. Veure

Una moció de la que no hi veiem la utilitat pràctica, ja que poca garantia es pot donar des d’un registre municipal, quan l’economia submergida el que té, precisament, es que funciona oculta al control administratiu i fiscal.

Aprovada. Vots a favor: 11. PP, LLR, A, PSOE, ERAM – Abstencions: 3, CIUP, PSM – En contra: 1, UMP

7.- Moció presentada pel grup municipal d’UMP relatiu a la ubicació d’un punt verd de recollida de residus urbans en el Port de Pollença. Veure

Entenem la necessitat de millorar el reciclatge i la recollida de residus voluminosos, així com la distància de la deixellaria al Moll /i a Cala Sant Vicenç, afegiriem). Pero la sol·lució no pot ser duplicar una deixalleria que ja és deficient com l’actual, que ha estat molt útil des que es va crear l’any 2000, però que a aquestes alçades s’hauria de traslladar al polígon industrial. Allà estaria millor preparada per l’accés de vehicles i en un indret a mitjan camí entre tots tres nuclis, sense necessitat de duplicar serveis.

Denegada. A favor: 1, UMP – En contra: 15, PP, LLR, A, PSOE, CIUP, PSM, ERAM

8.- Aprovació, si escau, de la rectificació d’error material de transcripció de l’acord plenari de 27 de juny de 2012 relatiu a noms de carrers del municipi.

Un tràmit per corregir un error d’un acord anterior.

Aprovat per unanimitat.

9.- Distincions de la patrona 2012

Per unanimitat s'han proposats els nom de Xesca Ensenyat, a l'any de la publicació del seu llibre pòstum, i la Confraria de Pescadors, en el seu centenari.

Aprovat per unanimitat. Aprofitam per donar l’enhorabona als guardonats.

10.- Propostes/Mocions d’urgència

10.1- Moció en nom de la Plataforma Contra les polítiques de la Por per anul·lar les multes imposades per la Delegació del Govern als que es manifestaren a Pollença en la visita de J.R. Bauzà. Veure.

Una vegada ha dimitit José Maria Rodríguez per les seves vinculacions amb la trama de corrupció Gurtel, es posa més en entredit que mai la seva imparcialitat a l’hora de posar multes als qui es manifestaren durant la visita de José Ramon Bauzà a Pollença. L’ajuntament demanarà que s’anulin les multes a la nova delegada del govern.

Aprovat. A favor: PSM, PSOE, CIUP, A, ERAM, LLR – En contra: 1, UMP – Abstencions: 5, PP

10.2 – També s’ha aprovat per unanimitat la dissolució del Consorci d’Aigües de Pollença per integrar-se en el Consorci de Balears.

 

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

 1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batli

3.- Precs i preguntes”

Hi dedicarem un proper article

 

L'empenta d'un grup de pollencines ha estat l'energia que ha fet que la moció per l'obertura del camí de Santuiri hagi anat endavant. Ara cal que el govern municipal cumpleixi.
 
Membres de la Plataforma Contra les Polítiques de la Por també han vingut al ple a mostrar el seu rebuig a les coaccions de la delegació del govern.
 
 
Ja podeu escoltar el ple en mp3 en aquest enllaç de ràdio Pollença.

Seguiu el Ple a partir de les 10h

psm-pollenca | 25 Juliol, 2012 06:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A les 10h del matí començarà el Ple Ordinari d juliol amb els punts queexplicam a l'article anterior.

Seguiu-lo en directe a la sala de Plens de l'edifici de Monti-sion, a Ràdio Pollença, al 107.9 de la FM, o bé per RadioPollença.net , o a traves del nostre twitter: https://twitter.com/psm_pollenca

 

Ple ordinari de juliol, dimecres 25.

psm-pollenca | 23 Juliol, 2012 10:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Primer.- Convocar sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar dia 25 de juliol de 2012, a les 10,00 hores a la Casa Consistorial.

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA

1.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament  Municipal del Servei Públic de Transport de Viatgers en automòbils de Turisme.

A més s'inclourà un mínim de servei en l'hivern a petició dels grups de l'oposició. Veure

2.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació del Reglament Especial d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Pollença.

El reglament actual és molt antic i no hi ha unes pautes clares. Veure

3.- Sol·licitud d’adhesió al conveni de col·laboració  entre l’organisme autònom Jefatura Central de Tráfico i la FEMP per a l’intercanvi d’informació i la mútua col·laboració administrativa.

Per intercanvi de informació DGT - Policia Local. Veure

4.-Moció presentada pels grups municipals  CiU, PSOE, PSM-EN i  ERAM a favor que la relació de llocs de feina de l’Ajuntament fixi el coneixement de la llengua pròpia com a requisit.

Des de l'Ajuntament podem corregir allò que en Bauzà s'ha carregat. Veure

5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE i ERAM per a la reobertura del camí públic de Santuïri a la lliure circulació.

Tal i com explicàvem en aquest anterior article. Veure moció.

6.- Moció presentada pel grup municipal A. per a la creació d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades

Veure

7.- Moció presentada pel grup municipal d’UMP relatiu a la ubicació d’un punt verd de recollida de residus urbans en el Port de Pollença.

Veure

8.- Aprovació, si escau, de la rectificació d’error material de transcripció de l’acord plenari de 27 de juny de 2012 relatiu a noms de carrers del municipi.

9.- Distincions de la patrona 2012

Per unanimitat s'han proposats els nom de Xesca Ensenyat, a l'any de la publicació del seu llibre pòstum, i la Confraria de Pescadors, en el seu centenari.

10.- Propostes/Mocions d’urgència

Moció en nom de la Plataforma Contra les polítiques de la Por per anul·lar les multes imposades per la Delegació del Govern als que es manifestaren a Pollença en la visita de J.R. Bauzà. Veure.

 

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

 

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batli

3.- Precs i preguntes”

 

Aquests son els del PSM:

1.       En quin estat es troba l’expedient d’infracció urbanística per la col·locació d’una tanca publicitària il·legal a l’entrada de Pollença pel Roser-Vell?

2.       Ja s’ha executat subsidiàriament la retirada de l’antena il·legal del carrer Cecili Metel?

3.       Perquè no es va aprovar l’adjudicació del contracte de les estades esportives fins al dijous 21 de juny, dos dies laborables abans que comencessin les Estades? Com es va poder inscriure i cobrar a les Estades sense tenir un adjudicatari del servei? Que hagués passat si el concurs hagués quedat desert o s’haguessin presentat al·legacions? S’haguessin retornat els doblers?

Com es que la Ressolució de Batlia declarant la l’adjudicació es del 27 de juny, quan ja feia tres dies que s’estava executant el servei ? 

4.       Demanam el pressupost desglossat per conceptes de les festes del Port de Pollença i de Pollença.

5.       S’ha intentat fer una recollida de fons entre els negocis de Pollença per tal que poguessin sufragar els focs artificials, a la manera com s’ha fet al Port de Pollença ?

6.       Es poden fer les gestions oportunes per millorar el servei de bus a Cala Sant Vicenç, que presenta les seguents deficiències:

a.      Els horaris de pas no es corresponen amb els que estan publicitats a les parades.

b.      El trànsit d’autobusos no segueix una ruta clara, i passa per tots quatre carrers principals de la Cala, provocant problemes de circulació i renous.

 

Aquest matí s'han presentat les signatures que han recollit un grup de ciutadans afectats pel tancament del Camí de Santuiri. En pocs dies han recollit 815 signatures. Des de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts i el PSM els hem donat el suport que han necessitat i en el ple de dimecres votarem una moció (punt 5) que hem presentat per aconseguir l'obertura.

 

 

Santuïri: La LLIGA i el PP també tanquen camins

psm-pollenca | 19 Juliol, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Que aquest equip de govern no seria gaire valent en la recuperació dels camins públics ja ens ho veiem a venir. Amb un PP a la passada legislatura alineat amb les postures dels que tancaven no podíem esperar gran cosa. De fet fa mesos que el Butlletí Oficial de les Balears ha ordenat retirar les barreres de la Carretera Vella de Lluc i l’Ajuntament no ha mogut ni un dit per reclamar aquesta obertura.

Però al manco de la Lliga Regionalista esperàvem que ajudes a compensar al seu soci, ja que abans de les eleccions es manifestaven com a defensors dels camins públics oberts. Res d’això. L’enèsima promesa incomplerta. Però el que és pitjor és que el propi Equip de Govern s’ha convertit en un tancador de camins, superant amb escreix els pitjors pronòstics que podríem haver realitzat.

Així és, amb arguments anàlegs als dels propietaris de finques que tanquen els camins públics que passen devora les seves propietats, l’Ajuntament ha tancat el Camí de Santuïri. Aquest camí connecta el Camí del Cementiri amb el Camí d’Almadrava (MA-2202), un camí que ja es troba documentat a finals del segle XIX. L’ús d’aquest camí no es limita, com en altres indrets, a excursionistes o turistes, sinó que també és usat per molts veïns que accedeixen a les seves finques o bé que l’empren com a via per descongestionar l’accés a l’escola Joan Mas i el poliesportiu en hores punta.

Es cert que les instal·lacions d’EMSER, al costat del camí, han patit robatoris i el trànsit barrejat amb la feina dels treballadors resulta un perill, però la solució mai havia d’haver estat tancar el camí, sinó el correcte tancament de les instal·lacions d’EMSER (o millor, treurer-les d'allà). A sobre, per salvar el trànsit peatonal, l’Ajuntament ha habilitat un pas per darrera les naus de l’empresa, amb una nova escalonada impracticable per persones amb mobilitat reduïda, fent-les passar per una zona boscosa sense il·luminar i d’alt risc d’incendi (és una Àrea de Protecció de Riscos d’Incendi). I per acabar-ho d’adobar el tancament no s’ajusta a la legalitat, ja que es tracta de canviar les condicions d’ús d’un bé de domini públic, i per tant requereix de l’aprovació del ple, que mai s’ha fet.

Els usuaris ja es queixaren damunt la premsa local i des del PSM hem demanat per aquesta qüestió als plens sense cap resposta positiva. Ara un grup de ciutadans s’ha mobilitzat recollint signatures per recuperar l’ús públic. Per això hem decidit presentar una moció que posi fi al tancament del camí i a aquest pèssim exemple per altres propietaris amb intencions de tancar els camins que passen per devora les seves finques.

 

Tanca barrada a mitjan capvespre

 

 
 
"Pas peatonal alternatiu" no adaptat i per dins una zona boscosa, APR d'Incendis.
Talment la Carretera Vella de Lluc.
 
 

 

 

 

 

Siurellada pel català. 20,30h. Plaça VELLA.

psm-pollenca | 17 Juliol, 2012 08:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui el Parlament debat la llei de funció pública que ens vol convertir en externs a ca nostra. L'OCB de Pollença organitza la siurellada pel català. Vine amb el teu siurell o qualsevol cosa que faci renou.

 

 

 

Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

psm-pollenca | 16 Juliol, 2012 10:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Anam acabant de comentar les qüestions que es tractaren en el passat Ple de juny. Una de les mes discutides va esser l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa que duia la concessió de les piscines del Moll i Pollença, Algalia S.L., per l’incompliment del contracte per part d’aquesta empresa.

La història es remunta a l’agost del 2010, quan l’empresa va començar amb l’ impagament dels rebuts de l’electricitat (llavors 19.153,11 Eur.) que suposaren el tall de l’electricitat. Després va advertir a l’Ajuntament que l’electricitat de la piscina coberta del Moll li costava molt més del que havien previst (3.000Eur. mensuals enfront als 1.500 que tenien previstos) i que volien renegociar el contracte –cosa impossible sense una nova licitació-. L’Ajuntament llavors havia d’haver començat el procés per rescindir el contracte, però en vers de fer-ho va anar pagant les factures de l’electricitat quan a qui li tocava era a l’empresa.

Ja en aquesta nova legislatura, l’estiu del 2011, el nou equip de govern va canviar el comptador de la piscina posant-lo a nom de l’ajuntament, fet que va agravar la situació, ja que des de llavors quedava ben clar que l’Ajuntament assumia aquest cost sense tocar-li.

Arran d’això no va ser fins al gener del 2012 que es va acordar rescindir el contracte i l’acord ha arribat ara, al juny. Aquest acord ha suposat que el consistori assumeix el cost de 67.259,70 Euros en concepte d’electricitat i a sobre retorna a Algalia S.L.  els 35.667,99 Euros de la fiança. Ja en el Ple varem fer constar que ens semblava un acord que potser era legal (té els informes favorables) però molt perjudicial pels interessos municipals. La única compensació cap a l’Ajuntament ha estat el cost del lloguer de les instal·lacions per les estades esportives (entorn els 27.000 Eur.), que no deixen en absolut un saldo equilibrat entre les dues parts. En aquest assumpte la negociació no s’ha duit bé i de fet per part de l’Ajuntament no hi ha hagut un interlocutor únic, de vegades ha estat el regidor d’esports i de vegades el batlle els que han negociat amb l’empresa.

A tot això els més perjudicats han estat tant els pollencins, que ara veuen com fugen de les arques municipals una quantitat molt i important de i amb un servei que està aturat, i els treballadors de l’empresa, que han tingut problemes importants per cobrar i que així i tot han donat un servei digne als ciutadans, cosa que se’ls ha d’agrair intensament.

L'acord es va aprovar amb els vots a favor de l'Equip de Govern, PP i Lliga (8 regidors), els vots en contra de PSM i Unió Mollera Pollencina (2 regidors) i l'abstenció de la resta, ERAM, CIUP, PSOE i Alternativa ( 7 regidors).

 

 

 

L'Ajuntament té una junta que perd

psm-pollenca | 12 Juliol, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Sempre s’ha dit que allà on es decideix realment sobre el govern del municipi es a la Junta de Govern. El Ple és l’òrgan més representatiu, perquè hi son tots els regidors que han estat escollits, però els assumptes que s’hi duen solen estar molt treballats i difícilment es canvien decisions, sobretot si l’equip de govern té majoria o quasi, com en el cas de Pollença. Però els temes que tracta el ple son relativament pocs comparats amb els que tracta la Junta de Govern, on, a més, en el cas del nostre municipi, des de fa anys aquesta assumeix tasques que en principi podria decidir el batlle, però que es decideixen a la Junta de Govern per tenir un suport major (especialment important en governs de coalició).

Així, mirant els ordres del dia de les Juntes de Govern, veurem que s’hi tracten les ocupacions de la via pública, l’aprovació de factures, les aprovacions de despeses i reserves de crèdit, les responsabilitats patrimonials, qüestions de cementiri, contractes menors, i tot tipus de multes i sancions.

Entre  les sancions una categoria important és la d’obertura d’expedients d’infracció urbanística i multes per aquest concepte. Hi ha una discussió jurídica sobre les quanties de les multes urbanístiques, ja que en base a la Llei de Disciplina Urbanística i a la jurisprudència, el marge d’aplicació de sancions per obres il·legals sense agreujants pot anar entre el 50% o el 75% del valor de l’obra. Aquesta forquilla suposa una quantitat important de doblers. La qüestió es que en el que portam de legislatura la Junta de Govern no ha estat capaç d’arribar a una postura comuna per imposar aquestes multes, per mor les postures defensades pels diferents partits que la composen (PP, Lliga Regionalista i Alternativa). Que un partit de la oposició discrepi es lògic. El que es més greu es que tampoc entre els que estrictament son govern i que amb la seva majoria podrien aprovar les sancions, PP i Lliga, tampoc no tenen una postura comuna. Davant aquesta paràlisi el batlle ha recuperat la competència i posarà les multes sense comptar amb la Junta de Govern.

Resoldre quina hauria de ser la quantia es una qüestió opinable. Segurament les dues opcions son legalment defensables, agafant-nos a la lletra de la llei de Disciplina Urbanística 10/1990 o bé la sentència del TSJIB 696/2011.

El que des del nostre punt de vista es greu es aquesta falta d’unitat en el govern municipal. No es estrany, veient això, que en un any no hagin estat capaços de presentar un programa de govern conjunt, simplement perquè no tenen una idea conjunta del que volen per Pollença. El batlle ho va avisar fa uns mesos en plena discussió: “Hi haurà un abans i un després. Ho faré tot per Decret”. I mentre, la Junta de Govern devaluada, cada cop perdent més competències. En lloc d’anar a cercar consensos amplis s’opta pel “decretàs”. Ens ve de nou? Sincerament, no.

Els sis membres de la Junta de Govern de Pollença son:

-          Tomeu C. Ochogavia (PP)

-          Maria Petra Buades (PP)

-          David Alonso (PP)

-          Magdalena Estrany (Lliga R.)

-          Tomeu Fuster (Lliga R.)

-          Jose Luís Garcia (Alternativa)

A més hi assisteixen la Secretària Municipal i l’Interventor.

Les Juntes de Govern ordinàries es celebren el primer i tercer dimarts de cada mes.

 

Un vertader "Equip" de Govern o cadascú pel seu vent?

 

 

De banderes i el Vilar

psm-pollenca | 09 Juliol, 2012 07:33 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

No es la nostra intenció fer-nos pesats en cap tema, però després que la setmana passada ja parléssim de tot el que s’havia tractat al ple de juny encara han aparegut opinions (l’entrevista al Batlle a Ràdio Pollença o un article d’Alternativa) que ens al·ludeixen directament i que creiem que exigeixen una rèplica per part nostra. Per cert, que havent tingut la tertúlia de polítics el dimecres passat a la ràdio, es molt poc lleial per part del batlle el fet de tornar a l’endemà a una entrevista i, ja sense ningú que el pugui rebatre, carregui contra la oposició i amolli una sèrie d’arguments sense sentit que el dia anterior no s’havia atrevit a esgrimir. L’entrevista setmanal la té com a batlle, no com a cap del PP.

La primera qüestió el sobre les banderes blaves i la nostra moció en la que demanavem un canvi de regidor per les males gestions fetes sobre aquest assumpte que ens ha duit a quedar-nos enguany sense cap bandera. Tant el PP com Alternativa coincideixen en llevar importància a l’assumpte i en justificar-ho en base a decisions “tècniques”. El tema ja està prou explicat i cadascú avaluarà el mal que aquest afer pugui haver causat a la imatge turística de Pollença (veure arguments del PSM per demanar la moció). El que queda clar per noltros es que allò que la legislatura fou objecte de duríssimes crítiques tant per part de PP com d’Alternativa, quan Pollença va perdre una sola de les banderes, la de la platja d’Albercuix, ara se li treu importància quan afecta a totes les platges del municipi. La manca de banderes blaves posa de manifest l’incumpliment de les condicions mínimes per tenir-les i la falta de control sobre el cumpliment dels plecs de condicions ja l’any 2011, amb l’actual equip de govern. Per noltros aquesta deixadesa es argument més que suficient.

Als següents articles podeu veure com es va tractar la pèrdua d’una bandera blava al 2008 i com contrasta amb l'enfocament descafeinat que se li vol donar ara:

Veure article Diario de Mallorca 15-Agost-2008:”La oposición arremete contra el ayuntamiento por la perdida momentanea de la bandera azul. PP i EU/EV criticaron ayer la ineficacia del consistorio ”.

Veure article al Diario de Mallorca 14-Agost-2008 “El PP denuncia falta de previsión municipal

Veure article al Diario de Mallorca 14-Agost-2008:”Deficiencias en las instalaciones obligan a arriar la bandera azul

Al 2008 la regidora Buades penjava la bandera, que ara diuen que no té importància.

 

 

Una altre qüestió que va tocar el batlle en l’entrevista que li feren dijous passat varen esser les gestions que està fent respecte del Vilar. Recordem que després d’anys de pals de cec de l’Ajuntament per veure com es podia evitar les urbanitzacionsó de Cala Carbó i el Vilar, l’any 2008 el Parlament del les Balears va aprovar la Llei 4/2008 de mesures urgents urbanístiques, que va protegir definitivament aquests indrets, i assumint per part del Govern la possibilitat d’haver de pagar algun tipus d’indemnització, si els tribunals ho dictaminaven així. Allò cert es que ni tan sols el PP, quan ja fa un any de les eleccions, no ha desfet la protecció que va imposar la Llei 4/2008. La protecció de la part alta del Vilar en absolut impedeix la dotació de serveis a aquesta urbanització; una altra cosa es que per fer aquesta dotació es precisi un pla especial previ que redueixi els aprofitaments lucratius del sector per poder cumplir amb els standarts de zones verdes. Urbanitzacions amb superfícies inferiors a les que exigeixen els standartds urbanístics en trobariem moltes a Mallorca, i això no suposa que no s’hi puguin implantar els serveis.

Per tant no entenem de cap manera les acusacions de deslleialtat del Govern Balear de llavors amb l’Ajuntament, ja que UM, tenint el batle de Pollença, va votar a favor la llei 4/2008 quan es va dur al Parlament; quina deslleialtat hi podia haver si la pròpia UM, que governava Pollença, hi va votar a favor ! ??? I molt manco entenem les gravíssimes insinuacions que fa el batlle respecte dels responsables del PSM i els motius de la Llei 4/2008. Sembla oblidar-se que els que han fet magarrufes urbanístiques, i que per això estan tancats a la carretera de Valldemossa, son n’Eugenio Hidalgo, ex-batle d’Andratx i en Jaume Massot, ex-director general del Govern, tots dos del PP; així que no cerqui el batlle coses estranyes en el PSM que no n’hi trobarà cap que s’hagi enriquit de la protecció del Vilar. El batlle acaba mostrant el llautó quan diu que ell “ha de protegir els interessos dels propietaris del Vilar”, oblidant-se que la seva obligació és sempre i per davant de tot, protegir l’interés general dels pollencins.

 

En vers d'insultar als ex-responsables d'Ordenació del Territori del PSM, el batlle faria bé en recordar que els condemnats per delictes urbanístics estan dins el seu partit. A la foto, Eugenio Hidalgo i Jaume Massot, del PP, durant el judici que els acabà empresonant. Això si que era "de jutjat de guàrdia".
 

 

El PSM exigeix al batlle que es faci respectar davant Ports de Balears

psm-pollenca | 04 Juliol, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Fa unes setmanes Ports de les Balears va col·locar unes casetes devora l’aparcament dels molls del Port de Pollença sense demanar ni l’opinió ni molt manco l’autorització a l’Ajuntament. Aquestes casetes ja foren objecte d’una construcció i posterior demolició l’any 2005 per la pressió veïnal i del PSM. Ara s’ha repetit l’error, i davant els fets consumats l’Ajuntament ha cercat la via de de la condició de casetes “desmuntables” per salvar la situació.

Aquests dies vivim un altre despropòsit. Ports de Balears no manté en condicions dignes els jardins de la zona portuària, com és la seva obligació, i davant aquesta situació qui assumirà el manteniment serà l’Ajuntament (Veure notícia al diari Ultima Hora). Això suposa un perjudici per a les arques municipals, que hauran de mantenir un servei que no li pertoca. Des del PSM demanam al batlle que faci respectar la postura de l’Ajuntament i exigeixi als seus companys de partit que gestionen Ports de Balears el compliment de les seves obligacions. 

 

Al 2005 les casetes acabaren esbucades...

 

 
al 2012 com acabaran ?
 
 
 
*   *   *

Ahir dematí Ports de Balears va tancar l'aparcament d'autobusos devora el restaurant Stai. El resultat ha estat un autèntic desgavell pels turistes i embussos de cotxes. Un altre exemple de la falta de coordinació Ajuntament-Ports. Podeu veure les fotografies que han publicat al blog d'UMP.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb